E450/E490 לחדר חשוך - כמה שאלות

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
itaysp פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 342
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #1 

שלום,
אני מחפש טלויזיה חדשה לחדר. אני מדבר על ה 51".
יש לי את הממיר הקטן שי YES (לא HD) שמחובר עכשיו בSCART ל LCD37" הנוכחית.

אני רואה בערך 60% סרטים מהמחשב, 50% מהם זה ב HD וגם לא עובר את ה 720.
שאר ה40 אחוז זה טלויזיה, שידורי SD מ YES..

המרחק צפיה בסרטים הוא בדרך כלל בערך 3 מטרים, אבל כשאני צופה בטלויזיה (SD) זה תוך כדי עבודה
מול המחשב, והמרחק יותר למטר-מטר וחצי.

החדר יחסית חשוך, אין כמעט אור שמש ישיר, יש כל הזמן תריסים יחסית סגורים, והתאורה היחידה היא כמה ספוטים מהתקרה (ובצפיה בסרטים אז בכלל החדר חשוך לגמרי)

אני רוצה ללכת על פלאזמה גם בגלל המחיר, גם בגלל שהבנתי שרואים SD בצורה טובה יותר וגם כי מספיק לי סרטים באיכות 720P..
אבל.. ראיתי שהטלויזיה בכלל תומכת ב 1024*768 שזה פחות מלבני מ 1280*720.. אז איך זה ישפיע על התמונה?
אני לא וידאופיל, והתמונה שמתקבלת עכשיו מה LCD 37" שלי היא HD READY ותומכת ב 1360*767 מספקת אותי, אבל כאן הרזולוציה יותר גבוהה משל 720P אז זה נשמע הגיוני :מבולבל:

בקיצור השאלה שלי האם הדגמים האלה יספקו את מה שאני מבקש? והאם יש הבדל בין הדגמים באיכות התמונה?
הטלויזיה מחוברת למחשב לכן ה SMART לא ממש חשוב לי, וה 3D זה גימיק נחמד אבל אם אין הבדל ממשי בתמונה.. לא שווה מבחינתי.

אולי יש טלויזיה אחרת, לא פלזמה, עד 4000 שקלים שתתן לי תמורה טובה יותר? בכל זאת תכני ה SD הם רק 40 אחוז, וגם זה לאט לאט יורד בהדרגה, ומצד שני אני גם מתחיל לצפות ביותר סרטים ב 720 (סדרות עדיין לא..)

תודה :)

Roi232
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 681
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #2 

לפני הכל אני מציע לך שני דברים:
1. לוותר על E450. אין שום הגיון בקניית דגם עם רזולוציה נמוכה ומרובעת(4:3) עם הצרכים שלך.
2. ללכת לחנויות טלוויזיה, אל"מ בעיקר, כי E490 נמצא שם בתצוגה בכל הסניפים ולבדוק אם אתה אוהב את התמונה בפלזמה. רצוי שתבקש את השלט מהמוכר ותעביר את התמונה למצב "רגיל" או "סרט" שנראים הרבה יותר טוב.
הבעיה העיקרית במרחק הצפייה היותר נמוך שציינת(מטר-מטר וחצי) עם פלזמה ברזולוציה HDR בגודל "51 זה שתראה פיקסלים נפרדים ולא תמונה אחת.
הפיקסלים בפלזמה, בניגוד לLCD, זקוקים למרווחים יחסית גדולים בינהם. זה עוד דבר שכדאי שתבדוק בחנות.

קח בחשבון שבכל הפלזמות וברוב הטלוויזיות שנמכרות בישראל ביבוא רשמי אין כניסת סקארט מה שאומר שתאלץ לחבר את הממיר הרגיל בקומפוזיט או שתשדרג לממיר HD.

לגבי דגם שהוא לא פלזמה השאלה היא מה הגודל המינימלי של המסך שאתה רוצה להשיג בתקציב.

itaysp פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

תודה רבה על התשובה.
חשבתי ש E450 ו E490 זה אותו דגם רק שלאחד יש SMART ו 3D ולאחר אין, לכן גם הרזולוציה של E490 נמוכה ומרובעת..
http://www.samsung.com/nz/consumer/tv-a ... E490B1MXRD 490
http://www.samsung.com/nz/consumer/tv-a ... E450A1MXRD 450

עד כמה רע זה יהיה לחבר את המסך בקומפוזיט?
אם אני אשדרג ל HD, יציאה אחת תהיה תפוסה ע"י המחשב, יציאה אחת ע"י הטלויזיה.. ונגמר לי המקום.. מתכוון בעתיד לקנות קונסולה (אבל בעצם אוכל לחבר אותה ל COMPONENT?)

