בניית מחשב htpc - מה חשוב לכלול?
-
nisimshimi
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 40
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
שלום,
אחרי קריאה ארוכה מאוד בפורום הלכתי קצת לאיבוד לכן אני פה לעזרה.
אני מעוניין לרכוש מחשב htpc לשימוש בעיקרו של סרטי hd ומקצתו למוזיקה, youtube וכדומה. הנטייה הראשונית הייתה ללכת על האקסטרימר אולטרה אך הגעתי למסקנה שעדיפה השקעה נוספת כדי לא להתקע עם מעבד atom.
האופציות שלי הן בניה לבד של מחשב כזה (ksp מן הסתם) או לקנות מיני pc מוכן. התקציב הוא בסביבות ה-2000-2200 שאמורות לכלול הכל - שלט, כבלים (כמובן לא הכי איכותיים) וכיוצא בזה.
ההתחלה לפי מה שהצלחתי ללקט פה בפורום זה מעבד Core i3-2120, לוח אם מבוסס H77 ושני סטיקים של 2GB DDR3. מה אני עוד אמור לבדוק כשאני בונה את המחשב? על איזה מארז אתם ממליצים? האם הכרטיס קול המובנה מספק את כל היציאות או שצריך אחד נפרד? איזה קירור נותן את הפתרון הכי שקט (במסגרת התקציב) ומה עוד צריך להוסיף למחשב סטנדרטי, אם בכלל, כדי שיהיה אפשר להשתמש בו כמחשב לסלון?
אגב, יש אופציה כזו ב-ksp:
[
האם ללכת על האופציה הזו, האם היא טובה?
אם כן מה אתם ממליצים להוסיף בנוסף?
הרבה שאלות, אני יודע. אני מודה מראש על העזרה.
אחרי קריאה ארוכה מאוד בפורום הלכתי קצת לאיבוד לכן אני פה לעזרה.
אני מעוניין לרכוש מחשב htpc לשימוש בעיקרו של סרטי hd ומקצתו למוזיקה, youtube וכדומה. הנטייה הראשונית הייתה ללכת על האקסטרימר אולטרה אך הגעתי למסקנה שעדיפה השקעה נוספת כדי לא להתקע עם מעבד atom.
האופציות שלי הן בניה לבד של מחשב כזה (ksp מן הסתם) או לקנות מיני pc מוכן. התקציב הוא בסביבות ה-2000-2200 שאמורות לכלול הכל - שלט, כבלים (כמובן לא הכי איכותיים) וכיוצא בזה.
ההתחלה לפי מה שהצלחתי ללקט פה בפורום זה מעבד Core i3-2120, לוח אם מבוסס H77 ושני סטיקים של 2GB DDR3. מה אני עוד אמור לבדוק כשאני בונה את המחשב? על איזה מארז אתם ממליצים? האם הכרטיס קול המובנה מספק את כל היציאות או שצריך אחד נפרד? איזה קירור נותן את הפתרון הכי שקט (במסגרת התקציב) ומה עוד צריך להוסיף למחשב סטנדרטי, אם בכלל, כדי שיהיה אפשר להשתמש בו כמחשב לסלון?
אגב, יש אופציה כזו ב-ksp:
[
האם ללכת על האופציה הזו, האם היא טובה?
אם כן מה אתם ממליצים להוסיף בנוסף?
הרבה שאלות, אני יודע. אני מודה מראש על העזרה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
המפרט הבסיסי המוצע בלינק טוב מאוד.
המארז - ככה ככה על פי דיווחים של כאלה שקנו אותו, טיפה רועש. עדיף ללכת על מארז של אנטק.
תוספת - ערכת שלט רחוק תואמת MCE IR, כמו זאת:
http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=6355
אפשר למצוא יותר בזול, באיביי למשל.
המארז - ככה ככה על פי דיווחים של כאלה שקנו אותו, טיפה רועש. עדיף ללכת על מארז של אנטק.
תוספת - ערכת שלט רחוק תואמת MCE IR, כמו זאת:
http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=6355
אפשר למצוא יותר בזול, באיביי למשל.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
כרטיס הקול תלוי גם בציוד עזר שיש לך - אצלי יש רסיבר שיודע לקבל HDMI, כך שה HTPC מחובר אליו והוא מחובר לטלוויזיה - מה שהופך את כרטיס המסך (במקרה שלי מובנה במעבד/לוח אם) לגם כרטיס קול.
אני מניח שמה שחשוב זה עניין של העדפה.
אחרי ניסיון של קצת יותר משנה עם ה Xtreamer Ultra, ומעבר ל HTPC שבניתי ידנית - מה שהיה חשוב לי זה כונן SSD למערכת ההפעלה (לא ויתרתי על Windows
, אינפרא אדום מבוסס לוח אם לאפשר הדלקה מכיבוי מלא ותאימות eHome.
אני התלבטתי רבות מאד בקשר למארז ובסופו של דבר בחרתי ב Node 304 - זה מאד תלוי איזה פיצרים יש לך בלוח אם ע"מ לבחור מארז נכון (גודל, אינפרא אדום, USB3 בחזית וכו').
והייתי אומר שמעל הכל הכי היה חשוב לי - שיהיה שקט, אבל באמת שקט.
אני מניח שמה שחשוב זה עניין של העדפה.
אחרי ניסיון של קצת יותר משנה עם ה Xtreamer Ultra, ומעבר ל HTPC שבניתי ידנית - מה שהיה חשוב לי זה כונן SSD למערכת ההפעלה (לא ויתרתי על Windows
אני התלבטתי רבות מאד בקשר למארז ובסופו של דבר בחרתי ב Node 304 - זה מאד תלוי איזה פיצרים יש לך בלוח אם ע"מ לבחור מארז נכון (גודל, אינפרא אדום, USB3 בחזית וכו').
והייתי אומר שמעל הכל הכי היה חשוב לי - שיהיה שקט, אבל באמת שקט.
-
nisimshimi
-
- חבר שרק התחיל

