שרשור תגובות: PHILIPS SHL4005- 'אפשר לארוז את זה לדרך?'

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
Beta פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1316
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #1 

למאמר: PHILIPS SHL4005- 'אפשר לארוז את זה לדרך?'

תמונה
בימים בהם הסמארטפון שוכן בכיסו של כל אחד מאיתנו, פיליפס ממשיכה לשחרר שלל אוזניות מעניינות שיעירו לחיים את המוזיקה האהובה עליכם מהסמארטפון. אם כל זה לא מספיק, תצרפו לזה שלט לשיחות על דרך. יצאנו לבדוק את דגם ה-SHL4005 שלהם שמתיימר להיות רובוטריק לא קטן.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

יופי של ביקורת! (Y)
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

עמית_לגו
עורך חדשות HT
עורך חדשות HT
תגובות: 1728
שם מלא: עמית לגו
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #3 

תודה על הסקירה (Y)
כל הכתבות שלי
עמית לגו

motico
כתב
כתב
תגובות: 1510
נתן תודות: 99 פעמים
קיבל תודות: 114 פעמים

שליחה #4 

אני מברך על הסקירה פעמיים:
* כי מעניין אותי מה יש לחברת פיליפס להציע בנושא שהיא לא ממש מתמחה בו :wink:
* כי הסקירה מתמקדת במוצר שמחירו לא בשמיים :|

יופי של כתבה (b)
מוטי

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7042
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1462 פעמים

שליחה #5 

יופי של סקירה מפורטת וזורמת.

לדעתי צריכה להיות איזו התיחסות ליחס עלות תועלת של הרכיב הנסקר.

במיקרה הזה נראה לי שיחס עלות תועלת של האזניות הא די טוב, למרות הצדדים החלשים במבחן ההאזנה

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #6 

אחלה סקירה, האוזניות בהחלט נראות מעניין, מבחינת העיצוב אלה אוזניות DJ במהות.

שתי נקודות שמצריכות הייחסות נוספת לדעתי:
- מלבד לחץ, לא ציינת את יכולות הסיבוב בצירים האנכי והאופקי, בעיקר הסיבוב האופקי (swivel) די קריטי מבחינת נוחות ואטימה.
אפרופו אטימה: "רמת האטימה שלהן להערכתי עומדת על אזור ה-15dB (כאשר עם מוזיקה בווליום סביר היא עולה ל-25dB), אטימה נחמדה ומספקת מאוזניות שכאלה." - לא ברור למה אתה קובע שהאטימה עולה ב-10db בדיוק עם מוזיקה "בווליום סביר"? 10db רחוק מאוד מלהיות עוצמה מספקת...

לגבי הסאונד: השוואה מול רפרנס היה מוסיף, למשל AKG K518 שנחשבות לדגם הפופלרי ביותר במחיר 50$. כמו כן, אני לא סבור שמוצדק לשפוט ביצועים באופן אבסולוטי באוזניות במחיר כזה, למשל בקטע של Sunshine כתבת- "ציפיתי שכאן האוזניות יעמדו בקצב והביצועים יעלו, אך לצערי השירה הגבוה של הסולנית אינה, הסקסופון הולך לאיבוד במרחב הבמה, הבאס המרוח והגיטרה הדהויה צובעים את כולה סקאלת הצלילים ומאבדים את מרחב הבמה והרזולוציה." אבל הרי אתה לא באמת יכול לצפות מאוזניות של 50$ לשיחזור מושלם ונאמן למקור, זה נראה קצת חד-צדדי מדי. בקטעים אחרים אמנם העלית נק' חיוביות אבל עדיין לא לגמרי מובן לי מה בדיוק עובד פה ומה לא, רפרנס היה מועיל כדי לשים את הביקורת בפרספקטיבה יותר ראויה.

