המלצה בשדרוג זוג מדפיים ומגבר סטריאו
אהלן, יש לי כרגע זוג מדפיים של Cerwin Vega, דגם Xls 6. בסך הכל אני דיי מרוצה, אני שומע מוזיקה שחורה, האוסים, טראנסים, בקיצור הכל מהכל.
ורסיבר של פיוניר, Vsx 521 הפשוט ביותר.
החלטתי שאני רוצה רמקול שיספק לי יותר איכות ועוד יותר באס, וחשבתי על ה Monitor Audio RX2.
בקשר למגבר, כנ"ל, אני רוצה משהו מקצועי הרבה יותר מהפיוניר, וחשבתי על ה Rotel RA 10.
התקציב שלי לרמקולים הוא עד 5000, ולמגבר סטריאו עד 3500. אשמח לעזרה, תודה.
ורסיבר של פיוניר, Vsx 521 הפשוט ביותר.
החלטתי שאני רוצה רמקול שיספק לי יותר איכות ועוד יותר באס, וחשבתי על ה Monitor Audio RX2.
בקשר למגבר, כנ"ל, אני רוצה משהו מקצועי הרבה יותר מהפיוניר, וחשבתי על ה Rotel RA 10.
התקציב שלי לרמקולים הוא עד 5000, ולמגבר סטריאו עד 3500. אשמח לעזרה, תודה.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
אם אתה רוצה נטו מוזיקה, אין ספק שללכת על מגבר סטריאו ייעודי זה צעד בכיוון הנכון. 
רוטל ו-MA הולכים יופי ביחד, אבל שווה לבדוק מן הסתם עוד כמה דגמים בחנות לפני שמתכנסים להכרעה... עקב הדגש על הבאסים, הייתי שוקל ללכת על סאב של REL במקום לעבור לרמקולים מדפיים אחרים, או לעלות כיתה לרצפתיים שיורדים יותר נמוך ממדפיים בהגדרה.
אופציות למגברים:
- מרנץ 6004
- רוטל RA-05-SE (הדגם שהוחף ע"י ה-RA-10, אבל בגרסת Special Edition ששווה בדיקה מול הדגם החדש יותר)
- קיימברדיג' אודיו 551 או 650
- NAD C326 BEE
- אודיולאב 8000SE
אופציות לרמקולים:
- דאלי אייקון 2
- פולק אודיו LSi7
רצפתיים לשיקולך:
- מוניטור אודיו ברונזה BX6
- טאנוי מרקורי V4
- ג'אמו C-407
רוטל ו-MA הולכים יופי ביחד, אבל שווה לבדוק מן הסתם עוד כמה דגמים בחנות לפני שמתכנסים להכרעה... עקב הדגש על הבאסים, הייתי שוקל ללכת על סאב של REL במקום לעבור לרמקולים מדפיים אחרים, או לעלות כיתה לרצפתיים שיורדים יותר נמוך ממדפיים בהגדרה.
אופציות למגברים:
- מרנץ 6004
- רוטל RA-05-SE (הדגם שהוחף ע"י ה-RA-10, אבל בגרסת Special Edition ששווה בדיקה מול הדגם החדש יותר)
- קיימברדיג' אודיו 551 או 650
- NAD C326 BEE
- אודיולאב 8000SE
אופציות לרמקולים:
- דאלי אייקון 2
- פולק אודיו LSi7
רצפתיים לשיקולך:
- מוניטור אודיו ברונזה BX6
- טאנוי מרקורי V4
- ג'אמו C-407
- asteryosef144
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 25
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אם אני קונה אחד מהדגמים הנ"ל:
מוניטור אודיו ברונזה BX6
- טאנוי מרקורי V4
- ג'אמו C-407
האם צריך סאב-וופר?
האם סאב מתחבר למגבר סטריאו או רק לרסיבר קולנוע?
מוניטור אודיו ברונזה BX6
- טאנוי מרקורי V4
- ג'אמו C-407
האם צריך סאב-וופר?
