אני מניח שהבעיה קשורה לתאימות בין הממיר לטלויזיה, כל עזרה תתקבל בברכה
ממיר Innova 7002 וטלויזיה מארה"ב
ברשותי טלויזיה שנרכשה בארה"ב, פנסוניק מדגם TC-P46G10, כאשר אני מחבר את הממיר לטלויזיה ב - RCA התמונה לא מפסיקה לקפוץ ואין סאונד וכאשר אני מחבר ב - HDMI יש סאונד אבל אין תמונה כלל.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
כן, זה נובע מהבדלי שיטות השידור בין ישראל (ואירופה) לארה"ב. אפילו שכבר כולם עברו לשידורים דיגיטליים עדיין יש הבדלים מהותיים שנובעים מסיבות ההיסטוריות של ההבדלים בין PAL ל-NTSC. לדוגמה שבשיטת PAL יש 625 שורות בתמונה והתדר הוא 25 הרץ בעוד ב-NTSC יש 525 שורות בתמונה והתדר הוא 29.97 הרץ. יתר ההבדלים (נוגעים בעיקר לקידוד הצבע) כבר לא רלוונטיים כשעברנו לדיגיטלי אבל שני ההבדלים שציינתי עדיין רלוונטיים ובאופן טבעי כל שיטה דיגיטלית עדיין משתמשת בהגדרות של אותה מדינה כדי לא לשבור תאימות אחורה עם טלויזיות ישנות. אגב, עוד משהו שצריך לשים-לב זה שהממיר הדיגיטלי הופך את האות הדיגיטלי לאנלוגי ובאופן טבעי ממיר שמיועד לשימוש בארץ ימיר את האות ל-PAL (השיטה האנלוגית הנהוגה בארץ; למעט בחיבור HDMI שהוא עדיין דיגיטלי אבל ההבדלים של השורות והתדר עדיין קיימים).
עכשיו בעוד בארץ (ובאירופה) חלק גדול מהטלויזיות יודעות "לאכול" אות אמריקאי, בארה"ב כמעט ואין טלויזיות שיכולות לפענח סיגנל אירופאי (למעשה כל הדגמים שכן, והם מאוד נדירים, הם בעצם ייבוא מאירופה...) ולכן מכשיר טלויזיה שנרכש בארה"ב לעולם לא יוכל לעבוד כמו שצריך בארץ או באירופה.
הפתרון היחיד שאני יכול להציע לך הוא לקנות איזו קופסה מתאמת ולהשתמש בה (הסאונד אמור לעבוד בלי בעיה).
בפעם הבאה אני אדגיש לכולם שוב - לא לייבא טלויזיות מארה"ב לארץ אלא אם כל מה שאתם הולכים לעשות איתם זה לצפות בסרטי DVD שהבאתם מארה"ב...
עכשיו בעוד בארץ (ובאירופה) חלק גדול מהטלויזיות יודעות "לאכול" אות אמריקאי, בארה"ב כמעט ואין טלויזיות שיכולות לפענח סיגנל אירופאי (למעשה כל הדגמים שכן, והם מאוד נדירים, הם בעצם ייבוא מאירופה...) ולכן מכשיר טלויזיה שנרכש בארה"ב לעולם לא יוכל לעבוד כמו שצריך בארץ או באירופה.
הפתרון היחיד שאני יכול להציע לך הוא לקנות איזו קופסה מתאמת ולהשתמש בה (הסאונד אמור לעבוד בלי בעיה).
בפעם הבאה אני אדגיש לכולם שוב - לא לייבא טלויזיות מארה"ב לארץ אלא אם כל מה שאתם הולכים לעשות איתם זה לצפות בסרטי DVD שהבאתם מארה"ב...
- benny123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6113
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 994 פעמים
חבל על הכסף של מתאם...
שיחבר HDMI למסך ויראה תמונה
את הסאונד במקביל הוא יכול לדחוף בכיף לכל מערכת סטריאו בעלת כניסת RCA או בחיבור LINE IN עם מתאם PL RCA מהיציאת RCA של הממיר לכניסת RCA/LINE IN במערכת.. יש פתרונות זולים לריצפה כמו רמקולים של לוג'יטק שאין עליהם ברמת איכות השמע.. בקיצור לדעתי חיבור RCA OUT ישירות למערכת סטריאו קיימת/רסיבר/מקרן קול יהוו חיסכון לעוד קופסה מכוערת בסלון
שיחבר HDMI למסך ויראה תמונה
את הסאונד במקביל הוא יכול לדחוף בכיף לכל מערכת סטריאו בעלת כניסת RCA או בחיבור LINE IN עם מתאם PL RCA מהיציאת RCA של הממיר לכניסת RCA/LINE IN במערכת.. יש פתרונות זולים לריצפה כמו רמקולים של לוג'יטק שאין עליהם ברמת איכות השמע.. בקיצור לדעתי חיבור RCA OUT ישירות למערכת סטריאו קיימת/רסיבר/מקרן קול יהוו חיסכון לעוד קופסה מכוערת בסלון
benny123 - הפיתרון שאתה מציע הוא מצויין אבל לא ישים במקרה שלי מאחר וחיבור ה - HDMI לא מראה לי תמונה בכלל.
NegativeIQ - תודה על התשובה המפורטת, חזרתי מכמה שנים בארה"ב והיה חבל לי לא להביא את הטלוויזיה. אני אקנה את הקופסא המתאמת. למיטב הבנתי הקופסה תתמוך רק ב - RCA כך שלא אוכל להשתמש ב - HDMI במקרה הזה, נכון?
NegativeIQ - תודה על התשובה המפורטת, חזרתי מכמה שנים בארה"ב והיה חבל לי לא להביא את הטלוויזיה. אני אקנה את הקופסא המתאמת. למיטב הבנתי הקופסה תתמוך רק ב - RCA כך שלא אוכל להשתמש ב - HDMI במקרה הזה, נכון?
- uh99
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3783
- נתן תודות: 1143 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
אין צורך שתרכוש כלום,האינובה יודע להוציא גם אות NTSC/480I שיתאים לטלוויזיה שלך.אם מתאפשר לך,חבר אותו זמנית לטלוויזיה אחרת שאתה יודע שהיא מולטיסיסטם,כנס לתפריטי הממיר שנקראים "מערכת טלוויזיה" ובחר ב-NTSC כשיטת השידור.לאחר מכן כנס לתפריט "יציאת HD" ושים לב שהבחירה צריכה להיות על 576/480i.הקפד לשמור את ההגדרות הללו ואז חבר אותו בחזרה לטלוויזיה שלך.בהצלחה. 
Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
כמו שאמרתי, גם בחיבור HDMI עדיין האות שנשלח הוא 625 שורות / 25 הרץ, זה משהו שטלויזיה מארה"ב לא מכירה. שום כבל פאסיבי לא יכול לעזור, רק המרה אקטיבית יכולה לעשות כאן את העבודה. אתה צריך קופסה. לפי בדיקה נראה על פניו שיש גם כאלה ל-HDMI אבל הן מן הסתם יקרות יותר.