סוף סוף אפשר לשמוע תקליטים בבית הזה!

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
Form78HiFi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1118
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 129 פעמים

שליחה #1 

מי מזהה את השיר..

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1583
נתן תודות: 496 פעמים
קיבל תודות: 403 פעמים

שליחה #2 

Sgt.Peppers מתנגן ובוידאו הסטרובוסקופ של ה-1229. ברכות על הפטיפון.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

ת.ת.ת
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #4 

(Y) מה זאת אומרת 'סוף סוף' אפשר לשמוע תקליטים??? עם כל ההפתעות המדליקות האלה שיש לך - לא יכולת לשמוע תקליטים עד היום? טוב, אז באמת עשית 'כפרת עוונות' רצינית. ה-Dual הזה שלך - למרות שהוא אוטומטי, ולמרות הטריק שלו עם השמעה רצופה של תקליטים ולמרות שהוא מלא בחלקים זזים מלמטה, הוא עדיין 'ה', 'הא', 'The' דגם הכי מבוקש של דואל.

הכי מצחיק זה שהדואליסטים האמיתיים - חולמים על ה-1229 וכשהם שמים עליו יד הם עושים עליו קניבליזציה שבמהלכה הם מפרקים לו את ה'קרטוחים' וכל הפיטשרים המיותרים האלה שיש לו בבטן ונשארים עם פטיפון בן של ממותה עם צלחת סופר כבדה שיכולה להסתובב לבד רק מהאנרציה של כדור הארץ עם סאונד מ-ע-ו-ל-ה!!!

אותי תמיד הדהים איך דווקא הפטיפונים הפשוטים כמו Thorens ו-Linn נשמעים כל-כך טוב. אנשים שנכנסים אלינו הביתה כל-הזמן אומרים שהם לא ידעו שתקליטים יכולים להשמע כל-כך טוב. עוד יותר טוב מ-CDP. הם פשוט לא מאמינים. את הדברים האלה עשו בתקופה אחרת. לא חסכו בחומרים, לא חיפפו בעבודה, לא עיגלו פינות. פשוטים וטובים.

דווקא ה-1229 הוא לא פשוט בכלל. פטיפון אוטומטי, השמעה רצופה, בקרת pitch, סטרובוסקופ נאון... ממש הי-טק הי-פי. אומרים שהוא מנכז אליו עשרות שנים של נסיון בדואל. בפעם הבאה שישאלו אותי. הייתי אומר להם 'את החרא הזה מלמטה שמחזיר את הזרוע למקום - תבטלו'. 'את הספינדל הארוך - תבטלו'. 'את הזרוע הזו שהיא קילומטר אורך - תקצרו,. 'את פסטיבל האורות - טוב, תשאירו אם אתם רוצים'.

יש כאלה, כמוני, שמסרבים להאמין שהדבר הזה הוא כל-כך מדהים והם מפרקים קצת אקסטרות מהחללית הזו. עדיין - אחד המעולים. קשה לטיפול. פטיפון מאוד מורכב ואין חלקים. ממש אפס. תשמור עליו פורם. אוצר אמיתי. ישראלי? מי טיפל בו עד היום?

ראשים מומלצים

אני sucker של Stanton 681EEE אבל הנה מה שהצלחתי לחלץ על ה-1229
  • Shure V15 Type III
  • Shure M97XE
  • Stanton 681EEE
    Ortofon
  • OM10/20/30
  • Denon DL-160
ראשים לא מומלצים

Grado - למיניהם. ל-MC שלהם יש יותר מידי Hum אבל זה לא מנסיון שלי.

אני חורש עם 681EEE. לאשתי קניתי (טוב, היא קנתה בעצמה) Ortofon Rondo Bronze חוץ מהמחיר כל מילה מיותרת.

[img2=550x412]http://www.soundsgoodtomehouston.com/du ... laying.jpg[/img2]

Form78HiFi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

tnsilver כתב:(Y) מה זאת אומרת 'סוף סוף' אפשר לשמוע תקליטים??? עם כל ההפתעות המדליקות האלה שיש לך - לא יכולת לשמוע תקליטים עד היום? טוב, אז באמת עשית 'כפרת עוונות' רצינית. ה-Dual הזה שלך - למרות שהוא אוטומטי, ולמרות הטריק שלו עם השמעה רצופה של תקליטים ולמרות שהוא מלא בחלקים זזים מלמטה, הוא עדיין 'ה', 'הא', 'The' דגם הכי מבוקש של דואל.
...
יש לי revox b790 אבל הוא למטה במרתף..יותר כיף בסלון, מה גם שצריך להזיז את כל החללית (הזרוע) והראש עושה rewind בכל החלפת צד/תקליט. לא כ"כ פרקטי..

