מספר שאלות/בקשה לעצות בנושא 55'' LED 3D LG

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
ianir303 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום כולם,
חיפשתי בפורום מספר דברים ולאחר שלא מצאתי מענה ספציפי החלטתי לפתוח שרשור שאלות אישיות שלי, אשמח למענה מניסיון שלכם או הכוונה לשרשור אחר הנותן מענה לנושא (אולי פספסתי אותו)

רכשתי לאחרונה את הדגם 55LM761Y של LG. תלת מימד עם סמארט. אני מרוצה מאוד ממנה גם יפה גם חכמה :lol:

השאלות שלי הן:
1. אני חושש שיש לה זליגת אור בפינות (בכל ארבעת הפינות, כארבע-חמש ס"מ לכל כיוון יש מן שמש כזו חלשה אמנם אבל קיימת. - מה ניתן לעשות בנידון והאם בתלונה לשירות לקוחות צריך לקחת את זה רחוק עד לדרישה להחלפת המוצר? (אם אתם שואלים אם זה מפריע לי אז.. בגלל חוסר הניסיון אני אומר שלא. אבל אני מפחד שזה יפגוש אותי בעתיד איפהשהו ואז כבר לא אוכל להתלונן)

2. אני לא מצליח לאתר תלת מימד ש"יוצא אליך" , כלומר הכל נראה בתלת מימד הפאסיבי שלה כ"עומק" ואני מתחיל לחשוב שהיא לא יודעת לעשות תלת מימד אחר (ברור לי שזה לא הגיוני) - אז האם דעתכם מדובר בהגדרות שצריך לשנות או שבאמת זה תלוי סרט? והאם אתם מכירים סרט שיש בו קטע ספציפי עם תלת מימד שכאילו יוצא מהטלויזיה לכיוון הצופה שאוכל לבדוק?

3. לטלויזיה מצב תמונה "משחק" ו- "צבעים חיים" (יש עוד 4-5 מצבים) שמתי לב שבמצב "צבעים חיים" התאורה כאילו משתנה כל הזמן : מחשיך מבהיר מחשיך מבהיר ושוב ושוב... תקין לדעתכם? במצב משחק זה כאילו מכבים את הצבע - מוזר כזה.

אודה לכל תשובה עניינית / קישור רלוונטי / ניסיון אישי שלכם.

gilad10
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 51
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #2 

היי אחי לגבי שאלה 2- ממליץ על הסרטים אוואטר מדגסקר 3 ו"מסביב לעולם ב50 שנה" בכל הסרטים האלו התלת מימד יוצא החוצה מהמסך.

אם יש לך בטלוויזיה סמארט אז יש לך את האפליקציה LG 3D WORLD יש שם המון סרטונים עם תלת מימד יוצא.

אם אתה צריך המלצה לאתרים של הורדות ישירות שלח הודעה פרטית

כל השאר מומלץ ליצור קשר עם ח.י הם גם עונים מהר בפייסבוק שלהם.

ianir303 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

הי,
תודה על הפירוט - אני אנסה את הרשימה שצירפת ואחזיר תשובה.
בדקתי את הLG WORLD והאמת אני גם זוכר שבחנות מסוימת הציגו לי תוכן משם והתלת יצא החוצה אבל אני לא הצלחתי לאתר את אותו תוכן כדי לאמת זאת.
באשר ל ח.י. - יצרתי קשר איתם ותיאמו לי טכנאי.
אני רק מקווה שיש מה לעשות בנדון ושהוא לא יבוא ויגיד ש"ככה זה" - לכן שאלתי בעצם "עד כמה רחוק" ללכת עם זה.

gilad10
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 51
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #4 

ianir303 כתב:הי,
תודה על הפירוט - אני אנסה את הרשימה שצירפת ואחזיר תשובה.
בדקתי את הLG WORLD והאמת אני גם זוכר שבחנות מסוימת הציגו לי תוכן משם והתלת יצא החוצה אבל אני לא הצלחתי לאתר את אותו תוכן כדי לאמת זאת.
באשר ל ח.י. - יצרתי קשר איתם ותיאמו לי טכנאי.
אני רק מקווה שיש מה לעשות בנדון ושהוא לא יבוא ויגיד ש"ככה זה" - לכן שאלתי בעצם "עד כמה רחוק" ללכת עם זה.
...
בכיף אחי.

