אני מאוהב...

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
moshenuri פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 103
נתן תודות: 28 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

נכנסתי בשמחה לעולם הקפה. איזה כיף להתעורר בבוקר ולראות את המכונה הזאת על השיש.
אני רק בתחילת הדרך ויש הרבה מה ללמוד...

אני יודע שלמכונה שלי אין Heat Exchanger וראיתי לא מעט אנשים כאן מעדיפים את ה אוסקר על המכונה הזאת מאותה הסיבה באופן אישי אני מצאתי שהמראה הפלסטקי של האוסקר לא עושה לי את זה.

1 האם למכונה שלי ללא Heat exchanger יש גם יתרונות בהיותה כזאת ובהנחה שיש לי את הזמן להתעסק?

2 המכונה הגיעה עם טמפר מפלסטיק הקטן משמעותית מגודל הסלסלה. האם חשוב להחליף? אם כן, אשמח להמלצה סוג וגודל.

3 ראיתי ביוטיוב סרטונים על הקצפה ושם המליצו לקרר מאוד את החלב. אפילו להכניס לזמן מה לפריזר כדי ליצור הבדלי טמפרטורה קיצוניים. זה נכון?

תודה מראש

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #2 

קודם כל - תתחדש! (Y)
עשית קניה מצויינת ותקבל קפה מעולה בבית.

הדבר הכי חשוב הוא קודם כל להבין שזה תהליך למידה. צריך קצת להשתפשף ובהתחלה הקפה לא יהיה משהו. זה קצת מאכזב, אבל אל תרים ידיים. זה לא יקח יותר מכמה ימים עד שבועות ספורים, ותוציא קפה מעולה ממש.
moshenuri כתב:1 האם למכונה שלי ללא Heat exchanger יש גם יתרונות בהיותה כזאת ובהנחה שיש לי את הזמן להתעסק?
...
היתרון, על הנייר, הוא שאין התעסקות עם cooling flush. הראש אמור להיות בטמפ' האידיאלית לחליטה, כך שאפשר לחלוט מיד. אבל בפועל זה לא מדוייק, כי צריך לעשות warming flush - הראש הרי נמצא בחוץ, ולכן הוא מתקרר מהאוויר שמסביבו (הגם ש-warning flush נחשב יותר פשוט מ-cooling flush).

מצד שני, צריך לעשות גלישת טמפ'.

בפועל, אין יתרון אמיתי על HX.

אגב, מכונה דומה לשלך קיבלה השתלה של PID בביקורת בחו"ל, והדבר, לטענת הסוקר שם, הפך את האספרסו שלה לעדיפה על כל מכונות ה-E61 HX (הן מקבלות 8.5 והיא קיבלה 9). לא יצא לי לטעום כזו, אז אני לא יכול לחוות דעה, אבל זו אפשרות מעניינת.

moshenuri כתב:2 המכונה הגיעה עם טמפר מפלסטיק הקטן משמעותית מגודל הסלסלה. האם חשוב להחליף? אם כן, אשמח להמלצה סוג וגודל.
...
זו השאלה הכי חשובה שלך כאן - והתשובה החד משמעית היא "כן". רוץ לקנות טמפר אמיתי, 58 מ"מ, שיתאים לך ליד ויהיה נוח. הוא ישפר את איכות הקפה פלאים.
moshenuri כתב:3 ראיתי ביוטיוב סרטונים על הקצפה ושם המליצו לקרר מאוד את החלב. אפילו להכניס לזמן מה לפריזר כדי ליצור הבדלי טמפרטורה קיצוניים. זה נכון?
...
אפשרי. קירור של החלב יגרום לו להתחמם יותר לאט בהקצפה, ויתן לך מרחב תמרון יותר גדול.
באופן שוטף, אין סיבה לעשות את זה.

