מזון מסחרי לכלבים - באמת הדבר הכי מומלץ?

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
שלח תגובה
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73347
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים.

לי אישית מאז הילדות יש כלב (כרגע השלישי במספר, השניים הקודמים מתו משיבה). אותי תמיד לימדו שעדיף להאכיל כלב במזון מסחרי מכיוון שמזונות אלו מאוזנים ובריאים לכלבי. אישית תמיד נתתי עדיפות להאכלה במזון מסחרי ומשובח ככל האפשר (יוקנובה לרב) כששאריות מזון מהמטבח היו תמיד תוספת ולא העיקר. היום יצא לי לקרוא מאמר שששופך אור שונה על כל ההמלצות הללו:

http://www.pinat-hay.com/anti_com_food.htm

מה דעתכם?

ד"א, גם לי תמיד אמרו ש"אסור לתת עצמות לכלבים". 36 שנה של גידול כלבים לימד אותי מניסיון אישי שאין בכך אמת. בנוסף לרב חבריי ומשפחתי יש כלב בביתם, כולם מאכילים אוותם מידיי פעם בעצמות ולא שמעתי מהם או מניסיוני האישי על אף מקרה שבו האכלה בעצמות באמת גרם לנזק.

noam3039
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3441
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 487 פעמים

שליחה #2 

לגבי לתת עצמות לכלב
שכלב לדוגמא אוכל צלחת עם כמות של עצמות זה יכול קצת להזיק לו
כלומר שתהיה לו עצירות ואז זה קצת מלחיץ וגם אם הכלב אוכל בשר חיי
אבל אצלי הכלב אוכל הכל ומכל טוב הכל וגם אני דואג לו כלומר
מאכיל אותו מבוקר
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html

AviDar
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 19
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

תלוי איזה עצמות. עצמות עוף מסוכנות כי כאשר הכלב נוגס בהן הוא מרסק אותן לחתיכות העלולות להיות חדות ביוצר ולפגוע בקיבה (לחורר אותה). לגבי עצמות בקר (עצמות מח ועצמות סוכר - אפשרי לתת לו כי הוא בעצם מכרסם אותן ולא נוגס. רך שצריך להיזהר בכמות כי זה עושה להם בעיות ביציאות.
לגבי עצם שוק הודו שגם היא קשה ביותר זה מתנדנד.
אנחנו מאכילים את הזאבה שלנו בפרו פלאן (מומלץ ביותר!), דווקא ונותנים מידי פעם עצם בשר שיוצאת מסיר המים או מסיר מרק בשר.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73347
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #4 

לגבי הכמות, אף פעם לא יוצא לתת יותר מידיי כי זה מגיע משאריות שלנו, וזה לא שאנחנו אוכלים בכל ארוחה 12 עופות :lol:

בכל מקרה, גם עם עצמות עוף לא ראיתי שום בעיה ולא שמעתי על שום בעיה בפועל, רק שמועות.

בכל מקרה - תקראו את המאמר, יש שם הרבה יותר מאשר הנושא של עצמות.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46396
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5079 פעמים

שליחה #5 

לנסיון אישי אין משמעות. יש די והותר אנשים שבולעים זכוכיות ומסמרים כבר שנים ולא קרא להם כלום. זה אומר שזה בריא? כמובן שלא.
מנסיון אישי (אך לא כלב שלי), כלב שאכל עצמות של עוף ניקב את המעיים ומת. כלב נוסף, קיבל עצירות שחייבה התערבות כירורגית מצד וטרינר ועלות של כמה אלפי ש"ח עבור הניתוח.

אבל אין כמו נסיון אישי, אם לא נתקלת בבעיות, תמשיך להאכיל בעצמות. בסוף לומדים.

knazi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3293
נתן תודות: 202 פעמים
קיבל תודות: 87 פעמים

שליחה #6 

עצמות זה בהחלט דבר בעייתי. אני שמח שלך לא היו בעיות אבל לא מומלץ לתת עצמות שמתפרקות, הן עלולות לפצוע איברים פנימיים.

בקשר לאכול זה באמת נשמע מוזר. אני גם תמיד חשבתי שאוכל מסחרי הוא המתאים ביותר (כמובן שגם אותו צריך לדעת לבחור)

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #7 

הכלב שלי אוכל נוטרה צ'ויס עם עוד כל מיני דברים - שניצלים, בשר כבד... תמיד יש משהו לתת לו. משלבים מדי פעם. גם חתיכות חמאה - כי הוא מת על זה.
הכלב שלך מבויית, זה כבר הופך אותו למשהו שהוא לא בדרך הטבע, אל תדאג לגבי האוכל יותר מדי.
עצמות עוף - מה שכתבו מעלה אני מחזק. עצמות פרה לעומת זאת אתה יכול לתת לו בכיף, הן דחוסות בטירוף.
Vocare Ad Regnum

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”