חזרה לרום סטוק בגלקסי S2 - כמה שאלות

אפליקציות, מערכות הפעלה של גוגל אנדרויד - ginger bread, ice cream sandwich, froyo, jelly bean
שלח תגובה
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73337
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים.

אחרי 3-4 רומים שונים שניסיתי על הגלקסי S2 שבכולם ללא יוצא מן הכלל הייתה בעיה כזו או אחרת (אי אפשרות גישה לכרטיס זיכרון מהמחשב, מצלמה שהתרסקה, אי אפשרות להשתמש ב WIFI DIRECT, והבעיה הכי גדולה שקיימת אצלי כרגע ברום CM - אי אפשרות להתמקד על לווינים ל GPS) - החלטתי לחזור לרום סטוק של היצרן. מכיוון שסופסוף שוחרר רום רישמי, החלטתי ללכת על אחד שכזה אך מכיוון שה"נקי" לא כולל עברית, בחרתי בזה:

http://iandroid.co.il/forum/topic61693.html

השאלה שלי מאוד פשוטה. יש שם הוראות התקנה, אך לא מצויין האם ההוראות הללו תקפות למי שמשדרג מגירסה נמוכה יותר או משנמך מגירסה גבוהה יותר. במקרה שלי אני עובר מרום של CM מבוסס 4.2.1 ורציתי לדעת האם ההוראות המצורפות קבילות גם במקרה של שינמוך. ניסיתי לברר בת'רד עצמו אך לא קיבלתי תשובה, אולי מישהו פה יודע?

כמובן אם יש המלצה עם רום אחר מבוסס סטוק אשמח לשמוע.

hagai147
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 564
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #2 

בגלקסי ס 2 שלי התקנתי את BestBeanIL מהלינק הזה http://iandroid.co.il/forum/topic101816.html

עכשיו הוא משתמש בקרנל סטוק עם רוט אז לדעתי תוכל להתקין את הרום שלו ישירות מ-ODIN לפי ההוראות בלינק.
יש כאלה שדיווחו על בעיות של תקיעות אבל אצלי הגרסה הזו וגם שתי גרסאות ישנות יותר שיצאו בימים האחרונים עבדו בלי בעיות.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #3 

תודה, אבל אני מחפש גירסה כמה שיותר קרובה למקור, יש לי ניסיון רע מאוד עם רומים צד שלישי. הסיבה היחידה שאני לא לוקל את המקורי שיצא בספרד היא העובדה שהמכשיר עובר בקרוב לאימי והיא חייבת עברית.

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9357
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #4 

בכל מעבר בין רומים עדיף לעשות התקנה נקייה לגמרי כי אחרת נשארות שאריות ככה שההוראות לגבי שינמוך לא רלוונטיות.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #5 

אז אתה בעצם אומר שההוראות של יוצר הרום לא רלוונטיות בכל מקרה?

אז מה בעצם - לבצע את כל ה WIPE שיש ב CWM ולהתקין? והאם יש צורך לשהנות רוט או שהרוט הנוכחי שלי יתאים? אני שואל כי בהוראות של יוצר הרום יש הוראה לבצע רוט והפניה למדריך ספציפי, האם זה מתייחס רק למי שאין אצו שום רוט במכשיר או שהאם יש מצב בו רום מסויים מצריך רוט ספציפי?

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9357
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #6 

רוט עושים פעם אחת למכשיר, לא צריך כל פעם זה לא כמו פריצה בלתי קשורה באייפון.
לא קראתי מה כתב יוצר הרום הספציפי הזה אבל כמו בכל מעבר רגיל בין רומים שונים כדאי מאוד לעשות WIPE מלא לגמרי ורק אז להתקין רום חדש. אני לא רואה שזה שונה מהרום של FIREFDS.

hagai147
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 564
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #7 

Huber כתב:תודה, אבל אני מחפש גירסה כמה שיותר קרובה למקור, יש לי ניסיון רע מאוד עם רומים צד שלישי. הסיבה היחידה שאני לא לוקל את המקורי שיצא בספרד היא העובדה שהמכשיר עובר בקרוב לאימי והיא חייבת עברית.
...
למה אתה חושב שהרום Firefds יותר קרוב למקור מאשר BestBean הזה?

