עידן+: מה קרה לתדר 538MHz? (מפרסם שוב, נשלח בפורום הלא נכון)

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #1 

כבר כמה ימים שלא רואים כלום בתדר הזה, מסך שחור. עוצמת קליטה בין אפס מוחלט ל-25%. אזור פ"ת, אנטנה מרכזית על הגג.

גם ב-518 המצב לא מזהיר, יש הפרעות מידי פעם. עוצמת הקליטה אצלי רוקדת בין 50% ל-95% תלוי בשעה ביום.

מישהו יודע מה קרה? שוב ספינות מלחמה רוסיות? (משתלב לא רע עם המתח הבטחוני בצפון)
עוד מישהו חווה בלגנים בקליטה עכשיו?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78905
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #2 

1. יש כפתור דווח למנהלים, לא צריך להגיב להודעה בבקשה להעברת ההודעה.

2. אתה בדיוק בתפר בין שני התדרים - צפון ומרכז.

gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

oferlaor כתב:1. יש כפתור דווח למנהלים, לא צריך להגיב להודעה בבקשה להעברת ההודעה.

...
תודה עופר
לא הייתי מודע ש"דווח" מיועד למקרים כאלה, אדע מעכשיו.

לעניין עצמו - ייתכן שאני אמנם בתפר עבל עד השבוע הקליטה הייתה טובה לגמרי בשני התדרים. בשניהם הממיר הציג ערכי עוצמה ואיכות קליטה גבוהים, הרבה מעבר לסף לצפייה טובה. מהשבוע היה שינו דרמטי, ב-538 אין אפשרות לצפות כלל. ב-518 יש הפרעות.
אני רואה תלונות אחרות בפורום על בעיות קליטה לאחרונה. עניין אותי לדעת אם עוד אנשים חוו שינוי קיצוני דומה.

Brendan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 613
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #4 

gimm כתב:
oferlaor כתב:1. יש כפתור דווח למנהלים, לא צריך להגיב להודעה בבקשה להעברת ההודעה.

...
תודה עופר
לא הייתי מודע ש"דווח" מיועד למקרים כאלה, אדע מעכשיו.

לעניין עצמו - ייתכן שאני אמנם בתפר עבל עד השבוע הקליטה הייתה טובה לגמרי בשני התדרים. בשניהם הממיר הציג ערכי עוצמה ואיכות קליטה גבוהים, הרבה מעבר לסף לצפייה טובה. מהשבוע היה שינו דרמטי, ב-538 אין אפשרות לצפות כלל. ב-518 יש הפרעות.
אני רואה תלונות אחרות בפורום על בעיות קליטה לאחרונה. עניין אותי לדעת אם עוד אנשים חוו שינוי קיצוני דומה.
...
חיובי.

בשימוש באנטנה מרכזית - תנודות חדות באפיק 514 כך שהאיכות נופלת מ- 96 ל 20 עד 30 מלווה הפסקות שידור הנמשכות כמה שניות. באפיק 538 הקליטה יציבה יותר אך לא חסרת הפרעות.

בשימוש באנטנה פנימית (כבל מאריך ואנטנה מוצבת מחוץ לדירה) הקליטה באפיק 514 יציבה אך לא רציפה ולא נטולת הפרעות בעוד שבאפיק 538 אין קליטה בכלל.

ממירים שנבחנו: NOWCOM ו- קונקה.

onegod
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 55
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #5 

gimm כתב:כבר כמה ימים שלא רואים כלום בתדר הזה, מסך שחור. עוצמת קליטה בין אפס מוחלט ל-25%. אזור פ"ת, אנטנה מרכזית על הגג.

גם ב-518 המצב לא מזהיר, יש הפרעות מידי פעם. עוצמת הקליטה אצלי רוקדת בין 50% ל-95% תלוי בשעה ביום.