כדי להתאמן על הקצפה, יותר פשוט לטפטף 1-2 טיפות של סבון כלים לתוך כד ההקצפה, למלא במים, ולהתייחס לנוזל כאילו הוא חלב - הוא מקציף די דומה.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

avshalog
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 448
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #3 

היי,
מוטי נתן תגובה ארוכה ומסודרת ואני מסכים איתו בכל מה שאמר, ביחוד בנושא הטמפר - לרוץ וללקנות.
דבר קטן, אל תרגיש נחיתות מול האוסקר, אני חושב שכולם יהיו איתי תמימי דעים שמכונה עם ראש E-61 תוציא אספרסו יותר טוב מאוסקר.
לגבי הקולינג פלאש - צריך לשים לב שגודל הדוד הוא ענק יחסית למכונות דוד יחיד (1.4 ליטר לעומת כ-350CC בסילביה) מה שאומר שהיא יכולה להיות מאוד יציבה ובנוסף צריך לכייל את התרמוסטט שיהיה קרוב מאוד לטמפרטורת החליטה כי בדוד גדול איבוד הטמפרטורה הוא מאוד איטי. הקולינג/וורמינג פלאש צריך להיות קצר מאוד וקל מאוד "לקלוע" איתו.

תהנה ובהצלחה!

moshenuri פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

תודה רבה על האינפורמציה המועילה. הרגעתם אותי :)

קראתי כאן כמה ביקורות של אנשים. הם טוענים שדווחו לאחרונה לא מעט בעיות עם המכונה הזאת בעוד שהמוכר אמר לי שאם אעבוד נכון עם המכונה, גם הילדים שלי יכינו בה קפה. התחלתי לחפש ברשת את אותם דיווחים ולא ממש מצאתי.

מה דעתכם?

בקרוב אצלם את עצמי מכין קפה ואשמח לקבל מכם הערות.

שוב תודה ויום טוב.
משה

שח_מט
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3902
נתן תודות: 590 פעמים
קיבל תודות: 113 פעמים

שליחה #5 

תתחדש. איזה יופי!

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #6 

מזל טוב!
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #7 

avshalog, תיקון אחד: הבויילר שלה הוא 750CC, לא כפי שציינת.
הוא גדול פי 2 מהסילביה.
מה שכן, מסכים איתך שהוא הרבה יותר יציב, וגם לדעתי אין סיבה לעשות גלישת טמפ' בבויילר כזה.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #8 

גלישת טמפרטורה נובעת בעיקר מהתרמוסטט. יש לו היסטרזיס ולכן הוא מתנדנד בתחום טמפרטורות ולא מקובע על טמפרטורה מדויקת.
לא סתם שמים PID בכל מכונת דאבל בוילר.
לה מרצוקו עובדים עם דוד 2 ליטר לחליטה - גדול מויביאמה? כן פי 3... ויש לו PID בלי משחקים.
דוד יותר גדול פחות יושפע ממים קרים שמזינים אליו בזמן חליטה אבל מחזוריות של תרמוסטט תמיד תהיה.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #9 

עופר, צודק לחלוטין (Y)

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #10 

(Y)
לאספרסו זאת נראית אחלה בחירה

shlomyga
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1403
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 126 פעמים

שליחה #11 

לא כל כך ברור כל נושא גודל הדוד במכונה הזו.
כל אתר נותן גודל אחר, זה למשל מדבר על 1.4:

http://www.sapore.co.il/Vibiemme_%D7%A9 ... D7%AA.aspx

ןפה 1.75 :

http://www.coffeetime.co.il/product.asp?productid=652

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #12 

אל תבנה על אתרים ישראלים. בדרך כלל עושים קופי פייסט בלי לבדוק ובלי להבין.
הם גם כותבים שלמכונות מנוף יש משאבה של 15 בר.
זה 0.75 ליטר סינגל בוילר.