האם סאב מתחבר למגבר סטריאו או רק לרסיבר קולנוע?
- epony
- חבר במועדון 10K

לעניות דעתי אם הולכים על רצפתי והמטרה היא נטו סטריאו אז הסאב נהיה פחות קריטי. ועדיין, אם המטרה היא מוזיקה שחורה ואלקטרונית בדגש על באס, אז בהחלט כדאי לשקול, לבדוק ולהשוות שילוב של סאב במערכת.
סאב יכול להתחבר גם למגבר סטריאו, אבל יכול להיות שזה יהיה באופן שונה מהחיבור המקובל בין סאב למגבר ק"ב - דהיינו, שרשור הרמקולים הקדמיים דרך הסאב ומשם למגבר הסטריאו, ולא חיבור של הרמקולים ישירות למגבר ק"ב, ובנפרד גם את הסאב ליציאת PRE ייעודית.
סאב יכול להתחבר גם למגבר סטריאו, אבל יכול להיות שזה יהיה באופן שונה מהחיבור המקובל בין סאב למגבר ק"ב - דהיינו, שרשור הרמקולים הקדמיים דרך הסאב ומשם למגבר הסטריאו, ולא חיבור של הרמקולים ישירות למגבר ק"ב, ובנפרד גם את הסאב ליציאת PRE ייעודית.
תודה על התגובות אנשים!
אוקי epony יש לי שאלה, איך אתה יודע ש MA והרוטל ילכו יופי ביחד? כי אני אישית חשבתי דווקא על המגבר הזה בגלל ביקורות טובות עליו.
ועוד שאלה, האם אני אוכל לחבר סאב וואפר למגבר סטריאו הנ"ל ?
בקשר לרצפתיים אז הם לא באים בחשבון, זה לא מה שאני מחפש כרגע.
efi, יד 2 לא בא בחשבון.
וסאב וואפר כבר יש לי, של פולק אודיו PSW110, אך אני אשדרג אותו בעתיד למרות שגם ממנו אני מרוצה אבל אני רוצה יותר.
בגדול אני רוצה לשמוע חיזוקים לגבי השילובים שהצעתי, כי בסך הכל התרשמתי מהרבה ביקורות לטובה, לגבי הרמקולים והמגבר, לשמוע כנראה שלא יצא לי כי אין לי זמן, לכן אני רוצה להיות בטוח שהשילוב שחשבתי עליו יספק לי את המירב כמו שאמר epony, דגש על מוזיקה אלקטרונית ושחורה.
אוקי epony יש לי שאלה, איך אתה יודע ש MA והרוטל ילכו יופי ביחד? כי אני אישית חשבתי דווקא על המגבר הזה בגלל ביקורות טובות עליו.
ועוד שאלה, האם אני אוכל לחבר סאב וואפר למגבר סטריאו הנ"ל ?
בקשר לרצפתיים אז הם לא באים בחשבון, זה לא מה שאני מחפש כרגע.
efi, יד 2 לא בא בחשבון.
וסאב וואפר כבר יש לי, של פולק אודיו PSW110, אך אני אשדרג אותו בעתיד למרות שגם ממנו אני מרוצה אבל אני רוצה יותר.
בגדול אני רוצה לשמוע חיזוקים לגבי השילובים שהצעתי, כי בסך הכל התרשמתי מהרבה ביקורות לטובה, לגבי הרמקולים והמגבר, לשמוע כנראה שלא יצא לי כי אין לי זמן, לכן אני רוצה להיות בטוח שהשילוב שחשבתי עליו יספק לי את המירב כמו שאמר epony, דגש על מוזיקה אלקטרונית ושחורה.
- efi1965
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1614
- שם מלא: efi1965
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 54 פעמים
האמת הייתי במקומך שוקל להשקיע ברמקולים טובים יותר משמעותית ובשלב ראשון ללכת על מגבר משומש.