עכשיו יש לי 37" בחדר, מתחיל להראות לי קטן.. אני חושב שאולי גם 46" יספק אותי, ואז עולה לי השאלה האם 46EH5000 גם תתאים לי? ד"א גם ראיתי שיש את PS51E530 שנכנסת בתקציב..

Roi232
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

E490 בגרסת ה"43 הוא גם 1024X768 והשוני מE450 מתחיל ב"51.

כהערת ביניים אני חייב להגיד שסמסונג פישלה בגדול השנה עם הביטול של כניסת VGA בכלל והורדה בכמות הHDMI אפילו בדגמים היוקרתיים. .

אתה תוכל לחבר את הקונסולה לקומפוננט אבל השאלה היא אם אתה רוצה לקנות טלוויזיה בידיעה מראש שאתה מוותר על HDMI אחד. אגב במקרה כזה הייתי מחבר דווקא את הממיר לקומפוננט.

46EH5000 מגיע גם רק עם שתי כניסות HDMI אז זה לא פותר לך את הבעיה. הבא אחריו זה 46EH5300 עם 3 כניסות HDMI אבל הוא חורג מהתקציב.

אין לי נסיון עם פלזמות וקומפוזיט אבל בLCD זה משתנה מדגם לדגם ונראה רע יותר על 1920X1080 מאשר על רזולוציות נמוכות יותר. בכל מקרה ההבדל בין סקארט לקומפוזיט הוא לא דרמטי כמו בין HDMI לסקארט.

itaysp פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

46EH5300 נמצא בדיוק על התפר, והוא עולה בערך כמו E530..

בסוף כבר אני אקח את ה E550 וזהו :P

אז האפשרויות עכשיו הן:

E490, E530 ו 46EH5300.

מדובר על ממיר YES, לא HD, צפיה בסביבות ה40 אחוז, השאר מהמחשב תוכן שלא עובר את ה 720P,
מרחק הצפיה בYES הכי קרוב הוא מטר, אבל בחיבור למחשב זה 2.5-3 מטר.. ותכלס, כשאני נמצא על המחשב ורואה טלויזיה אני בדרך כלל רק "מקשיב" ומפעם לפעם רואה, אז אני לא חושב שעל תיפול הבחירה שלי כי זה לא באמת עיקר הצפיה פה.

אני יודע שזה בור בלי תחתית, אבל האם כדאי לשקול את ה E550? ראיתי שמישהו הביא קישור לאתר בחו"ל שהייתה ביקורת ע ל ה E550 וכתבו שיש שיפור בתמונה מ E530..

Roi232
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

נשבע שרציתי להציע את E550 בהודעה הקודמת אבל זה נראה לי קצת מוגזם להעלות דגם שחורג מהתקציב בK1.5.

בגלל שבפלזמה יש רווח יותר גדול בין הפיקסלים ביחס לLCD ההבדל בין E550 וE490 נראה לעין בקלות ממרחק של מטר וחצי, דבר שהיה קשה לראות בין שני דגמי LCD.

אתה כנראה מדבר על הביקורת בTelevisioninfo שאומרת שיש הבדל משמעותי בעיבוד תנועה בין E530 לE550 ואני נוטה להאמין לזה.

אני שוב אומר - אתה חייב לוודא שאתה אוהב את התמונה בפלזמה לפני שאתה בכלל בונה על זה כאופציה ולפני שאני אוכל לומר לך אם שווה להשקיע בE550 או לא. אתה כרגע מוקף בLCD גם במסך מחשב וגם בטלוויזיה ואתה רגיל לתמונה הצפופה וה"מחשבית".

