יכול להיות שבקרוב יוכל להיפטר מהתלות בשירות העלוב שנקרא "דואר ישראל"?

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
שלח תגובה
Itsik_G פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #1 

התפרסם היום בידיעות אחרונות, מוסף ממון.
לא ראיתי שום אינדיקציה לידיעה הזו בשום מקור אחר. מישהו יודע על זה פרטים נוספים?
תמונה

לינק לידיעה ברזולוציה מלאה:
http://i46.tinypic.com/352of3q.jpg

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1574
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 141 פעמים

שליחה #2 

רוב המוכרים והחנויות לא ישלחו דרכם, ואם כן זה יעלה הרבה יותר, ככה כבר עדיף לך להזמין עם חברות שילוח DHL וכו'

Itsik_G פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

puma1 כתב:רוב המוכרים והחנויות לא ישלחו דרכם, ואם כן זה יעלה הרבה יותר, ככה כבר עדיף לך להזמין עם חברות שילוח DHL וכו'
...
לפי מה שאני מבין (אולי אני טועה) למוכרים והחנויות זה אמור להיות שקוף. אתה נותן להם כתובת של מרכז החלוקה עם מזהה ייחודי שלך (כמו שעושים עם תיבות בארה"ב כמו של MUSTOP או BUY2US).
מרכז החלוקה מקבל את החבילה שלך ומעביר אותה ללוקר קרוב אליך. ברגע שהחבילה בלוקר אתה מקבל הודעה עם מס' התיבה בלוקר וקוד סודי חד פעמי לפתיחה.
לא צריך לחכות שהחבילה תגיע לסניף הדואר או להיות תלוי בשעות הפתיחה שלהם.

לגבי העלויות - נצטרך לחכות ולראות.

drixie
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #4 

זה נפלא. אני משתמש בלוקרים של אמזון בניו יורק. מזמין לפני הטיסה בארץ, זה מחכה לי ליד המלון כשאני מגיע. בלי לחכות בבית או לחכות בתור.

זורו44
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5453
נתן תודות: 411 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #5 

אצלינו זה סיוט ביקור בסניף הדואר.
תור של קרוב ל20 איש בשביל פעולה שלוקחת דקה שתים,בתנאי שהפקידה באשנב נצאה את הדבר דואר מהר.
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

Itsik_G כתב:
puma1 כתב:רוב המוכרים והחנויות לא ישלחו דרכם, ואם כן זה יעלה הרבה יותר, ככה כבר עדיף לך להזמין עם חברות שילוח DHL וכו'
...
לפי מה שאני מבין (אולי אני טועה) למוכרים והחנויות זה אמור להיות שקוף. אתה נותן להם כתובת של מרכז החלוקה עם מזהה ייחודי שלך (כמו שעושים עם תיבות בארה"ב כמו של MUSTOP או BUY2US).
מרכז החלוקה מקבל את החבילה שלך ומעביר אותה ללוקר קרוב אליך. ברגע שהחבילה בלוקר אתה מקבל הודעה עם מס' התיבה בלוקר וקוד סודי חד פעמי לפתיחה.
לא צריך לחכות שהחבילה תגיע לסניף הדואר או להיות תלוי בשעות הפתיחה שלהם.

לגבי העלויות - נצטרך לחכות ולראות.
...
אז בעצם אתה לא חוסר את דואר ישראל, בסך הכל משלם אקסטרה שהם יקבלו את החבילה מהדואר ויכניסו לך את זה ללוקר, מה שיכול לקחת יותר זמן, וגם יעלה יותר

Itsik_G פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

לפי הכתבה החברה שמתכננת להפעיל את זה היא פליינג קרגו אקספרס שהיא זכיינית פדקס בישראל. אם הם מתכוונים להשתמש בקווי השינוע הקיימים של פדקס אז אכן עוקפים כאן את רשות הדואר.

liam
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 587
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #8 

אם פדקס מאחורי השירות הזה, אז הוא כנראה לא יהיה זול כמו דואר ישראל.

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

Itsik_G כתב:לפי הכתבה החברה שמתכננת להפעיל את זה היא פליינג קרגו אקספרס שהיא זכיינית פדקס בישראל. אם הם מתכוונים להשתמש בקווי השינוע הקיימים של פדקס אז אכן עוקפים כאן את רשות הדואר.
...
אז תחליט, פעם אתה אומר שהמוכרים לא התצטרכו לשלוח דרכם וזה שקוף, מה שאומר שהם ישלחו רגיל דרך דואר ישראל, ועכשיו אתה אומר שזה דרך זכיינית של פדאקס, מה שאומר שעלות המשלוח תהיה גבוהה בהרבה, והמוכר יצטרך לשלוח דרכם

בכל מקרה, זה או זה השירות הזה נועד לאנשים מאוד מסויימים, ולא לכלל הציבור, ובטח לא לרוב החבילות

Itsik_G פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

אני לא "מחליט" אלא קורא את הכתבה בדיוק כמוך.
מאחר והנושא לא הובהר לחלוטין בכתבה, אפשר לפרש את זה לכאן ולכאן. כל עוד לא יפרסמו יותר נתונים ומחירים קשה לקבוע למי השירות מתאים ועד כמה הוא משתלם.
אבל זה כן מעודד לראות שייתכן ותהיה בקרוב אלנטרנטיבה. ומי יודע, אולי תחרות מהסוג הזה תגרום למישהו בדואר להתעורר או תמשוך מתחרות נוספות לתחום.