לדוגמא, רמקולים של מורל אוקטאב סיגניצ'ר שעולים 7000 ש"ח ומגבר משומש של רוטל:
http://www.dtown.co.il/forum/25211-rote ... watts.html
התוצאה שתקבל טובה בכמה רמות ממה שהצעת וגם אופציות השדרוג העתידיות נוחות יותר.
למשל תמיד אפשר להוסיף את הסאבים לרמקולים ולהפוך אותם ריצפתיים + לשדרג את המגבר כשתוכל.
הרמקולים האלו יפילו אותך, באחריות !!!
לדוגמא, רמקולים של מורל אוקטאב סיגניצ'ר שעולים 7000 ש"ח ומגבר משומש של רוטל:
http://www.dtown.co.il/forum/25211-rote ... watts.html
התוצאה שתקבל טובה בכמה רמות ממה שהצעת וגם אופציות השדרוג העתידיות נוחות יותר.
למשל תמיד אפשר להוסיף את הסאבים לרמקולים ולהפוך אותם ריצפתיים + לשדרג את המגבר כשתוכל.
הרמקולים האלו יפילו אותך, באחריות !!!
- epony
- חבר במועדון 10K

שמעתי במו אוזני שילובים של MA ורוטל וקראתי במקומות רבים דיווחים שחיזקו את דעתי שזהו שילוב מוצלח. מן הסתם, וכפי שכבר כתבתי, אין טוב ממשמע אוזניים באופן אישי,כולל השוואה לשילובים אחרים של רמקולים ומגברים מהרשימה שנתתי לעיל.
- ran_carney
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1919
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 57 פעמים
ברצוני לחלוק על כולכם. למוזיקה שמר בחור מאזין לה, יהיה קשה למצוא רמקול טוב יותר מסרווין וגה. הייתי הולך על מגבר סטריאו וזהו. אם הוא ממש רוצה, שיחליף לסרווינים גדולים יותר.
- efi1965
-
- חבר ותיק

רן אתה באמת משווה אותם לאוקטאב סיגניצ'ר ?ran_carney כתב:ברצוני לחלוק על כולכם. למוזיקה שמר בחור מאזין לה, יהיה קשה למצוא רמקול טוב יותר מסרווין וגה. הייתי הולך על מגבר סטריאו וזהו. אם הוא ממש רוצה, שיחליף לסרווינים גדולים יותר....
אני חושב ש"קצת" נסחפת
אני עם רן. חבל כרגע לפזר את התקציב בין רמקולים והגברה, ככה תקנה שני רכיבים בינוניים, ב- 4K תקנה מגבר סטריאו בסיסי ביותר . לדעתי תקנה כרגע מגבר ואח"כ בעתיד תוכל לשדרג רמקולים.ran_carney כתב:ברצוני לחלוק על כולכם. למוזיקה שמר בחור מאזין לה, יהיה קשה למצוא רמקול טוב יותר מסרווין וגה. הייתי הולך על מגבר סטריאו וזהו. אם הוא ממש רוצה, שיחליף לסרווינים גדולים יותר....
אני הייתי בודק אצל דני בכור יש לו גם YBA וגם PrimareI32 למכירה.
דרך אגב מה המקור? אולי שווה להוסיף DAC.
מה גודל החדר, תן לנו צילום של החדר עם ההצבה של הרמקולים.
נערך לאחרונה על ידי orenpeled ב 08/02/2013 18:25, נערך פעם 1 בסך הכל.
- ran_carney
-
- חבר ותיק

אפי, אישית אני חושב שלהמליץ את האוקטאבים כמעט בכל פעם שמישהו מבקש המלצה לרמקולים זו גם קצת הגזמה. כבודם של האוקטאבים במקומם מונח, אבל לא צריך להפוך אותם לפתרון לכל הבעיות. הם לא רמקולים קלים להזזה בכלל, אתה גורם לבחור להשקיע את כל התקציב שלו עליהם, ובשביל המוזיקה שהוא שומע - סרווין וגה יעשו עבודה מצוינת - אז למה להכניס את האוקטאבים לתמונה בכלל?