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14357
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #7 

בצפייה ממטר וחצי אין טעם לחשוב על hdr אם אתה צופה בתכני fhd.
לך על E550.

itaysp פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

אוקיי תודה על התשובות.
כשהדבר נראה לעיין בקלות ממטר, הכוונה לטובה (בשידורי SD ב YES) או לרעה? ושוב, הצפיה ממטר וחצי היא לא ממש משמעותית בשבילי. הטלויזיה בחדר שינה, כשאני צופה ממרחק של מטר וחצי זה בזמן עבודה מול המחשב, לכן הצפיה היא לא ממש "צפיה" אלא יותר מבט חטוף והאזנה לטלויזיה.. בשאר הזמן אני צופה בה ממרחק של 2.5-3 מטרים.

אני ברצינות חושב להתאמץ קצת ולקחת את ה E550. פחות מעניין אותי כל הפיצ'רים שלה כי היא תהיה מחוברת למחשב בסופו של דבר..
אז שוב, האם ההבדל בין ה 530 ל 550 מצדיק את התוספת של בערך 800 שקלים? (מבחינת איכות תמונה). אני לא וידאופיל, אני לא אשים לב לדברים אם הם קטנים כנראה.. אם לא אז כנראה שה 530 היא הטלויזיה בשבילי (למיטב הבנתי)

בכל מקרה.. עשיתי כמה בדיקות ולא הצלחתי למצוא את ה E550 במחיר של 5000 שקלים (עם משלוח)
המחיר הכי נמוך שמצאתי זה 5200, אז נכון שזה רק עוד 200 שקל, אבל אני כבר חורג ב 1000 שקל מהתקציב המקורי שהצבתי לעצמי..

עריכה:
מצאתי את הטלוזיה במחיר שרציתי עם אחריות 3 שנים של סמליין, ורכשתי אותה (E550).

Roi232
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

עמדתי לשלוח הודעה ואז אני רואה את השורה האחרונה שכתבת :D

תתחדש! (b)

הייתי מעדיף לדעת שעשית את הקנייה אחרי בדיקה בחנות אבל אני בטוח שלא תתאכזב. עכשיו תצטרך להתחיל להוריד סרטים ב1080p ואפילו ב3D לפעמים.

אני אשמח אם תעדכן כשתקבל את הטלוויזיה. יש כמה דברים שרצוי לעשות בשעות הראשונות של הפלזמה.

itaysp פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

תודה :)
אכן צריך עכשיו גם להגדיל את מהירות האינטרנט ולקנות דיסק קשיח גדול יותר, הוצאות שלא לקחתי בחשבון קודם :lol:

קראתי שצריך לכייל את הטלויזיה ובשעות הראשונות לשנות את ההגדרות לערכים נמוכים.

אעדכן כשאקבל אותה.

תודה רבה!

itaysp פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

הגיעה היום :)
אבל הטכנאי מגיע רק ביום ראשון :(

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14357
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #12 

תתחדש (Y)
5K מחיר מצויין למסך כזה.

Roi232
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

איזה התעללות בבנאדם!

תתחדש(שוב) :beer:

itaysp פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

תודה לכם :) בעיקר על העזרה

זה לא כל כך נורא טכנאי ביום ראשון. זאת תקופת מבחנים עכשיו..
לא הייתי לומד אם היו מתקינים לי אותה :) ויצא ככה שביום ראשון זה המבחן האחרון..

itaysp פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

טוב היא הגיעה.
בסוף לא היה חיבור SCART :( חיברתי בינתיים בצורה פרוביזורית קומפוזיט ותאמת שזה לא נראה רע כמו שחשבתי.. עכשיו חייבים לעבור ל YES HD.

אז.. מה עכשיו? כיול? הגדרות ראשוניות? הטכנאי לא אמר יותר מידי דברים.. רק לא לצפות בדברים סטטים הרבה זמן בהתחלה.

אני חייב לציין שאני ממש מאוכזב מההשתקפות..
החדר שלי יחסית חשוך אבל יש תריסים שהם כמעט סגורים לגמריי, אבל ההשתקפות שלהם ממש מפריעה.
רוב הזמן אני רואה טלויזיה בערב בד"כ כך שזה לא אמור להפריע. .אבל עדיין זה ממש מציק ולא חשבתי שזה יהיה ככה.

