מי מזהה את ה CD שבפנים?
-
Form78HiFi
- חבר ותיק

- תגובות: 1118
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 129 פעמים
רמז?
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
אני לא מזהה את הדיסק,אבל הדיסקמן עצמו נראה מעניין ונוסטלגי,הצורה המרובעת הזאת זועקת עיצוב של סוף האייטיז
תחילת הניינטיז.
תחילת הניינטיז.
Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
מעצבן... אני בטוח שראיתי את זה בעבר... לא מצליח להזכר. מצד שני, התמונה הזו מ-real audio בגירסה הרוסית (כאן) אז מה זה יכול להיות? DDT? Spleen? Mango Mango? Zamphira? מי יודע...
אתה יודע?
אני לא מכיר את הדגם הנייד הזה XP-5 אבל יש לי CDP ישן של טכניקס - תוצרת יפן שאני מתעלל בו כבר שנים. הוא היה מאוכסן שנים באיזה אינטרסול לוהט ומלא אבק ולפני חצי שנה פתחתי אותו, לאחר שמצאתי אותו במקרה. עשיתי קצת נקיון וסדר באלקט' כולל כמה חיזוקי הלחמות והחלפה אקראית של כמה קבלים, שבמקרה, היו לי חלופות מוצלחות בשבילהם. התצוגה בוהקת קצת בכחול חלש - אבל סאונד... איזה סאונד יש למכשיר הזה... מידי פעם הוא נתקע, אבל הוא מקבל כאפה קטנה וממשיך. בגלל שאין לי טיפת הערכה למדיה המגעילה הזו שנקראת CD אני מתעצל לנקות לו את העדשה. מעדיף להרביץ לו. עושה לי טוב. גם לו כנראה.
לא מזמן רכשתי בטעות (יותר נכון בתאונה מצערת) RCD 1072 או משהו כזה של רוטל. החרא הזה תוצרת סין. שומר לי עליו חבר במז' אירופה. יותר נכון קיבל אישור לנפנף אותו כמה שיותר רחוק ממני ולחלץ ממנו כמה שיותר מזומנים. לבחור יש הגברת מנורות DIY שהוא בנה משאריות של כור גרעיני סובייטי, אלומיניום מתאונה של איירופלוט ופילטר של סיגריה בשילוב עם רמקולים של KLH ש'נפלו ממשאית' בפולין. הייתי אצלו לא מזמן לבדוק את ה'מציאה'. לא אתייחס. פרנציפ. אבל ה-Technics המוכה שלי עם הג'יבלים וה-9090 נשמע לא פחות טוב. פשוט מכשיר מופלא בהתחשב בעובדה שהרוטל יוצר לפחות 20 שנים אחריו.
בכלל, אני מתחיל לקבל את הרושם שקצת פיספסתי את הרכבת הזו שנקראת Technics. בזמן האחרון כל מה שאני שם עליו יד של החברה הזו - יוצא זהב. יש להם גם הרבה ***, אבל בגדול - יופי של מותג וליין של מוצרי איכות. אני כבר לא מדבר על SL-1210 שלי שהוא בכלל אגדה קלאסית. יש להם מגברי וינטאז' מדהימים, טייפים לא רעים והנה, אפילו CDP חמוד מאוד.
אתה יודע?
אני לא מכיר את הדגם הנייד הזה XP-5 אבל יש לי CDP ישן של טכניקס - תוצרת יפן שאני מתעלל בו כבר שנים. הוא היה מאוכסן שנים באיזה אינטרסול לוהט ומלא אבק ולפני חצי שנה פתחתי אותו, לאחר שמצאתי אותו במקרה. עשיתי קצת נקיון וסדר באלקט' כולל כמה חיזוקי הלחמות והחלפה אקראית של כמה קבלים, שבמקרה, היו לי חלופות מוצלחות בשבילהם. התצוגה בוהקת קצת בכחול חלש - אבל סאונד... איזה סאונד יש למכשיר הזה... מידי פעם הוא נתקע, אבל הוא מקבל כאפה קטנה וממשיך. בגלל שאין לי טיפת הערכה למדיה המגעילה הזו שנקראת CD אני מתעצל לנקות לו את העדשה. מעדיף להרביץ לו. עושה לי טוב. גם לו כנראה.
לא מזמן רכשתי בטעות (יותר נכון בתאונה מצערת) RCD 1072 או משהו כזה של רוטל. החרא הזה תוצרת סין. שומר לי עליו חבר במז' אירופה. יותר נכון קיבל אישור לנפנף אותו כמה שיותר רחוק ממני ולחלץ ממנו כמה שיותר מזומנים. לבחור יש הגברת מנורות DIY שהוא בנה משאריות של כור גרעיני סובייטי, אלומיניום מתאונה של איירופלוט ופילטר של סיגריה בשילוב עם רמקולים של KLH ש'נפלו ממשאית' בפולין. הייתי אצלו לא מזמן לבדוק את ה'מציאה'. לא אתייחס. פרנציפ. אבל ה-Technics המוכה שלי עם הג'יבלים וה-9090 נשמע לא פחות טוב. פשוט מכשיר מופלא בהתחשב בעובדה שהרוטל יוצר לפחות 20 שנים אחריו.
בכלל, אני מתחיל לקבל את הרושם שקצת פיספסתי את הרכבת הזו שנקראת Technics. בזמן האחרון כל מה שאני שם עליו יד של החברה הזו - יוצא זהב. יש להם גם הרבה ***, אבל בגדול - יופי של מותג וליין של מוצרי איכות. אני כבר לא מדבר על SL-1210 שלי שהוא בכלל אגדה קלאסית. יש להם מגברי וינטאז' מדהימים, טייפים לא רעים והנה, אפילו CDP חמוד מאוד.
- tomyeshuah
- חבר ותיק