סרווין וגה, למוזיקה עתירת באסים, זה אחלה-בחלה. ממליץ בחום להשקיע 4-5 על הגברה, אולי קצת יותר - תלוי בבחור. מה עם מקור בכלל? אולי שישקיע את שאר התקציב באיזה הגל HD2? בהמשך, היה ותנוח הרוח ויתפנה התקציב, הייתי שוקל שדרוג רמקולים. לא עכשיו, ממש לא הזמן, ממש לא הסיטואציה.
סרווין וגה, למוזיקה עתירת באסים, זה אחלה-בחלה. ממליץ בחום להשקיע 4-5 על הגברה, אולי קצת יותר - תלוי בבחור. מה עם מקור בכלל? אולי שישקיע את שאר התקציב באיזה הגל HD2? בהמשך, היה ותנוח הרוח ויתפנה התקציב, הייתי שוקל שדרוג רמקולים. לא עכשיו, ממש לא הזמן, ממש לא הסיטואציה.
- efi1965
-
- חבר ותיק

הסרווין אכן יודעים לתת באס .............. בזה מסתיים הסיפור שלהם וכנראה בגלל זה הוא מעוניין לשדרג אותם.
הסיבה שאני ממליץ על האוקטאב כל הזמן היא פשוטה: VFM.
1. לא תמצא רמקולים באיכות שלהם במחירים כאלו וזאת בגלל היצור בארץ.
2. אין הרבה רמקולים אחרים בשוק שניתן להוסיף להם סאבים תואמים ולהגביר את טווח התדרים והאיכות בצורה משמעותית.
נראה לי להשקיע במגבר, דאק ושאר ירקות כשהרמקולים לא איכותיים יהיה מעשה לא נבון !
מה יתן לו הגל ? נגיד ויקנה מגבר יקר ב 7000 ש"ח.............. יקבל מהרמקולים איכות בהתאם לסט שקנה ?
התשובה היא לא ולא.
לכן בגלל שהרמקולים שלו לא מסוגלים להרבה (אלא אם כן הוא מתפשר על איכות) קודם כל לשדרג אותם.
זאת דעתי.
הסיבה שאני ממליץ על האוקטאב כל הזמן היא פשוטה: VFM.
1. לא תמצא רמקולים באיכות שלהם במחירים כאלו וזאת בגלל היצור בארץ.
2. אין הרבה רמקולים אחרים בשוק שניתן להוסיף להם סאבים תואמים ולהגביר את טווח התדרים והאיכות בצורה משמעותית.
נראה לי להשקיע במגבר, דאק ושאר ירקות כשהרמקולים לא איכותיים יהיה מעשה לא נבון !
מה יתן לו הגל ? נגיד ויקנה מגבר יקר ב 7000 ש"ח.............. יקבל מהרמקולים איכות בהתאם לסט שקנה ?
התשובה היא לא ולא.
לכן בגלל שהרמקולים שלו לא מסוגלים להרבה (אלא אם כן הוא מתפשר על איכות) קודם כל לשדרג אותם.
זאת דעתי.
- ran_carney
-
- חבר ותיק

ודעתי היא שבדברים שאתה כותב אתה רק חושף את ערוותך.
1. לא יודע אם שמעת סרווין או לא, אבל הם לא מסתיימים רק בבאס. אם תרצה, קרא סקירות. כולל של נמר. הרמקולים הללו הומלצו ומומלצים רבות לסגנונות המוזיקה להם מאזין פותח השרשור, ולא בכדי.
2. אף רמקול לא מושלם, ועל כן - אף רמקול לא יכול להיות מומלץ כל הזמן.
3. מי אמר שחייבים להוסיף סאבים תואמים של החברה? מה קרה, מת העולם? רק מורל יודעים להתאים סאבים? (כן, ברור, אותה חברה - התאמה מירבית. אך ורק אם כפופים, כמו ההמלצות שלך - למורל. ואני מקווה שאתה מבין קצת עד כמה זה לא חכם - לא למורל, ולא לאף דגם אחר).