Roi232
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

קיווית שאולי תהיה כניסת סקארט? :lol:

אמנם רשמית זה לא נדרש אבל מנסיון של בעלי פלזמה רצוי לבצע הרצה במשך 200 השעות הראשונות של הפאנל כדי "ליישן" את התאים ולהפוך אותם ליותר חסינים לצריבה.
כדי לעשות את זה אתה יכול להריץ מצגת צבעים כמו זאת לדוגמא(תעביר ל5:50):

יש לך כאן קישור להורדה של תמונות דומות בגודל 1920X1080(מתוך העמוד הזה). אני חושב שאתה יכול להעתיק את זה לDOK, לחבר לטלוויזיה ולהפעיל את זה כמצגת אבל אני זוכר שיש בטלוויזיות של סמסונג בעיה בתמיכה בJPG. תנסה בכל מקרה.

התנאי הוא בעצם שהתמונות או הוידאו שאתה משתמש בהם יצרו שימוש אחיד לכל הפיקסלים ואסור שיהיו שוליים שחורים או הבדלי ניגודיות אחרים כאלה.
הרעיון הוא להריץ את זה כמה שיותר זמן כדי לסיים עם זה מהר אבל בלי שזה יפריע לך בחיים.

אתה קודם כל צריך ליצור שני ערכי כיול - אחד שבו תצפה בטלוויזיה ב200 השעות האלה ואחד שלפיו תהיה ההרצה.

הצפייה בטלוויזיה בזמן הזה צריכה להיות על ערכי כיול נמוכים יחסית בגלל:

תאורת תא - 12
ניגודיות - 50
בהירות - 35
חדות - 20 מקסימום

בערוצים עם שוליים שחורים רצוי שתשתמש במצבי הזום של הטלוויזיה כדי להעלים אותם.

ההרצה יכולה להתבצע על ערכים גבוהים יותר כי הרעיון הוא כן לאתגר את התאים בפלזמה:

תאורת תא - 15
ניגודיות - 60
בהירות - 40

מעבר לזה ובלי קשר להרצה רצוי שתכנס למצב "סרט" ו"רגיל" ותבטל כל גורם עיבוד תמונה דינמי. אלה גם שני המצבים שנותנים תמונה יותר נכונה כברירת מחדל.

רצוי לא לצפות בסרטים או שידורי טלוויזיה עם שוליים שחורים בין אם זה 21:9 או 4:3 במשך התקופה הזאת ורצוי גם לא לשחק או להשתמש בפלזמה כמסך מחשב בגלל התמונה הסטטית של ווינדוז. אם אתה מחבר כדי לצפות בסרט על כל המסך זה בסדר.
רצוי לא לצפות בערוץ עם לוגו סטטי ליותר מדי שעות.

עוד כמה דברים כלליים:

אני לא יודע אם אתה רואה סרטים במצב "24p"(רצוי שתתחיל) או אם אתה בכלל יודע מה זה אבל כדי שהמצב הזה יכנס לפעולה אתה צריך להפעיל את cinema smooth דרך "אפשרויות תמונה" בתפריטים.

מחשב רצוי לחבר לHDMI1/DVI ולשנות את התווית ל"PC" או "DVI PC" דרך תפריט "Source" בהתאם לכבל שאתה משתמש בו כדי לקבל תמונה חדה.

itaysp פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

וואו תודה רבה.
הורדתי את הערכים אבל התמונה קצת "חשוכה" לי עכשיו.. אבל אם זה מצב זמני אז אני יכול לחיות עם זה.

כשאני מריץ את המצגת תמונות אין לי אפשרות לשנות את החדות, את כל שאר הערכים שמתי כמו שאמרת.

מה ההבדל בין כל יציאות ה HDMI?

קיבלתי 2 מגנטים גדולים כאלה שדרכם אני מניח אפשר להעביר את הכבלים, למה אני צריך את זה, ומתי להשתמש בזה, אם בכלל?

ניסיתי לחבר כבל מאריך USB של 3 מטר לכניסת USB של ה 1A אבל.. או שהכבל דפוק (לא בדקתי אותו לפני, הוא חדש) או שבאורך הזה המתח בסוף לא שווה למתח בהתחלה..

ד"א התמונה בערוצים של יס ממש הפתיעה אותי לטובה, יחיסית בזה שאני עדיין מחובר בקומפוזיט.
גם הטלויזיה לבד מראה לי את כל השיתופים ברשת.. אני יכול למשוך סרטים מה MYBOOK LIVE שלי.. ממש אחלה!
וגם סרטים לא באיכות HD נראים טוב.. אני ממש מרוצה מהאיכות, אין מה לדבר! רק ההשתקפות מצידה..
אני אולי אחפש וילון שיחסום אפילו יותר את האור..

