שלום רב,
המבחר בשוק רב מאד והייתי שמח לאיזו שהיא השוואה בין החברות השונות.
אני יודע שיש כאלו שעובדות על חשמל קיים וישל כאלו על חשמל חכם. ויש חברות מבוססות מחשב וכאלו מבוססות בקרים.
אבל אני בטוח שיש עוד כמה שישמחו לאיזושהי השוואה בין החברות, מה ייחודי בכל חברה
הבדלים בין החברות
קרא את שני השרשורים - פרוטוקלים המחליפים X10 ועל אחד לפני בנית בית.
ניתן להפריד את הסוגים לשניים: כאלו המשתמשים ברשת החשמל עצמה - X10 PLCBUS
וכאלה הדורשים חיווט מראש או העברה מחדש עם רשת נמוכת מתח.
בנוסף יש מערכות אלחוטיות
בשני המקרים ניתן להשתמש בבקר עצמאי או בבקרה הבאה ממחשב. בבקר עצמאי מתכנתים תרחישים, לרוב על ידי סולם הבקרה הקלאסי ובמחשב ניתן לכתוב כל תוכנה שפונה לממשק ומפעילה אותו. פרוט מעבר לזה - גדול עדיין עלי. בדרך מאמר הסבר על הטכנולוגיה הראשונה.
ניתן להפריד את הסוגים לשניים: כאלו המשתמשים ברשת החשמל עצמה - X10 PLCBUS
וכאלה הדורשים חיווט מראש או העברה מחדש עם רשת נמוכת מתח.
בנוסף יש מערכות אלחוטיות
בשני המקרים ניתן להשתמש בבקר עצמאי או בבקרה הבאה ממחשב. בבקר עצמאי מתכנתים תרחישים, לרוב על ידי סולם הבקרה הקלאסי ובמחשב ניתן לכתוב כל תוכנה שפונה לממשק ומפעילה אותו. פרוט מעבר לזה - גדול עדיין עלי. בדרך מאמר הסבר על הטכנולוגיה הראשונה.
יעוץ ופיתוח GlobalProtect -
זה בהחלט עושה יותר סדר בדברים.
אבל אני מחפש יותר תכלס מאשר תאוריה. למה לבחור את חברה X על פני חברה Y.
כשאני בא לקנות רכב אני יכול להשוות בין מזדה למיצובישי וכאן אין לי את היכולת הזו.
מחיר, אמינות, יכולות שליטה, תלות בחברה.
מה לבחור??
אבל אני מחפש יותר תכלס מאשר תאוריה. למה לבחור את חברה X על פני חברה Y.
כשאני בא לקנות רכב אני יכול להשוות בין מזדה למיצובישי וכאן אין לי את היכולת הזו.
מחיר, אמינות, יכולות שליטה, תלות בחברה.
מה לבחור??
במקרה של תכנות על ידי בקר נוצרת תלות בחברה, כי לעיתים רחוקות נותנים לך את הכלים לתכנן בקר. מערכת שחושפת את התכנות, גם של הבקר, למחשב עדיפה.
מעבר לזה בבחירת חומרה, בדוק האם יש לך ספק אחד בלבד או סטנדרט הנתמך בהרבה יצרנים. המקרה השני מקטין את התלות בחברה.
יש רשימת קישורים למוצרים גם
www.smarthome.com
וגם בקישורים של בית חכם פה, כולל רשימת ספקים בארץ.
מה שנותר לך זה לשאול את השאלות הנשאלות פה, כולל מחיר מוצרים והתקנה, את הספקים השונים, אחרי שתבחר כמובן במסלול של העברת כבלים או במסלול של שימוש בתשתית החשמל ראשית.
אשמח עם תרשום את התשובות והמסקנות שלך פה.
טכנוולוגית, דבר אחד ברור - מערכת חשמל דיגיטאליות כמו PLCBUS אמינה מX10 כי יש בדיקת שגיאות ואישור על ביצוע. מערכת מחווטת יעודית עדיפה מאשר על החשמל. מערכת אלחוטית קלה יותר להתקנה עבור פס מהיר כמו וידאו אבל על חשבון של הפרעות בקליטה, ויכולת חדירה לרשת, אם לא תוכננה כהלכה.
מעבר לזה בבחירת חומרה, בדוק האם יש לך ספק אחד בלבד או סטנדרט הנתמך בהרבה יצרנים. המקרה השני מקטין את התלות בחברה.
יש רשימת קישורים למוצרים גם
www.smarthome.com
וגם בקישורים של בית חכם פה, כולל רשימת ספקים בארץ.
מה שנותר לך זה לשאול את השאלות הנשאלות פה, כולל מחיר מוצרים והתקנה, את הספקים השונים, אחרי שתבחר כמובן במסלול של העברת כבלים או במסלול של שימוש בתשתית החשמל ראשית.
אשמח עם תרשום את התשובות והמסקנות שלך פה.
טכנוולוגית, דבר אחד ברור - מערכת חשמל דיגיטאליות כמו PLCBUS אמינה מX10 כי יש בדיקת שגיאות ואישור על ביצוע. מערכת מחווטת יעודית עדיפה מאשר על החשמל. מערכת אלחוטית קלה יותר להתקנה עבור פס מהיר כמו וידאו אבל על חשבון של הפרעות בקליטה, ויכולת חדירה לרשת, אם לא תוכננה כהלכה.
יעוץ ופיתוח GlobalProtect -