4. המורל הוא רמקול מצויין - VFM? תלוי למי. לי אישית לא בא להשתעבד להגברה שתוכל לעבוד איתם כמו שצריך (ואגב, בטח לא תעמוד בהגבלת ה-בערך-400-ש"ח שנתן פותח השרשור.
5. אני הצעתי לקנות מגבר יקר ב-7000 ש"ח? קרא שוב. הצעתי לחלק את התקציב בין מגבר לבין דאק. שם, חד משמעית (!) יהיה הבדל עצום (!) לטובת הסטאפ עם הסרווינים לעומת מורל-אוקטאב-ביאת-המשיח ורסיבר ק"ב מדגם כניסה.
6. מתחבר ישירות לסעיף הקודם - איזון בסטאפ. עדיף שהסטאפ יהיה מורכב מ-3K על הגברה, 3K על רמקולים ו-3K על מקור, מאשר 5K על רמקולים, 1K על מקור ו-1K על הגברה. מקווה שאתה מבין את זה, אחרת יש לך עוד הרבה מאוד ללמוד בתחום הזה.
7. ובנימה אישית יותר - אין לי ספק שאתה מתכוון לטוב בהמלצותיך, אבל נראה כאילו הניסיון שלך מוגבל לשינדאק, הגל שברשותך, נאד שהיה ברשותך, אמוטיבה שהיה ברשותך והמורל שברשותך. אף אחד לא דורש ממך לעמוד בכמות ציוד מסוימת שעוברת תחת ידייך כדי להמליץ, אבל בחייאת - זה לא אומר שחמש החברות הללו הן-הן הסוד האודיופילי שכולם מפספסים. אתה לא תמיד חייב להציע אותם. למעשה, אני חושב שרק לאחרונה ראיתי פוסט שבו המלצת על ציוד אחר שהופיע בלוחות ולא כלל אחד מהחמישייה הפותחת שלך.
1. לא יודע אם שמעת סרווין או לא, אבל הם לא מסתיימים רק בבאס. אם תרצה, קרא סקירות. כולל של נמר. הרמקולים הללו הומלצו ומומלצים רבות לסגנונות המוזיקה להם מאזין פותח השרשור, ולא בכדי.
2. אף רמקול לא מושלם, ועל כן - אף רמקול לא יכול להיות מומלץ כל הזמן.
3. מי אמר שחייבים להוסיף סאבים תואמים של החברה? מה קרה, מת העולם? רק מורל יודעים להתאים סאבים? (כן, ברור, אותה חברה - התאמה מירבית. אך ורק אם כפופים, כמו ההמלצות שלך - למורל. ואני מקווה שאתה מבין קצת עד כמה זה לא חכם - לא למורל, ולא לאף דגם אחר).
4. המורל הוא רמקול מצויין - VFM? תלוי למי. לי אישית לא בא להשתעבד להגברה שתוכל לעבוד איתם כמו שצריך (ואגב, בטח לא תעמוד בהגבלת ה-בערך-400-ש"ח שנתן פותח השרשור.
5. אני הצעתי לקנות מגבר יקר ב-7000 ש"ח? קרא שוב. הצעתי לחלק את התקציב בין מגבר לבין דאק. שם, חד משמעית (!) יהיה הבדל עצום (!) לטובת הסטאפ עם הסרווינים לעומת מורל-אוקטאב-ביאת-המשיח ורסיבר ק"ב מדגם כניסה.
6. מתחבר ישירות לסעיף הקודם - איזון בסטאפ. עדיף שהסטאפ יהיה מורכב מ-3K על הגברה, 3K על רמקולים ו-3K על מקור, מאשר 5K על רמקולים, 1K על מקור ו-1K על הגברה. מקווה שאתה מבין את זה, אחרת יש לך עוד הרבה מאוד ללמוד בתחום הזה.
