מי מזהה את ה CD שבפנים?

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
Form78HiFi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1118
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 129 פעמים

שליחה #1 

רמז?

yanivol
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2755
שם מלא: yanivol
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #2 

לא זוכר, אבל בטוח יש לי אותו
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #3 

אני לא מזהה את הדיסק,אבל הדיסקמן עצמו נראה מעניין ונוסטלגי,הצורה המרובעת הזאת זועקת עיצוב של סוף האייטיז
תחילת הניינטיז. :lol:
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #4 

מעצבן... אני בטוח שראיתי את זה בעבר... לא מצליח להזכר. מצד שני, התמונה הזו מ-real audio בגירסה הרוסית (כאן) אז מה זה יכול להיות? DDT? Spleen? Mango Mango? Zamphira? מי יודע...

אתה יודע?

אני לא מכיר את הדגם הנייד הזה XP-5 אבל יש לי CDP ישן של טכניקס - תוצרת יפן שאני מתעלל בו כבר שנים. הוא היה מאוכסן שנים באיזה אינטרסול לוהט ומלא אבק ולפני חצי שנה פתחתי אותו, לאחר שמצאתי אותו במקרה. עשיתי קצת נקיון וסדר באלקט' כולל כמה חיזוקי הלחמות והחלפה אקראית של כמה קבלים, שבמקרה, היו לי חלופות מוצלחות בשבילהם. התצוגה בוהקת קצת בכחול חלש - אבל סאונד... איזה סאונד יש למכשיר הזה... מידי פעם הוא נתקע, אבל הוא מקבל כאפה קטנה וממשיך. בגלל שאין לי טיפת הערכה למדיה המגעילה הזו שנקראת CD אני מתעצל לנקות לו את העדשה. מעדיף להרביץ לו. עושה לי טוב. גם לו כנראה.

לא מזמן רכשתי בטעות (יותר נכון בתאונה מצערת) RCD 1072 או משהו כזה של רוטל. החרא הזה תוצרת סין. שומר לי עליו חבר במז' אירופה. יותר נכון קיבל אישור לנפנף אותו כמה שיותר רחוק ממני ולחלץ ממנו כמה שיותר מזומנים. לבחור יש הגברת מנורות DIY שהוא בנה משאריות של כור גרעיני סובייטי, אלומיניום מתאונה של איירופלוט ופילטר של סיגריה בשילוב עם רמקולים של KLH ש'נפלו ממשאית' בפולין. הייתי אצלו לא מזמן לבדוק את ה'מציאה'. לא אתייחס. פרנציפ. אבל ה-Technics המוכה שלי עם הג'יבלים וה-9090 נשמע לא פחות טוב. פשוט מכשיר מופלא בהתחשב בעובדה שהרוטל יוצר לפחות 20 שנים אחריו.

בכלל, אני מתחיל לקבל את הרושם שקצת פיספסתי את הרכבת הזו שנקראת Technics. בזמן האחרון כל מה שאני שם עליו יד של החברה הזו - יוצא זהב. יש להם גם הרבה ***, אבל בגדול - יופי של מותג וליין של מוצרי איכות. אני כבר לא מדבר על SL-1210 שלי שהוא בכלל אגדה קלאסית. יש להם מגברי וינטאז' מדהימים, טייפים לא רעים והנה, אפילו CDP חמוד מאוד.

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1583
נתן תודות: 496 פעמים
קיבל תודות: 403 פעמים

שליחה #5 

מצטרף ל-Tnsilver בשיבוח מוצרי Technics. במערכת הראשית כלול אצלי נגן CD משנות ה-90 מדגם SL-PG450 שממשיך לעבוד ללא צורך ב-Servicing. עמידות המכשירים שלהם אכן מרשימה.
תמונה
באותה מערכת כלול גם מגבר (משובח?) מדגם Technics SU-V303 שעליו ועל פעולת דימוי Class A (בתצורת AB בעל כיוון אוטומטי של ה-Bias) אצלו, אכתוב בשרשור חדש בהמשך.
[img2=550x267]http://lh3.ggpht.com/_EkS9_JJSBmI/ScqPf ... 250301.JPG[/img2]
כאן ישנה הדגמה (רועדת) שלי של השניים בפעולה:
נערך לאחרונה על ידי tomyeshuah ב 05/02/2013 10:15, נערך 2 פעמים בסך הכל.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 173 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #6 