בסלון היה לי garrard שטיפ טיפה זייף, הכוכב "תיקן" אז אני כבר לא משתמש בו...

הדואל היה של אבא שלי (האמת הוא עדין שלו..) ואיכשהוא אח שלי סילק אותו בלי שארגיש... הוא גם סילק זוג רמקולים 3way של דואל, ואינגרטד של sony (זה שכפתור הווליום הוא כמו fader), אז ה Dual נכנס לטיפול אצל האב, ואני שאלתי את אחי אם הוא רוצה JVC חביב, הוא לקח, היה מבסוט ואישר לי לקבל את הדואל.....

אני הכי אוהב את הסטרובוסקופ זה כ"כ יפה, כמה לעומק חשבו היצרנים של פעם..

היום???

mass production
ושיקפצו כולם...

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

Form78HiFi כתב:בסלון היה לי garrard שטיפ טיפה זייף, הכוכב "תיקן" אז אני כבר לא משתמש בו...
...
:lol: גדול! מסביר את הכל. undo the doing

מעניין ה-Revox חללית. מה הקטע? לא ראיתי כזה פועל אף פעם. מה יודעת לעשות הזרוע הזו? היא יודעת איפה מתחיל כל טראק?

[img2=550x412]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... 790_01.JPG[/img2]

Form78HiFi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

מעניין ה-Revox חללית. מה הקטע? לא ראיתי כזה פועל אף פעם. מה יודעת לעשות הזרוע הזו? היא יודעת איפה מתחיל כל טראק?
...
לא יודעת,

- הבן שלי קורא לרווחים בין שירים "חוטים"... מצחיקים הצוציקים האלה...

יש שם סמטוחה שלמה של פוטו אלקטיקה.. ששומרים עם הראש בניצב לגרוב, ועוד ועוד

מטורפים הגרמנים האלא.

אני אצלם מחר סרט..

יש בקשות לטרק ספציפי בזמן הצילום??

קחו בחשבון שזה עולה ל youtube והם עולים על כל דבר (גם אם הוא רחוק, כמו בוידאו של התקליטים)

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

כן. נידלקתי על קטע של חמי רודנר שנקרא 'אולי בכל זאת סאלי'. לא מוצא הורדה שלו ואני לא יודע אם יש תקליט כזה בכלל - אבל נראה לי שבטיוב אף אחד לא יזהה. יש עכשיו תחרות בלוז בטנסי ושמעתי על זוג ישראלים שעושים את Voodoo Child של Hendrix בגירסת בלוז. מ-ד-ה-י-ם. כל הכבוד להם. נכנסו לשלישיה המובילה. אה, רגע... אתה מדבר על תקליט להשמעה... טוב התבלבלתי רגע בינך לבין התקליטיה של גל"ץ... סליחה. נו טוב... Tommy תמיד עושה לי את זה. Captain Walker didn't come home, his unborn child will never get to know him... זה מותר בטיוב? לא? אז מה מותר? מה? גם לשם הגיעו משמרות המהפיכה, מחבקי העצים המעצבנים האלה? איזה עולם...

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #9 

הדואל שלך ממש יפה.לפני כמה חודשים קיבלתי לידי דגם אחר של החברה שהיה מכוסח קשות ברמת המכניקה שלו,חשבתי בהתחלה להשקיע ולהשמיש אותו,אבל,אבל מאחר שכבר יש לי שלושה פטיפונים שהשקעתי בהם+פטיפון נוסף במערכת משולבת,ולאחר שראיתי שהמכניקה שלו,בעיקר זאת שאחראית למפסק ההפעלה/הכיבוי פשוט שבורה לחלוטין,החלטתי לוותר עליו.למרות זאת,הפטיפונים של החברה הזאת תמיד סקרנו אותי.והרווקס נראה ממש כמו משהו עתידני לגמרי,הוא
נראה כמו אחד מהפטיפונים הליניאריים היותר מיוחדים,יהיה מעניין באמת לראות אותו בפעולה.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”