נשמע די קודר אבל הדברים האלה בצד, אני לא מתכוון להוריד מהערך של הסקירה, שהיא בהחלט ראויה מקיפה. ישר כוח (Y)

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7042
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1462 פעמים

שליחה #7 

Ilyan

מסכים איתך ולכן כתבתי שיחס עלות תועלת יהיה פקטור מאוד רלוונטי לכזו סקירה כי באותה נשימה היתה סקירה על אזניות של 200$ והתוצאות היו די דומות לפחות לפי מה שאני הבנתי ואז האזניות הללו נותנות תמורה הרבה יותר טובה למחיר מאלו של 200$

Beta פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1316
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #8 

אז ככה,
קודם כל האוזניות לא גרועות, אך לא מדהימות. ידוע שאי אפשר לצפות מהן כפי שמצופה מאוזניות יקרות, אך ציפיתי מהן ליותר ביחס למחירן. לא חסרות אוזניות זולות שנשמעות טוב כמו ה- KSC75 לדוגמה, שאיתן התחלתי "בעולם האוזניות". על ביצוע השוואה ל-K518 כרפרנס לא חשבתי יותר מדי כי לא חשבתי על כך באותו הרגע, ותודה על ההערה והעצה הזו- איישם אותם בביקורתיי העתידיות שאכתוב. (Y)
אוסיף כי בהשוואה ל-K518 אני יכול לציין שהפיליפס הללו מנצחות בנוחות בשל המשקל הקל והחוסר לחיצה הרבה על הראש שקיימת ב-K518. אך מנגד, הצליל ב-K518 יותר טוב לטעמי אם נתעלם מהעובדה שיש להם באס דומיננטי מאוד. הפיליפס יותר רגועות ומאוזנות לאומתן, אך פשוט לא הצטיינו יותר מדי באף ז'אנר שבדקתי (ומי שמכיר אותי-יודע שאני שומע הכל מהכל.. :) ). המצב היה יכול להיות אחרת וכף המאזניים הייתה נוטה לטובתן אילו הפירוט היה יותר טוב, אך כפי שצוין בביקורת- מוזיקה עמוסת פרטים מתבלגנת במרחב הבמה וכשמדובר במוזיקה יותר מלודית ורגועה, הן התקשו על דיוק בשיחזור הצליל כראוי.
בהמשך יעלו גם ביקורות על עוד זוג אוזניות של פיליפס (ומשובח יותר לטעמי) וגם על ה-K518, כך שיש למה לצפות! :wink:

את רמת המשחקיות בקיפוליי הקשת ניתן לראות בביקורת תחת תמונת "השפגאט". הן מאפשרות סיבוב של 270 מעלות בהתאם למה שמצויר על ציר האוזניה- גם זאת ניתן לראות בתמונות. לאוזניות אין אפשרות למשחק בציר Y (כמו גלובוס לדוגמה) כמו שמצוי ב-K518 ובאוזניות פול-סייז. למען האמת אין לכך יותר מדי צורך והאוזניה סיפקה לי את רוב התימרונים השונים במשחקיות איתה. רק היה חסר לי נרתיק נשיאה בשביל לנייד אותן.

לגבי עוצמת השמע שבה אני מאזין, ללא ספק יתכן וזה יהיה חלש לחלקכם (אהמ-שיעול-איליה :roll: ), אך ראויי לציין כי מדובר באוזניות אטומות ולכן אין צורך להגביר יתר על המידה את הווליום, כך שזה מתקזז קלות. אני מניח שכשתהיו איתן בדרכים יתכן ותגבירו מעט את הווליום בהתאם לסביבת האזנה שבה תהיו. בכל אופן, בעת המבחן האזנה (שכמובן התבצע בבית בתנאים סטרילים) לא היה לי צורך להגביר יותר מדי את הווליום.
**נהרסו לכם האוזניות או ציוד אלקטרוני אחר שאתם עתידים לזרוק לפח? צרו קשר בפרטי ואשמח לקבל את תרומתכם ולנסות להחיות אותה לפני שנהפכת לזבל! :) תודה! **

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46419
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5084 פעמים

שליחה #9 

כתבה מעולה (Y)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78931
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #10 

יופי של ביקורת, תודה!!

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6642
נתן תודות: 113 פעמים
קיבל תודות: 707 פעמים

שליחה #11 

תודה רבה על הביקורת , (Y)
לשמחתי הייתה התייחסות למוזיקה אלטרונית נטו (Infected Mashroom )
שאני יותר מתחבר לסגנון הזה.

הייתי רוכש את האוזניות האלה ללא ספק בעקבות הביקורת!
אך כבר רכשתי אוזניות של jbl on ear tempo
במסגרת המבצע של באג Black Friday
(149 ש"ח , במקום 299 )

שבוע טוב

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”