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #8 

טוב, ביצעתי את כל ה WIPE הקיימים, וגם בתהליך ההתקנה שהוא שאל אם לבצע WIPE מלא בחרתי כן, נראה שהכל עבר בהצלחה. אני אעדכן אם יצוצו תקלות כמו בשאר הרומים לפני, בהנחה שלא מכיוון שזה רום של היצרן.

gamla77
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 356
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #9 

ההמלצה היא שעוברים מרום מבוסס AOSP\AOKP חזרה לרום מבוסס סמוסנג היא לצרוב רום סטוק לפני על מנת "לסדר" את המכשיר. בכל מקרה WIPE מומלץ תמיד בצריבת רומים. אם אתה צורב סטוק רום מקורי של סמסונג דרך אודין המכשיר חוזר למצב המפעל שלו שהוא ללא רוט. ישנם שתי דרכים לצרוב מחדש רום מקוסטם . האחד היא דרך תוכנת אודין לרומים שקיימת גרסה לאודין. השניה היא התקנה של קרנל המכיל רוט ו CWM דוגמת ספידמוד או CF-ROOT ואז ההתקנה מבוצעת מהריקברי.

באופן אישי, בסופו של דבר, תמיד חזרתי לסטוק המקורי של המכשיר בגרסת 4.0.4 .
אם עברית היא פאקטור חשוב, הרום היחיד שאני יכול לומר עליו שהייתי מרוצה ממנו זה הרום של FF שבאמת לא מבצע כמעט שום שינוי ברום למעט התרגום לעברית.

שתי נקודות חשובות:
לפני צריבה בצע גיבוי IMEI ע"י האפליקציה K-TOOL (גיבוי EFS) . כבר קרו מקרים שהIMEI פשוט נעלם.
במידה ואתה צורב קרנל לפני החלפת רום, וודא שהוא קרנל בטוח דוגמת CF ROOT או ספידמוד בגרסאות האחרונות. קיים באג בחלק ממכשירי הI9100 שגורם לבריק בעת ביצוע וויפ שמשתמשים בקרנל סטוק או מבוסס עליו.

*עריכה* עושה רושם שהסתדרת בזמן שכתבתי :)

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #10 

hagai147 כתב:
Huber כתב:תודה, אבל אני מחפש גירסה כמה שיותר קרובה למקור, יש לי ניסיון רע מאוד עם רומים צד שלישי. הסיבה היחידה שאני לא לוקל את המקורי שיצא בספרד היא העובדה שהמכשיר עובר בקרוב לאימי והיא חייבת עברית.
...
למה אתה חושב שהרום Firefds יותר קרוב למקור מאשר BestBean הזה?
...
מה הכוונה "למה"? תסתכל כמה שינויים יש ברום שהצעת ותסתכל שברום של FF אין כמעט שום שינוי. המטרה היא לחזור לרום "מקורי" של היצרן, ושוב - בגלל האילוץ של העברית לאימי לא השתמשתי במקורי מספרד שמגיע ללא עברית, אך למיטב ידעתי אין רום מבוסס עברית יותר קרוב למקור מ FF.
gamla77 כתב: אם עברית היא פאקטור חשוב, הרום היחיד שאני יכול לומר עליו שהייתי מרוצה ממנו זה הרום של FF שבאמת לא מבצע כמעט שום שינוי ברום למעט התרגום לעברית.
...

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #11 

gamla77 - כן, מסתבר שבמקרה שלי WIPE מלא הספיק ולא היה צריך לבצע את שאר הפרוצדורות שציינת (לצרוב רום סטוק לפני על מנת "לסדר" את המכשיר וגיבוי IMEI ע"י האפליקציה K-TOOL (גיבוי EFS).