7. ובנימה אישית יותר - אין לי ספק שאתה מתכוון לטוב בהמלצותיך, אבל נראה כאילו הניסיון שלך מוגבל לשינדאק, הגל שברשותך, נאד שהיה ברשותך, אמוטיבה שהיה ברשותך והמורל שברשותך. אף אחד לא דורש ממך לעמוד בכמות ציוד מסוימת שעוברת תחת ידייך כדי להמליץ, אבל בחייאת - זה לא אומר שחמש החברות הללו הן-הן הסוד האודיופילי שכולם מפספסים. אתה לא תמיד חייב להציע אותם. למעשה, אני חושב שרק לאחרונה ראיתי פוסט שבו המלצת על ציוד אחר שהופיע בלוחות ולא כלל אחד מהחמישייה הפותחת שלך.
- efi1965
-
- חבר ותיק

"המורל הוא רמקול מצויין - VFM? תלוי למי" ............. לי כמובן ולרבים אחרים.
"החלטתי שאני רוצה רמקול שיספק לי יותר איכות ועוד יותר באס" ............. זה מה שכתב פותח השרשור ומשום מה החלטת בשבילו שמספיק לו סרווין.
"בטח לא תעמוד בהגבלת ה-בערך-400-ש"ח שנתן פותח השרשור".......... לא התבלבלת בשרשור ? הוא הקציב 5000 + 3500.
"הניסיון שלך מוגבל לשינדאק, הגל שברשותך, נאד שהיה ברשותך, אמוטיבה שהיה ברשותך והמורל שברשותך" ........ אני שמח שאתה מעודכן בנסיון שלי ומה בדיוק בדקתי ושמעתי עד היום, לא כל אחד פה זוכה לכזו התעניינות ........
ובנימה אישית, יתכן והנסיון שלך גדול יותר אבל זה לא אומר שההמלצות שלך "חכמות" יותר או מתאימות יותר ובמיוחד כשאתה קובע למי שפותח שרשור שמה שיש לו מספיק לו בהחלט.
ובנימה אישית עוד יותר ...............

"החלטתי שאני רוצה רמקול שיספק לי יותר איכות ועוד יותר באס" ............. זה מה שכתב פותח השרשור ומשום מה החלטת בשבילו שמספיק לו סרווין.
"בטח לא תעמוד בהגבלת ה-בערך-400-ש"ח שנתן פותח השרשור".......... לא התבלבלת בשרשור ? הוא הקציב 5000 + 3500.
"הניסיון שלך מוגבל לשינדאק, הגל שברשותך, נאד שהיה ברשותך, אמוטיבה שהיה ברשותך והמורל שברשותך" ........ אני שמח שאתה מעודכן בנסיון שלי ומה בדיוק בדקתי ושמעתי עד היום, לא כל אחד פה זוכה לכזו התעניינות ........
ובנימה אישית, יתכן והנסיון שלך גדול יותר אבל זה לא אומר שההמלצות שלך "חכמות" יותר או מתאימות יותר ובמיוחד כשאתה קובע למי שפותח שרשור שמה שיש לו מספיק לו בהחלט.
ובנימה אישית עוד יותר ...............
- ran_carney
-
- חבר ותיק

אתה נחמד, אפי. הצלחת להתחמק מהטיעונים, כמעט אחד לאחד.
אז אחזור עליהם, ואשמח להתייחסות עניינית:
1. לגבי ה-VFM של המורל - לא רק זרקתי את התחלת המשפט שבחרת לצטט, אלא הוספתי - זה רמקול טוב, אבל תובעני מאוד. ברמת התקציבים שהבחור הגדיר, בעיני - זו ממש, אבל ממש לא הקנייה הנכונה.
2. לא החלטתי שמספיק לו סרווין, אמרתי את דעתי. דעה, שבניגוד להמלצת המורל שלך, מצטרפים אליה אנשים נוספים ששמעו סרווין. ביניהם נמר בסקירה שהוא עשה בדיטאון, אתה מוזמן לקרוא אותה אם תרצה.
3. במקום להתמודד עם הטענה, ולהסיק שמדובר על 4000 ש"ח כשסתם היה חסר לי 0, בחרת לציין את זה אבל לא להתמודד עם גופו של טיעון. לא מובן לי למה.