מישהו יודע מה קרה? שוב ספינות מלחמה רוסיות? (משתלב לא רע עם המתח הבטחוני בצפון)
עוד מישהו חווה בלגנים בקליטה עכשיו?
...
גם אני באזור פתח תקווה - כל כמה דקות מסך מוחשך ללא קליטה.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #6 

פנו לרשות השנייה
*9524

נראה שעדיף להתחבר לעמוס, עידן לא יציב.

sharonog
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 151
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #7 

גם אני פ"ת , אין אות אחת לכמה דקות ....
עם אנטנה על הגג .

gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

אוקיי... אז זו צרת רבים (ללא נחמה)

פתחתי קריאה בעידן+, אמורים לחזור אליי - אעדכן.
מה שמעניין הוא שהמוקדנית הודתה שבאמת היו כמה פניות דומות מהאזור. זו כשלעצמה כבר התקדמות לעומת אירועים דומים בעבר עם תשובות אוטומטיות בנוסח "אתה היחיד שמתלונן". יש אופטימיות.

gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

asaf23 כתב: נראה שעדיף להתחבר לעמוס, עידן לא יציב.
...
על זה אגב לא הייתי חותם.
למעט אירועים נקודתיים אחת לחצי שנה עד שנה עם הפרעות כאלה ואחרות, עידן+ מוכיח את עצמו. לפחות אצלי. הקליטה היא טובה ויציבה, ועם העלות אי אפשר להתחרות.
כל זה כמובן בהינתן אנטנה טובה (רצוי על הגג) וממיר איכותי.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #10 

יש לי בלגן דומה בהרצליה. שום דבר לא עזר עם אנטנה פנימית (הקטנה לא קלטה שום דבר ואקטיבית נתנה אות שהגיע מקסימום ל-30% והרבה פעמים לא היתה קליטה). עם אנטנה (גדולה!) על הגג הגעתי ל-60% קליטה בממוצע וסה"כ עובד בסדר.

gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

סוף דבר

שליחה #11 

נראה שהבעיה שלי נפתרה. אולי אפשר ללמוד משהו מהסיפור הספציפי ואולי לא, הנה הוא בכל אופן.

היה לי רומן ארוך בשבוע שעבר עם נציגי הרשות השניה. ייאמר לזכותם שחזרו אליי די מהר אחרי שהשארתי את ההודעה על בעיית הקליטה אצל המוקדנית. הנציגה הטכנית שחזרה אליי לא ידעה להשיא לי עצות אחרי ששאלה את כל השאלות הנכונות והפנתה אליי את נשק יום הדין, טכנאי אדיב בשם אלי. יצא לי לקיים איתו כמה שיחות בשעות מאוחרות, במהלכן הוא ביקש ממני לבצע מדידות בממיר ובדיקות מבדיקות שונות (נתק מגבר, חבר מדבר, תעביר את הממיר וכו'). יש לציין את הסבלנות של האיש, הרצינות ראויה לשבח. בכל אופן המסקנה הסופית שלו הייתה שהבעיה לא בממיר ולא במגבר אלא באנטנה המרכזית - זזה עם הרוח, לא מככונת טוב, לא מחוברת טוב ובסגנון הזה. אין ברירה אלא לפנות לטכנאי פרטי שיעלה ויבדוק. לא עזר שאמרתי שיש עוד אנשים כאן בפורום שמתלוננים על בעיות קליטה בימים אלה.
וכל הזמן הזה - אפיק 29 נעלם כליל, אפיק 26 מגמגם לפרקים.

היום פניתי אל אותו טכנאי שעשה עבודה מקצועית אצלי לפני כמה חודשים עם מגבר תקול, ביקשתי ממנו לקפוץ ולבדוק את האנטנה כמצוות הרשות השניה. לפני ביקור בפועל הוא הציע לי לבדוק מה קורה עם מגבר נוסף שנמצא בקומה אשר שכחתי מקיומו, אולי הוא זה שמנותק מהחשמל. אז מנותק הוא לא היה, אבל כבל ההארקה שלו השתלשל באוויר. חיברתי את הכבל אל הקופסה המתכתית של המגבר ו... הפלה-וופלה! הקליטה חזרה להיות כפי שהייתה לפני שבועיים. שני האפיקים חיים ובועטים בעוז כבימים ימימה 8O

אז מסתבר שכנראה אין בעיית קליטה אובייקטיבית באזור שלי, למרות הנאמר ע"י החברים כאן. אם יש מה ללמוד מהמקרה הזה אז זה שרצוי שתהיה תשתית בריאה לכל אורך שרשרת הקליטה. ולא פחות חשוב רצוי שיהיה ביד מספר טלפון של טכנאי אנטנות טוב שידע לכוון נכון בעת הצורך (אמסור בשמחה את הפרטים של הטכנאי שעזר לי - שמו אלי גם כן)

שיהיה בהצלחה לכל אלה שעוד לא הגיעו אל המנוחה והנחלה בעידן+...

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”