תודה על התגובות המהירות.
אני מבין שעדיף ללכת על המפרט המוצע עם מס' שינויים. לפי מה שאני מבין ללוח האם המוצע אין IR מובנה, האם ההבדל באמת משמעותי לעומת IR חיצוני עם שלט? במידה ואני מחליט ללכת על לוח האם הזה יש מארז ספציפי שאתם ממליצים (יש הרבה של antec לא יודע במה לבחור) שלא יעלה את העלויות בצורה דרמטית? מצא חן בעיני שהמארז הזה מגיע עם מקלדת ומשטח מגע, כמה עוצמת הרעש מפריעה?
ד"א, מישהו ערכת השלט הזאת?
http://ksp.co.il/?uin=15820
אני מבין שעדיף ללכת על המפרט המוצע עם מס' שינויים. לפי מה שאני מבין ללוח האם המוצע אין IR מובנה, האם ההבדל באמת משמעותי לעומת IR חיצוני עם שלט? במידה ואני מחליט ללכת על לוח האם הזה יש מארז ספציפי שאתם ממליצים (יש הרבה של antec לא יודע במה לבחור) שלא יעלה את העלויות בצורה דרמטית? מצא חן בעיני שהמארז הזה מגיע עם מקלדת ומשטח מגע, כמה עוצמת הרעש מפריעה?
ד"א, מישהו ערכת השלט הזאת?
http://ksp.co.il/?uin=15820
רק אתה יודע אם להדליק את המחשב ממצב כיבוי חשוב לך או לא.. למיטב הבנתי בזה מסתכם ההבדל, בהנחה שאתה רוכש שלט עם עינית YSB תואם eHOME (יחסוך לך הרבה בעיות תאימות).
בקשר למקלדת ומשטח מגע - לא יודע מה דעתם של אחרים פה, אבל אני מהר מאד זנחתי לגמרי את המקלדת עם המשטח מגע ועבדתי רק עם השלט. ב HTPC החדש שלי אפילו לא טרחתי לרכוש כזו.
לטובת ההתקנה הראשונית חיברתי מקלדת ועכבר ומרגע שסיימתי אני עוד רק עם השלט. אם יש מצב חירום שאני צריך בשבילו מקלדת ועכבר אז יש לי TeamViewer על ה HTPC ואני תמיד יכול להתחבר אליו מהמחשב השולחני שלי ולבצע התקנות כשצריך..
בקשר למקלדת ומשטח מגע - לא יודע מה דעתם של אחרים פה, אבל אני מהר מאד זנחתי לגמרי את המקלדת עם המשטח מגע ועבדתי רק עם השלט. ב HTPC החדש שלי אפילו לא טרחתי לרכוש כזו.
לטובת ההתקנה הראשונית חיברתי מקלדת ועכבר ומרגע שסיימתי אני עוד רק עם השלט. אם יש מצב חירום שאני צריך בשבילו מקלדת ועכבר אז יש לי TeamViewer על ה HTPC ואני תמיד יכול להתחבר אליו מהמחשב השולחני שלי ולבצע התקנות כשצריך..
-
nisimshimi
-
- חבר שרק התחיל