- תגובות: 1583
- נתן תודות: 496 פעמים
- קיבל תודות: 403 פעמים
מצטרף ל-Tnsilver בשיבוח מוצרי Technics. במערכת הראשית כלול אצלי נגן CD משנות ה-90 מדגם SL-PG450 שממשיך לעבוד ללא צורך ב-Servicing. עמידות המכשירים שלהם אכן מרשימה.

באותה מערכת כלול גם מגבר (משובח?) מדגם Technics SU-V303 שעליו ועל פעולת דימוי Class A (בתצורת AB בעל כיוון אוטומטי של ה-Bias) אצלו, אכתוב בשרשור חדש בהמשך.
[img2=550x267]http://lh3.ggpht.com/_EkS9_JJSBmI/ScqPf ... 250301.JPG[/img2]
כאן ישנה הדגמה (רועדת) שלי של השניים בפעולה:

באותה מערכת כלול גם מגבר (משובח?) מדגם Technics SU-V303 שעליו ועל פעולת דימוי Class A (בתצורת AB בעל כיוון אוטומטי של ה-Bias) אצלו, אכתוב בשרשור חדש בהמשך.
[img2=550x267]http://lh3.ggpht.com/_EkS9_JJSBmI/ScqPf ... 250301.JPG[/img2]
כאן ישנה הדגמה (רועדת) שלי של השניים בפעולה:
נערך לאחרונה על ידי tomyeshuah ב 05/02/2013 10:15, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 173 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
אכן פיספסת, מאחר שהמותג הזה חדל להתקיים למעשה לפני כ-10 שנים, ולהלכה לפני כשנתיים-שלוש. מצושיטה - החברה האם שלו ושל פנסוניק - מחקה אותו. המוצר האחרון שהם עדיין ייצרו בשנים האחרונות היה ה-SL-1200 בלבד, בצירוף עוד כמה Accessories ל-DJ's. וזה חבל מאד, כי טכניקס בפירוש היה אחד המותגים היפניים האיכותיים ביותר בתחום האודיו ואחד האהובים עליי באופן אישי. המוניטין שלו נרכשו בעיקר בשדה הויניל, אבל האמת היא שבכל קו מוצרים של טכניקס לאורך השנים היו דגמים מעולים.tnsilver כתב: בכלל, אני מתחיל לקבל את הרושם שקצת פיספסתי את הרכבת הזו שנקראת Technics. בזמן האחרון כל מה שאני שם עליו יד של החברה הזו - יוצא זהב. יש להם גם הרבה ***, אבל בגדול - יופי של מותג וליין של מוצרי איכות. אני כבר לא מדבר על SL-1210 שלי שהוא בכלל אגדה קלאסית. יש להם מגברי וינטאז' מדהימים, טייפים לא רעים והנה, אפילו CDP חמוד מאוד....
-
Form78HiFi
- חבר ותיק

הנה רמז
- tomyeshuah
- חבר ותיק

- תגובות: 1583
- נתן תודות: 496 פעמים
- קיבל תודות: 403 פעמים
Pink Floyd - The Division Bell
-
Form78HiFi
- חבר ותיק

אמת!
- Kosh
- גורו וינטאג'

אני נהנה מהטכניקס SL-1210MK5 שלי ובעבר היה לי נגן CD לא רע שלהם -.SL-PG100.
לפעמים עושה רושם שהמותג הזה היה קצת "מתחת לרדאר",במיוחד פה בארץ,ומלבד הפטיפונים המפורסמים,לא קיבל
מספיק את הכבוד המגיע לו.
לפעמים עושה רושם שהמותג הזה היה קצת "מתחת לרדאר",במיוחד פה בארץ,ומלבד הפטיפונים המפורסמים,לא קיבל
מספיק את הכבוד המגיע לו.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