למה אתה חוזר ל 4.0.4? מה רע ב 4.1.2 שיצא כרגע מסמסונג?

לגבי צריבת קרנל - האם יש צורך מידיי פעם לצרוב קרנלים אחרים? האם יוצאים קרנלים חדשים שמשפרים משהו או שהקרנל שצרבתי בתחילת הדרך אמור להישאר כך תמיד?

gamla77
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 356
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #12 

גם אני דילגתי על צריבה של רום סטוק מחדש (מעצלנות למען האמת) אבל רק רציתי לידע שזאת ההמלצה. זה גם תלוי כמה "השתוללת" עם רומים לפני. לגבי קרנל, אין מש צורך לצרוב כל פעם קרנל חדש. אני עם ה FF על המכשיר (4.0.4) צרבתי את ספידמוד העדכני של אז (K31) כי אני מחבב את הקרנל הזה וראיתי שיפור מסויים בצריכת הסוללה.

אם אתה מרוצה ממה שיש על המכשיר, אין סיבה להחליף. גם ה CF ROOT מצויין (מבוסס סטוק עם תוספת של רוט ו CWM). החלפות תדירות של קרנלים עלולות סתם לסבך (כבר קרו מקרים שקרנלים לא מוצלחים דפקו את המכשיר או שאפילו שינו את רמות הקרינה שלו).

הסיבה אגב שהייתי עם 4.0.4 היא רק בגלל שזה מה שהיה עדכני בזמנו (היום אני עם הנקסוס 4 יבדל"א). את המכשיר מכרתי עם הסטוק הבריטי המעודכן שלו והבטחה שאם יהיה עדכון והקונה תהיה מעוניינת בכך אעדכן לה אותו. שהיה לי את המכשיר ניסיתי את ההדלפה של ה 4.1.2 שמאוד הרשימה אותי ביציבות שלה ובפיצ'רים הנוספים (עד לרמה שחשבתי להמשיך איתו עוד שנה) אבל חיי הסוללה היו נוראיים ונאלצתי לוותר. אני מקווה שבעדכונים הרשמיים הנושא טופל.

nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1417
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 115 פעמים

שליחה #13 

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4884
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #14 

ניסיתי את הרום של FF.
אחרי הגדרה ראשונית נכנס ל- boot loop ואף אחת מההמלצות לא עזרו.
מיותר לציין שחזרתי ל- CM10.1 nightlies
בינתיים, על אף חלק מהמגרעות שבו, הוא יציב.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #15 

ufffnic - גם עם הרום של CM כמו עם כל רום לא מבוסס יצרן היו לי בעיות מטריפות. במקרה של CM זה היה כרטיס SD לא מזוהה, דרך קבצים שפשוט לא הופיעו כשחיברתי למחשב למרות שסייר הקבצים המונה זיהה אותם וכלה ב GPS שלא רצה להתביית נכון.

עברתי 4-5 רומים שונים בשנה האחרונה, אף אחד מהם לא היה חף מבעיות ולרב בעיות קשות. זו סיבה שחזרתי לרום היצרן, במיוחד עכשיו שיש רום יחסית מתקדם. אם יש לך בעיה עם ה FF ואתה לא חייב עברית, למה שלא תשמש ברום הרישמי?

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4884
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #16 

Huber כתב:אם יש לך בעיה עם ה FF ואתה לא חייב עברית, למה שלא תשמש ברום הרישמי?
...
זה בדיוק מה שאני מוריד לניסיון :)

גם לי היו הבעיות שהיו לך עם CM,
אבל אותן הצלחתי לפתור.
האחרון שהכי הציק לי היה הקטע עם הגלרייה שלא הסתנכרנה עם פיקסה.
במזל טוב גם זה נגמר.

אם הרום הרישמי יהיה טוב, יש מצב שאשאר איתו, עד הפעם הבאה :)

שלח תגובה

חזור אל “Android - אנדרויד”