tnsilver כתב: בכלל, אני מתחיל לקבל את הרושם שקצת פיספסתי את הרכבת הזו שנקראת Technics. בזמן האחרון כל מה שאני שם עליו יד של החברה הזו - יוצא זהב. יש להם גם הרבה ***, אבל בגדול - יופי של מותג וליין של מוצרי איכות. אני כבר לא מדבר על SL-1210 שלי שהוא בכלל אגדה קלאסית. יש להם מגברי וינטאז' מדהימים, טייפים לא רעים והנה, אפילו CDP חמוד מאוד.
...
אכן פיספסת, מאחר שהמותג הזה חדל להתקיים למעשה לפני כ-10 שנים, ולהלכה לפני כשנתיים-שלוש. מצושיטה - החברה האם שלו ושל פנסוניק - מחקה אותו. המוצר האחרון שהם עדיין ייצרו בשנים האחרונות היה ה-SL-1200 בלבד, בצירוף עוד כמה Accessories ל-DJ's. וזה חבל מאד, כי טכניקס בפירוש היה אחד המותגים היפניים האיכותיים ביותר בתחום האודיו ואחד האהובים עליי באופן אישי. המוניטין שלו נרכשו בעיקר בשדה הויניל, אבל האמת היא שבכל קו מוצרים של טכניקס לאורך השנים היו דגמים מעולים.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

Form78HiFi כתב:רמז?
...
גם אני לא נזכר בוודאות כרגע איזה זה, אבל בטוח שהיה או יש לי אותו... מצחיק. נראה לי איזה אוסף שיצא בארץ?

Form78HiFi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

הנה רמז

rooster
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 620
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #9 

red hot chilli peppers - one hot minute.
the the - dusk.

?...

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1583
נתן תודות: 496 פעמים
קיבל תודות: 403 פעמים

שליחה #10 

Pink Floyd - The Division Bell

rooster
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

(Y)

Form78HiFi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

אמת!

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

שליחה #13 

אני נהנה מהטכניקס SL-1210MK5 שלי ובעבר היה לי נגן CD לא רע שלהם -.SL-PG100.
לפעמים עושה רושם שהמותג הזה היה קצת "מתחת לרדאר",במיוחד פה בארץ,ומלבד הפטיפונים המפורסמים,לא קיבל
מספיק את הכבוד המגיע לו.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

Kosh כתב:אני נהנה מהטכניקס SL-1210MK5 שלי ובעבר היה לי נגן CD לא רע שלהם -.SL-PG100.
לפעמים עושה רושם שהמותג הזה היה קצת "מתחת לרדאר",במיוחד פה בארץ,ומלבד הפטיפונים המפורסמים,לא קיבל
מספיק את הכבוד המגיע לו.
...
נכון, גם כי היבוא שלו לארץ לא היה סדיר ורציף לאורך השנים. למותג הזה היה מזל רע להיתקע עם יבואנים דמיקולו שהתחלפו מסיבות שונות ובין אחד לאחד היו תקופות שלא יובא בכלל.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #15 

tomyeshuah כתב:במערכת הראשית כלול אצלי נגן CD משנות ה-90 מדגם SL-PG450 שממשיך לעבוד ללא צורך ב-Servicing. עמידות המכשירים שלהם אכן מרשימה...
...
:D :) 8) (Y) אם תום ותום וטומי מדברים על אותו מכשיר - אז כנראה שיש בו משהו. גם אני התכוונתי ל-SL-PG450. הנה שלי:

Technics SL-PG450

תמונה

תמונה

[img2=550x297]https://lh4.googleusercontent.com/-5Cp0 ... PG4502.JPG[/img2]