noam3039
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3441
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 487 פעמים

שליחה #11 

נישמע טוב,
ותחרות זה מעולה ואולי דואר ישראל ישפר קצת את השרות
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

Itsik_G כתב:אני לא "מחליט" אלא קורא את הכתבה בדיוק כמוך.
מאחר והנושא לא הובהר לחלוטין בכתבה, אפשר לפרש את זה לכאן ולכאן. כל עוד לא יפרסמו יותר נתונים ומחירים קשה לקבוע למי השירות מתאים ועד כמה הוא משתלם.
אבל זה כן מעודד לראות שייתכן ותהיה בקרוב אלנטרנטיבה. ומי יודע, אולי תחרות מהסוג הזה תגרום למישהו בדואר להתעורר או תמשוך מתחרות נוספות לתחום.
...
שאמרתי תחליט הכוונה לאיך אתה רוצה לפרש את זה, פעם אתה אומר ככה ופעם ככה, אני מגיב על מה שאתה אומר, ואחרי שאני מגיב על מה שאמרת אתה אומר שזה הפוך

אין צורך לראות מחירים, בארצות הברית כל אתרי הקניות שולחים עם UPS FEDEX וכו, ולכן שירות כזה הוא אלטרנטיבה, במקום לקבוע עם השליח אתה הוסף את זה מתי שנוח לך, אין פה תחרות עם דואר ישראל, וזה לא יהיה אלטרנטיבה להזמנות מחול, לא משנה איזה פירוש נותנים לזה, בשום מצב זה לא יוצא משתלם, ולא מיועד להית תחליף

הדבר היחידי שזה יכול להחליף זה את חברות השליחויות ודואר שליחים של דואר ישראל, בעיקר מקניות באתרים בארץ, וגם זה רק למי שחוזר מאוחר מהעבודה ואין לו זמן לקבוע עם השליח או לא יכול להגיד לו להגיע אליו לעבודה

דאוס
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 417
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #13 

בפועל EMS היה צריך להיות אלטרנטיבה זולה ומהירה - המחיר היה בין שילוח בדואר רגיל לבין שילוח דרך פדקס ו UPS, הזמנים הם סביב ה-10 ימים.
אני זוכר זמנים שהייתי מזמין רק דרך EMS וזה היה תענוג....

לפני שנתיים בערך, נכנסה חברת עמילות מכס פרטית לדואר ומאז כול חבילה של EMS נעצרת ונבדקת!
זה לא משנה מה הגודל שלה, מה המשקל שלה, מאיפה היא נשלחה ומה רשום על הצהרת המכס - הכול נבדק ומרגע זה אתה בידיים של העמיל מכס.

במינימום של המינימום, אוטומט, אתה משלם להם 35 ש"ח עמלה (זה אם באמת החבילה קטנה והם השתכנעו שאין בעיה או צורך במיסים), במקרים רבים הם מוציאים חשבונית מסודרת עם המון סעיפים של מיסים, אחסנה, רשימון פרטני וסיבה להפוך את החבילה שלך ל"בת ערובה".

liam
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 587
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #14 

אפרופו EMS, הם העלו את המחירים שלהם היום בכ- 20%.

Itsik_G פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

puma1 כתב: שאמרתי תחליט הכוונה לאיך אתה רוצה לפרש את זה, פעם אתה אומר ככה ופעם ככה, אני מגיב על מה שאתה אומר, ואחרי שאני מגיב על מה שאמרת אתה אומר שזה הפוך

אין צורך לראות מחירים, בארצות הברית כל אתרי הקניות שולחים עם UPS FEDEX וכו, ולכן שירות כזה הוא אלטרנטיבה, במקום לקבוע עם השליח אתה הוסף את זה מתי שנוח לך, אין פה תחרות עם דואר ישראל, וזה לא יהיה אלטרנטיבה להזמנות מחול, לא משנה איזה פירוש נותנים לזה, בשום מצב זה לא יוצא משתלם, ולא מיועד להית תחליף

הדבר היחידי שזה יכול להחליף זה את חברות השליחויות ודואר שליחים של דואר ישראל, בעיקר מקניות באתרים בארץ, וגם זה רק למי שחוזר מאוחר מהעבודה ואין לו זמן לקבוע עם השליח או לא יכול להגיד לו להגיע אליו לעבודה
...
אני חושב שזה מוקדם מדי לשפוט כל עוד לא חשפו את התמחור של השירות.
גם אם הם מתכוונים להשתמש בתשתית של פדקס, נראה לי שעדיין אפשר יהיה לתמחר את זה נמוך יותר כי במקום שליח שעובד 8-10 שעות ביום ומתרוצץ מבית לבית יש כאן פיזור מרוכז כל לילה לנקודות חלוקה קבועות.

אגב, גם במקרה שזה יוכל להחליף רק את חברות השליחויות ודואר השליחים (המחורבן, אם יורשה לי) של דואר ישראל כבר הרווחנו.

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

האמת שאין לי שום בעיה עם הדואר, על 600 הזמנות רק מאיביי, וכל ההזמנות שלי מיושופס ( מעל 50 ) שהגיעו עם דואר שליחים גם לא היה בעיה

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”