כיול מקרן + בעיות נוספות :)

איך מכיילים מסך, מי יכול לכייל לי? מה הערכים הנכונים לכיול...

DEINTERLACING, SCALING, הורדת רעשים, UPCONVERSION, TRANSCODING.
שלח תגובה
TalOnishuk פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

ובכן יש לי מקרן של מיצובישי MC4000 מחובר למחשב עם כרטיס מסך מכובד של ATI.
יציאת ה HDMI נשברה ולכן יש לי רק יציאת VGA , בגלל שהמחשב יש רק יציאה של DVI השתמשתי בממיר פשוט של DVI-VGA וככה זה מחובר.
שאלות קשות בהמשך :

נתחיל מזה שכל סוג של תמונה שמתקבלת בכל סוג של רזולוציה ,בלי קשר לשום הגדרות המקרן או כרטיס המסך מתקבלת סוג של מריחה לצד ימין , כל צבע ,ורואים את זה היטב עם שחור ,נמרח בסוג של אפקט WIND כזה בפוטושופ טיפה לצד ימין. כשאני משנה את ה Refresh rate דרך הגדרות כרטיס המסך זה נפתר אבל זה לא עובד עם רזולוציה של 1920x1080 שהמקרן תמך והקרין מצויין דרך HDMI לפני שהוא נשבר.

ועכשיו בלי קשר לזה ,אשמח לדעת מהי השיטה לכייל דבר כזה. זה הרי מסובך יותר מפשוט טלויזיה שאני יכול לשחק עם ההגדרות עם השלט , פה האות מתקבל מכרטיס המסך של המחשב ( עם לוח בקרה של ATI CATALYST ) דרך המרה מסויימת למקרן בכבל VGA פשוט שאפילו אני לא ידעתי שמסוגל להקרין רזולוציות כה גבוהות (למה המציאו את ה HDMI בכלל אז? רק בשביל הסאונד והנוחות? )

האם אני מכייל את כל ההגדרות של ה brightness , contract דרך המחשב או דרך ההגדרות המובנות של המקרן עצמו ? הם פועלים ביחד ? איך זה עובד ? זה כל כך מסובך שאני לא מצליח לקבל תמונה טובה ( אם זה אפשרי בכלל ) דרך ה VGA ... ב HDMI זה עבד מצויין והכל היה חלק.
בהגדרות רשום לי שכרטיס המסך שברשותי מסוגל להעביר VGA עם מתאם דרך ה DVI שלו.
המקרן גם מסוגל להקרין HD שכזה.
למה זה נראה *** ? :(

כל סוג של עזרה או הפנייה למקור מומחה (?) יותר תעזור מאוד. כי אין למקרן הנ"ל ייצוג בארץ כי הוא נקנה בחו"ל. ואין לי מושג מי יכול לתקן יציאת HDMI דפוקה כי הלכה ההלחמה על הכרטיס (ואם צריך כרטיס חדש? הם מסרבים לשלוח ואני לא מוצא מאיפה להביא , כי אם נדפק הכרטיס זה הדבר היחיד שנותר לי להחליף במלואו )

ולסיכום , פיצה : כי מגיע לכם אם קראתם עד הסוף. :pizza:

שלח תגובה

חזור אל “כיול ועיבוד תמונה”