מחפש מערכת התחלתית

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
cptnbuffy פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 27
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום ,
אני צעיר יחסית (בן 16) אבל תחום האודיו האנלוגי מעניין אותי לאחרונה ואני נהנה להקשיב בעיקר לרוק משנות ה-60 ו-70 . אני חדש בנושא אבל עשיתי קצת מחקר וכעת לדעתי הייתי לוקח :
rega rp1
dali zensor 1
אני עדיין לא בטוח איזה מגבר אבל כדאי שיהיה בו phono stage מובנה (סליחה אם התבלבלתי במונח)
תודה על העזרה מראש

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1583
נתן תודות: 496 פעמים
קיבל תודות: 403 פעמים

שליחה #2 

לגבי פטיפונים, אם מדד המחיר \ איכות חשוב לך, לא הייתי רוכש מכשיר חדש, אלא יד שנייה איכותי.
מצאתי את הוידאו הבא שמסביר בדיוק את כוונתי: (נכון גם לגבי תחומים רבים אחרים של מוצרים בימינו)
ברוב הפטיפונים המודרנים כספך "נזרק" על עיצוב\שם מותג, כאשר בעבר יוצרו מכשירים איכותיים הרבה יותר עבור אותו מחיר ואף פחות ע"י יצרים רבים ולא קומץ.

בדוק את המאפיינים (Wow & Flutter ו-Rumble) עליהם מדובר בוידאו עבור הדגמים שתרצה לרכוש.

puntomri
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 58
קיבל תודות: 2 פעמים

מצטרף להמלצה

שליחה #3 

לי היה ניסיון טוב מאוד עם DUAL, LENCO ו THORENS למיניהם משנות ה 70.
תוכל למצוא אותם בלוחות ב 500-1000 ש"ח. אבל, חשוב לציין שצריך לאהוב את ההתעסקות והטיפול בציוד ישן.

avile7
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 402
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

תתיעץ ואל תקנה לבד

שליחה #4 

אי הבנתך בנושא עקב גילך,עלול להוות מכשול מול מוכרים שירצו לדחוף לך מכל הבא ליד,ובמחיר לא זול.
קח איתך מישהו שמבין בתחום האנלוגי ויכול גם להתמקח לטובתך על המחיר.
אם החלטת לקנות יד שניה-יש צורך לבדוק את מצבם הפיזי של הפטיפון,המגבר הרמקולים וכו'.
בכל אופן כדאי לבקש לשמוע את המערכת בבית למשך מס' ימים ללא התחייבות,גם אם אתה תחליט לקנות רק חדש.
ישנו הבדל עצום בין מה שתשמע בחנות או אצל מוכר פרטי,לבין התוצאה אצלך בבית,
אתה יוצא למסע אל הבלתי נודע,אל תמהר לקנות כתוצאה מהתלהבות של רגע.
ככה לא תתאכזב ולא תצטרך לשדרג כל מס' חודשים פריט זה או אחר.
לא תמיד הזול הוא מציאה,
תקרא ברשת על הרכיבים שאתה מעונין לקנות,תשמע אצלך בבית,רק שתהיה בטוח במה שמתאים לך,תקנה
בנוסף,אם תתקל באי הבנה,שאלה או התלבטות,תשאל כאן וכולםיעזרו כמיטב הבנתם.
בהצלחה :D

cptnbuffy פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

אני כרגע מצאתי lenco l75 במחיר של 1200 ש"ח . האם עדיף לי לקנות אותו מאשר rega rp1 ובשאר הכסף לשדרג ?

puntomri
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 58
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #6 

פטיפון מעולה, אבל לדעתי שווה פחות מ 1200. בכל אופן תבדוק שהכל תקין, מהירות הסיבוב נכונה (אם אני זוכר נכון זה פטיפון עם הנעת גלגל שעלול להשחק עם הזמן), ואם אפשר תבדוק שהוא פשוט נשמע טוב.

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1583
נתן תודות: 496 פעמים
קיבל תודות: 403 פעמים

שליחה #7 

cptnbuffy כתב:אני כרגע מצאתי lenco l75 במחיר של 1200 ש"ח . האם עדיף לי לקנות אותו מאשר rega rp1 ובשאר הכסף לשדרג ?
...
אם תקין, חד משמעית כן.
אבל נשאלת השאלה, מדוע לא לבחור בפטיפון יד שנייה יפני בהנעה ישירה (Direct Drive) כמו שצויין בוידאו?
האם יש לך ידע ביתרונות \ חסרונות סוגי פטיפונים שונים?

בכל מקרה, אני מאוד ממליץ לפני שתבצע רכישה, לצבור ידע באופן פעולת הפטיפון, דרכי הנעה, סוגי זרועות וראשים. לא תצטער.

cptnbuffy פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

ניסיתי למצוא מידע נכח מיני פורמים או אתרים אבל לא מצאתי משהו מספק .אשמח לרשימת אתרים ומידע על פטיפונים .

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #9 

אני אומר עכשיו משהו שאולי יעזור לך , זה ציטוט מתשובה שנתתי למישהו שכבר קנה פטיפון :

אני הולך להיות טיפה גס , ואני מתמצל מראש , אבל זה חשוב לדעת . פטיפון זה לא מילת קסמים לסאונד טוב , פטיפון עלוב עם תקליטים מהדפסה ישראלית שמשורשרים לרסיבר , עדיף לך אפילו לקנות דיסקמן , ותשמע יותר טוב.
כדי שפטיפון יהיה שווה את הטרחה ואת הידע לעבוד איתו , זה צריך להיות פטיפון טוב מאוד , עם זרוע טובה , עם מגבר שיש לו פונו סטייג טוב , או פונו סטייג' עצמאי , וגם אז יהיו נגני דיסקים שיאפילו עליו .
לקנות BSR בכמה גרושים ולחשוב שתשמע סאונד של פטיפון , זה פשוט בזבוז זמן וכסף .
אם אין לך את הכסף ןהמחוייבות להתעסק באנלוג , אל תתחיל בכלל
אלו היו השני סנט שלי על התופעה של קניית פטיפונים זולים ולחשוב שיש לנו צליל אנלוגי , כי אין לכם"

אתה חייב להבין שכשהדיסקים יצאו , הם יצאו כי הם היו יותר טובים מפטיפונים , כי פטיפון פשוט (מה שהיה אז בהשג יד ), לא היה בעל יכולת לעמוד בפני הנגנים הראשונים שיצאו (שנות ה80 של האף הקודם אאל"ט ). וכשנגני ההי אנד התחילו להגיע לשוק , בדקו אותם מול פטיפונים של לין ואורקל , ובחלק מהמקרים הם היו יותר טובים . נגני הדיסקים של היום פי 10 יותר טובים מנגני היי אנד של אז , ואתם הולכים היום לחשוב שפטיפונים פושטיים של אז , שרק עניים הסתכלו עליהם הם יותר טובים מגנגני cdp ?!!!!!
אין לך כסף ? תמתין עד שיהיה לך , ואם אתה רוצה דירקט דרייב שהוא לפחות לא *** , אז זה רק הטכניקס 1200 (אם אני זוכר נכון את הדגם )

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”