עוד סרטים מומלצים עם תלת מימד שיוצא החוצה עד אליך : הנוקמים. עליסה בארץ הפלאות, המסור 7, טיטאניק,
סמי וחברים 2
My Bloody Valentine; Drive angry

ועוד...

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8255
נתן תודות: 415 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #5 

ianir303 כתב:שלום כולם,
חיפשתי בפורום מספר דברים ולאחר שלא מצאתי מענה ספציפי החלטתי לפתוח שרשור שאלות אישיות שלי, אשמח למענה מניסיון שלכם או הכוונה לשרשור אחר הנותן מענה לנושא (אולי פספסתי אותו)

רכשתי לאחרונה את הדגם 55LM761Y של LG. תלת מימד עם סמארט. אני מרוצה מאוד ממנה גם יפה גם חכמה :lol:

השאלות שלי הן:
1. אני חושש שיש לה זליגת אור בפינות (בכל ארבעת הפינות, כארבע-חמש ס"מ לכל כיוון יש מן שמש כזו חלשה אמנם אבל קיימת. - מה ניתן לעשות בנידון והאם בתלונה לשירות לקוחות צריך לקחת את זה רחוק עד לדרישה להחלפת המוצר? (אם אתם שואלים אם זה מפריע לי אז.. בגלל חוסר הניסיון אני אומר שלא. אבל אני מפחד שזה יפגוש אותי בעתיד איפהשהו ואז כבר לא אוכל להתלונן)

2. אני לא מצליח לאתר תלת מימד ש"יוצא אליך" , כלומר הכל נראה בתלת מימד הפאסיבי שלה כ"עומק" ואני מתחיל לחשוב שהיא לא יודעת לעשות תלת מימד אחר (ברור לי שזה לא הגיוני) - אז האם דעתכם מדובר בהגדרות שצריך לשנות או שבאמת זה תלוי סרט? והאם אתם מכירים סרט שיש בו קטע ספציפי עם תלת מימד שכאילו יוצא מהטלויזיה לכיוון הצופה שאוכל לבדוק?

3. לטלויזיה מצב תמונה "משחק" ו- "צבעים חיים" (יש עוד 4-5 מצבים) שמתי לב שבמצב "צבעים חיים" התאורה כאילו משתנה כל הזמן : מחשיך מבהיר מחשיך מבהיר ושוב ושוב... תקין לדעתכם? במצב משחק זה כאילו מכבים את הצבע - מוזר כזה.

אודה לכל תשובה עניינית / קישור רלוונטי / ניסיון אישי שלכם.
...
קודם כל תתחדש. אחלה טלוויזיה (Y) . מה עם תמונות?

1. בכל טלוויזית לד צידי יש זליגה / עננות ברמה מסויימת. השאלה עד כמה זה חמור. המבחן האולטימטיבי שלי זה אם שמים לב בזמן צפיה בסרטים. אם כן זה מוגזם. שים לב שיש מצבים (למשל מעברים מסויימים בין פונקציות) בהם הטלוויזיה מכבה את כל המערכות (כמו למשל את הלוקאל דימינג) ואז זה בולט יותר. קח בחשבון שיכולים להחליף לך וזה יכול להיות יותר גרוע.

2. שים לב שיש לך גם אופציה לכוונון עוצמת האפקט של התלת מימד.

3. א. לטלוויזיה יש מערכת לכיול עצמי נהדרת (אשף התמונה או PICTURE WIZARD). תשתמש בה כדי ליצור שני מצבים שאתה אוהב (לצפיית יום ולילה) ואחסן אותם ב EXPERT 1 ו 2. מעבר לכך נדרשות התאמות גם למצבים הקיימים. שחק עם זה.

