מסך מקרן באמצע הבית (ללא קיר מאחור)- רעיונות
"גרוע מאוד" אל תגזים...JEXY כתב:גרוע מאוד...
מציע לך לבנות חדר קולנוע ייעודי......
אולי זה לא הדבר הכי נוח והכי יעיל
אבל יעשה את העבודה. הבד עצמו והפס בסוף מספיק כבדים כדי שהבד יהיה ישר
כל עוד לא מכוונים עליו אויר ישיר הוא לא זז
- uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 243 פעמים
+1noam כתב:"גרוע מאוד" אל תגזים...JEXY כתב:גרוע מאוד...
מציע לך לבנות חדר קולנוע ייעודי......
אולי זה לא הדבר הכי נוח והכי יעיל
אבל יעשה את העבודה. הבד עצמו והפס בסוף מספיק כבדים כדי שהבד יהיה ישר
כל עוד לא מכוונים עליו אויר ישיר הוא לא זז...
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אני גם חושב שJexy הגזים. תמיד המסך נמצא כמה סנטימטרים לפני הקיר בכל מקרה.
כל מה שאתה צריך לדאוג זה שלא יהיה עליו משב רוח (חלונות או מזגן) וזה החלק היותר מסובך כי אחרת זה יישגע ויכול אפילו לעשות סוג של מחלת ים מהתנועות העדינות והפגיעה בפוקוס של התמונה.
בכל מקרה, מסך מתיחה הוא חובה גם כדי למתוח אבל גם בשביל המשקולות שיש לו בתחתית שיעזור בייצוב שלו.
תתכונן לסד"ג של 6,000-8,000 ש"ח וצפונה למסך כזה.
כל מה שאתה צריך לדאוג זה שלא יהיה עליו משב רוח (חלונות או מזגן) וזה החלק היותר מסובך כי אחרת זה יישגע ויכול אפילו לעשות סוג של מחלת ים מהתנועות העדינות והפגיעה בפוקוס של התמונה.
בכל מקרה, מסך מתיחה הוא חובה גם כדי למתוח אבל גם בשביל המשקולות שיש לו בתחתית שיעזור בייצוב שלו.
תתכונן לסד"ג של 6,000-8,000 ש"ח וצפונה למסך כזה.
- molvy
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7042
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1462 פעמים
באמצע הבית זה לא ממש מומלץ לדעתי אבל אם זה ליד קיר פלוס מינוס 20 ס"מ זה בסדר.
וברור שמצך מתיחה עם משקולת בתחתית
וברור שמצך מתיחה עם משקולת בתחתית
אני גם בדילמה דומה אבל מדובר במסך למרפסת מקורה:MartinHSabag כתב: כל מה שאתה צריך לדאוג זה שלא יהיה עליו משב רוח (חלונות או מזגן) וזה החלק היותר מסובך כי אחרת זה יישגע ויכול אפילו לעשות סוג של מחלת ים מהתנועות העדינות והפגיעה בפוקוס של התמונה.
....
http://www.hometheater.co.il/vt183620.% ... %D7%9C-3-5
מצאתי מסך נגלל ב~1500 ש"ח (ידני) אבל לא מתיחה כמובן...
השאלה אם קיבוע המוט התחתון לרצפה למשל יעזור בכלל או שבגלל שמדובר ב"מפרש" תלוי באויר כל משב רוח קטן יזיז אותו בכל מקרה....
- molvy
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7042
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1462 פעמים
מרפסת מקורה משמע גם רוח לעיתים וזה ממש לא טוב כי המסך יזוז כל הזמן ולא יתן לך אפשרות לראות באיכות טובה.
אלא אם כן אתה שם מקרן SD ומקרין סרטים לקריוקי
למטרות קולנוע ביתי אני הייתי יורד מהרעיון
אלא אם כן אתה שם מקרן SD ומקרין סרטים לקריוקי
למטרות קולנוע ביתי אני הייתי יורד מהרעיון
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6607
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
- יצירת קשר:
tmpusr
מסכים עם מוט תחתון זה לעג לרש, הי לי אחד כזה (משמעותית קטן ממה שאתה רוצה) והגלים במסך היו פשוט סיוט... אין ברירה לדעתי במקרה שלך ושל פותח השרשור, אלא לקנות מסך מתיחה ראוי או לדאוג לאיזה DIY שימתח טוב את המסך
מסכים עם מוט תחתון זה לעג לרש, הי לי אחד כזה (משמעותית קטן ממה שאתה רוצה) והגלים במסך היו פשוט סיוט... אין ברירה לדעתי במקרה שלך ושל פותח השרשור, אלא לקנות מסך מתיחה ראוי או לדאוג לאיזה DIY שימתח טוב את המסך
המרפסת אמנם סגורה בחלונות זכוכית מכל הכיוונים (תמונה בדיון שלי) אבל בקיץ הרי חייבים לפתוח קצת בשביל בריזה וחזרנו לבעיה המקורית...
איך עושים כזה DIY למסכים גדולים בלי לקרוע את הכיס ושזה יהיה פתרון פשוט וזול דיו למימוש (ולא קבוע כמובן...).
זה בדיוק מה שאני שואל...לדאוג לאיזה DIY שימתח טוב את המסך...
איך עושים כזה DIY למסכים גדולים בלי לקרוע את הכיס ושזה יהיה פתרון פשוט וזול דיו למימוש (ולא קבוע כמובן...).
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
הנסיון שלך לא מייצג.itay25783 כתב:בניגוד לדעה הרווחת פה, אני לא חושב שמסך מתיחה זה הכרחי, לפחות לא לגודל 106 אינץ'. ואני אומר את זה מניסיון....
במידה ואצלך אין גלים זה אומר שהתמזל מזלך , תהנה.
במרבית המיקרים יהיהו גלים ,במוקדם או במאוחר ,ברמה כזו או אחרת.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
את עניין הגלים ניתן לפתור על ידי רכישת מסך מתיחה... משקל נוסף למוט תחתון יעשה בדיוק ההפך, יתרום יותר לגלים הצדדיים וקושי הרמה למנוע...
במצב שהמסך תלוי באמצע שום מקום נוצרת תנועה תמידית מאוויר שנמצא בסביבה, הרי לא מדובר על חדר וואקום, כך שהמסך יזוז מכל גל קליל של זרימת אוויר לא משנה מאיזה כיוון.
הנה דוגמה למסך שהותקן בצורה דומה באמצע חדר (ביקשו בדיוק כמוך, ואחרי חודש החליפו מקום)
לכן רשמתי שהרעיון גרוע... וכאן מנסיוני אני לא מגזים.
במצב שהמסך תלוי באמצע שום מקום נוצרת תנועה תמידית מאוויר שנמצא בסביבה, הרי לא מדובר על חדר וואקום, כך שהמסך יזוז מכל גל קליל של זרימת אוויר לא משנה מאיזה כיוון.
הנה דוגמה למסך שהותקן בצורה דומה באמצע חדר (ביקשו בדיוק כמוך, ואחרי חודש החליפו מקום)
לכן רשמתי שהרעיון גרוע... וכאן מנסיוני אני לא מגזים.