moshenuri פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

תודה לכולם על הפירגון (Y)
עכשיו אני לא סתם "מכין קפה". אחרי הלוק של המפעל פלדה שיש לי על השיש, זה ממש טקס. עוד מילדות שסבתא שלי הייתה מבשלת על פתיליות, הבנתי שבשביל דברים טובים צריך לעבוד.
עדיין, אני בטוח שיש לי מה ללמוד כי אני לא מרוצה מהתוצאה, גם מהאספרסו שיוצא לי וגם מההקצפה. צריך להמשיך בניסויים.

avshalog
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 448
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #14 

דבוטאנט כתב:גלישת טמפרטורה נובעת בעיקר מהתרמוסטט. יש לו היסטרזיס ולכן הוא מתנדנד בתחום טמפרטורות ולא מקובע על טמפרטורה מדויקת.
לא סתם שמים PID בכל מכונת דאבל בוילר.
לה מרצוקו עובדים עם דוד 2 ליטר לחליטה - גדול מויביאמה? כן פי 3... ויש לו PID בלי משחקים.
דוד יותר גדול פחות יושפע ממים קרים שמזינים אליו בזמן חליטה אבל מחזוריות של תרמוסטט תמיד תהיה.
...
עופר, מה שהתכוונתי הוא שכאשר הדוד גדול וטמפרטורת המים יחסית יציבה יותר קל "לתפוס" את המכונה בטמפרטורה נכונה ולא להתעסק עם תזמונים (התחלת חליטה 45 שניות מכיבוי נורה וכד...).
אני יודע שבפרקטיקה תרמוסטטים עובדים שונה אבל אם היה אפשר להגדיר גם טמפ' כניסה וגם טמפ' יציאה במכונה עם דוד גדול היה אפשר לשים פער מאוד קטן בין שתי הטמפרטורות האלה כי השינויים איטיים יותר ואז לקלוע בצורה יותר קלה לטווח הטמפרטורה הרצוי...

בכל מקרה ברור שעדיף PID אבל ברמה של משתמש ביתי זה לא יהיה מה שיעכב אותו מלהגיע לרמת קפה גבוהה.

חושנגי
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 152
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #15 

תוסיף שעון טמפרטורה דיגיטלי בראש .
שעון תזמין באי בי
התקנה אצל אנדרי
ויש לך קפה חלום

איתן

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1591
נתן תודות: 167 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #16 

תתחדש!!!!!!
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il

bitfield
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 634
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #17 

תתחדש! גם לדעתי בחרת נכון.

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1474
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #18 

תתחדש ותהנה, לשותי אספרסו אני חושב שמכונה מסוג זה (שאינה HX) היא במקרים רבים יתרון ולא חסרון.
לעיתים הקולינג פלאש שאני עושה עם מכונת HX לפני כל חליטה "מרגיז אותי" מסיבות שונות, טוב לפחות הכינרת עולה כעת אז השיקול של בזבוז המים הוא פחות משמעותי...
רשמת באחת ההודעות שאתה לא מרוצה לגמרי מאיכות הקפה וההקצפה:
הקצפה דורשת אימון ומציאת הטכניקה המתאימה שהיא ספציפית לכל מכונה (עוצמת קיטור, זוויות מספר חרירים וכו').
לגבי איכות הקפה- הגורם המגביל אותך כעת (עם מכונה כזו ומטחנה סבירה) הוא האיכות והטריות של הקפה.
באיזה קפה אתה משתמש ומה מידת הטריות שלו?
גורמים נוספים קשורים למידת הדיוק בטחינה וכמות הקפה בסלסלה וכן טכניקת הטימפור שכולם בגדר מכשלה "נמוכה" יחסית שקל לדלג מעליה.
בהצלחה ותהנה הרבה! (Y)

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #19 

ממש ממש יפה, תתחדש
what's next?

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #20 

תתיחדש , המכונה ניראת הרבה יותר טוב מאוסקר , מעבר לזה בתוספת של pid המכונה הזו הופכת באחת לתותחית אספרסו ברמה גבוהה ביותר , מה שלעולם לא יכול ליקרות עם pid במחליף חום ! ! !

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”