ו.. למה כתוביות מוצגות בג'יבריש?! רוב הזמן אני מתכוון לנגן מהמחשב, אבל ניסיתי לנגן מהרשת והכתוביות היו בג'יבריש..

Roi232
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

כן, זה מצב זמני.

האמת היא שכשמדובר בתמונה שהיא צבע אחד לחדות אין משמעות.

כל HDMI מתפקדות אותו דבר רק שHDMI1 היחידה שמתאימה לחיבור מחשב.

ה"מגנטים"(באנגלית זה נקרא "Ferrite bead") שקיבלת אמורים לבודד את הכבלים אחד מהשני ומרעש חשמלי חיצוני. אם אין לך הפרעות מיוחדות בתמונה אתה יכול לוותר עליהם.

בA1 אתה מתכוון ללפטופ של LG? אם כן זה לא עובד ככה, עד כמה שאני יודע. זה יכול לעבוד רק אם יש במחשב יציאת USB Slave או ESata עם מתאם לUSB.
יש לי LCD של סמסונג ואני מחבר אותו בהצלחה למחשב עם ESata לUSB.

אומרים שפלזמה יותר סלחנית לוידאו באיכות נמוכה. אחרי שראיתי כבר עשרות דגמים בחנויות ליד LED אני חושב שזה תלוי-דגם ולא תמיד נכון. למשל E450 הציג את ערוץ 2 פחות טוב משאר הטלוויזיות שראיתי ועל הדף הוא אמור לעשות ההפך. כנראה בE550 זה כן תופס.

אגב איך הסרטים שכן בHD נראים?

בזמן שהסרט מתנגן אתה צריך להכנס לTools ולשנות את הקידוד של הכתוביות.

כבר כתבתי על החסרון הזה של E550 בכמה שרשורים וזאת הסיבה שהצעתי שתראה אותו בחנות - אין בו פילטר סביר נגד השתקפויות ופילטר ששומר על הניגודיות בפאנל באור.
זה אחד ממעט חסרונות של הדגם הזה שאם אפשר לחיות איתם מקבלים תמורה שרק LED שעולים כפול נותנים אם בכלל.

אגב אם אתה רוצה סרטוני הדגמה של החברות השונות ב1080p כדי לבדוק את היכולות של הטלוויזיה החדשה יש את האתר הזה http://www.demo-world.eu/trailers/high- ... ailers.php

ממליץ על הסרטונים של שארפ ופיוניר.

itaysp פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

לגבי ה USB - יש 2 יציאות, אחת שנותנת 0.5 אמפר ואחת שנותנת 1 אמפר (לדיסקים קשיחים)
הטלויזיה תלויה על הקיר, אז העברתי בקיר עם כל הכבלים גם מאריך USB באורך של 3 מטרים, אבל אני לא מצליח להפעיל דברים דרכו.. ניסיתי לחבר מאריך של 2 מטרים (לא דרך הקיר) והוא עובד טוב. אז או שהמאריך דפוק, או שבקיר יש משהו שמפריע לו (למרות שלמאריך הזה יש את המגנט מסביב, ככה וא הגיע)
בדיסק קשיח לדוגמא, המנורה נדלקת לשניה ונכבית.. כנראה אין מספיק מתח.

אין לי סרטים ב 1080 אבל 720 נראה ממש טוב! בהחלט מספק אותי. מחר אני אקבל יס מקס טוטל אז בטח בכלל יראו מצויין..

ד"א משהו מאד מוזר, לא הצלחתי לקבל סאונג מהמחשב ב HDMI. מסתבר שכשמשנים את השם של המקור ל DVI PC אז הסאונד מתבטל.. כששיניתי ל "מחשב אישי" הסאונד הסתדר...

קצת קשה לי עם ההשתקפות בשעות הבוקר-צהריים, מקווה שאני אתרגל.. רוב השימוש שלי בטלויזיה הוא בשעות הערב..

עריכה:
אוקיי קיבלתי את היס מקס, האיכות בערוצי HD של יס באמת טובה ממה שציפיתי, אבל בשידורי ה SD האיכות נשארה זהה לדעתי, אולי אפילו רואים פחות טוב (או שפתאום בהשוואה לערוצי ה HD הכל נראה רע :roll: )

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”