dealtas - שחקן חדש בשרותי המשלוח מארה"ב

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
shay1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2164
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #21 

ziv_r כתב:גם דרך רשות הדואר בארץ ניתן עד 20Kg לחבילה בודדת, ללא צורך בשחרור פרטני במידה והחבילה לא מעוררת חשד מבחינת התכולה.
...
אתה סותר את מה שאמרת לפני
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46431
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5086 פעמים

שליחה #22 

לא רואה את הסתירה. כל עוד מה שמוצהר על החבילה תואם את התכולה, הכל יהיה תקין והחבילה תגיע לסניף הדואר הקרוב לכתובת הנמען, כולל תשלומים במידה ויש שצריך לשלם. במידה ויש סתירה, מקבלים התראה טלפונית או בדואר ואז ניתן להסדירה בפקס מול רשות המיסים ובהרבה פעמים טלפונית.

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #23 

הסתירה שלך היא במשקל לחברה המשלחת כי טענת כי משקלים מעל 2 ק"ג לא יכולים להישלח בדואר ישראל
ותקן אותי עם אני טועה
לעניין התכולה מול ההצהרה, זה לא משנה דרך מי אתה שולח אם ההצהרה שלך לא תואמת את המוצר לא משנה עם איזה חברה שלחת בכל מקרה תוזמן לבירור.
אותו דבר כשאתה טיפש.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #24 

EMS זה דואר ישראל, אין סתירה.
גם אם יש סתירה בדיווח, ניתן להסדיר את זה טלפונית.

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #25 

שוב אני שואל אם משהו מכיר חברות שילוח ולוגיסטיקה כמו החברות המדוברות כאן אלה שהם יושבות בסין
אשמח לדעת
אותו דבר כשאתה טיפש.

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #26 

ziv_r כתב:EMS זה דואר ישראל, אין סתירה.
גם אם יש סתירה בדיווח, ניתן להסדיר את זה טלפונית.
...
עד כמה שאני בקיא בעניין EMS זה לא דואר ישראל . זו חברת שילוח לכל דבר אומנם היא מופעלת על ידי דואר ישראל אבל כחטיבה או חברת בת נפרדת, המחירים שונים בין שילוח מול EMS או שילוח בדואר רגיל
אותו דבר כשאתה טיפש.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #27 

כמובן שהמחירים שונים מכיוון ש- EMS זה דואר שליחים.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #28 

EMS זה שירות דואר אקספרס של חברת הדואר בכל מדינה. זה מעין התאגדות של חברות/רשויות/איך שלא תקראו לזה הדואר הרשמי של רוב מדינות העולם, על מנת לתת פיתרון שלהם למה שמציעות חברות פרטיות כמו פדקס, DHL ו-UPS.

בקיצור, גם ב-EMS עוברים דרך דואר ישראל כמו בחבילות רגילות. רק שבניגוד לחבילות רגילות, יש להם פחות אינטרס להתעכב, כי לזה כבר יש אלטרנטיבות במחירים דומים.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5177
נתן תודות: 480 פעמים
קיבל תודות: 533 פעמים

שליחה #29 

ונחזור לנושא המקורי... :)

ניסיתי אותם. רציתי לשלוח מארה"ב משהו לא יקר במעטפה. המינימום שראיתי בחברות ההפניה הותיקות הוא 19$. יותר מדי. כרגיל קשה לדעת מראש כמה תהיה העלות. בבירור הראשוני עם DealTas שאלתי על USPS. אמרו שזה יעלה עלות משלוח פלוס כמה דולרים (אמרו לי מספר ספציפי, אבל אולי זה משתנה בהתאם להזמנה/משלוח). ביטוח כלול. קוויתי ל-10-12$ סה"כ, בסוף, אחרי שהחבילה הגיעה אליהם, זה היה באזור 14$. אולי זו שאלה של הגדרת המשלוח המדויקת ב-USPS: מעטפה "קשיחה" או "שינוי עובי של יותר מ-1/4" מוסיפים מחיר. אני לא יכול להגיד בוודאות שמה שנשלח עונה להגדרות, אבל שיהיה.

בניגוד ל-B2U למשל, אין מספר לקוח/תיבה. כתובת המשלוח אל DealTas לא כללה שום פרט מזהה שלי, גם לא שם. הם עושים את השיוך לפי בדיקה ויזואלית של המוצר ולפי פרטי השולח (עד כמה שהם ידועים, בקניה ב-eBay המידע חלקי).

כל התהליך איתם היה באימיילים. אישי לטוב או לרע. המשלוח המקורי היה קניה ב-eBay. שלחתי ל-DealTas את פירוט/אישור ההזמנה מאתר eBay שמור כ-PDF, אך הם התעקשו לקבל את אימייל אישור ההזמנה מ-eBay. לא תמונת מסך, האימייל עצמו. קצת סיבך לי את העניין. לא ברור למה זה דרוש. המסמכים הראשונים ששלחתי כללו את כל המידע, ויותר. אני גם לא רואה איך זה יכול לעזור במניעת רמאות, אם זה העניין.

קיבלתי אימייל כשהמוצר הגיע אליהם. שתי אפשרויות משלוח ומחירים. ביקשו גם כתובת למשלוח, טלפון, ותעודת זהות (אח"כ אמרו שמשלוח פשוט לא דורש ת"ז). תשלום דרך PayPal. כשהחבילה הגיעה אלי בדואר, ראיתי שהערך המוצהר גבוה ממה ששילמתי על המוצר, אך עדיין פחות מסף המע"מ/מכס. אולי הוסיפו את עלות המשלוח פחות או יותר? אולי ערך גבוה "בטוח" יותר לגבי מכס? מי יודע.

לסיכום, זו אופציה, לפחות לדברים זולים יותר. יקרים, לא יודע. קצת חסרה הרגשת וודאות/אחריות, ואני גם לא יודע מה יהיו המחירים, אפילו בערך, אלא אם מישהו כאן ידווח. ההתעקשות על קבלת האימייל מ-eBay נראתה לי מוזרה. להזמנה הספציפית שלי, קצת יותר מרחק ממחיר החברות הותיקות היה הופך את זה ליותר אטרקטיבי.

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”