אוקיי, איזה לוח אם כולל ir, האם הוא כבר מגיע עם שלט והאם הבדלי המחיר משמעותיים?
איזה מארז לוקחים עם זה, האם מארזי מיני מתאימים לכל המפרטים מבחינת גודל?
איזה מארז לוקחים עם זה, האם מארזי מיני מתאימים לכל המפרטים מבחינת גודל?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

למיטב ידיעתי, אין לוחות אם הכוללים IR מובנה.
-
nisimshimi
-
- חבר שרק התחיל

לאחר חיפושים גיליתי שרכשתי את השלט שהומלץ מ-ivory לפני כשנתיים-שלוש מ-ksp (תמורת 100 - עליית מחירים כזאת לא נראתה גם בנדל"ן התל-אביבי).
רכשתי את המערכת עם שידרוג ללוח אם Z77 במקום H77 מכיוון שהרסיבר שלי לא כולל יציאת hdmi אלה רק coax ואופטית והלוח אם הזה כולל יציאה אופטית.
אני מתכנן להתקין עליו win8 (מה עדיף ד"א ה-32 bit או ה-64?).
עברתי קצת על המדריכים אבל אם תוכלו לרשום לי מה צריך לעשות לאחר ההתקנה כדי להנות בצורה מקסימלית מהמכשיר אני אודה לכם.
כעקרון הבנתי שהתוכנה שהרוב משתמשים בה היא xbmc שקיימת כרגע בגרסה 12 ולא צריך להתקין מקודדים במיוחד, האם קיימת איזה אופציית הרחבה למכשיר שתוריד גם כתוביות בנפרד כמו ב-bs player לדוגמא? מה עוד אתם עשיתם בהפעלה הראשונית?
אם מכל המדריכים יש כאלה שחשוב לעבור עליהם צעד-צעד אשמח לקישור.
שוב, המון תודה לכל העוזרים. לא לוקח את זה כמובן מאליו.
שימי.
רכשתי את המערכת עם שידרוג ללוח אם Z77 במקום H77 מכיוון שהרסיבר שלי לא כולל יציאת hdmi אלה רק coax ואופטית והלוח אם הזה כולל יציאה אופטית.
אני מתכנן להתקין עליו win8 (מה עדיף ד"א ה-32 bit או ה-64?).
עברתי קצת על המדריכים אבל אם תוכלו לרשום לי מה צריך לעשות לאחר ההתקנה כדי להנות בצורה מקסימלית מהמכשיר אני אודה לכם.
כעקרון הבנתי שהתוכנה שהרוב משתמשים בה היא xbmc שקיימת כרגע בגרסה 12 ולא צריך להתקין מקודדים במיוחד, האם קיימת איזה אופציית הרחבה למכשיר שתוריד גם כתוביות בנפרד כמו ב-bs player לדוגמא? מה עוד אתם עשיתם בהפעלה הראשונית?
אם מכל המדריכים יש כאלה שחשוב לעבור עליהם צעד-צעד אשמח לקישור.
שוב, המון תודה לכל העוזרים. לא לוקח את זה כמובן מאליו.
שימי.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אכן אין צורך להתקין מקודדים בשביל XBMC.
כל מה שצריך זה דרייברים מעודכנים (בעיקר לכרטיס המסך מהאתר של אינטל) ואז להתקין XBMC.
אין העדפה מיוחדת ל-32 או 64 ביט. אני התקנתי לאחרונה גירסת 64 ביט.
כתוביות - יש את ה-SubIT המצויין וגם את ה-Automatic Subtitles Downloader, שנכתבו ע"י חבר'ה הכותבים פה גם. שתי התוכנות מצויינות, תבחר אתה מה מתאים לך יותר.
כל מה שצריך זה דרייברים מעודכנים (בעיקר לכרטיס המסך מהאתר של אינטל) ואז להתקין XBMC.
אין העדפה מיוחדת ל-32 או 64 ביט. אני התקנתי לאחרונה גירסת 64 ביט.
כתוביות - יש את ה-SubIT המצויין וגם את ה-Automatic Subtitles Downloader, שנכתבו ע"י חבר'ה הכותבים פה גם. שתי התוכנות מצויינות, תבחר אתה מה מתאים לך יותר.
-
nisimshimi
-
- חבר שרק התחיל

התוכנות האלו מתפקדות כההרחבה ל-xbmc או עומדות בפני עצמן?
בכלל איזה הרחבות מומלצות ל-xbmc?
בכלל איזה הרחבות מומלצות ל-xbmc?
-
nisimshimi
-
- חבר שרק התחיל

לגבי השלט - רכשתי את ה-xionite mce כפי שהומלץ בלינק למעלה. איך אני מגדיר את הכפתורים שלו שיתאימו ל-xbmc?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לא צריך להגדיר כלום.