DAC אופטי פשוט

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
eym פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אז ככה: בדרך לקנות מסך חדש וגדול נזכרתי שיציאות אודיו כמעט ולא קיימות במסכים החדשים, כך שלא אוכל לחבר אותו למגבר העתיק שלי.

הציוד שלי (Nikko STA-8080, AE NEO 3, Beyerdynamic DT-770) סביר בהחלט אבל בפירוש לא אודיופילי, ובין כה וכה משמש בעיקר להאזנה למוזיקה ופחות לטובת צפייה בטלוויזיה.

כך שהגעתי למסקנה ש-DAC פשוט וזול - שיחובר לטלוויזיה בכבל אופטי - יעשה את העבודה. אם תהיה לו כניסת USB בנוסף (כך שאוכל לחבר אותו למחשב המוזיקה שלי) מה טוב, אבל הייעוד העיקרי הוא לטובת חיבור הטלוויזיה (וה-XBOX, והבלו-ריי) לרסיבר.

מוצר אחד שאמור לספק את הסחורה הוא Audioengine D1, על אף שהבנתי שהוא פחות איכותי מה-HRT (שכבר תקופה אני מתכנן לרכוש עבור מחשב המוזיקה שלי). מבחינת גובה ההוצאה, טווח המחירים של שני אלה (150$ פלוס מינוס) הוא המכסימום שאני מעוניין להשקיע.

אשמח לרעיונות נוספים!

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46391
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5079 פעמים

שליחה #2 

אני מציע שתנסה להתרשם מאיכות האודיו של המסך במשך מספר ימים, ייתכן והיא תשביע אותך וכך תוכל לחסוך קצת כסף וזמן מצידך.

eym פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

אני לא מאמין שאסתפק באיכות הסאונד של טלוויזיה שטוחה - בטח ביחס למערכת שעומדת לידה - ואם לא הייתי חושש לקבל ban בפורום הייתי מציע לחבר את העסק דרך יציאת האוזניות שלה וזהו.

ובכל זאת, צריך לשמור על צלם אנוש ולכן אני מעוניין להכניס איזשהו DAC לסיפור - משהו שיאפשר לי להנות מהאודיו של הטלוויזיה ובמחיר סביר.

רעיון חדש שעלה הוא לרכוש משהו בסנגוון ה-FiiO D3 - ככל הנראה לא משהו באיכות גבוהה במיוחד אבל סביר שייתן תמורה לא רעה למחיר שלו.

ועדיין, אם מישהו חושב על DAC סביר פלוס מינוס במחיר של $150 פלוס מינוס, אשמח להצעות.

רוב תודות!

efi1965
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1614
שם מלא: efi1965
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #4 

לא עדיף לקנות מסך עם יציאה אופטית וישר למגבר ? כל סדרת המסכים של פיליפס עם יציאה אופטית.
בכל מקרה כך אני עשיתי.

eym פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

כמעט לכל המסכים ב-2012 יש יציאה אופטית - הבעיה היא שהרסיבר שלי הוא מודל 1973, כלומר מבוגר בעשר שנים מה-TOSLINK הראשון (עפ"י ויקיפדיה). ומכאן הצורך ב-DAC.

או ברסיבר חדש - אבל האופציה הראשונה תהיה זולה ופשוטה בהרבה.

efi1965
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1614
שם מלא: efi1965
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #6 

אתה יכול למצוא ביד 2 רסיברים מצויינים עם כניסה אופטית, הפתרון יהיה טוב יותר מרכישת דאק.
לדוגמה:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=38989

eym פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

זה לא רעיון רע בכלל!
למרות שאני לא הכי מעוניין להיפרד מהמגבר שלי. נוסטלגיה וזה.

האם מגבר קולנוע עם כניסה אופטית או HDMI ייתן פתרון מוצלח מ-DAC במחיר דומה?
(בהנחה שהסטאפ שלי הוא סטריאו נטו)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”