המלצה לראש פחות רגיש לשריטות או לכלוכים
-
THE_POLICE
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 105
- שם מלא: Dan Ganon
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
שלום לכולם
יש ברשותי פאטיפון pro-ject rpm1.3
עם ראש גראדו בלו . וגם ראש ortofon cm3
אני הרבה פעמים מתוסכל כי תקליטים שהם קצת ישנים אבל במצב טוב שבפאטונים אחרים לא קופצים
אצלי קופצים על כל שטות .
הראש ממש רגיש וזה מאד מוריד את חווית השמיעה .
תקליטים חדשים לגמרי לא קופצים אם כי לעיתים רחוקות יש קפיצה או שתיים
המשקולת מכוונת כהלכה, וגם התקליטים עברו ניקוי יסודי.
אני חושב לקנות ראש אחר שיהיה באיכות טובה באיזור 400-500 שח
אבל פחות רגיש .
מה דעתכם? יש המלצות?
תודה ושבת שלום!
יש ברשותי פאטיפון pro-ject rpm1.3
עם ראש גראדו בלו . וגם ראש ortofon cm3
אני הרבה פעמים מתוסכל כי תקליטים שהם קצת ישנים אבל במצב טוב שבפאטונים אחרים לא קופצים
אצלי קופצים על כל שטות .
הראש ממש רגיש וזה מאד מוריד את חווית השמיעה .
תקליטים חדשים לגמרי לא קופצים אם כי לעיתים רחוקות יש קפיצה או שתיים
המשקולת מכוונת כהלכה, וגם התקליטים עברו ניקוי יסודי.
אני חושב לקנות ראש אחר שיהיה באיכות טובה באיזור 400-500 שח
אבל פחות רגיש .
מה דעתכם? יש המלצות?
תודה ושבת שלום!
- roypeles
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3058
- שם מלא: רואי
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 95 פעמים
מאוד מוזר.... אני הייתי משחק עוד פעם עם הכיוון של המשקל והאנטי סקייטינג.
בכל אופן, אם זה לא יעזור, יש את הראש הזה שיש עליו הרבה ביקורות טובות בתקציב שלך:
http://www.needledoctor.com/Shure-M97XE ... tegory=402
ואם אתה רוצה לחרוג טיפה, יש את זה שמאוד מומלץ
http://www.needledoctor.com/Denon-DL-11 ... tegory=402
בכל אופן, אם זה לא יעזור, יש את הראש הזה שיש עליו הרבה ביקורות טובות בתקציב שלך:
http://www.needledoctor.com/Shure-M97XE ... tegory=402
ואם אתה רוצה לחרוג טיפה, יש את זה שמאוד מומלץ
http://www.needledoctor.com/Denon-DL-11 ... tegory=402
-
THE_POLICE
- חבר פעיל מאוד

אני כל היום משחק
זה כבר מטריד ומציק
אנטי סקייטינג משקל שילוב של שניהם
לא מוצא את הבעיה
זה כבר מטריד ומציק
אנטי סקייטינג משקל שילוב של שניהם
לא מוצא את הבעיה
-
THE_POLICE
- חבר פעיל מאוד

יש לך רעיון?
-
THE_POLICE
- חבר פעיל מאוד

אגב יש יבואן של שור בארץ? הראש הזה פחות רגיש לדעתך ?
מה עדיף במקרה כזה ? להוסיף משקל או להוריד?
מה עדיף במקרה כזה ? להוסיף משקל או להוריד?
-
THE_POLICE
- חבר פעיל מאוד

חיובי
-
THE_POLICE
- חבר פעיל מאוד

18 mn בערך
כמו שמצויין במדריכים
כמו שמצויין במדריכים
בדיקה
נשמע שמשהו לא תקין. אין מצב שתקליטים חדשים יקפצו, אפילו לא לעתים רחוקות.
בדיקה נוספת שאפשר לעשות היא להוריד משקל (כך שהראש יצוף מעל הפלטה ולבדוק שהזרוע מסתובבת בחופשיות
ללא הפרעות והתנגדות.
זה חייב להיות משהו בכיוונים / זרוע. אם תחליף ראש זה יקרה שוב לדעתי.
בדיקה נוספת שאפשר לעשות היא להוריד משקל (כך שהראש יצוף מעל הפלטה ולבדוק שהזרוע מסתובבת בחופשיות
ללא הפרעות והתנגדות.
זה חייב להיות משהו בכיוונים / זרוע. אם תחליף ראש זה יקרה שוב לדעתי.
-
THE_POLICE
- חבר פעיל מאוד