4. זו לא התעניינות, זה פשוט מאוד קל לעקוב - שכן אתה תמיד חוזר לאותן ההמלצות, בלא תלות בשואל. כאמור, ביאת המשיח המורלים האלו.
5. לא דיברתי על הניסיון שלי; לא השוויתי אותו לשלך ולא מתכוון לעשות את זה.
6. לא קבעתי לבחור אם מספיק לו, אמרתי את דעתי ונימקתי אותה. יחי ההבדל.
7. ההמלצות שלי מתבססות על מיטב הבנתי וידעתי, במידה ואני מרגיש שאני לא מסוגל לספק תשובה שאני תופס אותה כרלוונטית לשרשור וראויה בפני עצמה, לא אגיב. אתה, לעומת זאת, כפי שכבר כתבתי - תמצא דרך לשלב את המורל בהמלצות כל הזמן. כנ"ל האמוטיבה למחירים הזולים. בדיון עבר שהיה לנו לדעתי אמרת שלא שמעת דאקים אחרים לפני שקנית את האמוטיבה, אבל עדיין המלצת עליו לאחרים. אופן ההתנהלות הזה חוזר גם כאן. אם זכרוני מטעני, התנצלותי הכנה!
8. אגב, נקודה עיקרית בטיעון שלי, שאותה אפילו לא טרחת לציין - היא פיזור תקציב נכון - האם 30-30-30 כפי שהצעתי, או 80-10-10 כפי שאתה מציע.
9. בנימה חיובית זו -

אז אחזור עליהם, ואשמח להתייחסות עניינית:
1. לגבי ה-VFM של המורל - לא רק זרקתי את התחלת המשפט שבחרת לצטט, אלא הוספתי - זה רמקול טוב, אבל תובעני מאוד. ברמת התקציבים שהבחור הגדיר, בעיני - זו ממש, אבל ממש לא הקנייה הנכונה.
2. לא החלטתי שמספיק לו סרווין, אמרתי את דעתי. דעה, שבניגוד להמלצת המורל שלך, מצטרפים אליה אנשים נוספים ששמעו סרווין. ביניהם נמר בסקירה שהוא עשה בדיטאון, אתה מוזמן לקרוא אותה אם תרצה.
3. במקום להתמודד עם הטענה, ולהסיק שמדובר על 4000 ש"ח כשסתם היה חסר לי 0, בחרת לציין את זה אבל לא להתמודד עם גופו של טיעון. לא מובן לי למה.
4. זו לא התעניינות, זה פשוט מאוד קל לעקוב - שכן אתה תמיד חוזר לאותן ההמלצות, בלא תלות בשואל. כאמור, ביאת המשיח המורלים האלו.
5. לא דיברתי על הניסיון שלי; לא השוויתי אותו לשלך ולא מתכוון לעשות את זה.
6. לא קבעתי לבחור אם מספיק לו, אמרתי את דעתי ונימקתי אותה. יחי ההבדל.
7. ההמלצות שלי מתבססות על מיטב הבנתי וידעתי, במידה ואני מרגיש שאני לא מסוגל לספק תשובה שאני תופס אותה כרלוונטית לשרשור וראויה בפני עצמה, לא אגיב. אתה, לעומת זאת, כפי שכבר כתבתי - תמצא דרך לשלב את המורל בהמלצות כל הזמן. כנ"ל האמוטיבה למחירים הזולים. בדיון עבר שהיה לנו לדעתי אמרת שלא שמעת דאקים אחרים לפני שקנית את האמוטיבה, אבל עדיין המלצת עליו לאחרים. אופן ההתנהלות הזה חוזר גם כאן. אם זכרוני מטעני, התנצלותי הכנה!
8. אגב, נקודה עיקרית בטיעון שלי, שאותה אפילו לא טרחת לציין - היא פיזור תקציב נכון - האם 30-30-30 כפי שהצעתי, או 80-10-10 כפי שאתה מציע.
9. בנימה חיובית זו -