ב. כבה את מצב החיסכון בהגדרות. הוא פשוט משנה את עוצמת התאורה כל הזמן וזה מעצבן :)

ג. ממליץ גם לכבות את מנגנון ה TM בכל מה שקשור לסרטים.

פה יש כמה כיולים (טובים לנקודת התחלה כי זה תלוי בתנאי הסביבה וכמובן בהעדפות):

http://www.televisioninfo.com/content/L ... ration.htm

http://www.flatpanelshd.com/review.php? ... 1333359799

http://www.avforums.com/forums/lg-forum ... tings.html

4. איך אתה רואה סרטים? אם אתה מזרים לה ממחשב אז מומלץ ביותר להתקין את שרת ה PLEX על המחשב ולהשתמש ב MEDIALINK. יתן לך ממשק מאוד נחמד.

http://www.plexapp.com/medialink/files/index.html

ianir303 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

הי integral,

תודה על המענה,
1. לא ידעתי שמעוניינים פה בתמונות - בשמחה אצרף מאוחר יותר (עריכה: עכשיו מצאתי את האפשרות להעלות תמונה דרך האתר: :oops: אחת מהתמונות היא השלט מג'יק של LG - שלט מצביע כמו של WII אבל בלי העינית - מדויק מאוד).
עשיתי לה סרטון UNBOXING באנגלית (בערך) - יצא יותר מצחיק מאשר מקצועי. כאן הקישור.

[url=https://www.youtube.com/watch?v=UNuy11IQ4TA][/url]

2. אני חושב שהזליגה לא חמורה , חברים שלי חושבים שכן. החשש שלי הוא שזה יתעצם בעתיד. כרגע אני לא רואה בעיה בסרט בחדר חשוך או מואר, וגם לא במצבי תמונה שונים, שוב אני חושש שטרם ניסיתי את כל האופציות ולכן מודאג מזה.
3. נתת לי פה שיעורי בית (ואני שמח על כך) אחזור עם תשובות. אבל בגדול כבר הגדרתי EXP 1 והוא פשוט יצא לי פחות טוב ממצב "צבעים חיים".
4. לטלויזיה מחוברים ב HDMI - פלייסטיישן 3, סטרימר תלת מימד (עריכה: ולסטרימר כונן פנימי 1 TB), אקסבוקס 360. ובחיבור RF אנטנה DVB. כמו כן הטלויזיה מחוברת לאינטרנט בLAN.

סתם לסבר את האוזן - היא תומכת ב dual play מי מכאן שמתעניין במשחקים יודע שכשמשחקים עם חבר על אותו מסך - המסך מפוצל לשניים. באמצעות הטלויזיה ומשקפיים ייחודיות אני משחק עם חבר וכל אחד רואה מסך מלא - זו פונקציה שוברת שוויון מבחינתי, זה לא רץ הכי חלק אבל אני ממליץ להתנסות בזה.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #7 

התקנת לבד? זה לא מומלץ בטלוויזיות בסדר גודל כזה של מחיר. עדיף שהטכנאי יפתח את הקופסא למקרה שיש בעיות על ההתחלה. בכל מקרה נראה שלמזלך אין כאלו בעיות :)

מצב צבעים חיים הוא בלתי נסבל לטעמי :) הכול על מקסימום, הצבעים מלאכותיים ולא אמיתיים. זה מושך את העין בהתחלה (ובד"כ מעייף אותה אח"כ) אבל רחוק מהגדרות THX שנות אור. בכל מקרה טלוויזיה שלך אז מה שחשוב זה מה שאתה אוהב.

זליגה בד"כ לא מתגברת. להיפך לפעמים עם הזמן היא מתמתנת. בכל מקרה לשיקולך. אם תעלה תמונות אוכל לחוות את דעתי.