באמת מכשיר נהדר שספג התעללות פיזית במשך שנים בטמפרטורות בלתי נסבלות, תנאי אבק מחפירים ואי-טיפול ברמת פשע. עובד נהדר. נשמע נפלא!!!
dragon כתב:אכן פיספסת, מאחר שהמותג הזה חדל להתקיים למעשה לפני כ-10 שנים, ולהלכה לפני כשנתיים-שלוש. מצושיטה - החברה האם שלו ושל פנסוניק - מחקה אותו. המוצר האחרון שהם עדיין ייצרו בשנים האחרונות היה ה-SL-1200 בלבד, בצירוף עוד כמה Accessories ל-DJ's. וזה חבל מאד...
...
לא מדוייק. Panasonic זו חברת האם שקיימת מ-1918. הוקמה על-ידי קונוסוקי מצושיטה ועסקה בייצור של תושבות למנורות. באחד מגילגוליה הראשונים נודעה החברה בשם 'מצושיטה'. האגף הצפון אמריקאי של החברה שיושב בניו-ג'רסי נקרא גם הוא 'מצושיטה'. Panasonic הודיעה לציבור על חדלות קיום המותג Technics באוקטובר 2010. לא ממש פיספסתי. את ה-SL1210 שלי רכשתי חצי-דקה קודם לכן. המכשיר יוצר ב-2010.
dragon כתב:...טכניקס בפירוש היה אחד המותגים היפניים האיכותיים ביותר בתחום האודיו ואחד האהובים עליי באופן אישי. המוניטין שלו נרכשו בעיקר בשדה הויניל, אבל האמת היא שבכל קו מוצרים של טכניקס לאורך השנים היו דגמים מעולים.
...
נכון מאוד! יש גם הרבה אחרים כמו Luxman ו-Trio היום Kenwood וספינים רבים של יוצאי החברות האלה - כמו Leben. אבל, אין ספק שלטכניקס יש יופי של מוצרים (לא כולם) איכותיים.
tomyeshuah כתב:Pink Floyd - The Division Bell
...
לכל הרוחות! אני ניהיה סנילי. ידעתי שאני מכיר את זה. לא רק מכיר - אני צריך להכיר מצויין. ב-1994 רכשתי את העותק הראשון שנמכר לציבור של ההוצאה הזו בסניף Tower Records בברודווי - אחרי שעמדתי בתור לילה שלם והגנתי בחרוף נפש על מקומי הראשון בתור. קיבלתי תעודה (וגם כמה איומים וקללות ממספר 2 שהיה מטר תשעים בגובה ושקל מאה תשעים קילו ולא אהב את העובדה שהקדמתי אותו).
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 05/02/2013 15:28, נערך פעם 1 בסך הכל.

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

שליחה #16 

ה-DAC שנקרא "MASH" והיה פיתוח עצמאי של פנסוניק שהיה בנגנים של טכניקס נחשב ל-DAC טוב,לתקופה של אז..

arieza
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 151
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #17 

אכן לטכניקס היו עוד מוצרים טובים חוץ מפטיפונים. הנה מכשיר ווינטג שווה-Technics SA-800

SONYES
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3055
נתן תודות: 560 פעמים
קיבל תודות: 269 פעמים

שליחה #18 

שלום

היה לי בעבר שני מכשרים CD של טכניקס 1988 1995 מרשימים באיכות הסאונד יחסית למכשיר פשוט יחסית עם אמינות יוצאת מן הכלל

וגם טיונר של טכניקס 1990

יופי של יצור שאינו כבר בנמצא מהזול ביותר עד ליקר יש לטכניקס איכות

בברכה

rooster
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #19 

Kosh - מסתבר שהם שתלו את ה"MASH" גם במערכות סטריאו BOTL !
היתה לי אחת כזו בסוף הניינטיז של פנסוניק עם לוגו ה"MASH" מתנוסס מעליה.

וזה הזמן לשאול שאלה בלתי נמנעת - מה לגבי איכות המגברים\רסיברים וינטאג' של טכניקס ?
שווים רכישה? שווים שיפוץ ?

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

rooster כתב:
וזה הזמן לשאול שאלה בלתי נמנעת - מה לגבי איכות המגברים\רסיברים וינטאג' של טכניקס ?
שווים רכישה? שווים שיפוץ ?
...
היו להם דגמים בקשת רחבה של דרגות איכות, וברור שהטובים יותר בהחלט שווים רכישה ושיפוץ. באופן כללי, ככל שמספר הדגם גבוה יותר הוא טוב יותר (זה נכון לא רק בטכניקס...). הבעיה שהם נדירים, בעיקר בישראל.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”