נכון, גם כי היבוא שלו לארץ לא היה סדיר ורציף לאורך השנים. למותג הזה היה מזל רע להיתקע עם יבואנים דמיקולו שהתחלפו מסיבות שונות ובין אחד לאחד היו תקופות שלא יובא בכלל.Kosh כתב:אני נהנה מהטכניקס SL-1210MK5 שלי ובעבר היה לי נגן CD לא רע שלהם -.SL-PG100.
מספיק את הכבוד המגיע לו....
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
tomyeshuah כתב:במערכת הראשית כלול אצלי נגן CD משנות ה-90 מדגם SL-PG450 שממשיך לעבוד ללא צורך ב-Servicing. עמידות המכשירים שלהם אכן מרשימה......
Technics SL-PG450
[img2=550x297]https://lh4.googleusercontent.com/-5Cp0 ... PG4502.JPG[/img2]
באמת מכשיר נהדר שספג התעללות פיזית במשך שנים בטמפרטורות בלתי נסבלות, תנאי אבק מחפירים ואי-טיפול ברמת פשע. עובד נהדר. נשמע נפלא!!!
לא מדוייק. Panasonic זו חברת האם שקיימת מ-1918. הוקמה על-ידי קונוסוקי מצושיטה ועסקה בייצור של תושבות למנורות. באחד מגילגוליה הראשונים נודעה החברה בשם 'מצושיטה'. האגף הצפון אמריקאי של החברה שיושב בניו-ג'רסי נקרא גם הוא 'מצושיטה'. Panasonic הודיעה לציבור על חדלות קיום המותג Technics באוקטובר 2010. לא ממש פיספסתי. את ה-SL1210 שלי רכשתי חצי-דקה קודם לכן. המכשיר יוצר ב-2010.dragon כתב:אכן פיספסת, מאחר שהמותג הזה חדל להתקיים למעשה לפני כ-10 שנים, ולהלכה לפני כשנתיים-שלוש. מצושיטה - החברה האם שלו ושל פנסוניק - מחקה אותו. המוצר האחרון שהם עדיין ייצרו בשנים האחרונות היה ה-SL-1200 בלבד, בצירוף עוד כמה Accessories ל-DJ's. וזה חבל מאד......
נכון מאוד! יש גם הרבה אחרים כמו Luxman ו-Trio היום Kenwood וספינים רבים של יוצאי החברות האלה - כמו Leben. אבל, אין ספק שלטכניקס יש יופי של מוצרים (לא כולם) איכותיים.dragon כתב:...טכניקס בפירוש היה אחד המותגים היפניים האיכותיים ביותר בתחום האודיו ואחד האהובים עליי באופן אישי. המוניטין שלו נרכשו בעיקר בשדה הויניל, אבל האמת היא שבכל קו מוצרים של טכניקס לאורך השנים היו דגמים מעולים....
לכל הרוחות! אני ניהיה סנילי. ידעתי שאני מכיר את זה. לא רק מכיר - אני צריך להכיר מצויין. ב-1994 רכשתי את העותק הראשון שנמכר לציבור של ההוצאה הזו בסניף Tower Records בברודווי - אחרי שעמדתי בתור לילה שלם והגנתי בחרוף נפש על מקומי הראשון בתור. קיבלתי תעודה (וגם כמה איומים וקללות ממספר 2 שהיה מטר תשעים בגובה ושקל מאה תשעים קילו ולא אהב את העובדה שהקדמתי אותו).tomyeshuah כתב:Pink Floyd - The Division Bell...
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 05/02/2013 15:28, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Kosh
- גורו וינטאג'

ה-DAC שנקרא "MASH" והיה פיתוח עצמאי של פנסוניק שהיה בנגנים של טכניקס נחשב ל-DAC טוב,לתקופה של אז..
שלום
היה לי בעבר שני מכשרים CD של טכניקס 1988 1995 מרשימים באיכות הסאונד יחסית למכשיר פשוט יחסית עם אמינות יוצאת מן הכלל
וגם טיונר של טכניקס 1990
יופי של יצור שאינו כבר בנמצא מהזול ביותר עד ליקר יש לטכניקס איכות
בברכה
היה לי בעבר שני מכשרים CD של טכניקס 1988 1995 מרשימים באיכות הסאונד יחסית למכשיר פשוט יחסית עם אמינות יוצאת מן הכלל
וגם טיונר של טכניקס 1990
יופי של יצור שאינו כבר בנמצא מהזול ביותר עד ליקר יש לטכניקס איכות
בברכה
Kosh - מסתבר שהם שתלו את ה"MASH" גם במערכות סטריאו BOTL !
היתה לי אחת כזו בסוף הניינטיז של פנסוניק עם לוגו ה"MASH" מתנוסס מעליה.
וזה הזמן לשאול שאלה בלתי נמנעת - מה לגבי איכות המגברים\רסיברים וינטאג' של טכניקס ?
שווים רכישה? שווים שיפוץ ?
היתה לי אחת כזו בסוף הניינטיז של פנסוניק עם לוגו ה"MASH" מתנוסס מעליה.
וזה הזמן לשאול שאלה בלתי נמנעת - מה לגבי איכות המגברים\רסיברים וינטאג' של טכניקס ?
שווים רכישה? שווים שיפוץ ?
- dragon
- חבר פעיל מאוד

היו להם דגמים בקשת רחבה של דרגות איכות, וברור שהטובים יותר בהחלט שווים רכישה ושיפוץ. באופן כללי, ככל שמספר הדגם גבוה יותר הוא טוב יותר (זה נכון לא רק בטכניקס...). הבעיה שהם נדירים, בעיקר בישראל.rooster כתב:
שווים רכישה? שווים שיפוץ ?...