גם לי היה סטרימר מחובר עד שניסיתי את ה PLEX. הסטרימר נמכר כלאחר יד. אם כל מה שאתה עושה זה MKV ודומיו תנסה אותו גם כי הממשק מדליק (למרות מגבלותיו) וגם כי זה ממש נוח - הכל עם שלט המג'יק שמאוד נוח ונחמד (ולי עוד יש את הדור הראשון שלו) . לא יודע איזה ואם בכלל יש לך JUKEBOX בסטרימר.

ianir303 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

הי integral,

ישבתי אתמול עד מאוחר ועברתי על כל האתרים שהצעת עם כיולים (השני שם ממש חפר אז לא קראתי עד הסוף)
אבל התוצאה היא שיש לי עכשיו 2 סגנונות צפייה מותאימים אישית - אחד למשחקים אחר לסרטים ובשניהם תופעת העננות פחותה יחסית. אז תודה.

אני מעלה תמונות של העננות כפי שהיא ללא TM, ללא מצב חיסכון - ממש כיביתי הכל - אז זה הקיצון
ותמונה אחרת עם המצב החדש שהגדרתי לפי אחד האתרים - עדיין רואים עננות אבל פחות מאשר היה קודם.

גם ישבתי לראות אליס תלת מימד - מ ד ה י ם ! ! ! תלת מימד שיוצא החוצה , שעף לך לפנים - אין מילה אחרת - מדהים. תודה גם ל gilad10

אגב LG עדכנו חלק מהסרטים ב 3D WORLD ויש שם עכשיו סרט טבע חבל על הזמן מנצל את התלת מימד בשלמותו.

באשר לסטרימר - כדי שאתחיל לבחון את PLEX אני חייב לדעת משהו חשוב מאוד - האם תומך בהזרמת כתוביות בעברית במקביל לסרט?
הסטרימר שלי הוא של חברת extreamer - sidewinder 3 והוא מעולה - לאחרונה הם שדרגו את הגרסא שלו ככה שיש לו jukebox סביר +.
כל האפשרויות המתקדמות כבויות - עננות בפינות ימנית ושמאלית עליונות
 כל האפשרויות המתקדמות כבויות - עננות בפינות ימנית ושמאלית עליונות
לאחר כיול - אולי הייתי צריך לצלם את אותה תמונה...
 לאחר כיול - אולי הייתי צריך לצלם את אותה תמונה...

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #9 

במבט ראשון זה נראה לי קצת מוגזם, אבל קשה מאוד להתרשם מתמונה באיכות כזאת שכן יש עליה כתמים רבים כנראה בגלל השתקפויות.

ה PLEX מותנה ביכולות של הטלוויזיה. יש תמיכה מלאה בכתוביות SRT (עם בעיה קטנה שסימני הפיסוק הפוכים - אנחנו לא שמים לב לזה), ויש תמיכה מלאה בכתוביות SRT לתלת מימד. כמובן שבתור סטרימר הפונקציונליות של הסיידויינדר טובה יותר (למשל סוגי זום, קריאת כתוביות מוטמעות ל MKV, שליטה יותר טובה בתזוזה קדימה ואחורה, תמיכה ביותר פורמטים וכו'..). אבל, ה JUKE של ה PLEX עדיף עשרת מונים ופשוט מאוד לעדכון, ומבחינת נוחות השימוש ב PLEX הוא עדיף עשרת מונים לטעמי (אין צורך להעביר סרטים להרדדיסק כי הכל נמשך מהתיקיות על שרת הפלקס שאצלי זה גם מחשב המדיה שנמצא בכלל בחדר אחר, שלט אחד הרבה יותר נוח, מכשיר אחד וכו'...). תנסה ותראה אם זה מספק אותך. אנחנו הפעלנו את ה PLEX ולא רק שמכרנו את הסטרימר גם השבתנו את ה HTPC. כמובן שזה תלוי בצרכים שלך והעדפותיך. כל מה שאני אומר זה תנסה :)

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”