ללא משקל הזרוע נהייתה כבדה מאד
אני מאמין שהבעייה נעוצה בכיוון לא נכון של משקולות או של הראש על הזרוע. ממליץ לך לכוון את המשקולת ל2 גרם כנ"ל את הANTI SKATING.
בהנחה שאתה יודע לכוון משקלים (שחק עם המשקולת עד שהזרוע "צפה" לא עולה ולא יורדת ואז סובב את המשקולת ע"מ להוסיף 2 גרם) האנטי סקייטינג אמור להיות מכוון לאותו המשקל כך שאם הזרוע מורמת מעל התקליט היא נשארת במקומה ולא "שטה" קדימה או אחורה. במידה והמשקלים מכוונים כמו שצריך יכול להיות שהראש מותקן בצורה לא נכונה ולכן יש בעייה של מעקב המחט, יש ברשת שבלונות להדפסה ע"מ לבדוק שהראש מותקן כהלכה מבחינת וקטור וכו' אם הראש מותקן בזוית לא נכונה, קדימה או אחורה מדיי יכול להיות שזה מה שגורם לקפיצות. ממליץ לך לגשת לחנות פטיפונים מקצועית לבדוק את העניין.
בכל אופן לעניין הראש לפני כחצי שנה התחדשתי ב DENON DL-110 לאחר המון לבטים ואני מרוצה עד הגג, מעולה ברמת המחיר שלו, פירוט ועומק סאונד מדהימים והכי חשוב כמעט ולא שומעים רעשי רקע גם בתקליטים ישנים. 139 דולר לא כולל משלוח.
בהנחה שאתה יודע לכוון משקלים (שחק עם המשקולת עד שהזרוע "צפה" לא עולה ולא יורדת ואז סובב את המשקולת ע"מ להוסיף 2 גרם) האנטי סקייטינג אמור להיות מכוון לאותו המשקל כך שאם הזרוע מורמת מעל התקליט היא נשארת במקומה ולא "שטה" קדימה או אחורה. במידה והמשקלים מכוונים כמו שצריך יכול להיות שהראש מותקן בצורה לא נכונה ולכן יש בעייה של מעקב המחט, יש ברשת שבלונות להדפסה ע"מ לבדוק שהראש מותקן כהלכה מבחינת וקטור וכו' אם הראש מותקן בזוית לא נכונה, קדימה או אחורה מדיי יכול להיות שזה מה שגורם לקפיצות. ממליץ לך לגשת לחנות פטיפונים מקצועית לבדוק את העניין.
בכל אופן לעניין הראש לפני כחצי שנה התחדשתי ב DENON DL-110 לאחר המון לבטים ואני מרוצה עד הגג, מעולה ברמת המחיר שלו, פירוט ועומק סאונד מדהימים והכי חשוב כמעט ולא שומעים רעשי רקע גם בתקליטים ישנים. 139 דולר לא כולל משלוח.
זה לא נכון. למיטב הבנתי כשהזרוע מורמת האנטיסקייטניג אמור למשוך אותה לכיוון חוץ התקליט (אלא אם כן הוא על 0)assafgol כתב:האנטי סקייטינג אמור להיות מכוון לאותו המשקל כך שאם הזרוע מורמת מעל התקליט היא נשארת במקומה ולא "שטה" קדימה או אחורה....
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
יאיר נתן את העצה הכי חשובה כאן. בגאומטריה של הזרוע יש עוד מימדים חוץ מלמעלה ומטה וימינה ושמאלה. בתחילת שנות ה-90 מגזין קנדי ערך השוואה של ה-Ortofon MC 3 בטרקינג של תקליט הטסט של Shure ומצא שהוא עוקב טוב יותר מה-Ortofon 3000 שנמכר אז ב-$2000. מדובר בראש איכותי מאוד עם יכולת עקיבה יוצאת מהכלל. אין שום אפשרות שהבעייה היא בראש של Ortofon למעט במקרה שהמחט שבורה.
אם הזרוע לא באה במגע עם חלק כלשהו במכלול, הבעייה היא, ככל הנראה, זווית הראש. כדי לכוון את זו, יש מד זווית ייחודי (protractor) לכל זרוע שעליו מסומנות שתי נקודות אפס (null points). הרעיון הוא למצוא את שתי הנקודות הגיאומטריות שבהן יש השקה מושלמת של המחט לחריצי התקליט וליישר את הראש כדי שיהיה ניצב לכל אחת מהנקודות הללו. מדי הזווית האלה ניתנים להורדה (בדוק כאן), הדפסה ושימוש קל (בתנאי שמדפיסים בקנה המידה הנכון), כמעט עבור כל זרוע. ישנם כאלה יותר אמינים, מודפסים על קרטון קשיח עם חור לציר התקליט, שהיצרן עצמו מפיץ. חשוב להשתמש במד הזווית הרלוונטי לזרוע.
נ.ב. אם כבר מדברים על אנטי-סקייט, הדרך הטובה ביותר היא לתת למחט לגלוש על תקליט חלק (צד ב' של תקליט שדרים) כך שהיא נשארת במרכז התקליט ולא נמשכת פנימה או החוצה.
הנחיות נוספות לכיוון הזרוע יש במדריך
אם הזרוע לא באה במגע עם חלק כלשהו במכלול, הבעייה היא, ככל הנראה, זווית הראש. כדי לכוון את זו, יש מד זווית ייחודי (protractor) לכל זרוע שעליו מסומנות שתי נקודות אפס (null points). הרעיון הוא למצוא את שתי הנקודות הגיאומטריות שבהן יש השקה מושלמת של המחט לחריצי התקליט וליישר את הראש כדי שיהיה ניצב לכל אחת מהנקודות הללו. מדי הזווית האלה ניתנים להורדה (בדוק כאן), הדפסה ושימוש קל (בתנאי שמדפיסים בקנה המידה הנכון), כמעט עבור כל זרוע. ישנם כאלה יותר אמינים, מודפסים על קרטון קשיח עם חור לציר התקליט, שהיצרן עצמו מפיץ. חשוב להשתמש במד הזווית הרלוונטי לזרוע.
נ.ב. אם כבר מדברים על אנטי-סקייט, הדרך הטובה ביותר היא לתת למחט לגלוש על תקליט חלק (צד ב' של תקליט שדרים) כך שהיא נשארת במרכז התקליט ולא נמשכת פנימה או החוצה.
הנחיות נוספות לכיוון הזרוע יש במדריך