מאמר ארוך אבל ממליץ להשקיע כמה דקות לכל מי שהיי-אנד קרוב לליבו ולעוסקים בתחום האודיו.
אני, אישית, מסכים עם כל מילה של המאמר וזו בדיוק הסיבה שהביאה אותי ואת השותפים ב-HT ושאר הצוות של האתר לאורך הדרך, לפני יותר מ-8 שנים, לפתוח את HT Israel. ע"מ להפיץ את הבשורה.
זו גם הסיבה שהקמנו את התערוכות בישראל, כבר ב-2005, ע"מ להשמיע ולהדגים לכמה שיותר אנשים את התחום.
מדובר על מאמר מ 1994, ועצם העובדה שבחרו לפרסם אותו שוב רומזת שהנושא כביכול עדיין "רלונטי".
מנקודת המבט שלי, כלום לא השתנה. יש גישה יותר קלה למידע, צורכים מוזיקה בצורה מעט שונה, תקליטים עדיין להיט, ולא חסר ציוד אודיו מאד יקר שיוצא כל הזמן.
חברה', לא יודע כמה מכם קרא את המאמר (אני יודע הוא קצת ארוך) אבל שימו לב, הוא לא אומר שהתחום מת אלא מה כדאי לעשות כדי שהוא לא ימות, ועם זה אני מסכים ועל זה אמרתי שזו הסיבה שהקמנו את HT ואת התערוכות.
זהו תחום נישה שלא מקבל מספיק במה כמו תחום הרכב, למשל, ששם אנשים מפסידים יותר כסף ממה שמשקיעים לרוב במערכת שלהם כבר ברגע שיוצאים עם המכונית החדשה מאולם התצוגה.....ויחד עם זאת, יותר בני משפחה נמצאים מול המערכת יותר שעות ממה שהרכב נמצא על הכביש בפקקים.
אז הכל עיניין של סדרי עדיפויות, אבל יותר מזה, מודעות.
כבר סיפרתי את זה לא מעט, שאני, כשנכנסתי לתחביב, כלל לא ידעתי שקיים תחום כזה ושניתן לשחזר סאונד בצורה כזו בבית וכששמעתי מערכת סטריאו טובה, מיד הבנתי מה סידרי העדיפויות שלי תהיינה.
אני מכיר הרבה אנשים שרכב זה סה"כ משהו שלוקח אותם מ-A ל-B (אפשר להירגע, אני בעצמי חולה הגה לא קטן) אבל אני כמעט ולא מכיר אנשים שלא אוהבים מוסיקה.
אני לא מדבר על זה שהרבה אנשים מסתפקים ברדיו טרנזיסטור כדי לשמוע מוסיקה אלא עצם האהבה שלהם למוסיקה ולכן, מערכת טובה בהכרח תגרום להנאה גדולה יותר.
שוב, הכל עיניין של סדרי עדיפויות אבל קודם כל, מודעות.
לא מבין על מה המהומה.
המאמר פורסם ב 1994 (לפני 19 שנים) ואם יש צורך למחזר אותו אז זה אומר שאודיו היי אנד עדיין קיים ונושם ולא נפח את נשמתו.
המאמר יכול להיות רלוונטי כמו המערכונים של הגשש - חלק רלוונטי וחלק קשור למציאות (או הווי חיים) שהשתנה מאוד.
אני דווקא שומע סביבי יותר התעניינות של אנשים בתחום ובוודאי יותר נסיעות של אנשים פרטיים לתערוכות אודיו בחו"ל.
נדמה לי גם שיש פעילות רבה יותר בפורומים השונים בארץ וזה מדד נוסף.
אפשר גם לסקור את כמות היבואנים של ציוד היי אנד לפני 20 שנה והיום.
אין לי מושג מה היה לפני 20 שנה אבל היום , במדינה כל כך קטנה, יש לא מעט יבואני היי אנד אז כנראה שיש פרנסה סבירה בתחום.
הי מרטין,
לפני כמה שנים טובות נתפסתי חזק בתחום ה HI-FI
עשיתי 2 שדרוגים למערכת הבייתית ועד למצב שבו יש לי מערכת שמוציאה סאונד לא רע בכלל.
לעניין הנושא הזה (ואך על פי שלא קראתי את הכתבה): כל מי שבר אלי הביתה זכה לדגימה מהמערכת וכמעט כולם ענו לי לתזה של כמה שזה חשוב לשדרג את הסאונד בבית בתשובה: "אני לא ממש מרגיש את ההבדלים ממערכת כזו או סתם מערכת אחרת...". נכון שהאוזן וחוש השמיעה הם כמו שריר שככל שאני מתרגלים אותם להאזין כך אנחנו מפתחים יכולות לזהות וליהנות מיותר רבדים (כך גם לדעתי זה חוש הטעם והריח), אבל יש כמעט תמיד את אותו חוסר הבטחון אצל אנשים שחוששים או לא מאמינים בלפתח רגישות לחושים שלנו. חס וחלילה אני לא חושב שאנחנו צריכים לפתח את הרגישות לחושים שלנו כאילו מחר אנחנו חוזרים לג'ונגל.... אבל בהצגות והתנסויות של מערכות קצה, ביינות, מסעדות וכו.... אפשר תמיד לגעת באנשים ואולי אף להראות להם שהחוויה האנושית שלנו מהעולם הזה שייכת לחושים שלנו... ועם זאת לדעתי ובסופו של יום.... זה עניין של מיתוג, שיווק והבניית ערכים כך שמי שיחפוץ ויחפור לתוך זה, רוב הסיכויים שלא יעשה זאת מהמקום שרובנו עושים זאת אלא מהמקום של רכישת מותג והערכים שהוא בנוי עליהם...
מבלי חלילה לשפוט את המערכת שלך, כי לא מכיר אותה ולא שמעתי, לא היה אחד שהגיע אלי הביתה, שמע את המערכת ולא אמר שההבדל ממה שהוא מכיר הוא דרמטי.
זה כמובן לא אומר שהוא הלך והשקיע במערכת (אם כי יש לא מעט כאלו שהצלחתי להדביק בג'וק) אבל לא היו כאלה שאמרו ש"הם לא שומעים הבדל".
המערכת שלי היא מה שנחשב כרמת הכניסה להיי אנד...
אולי לא הסברתי את עצמי מספיק טוב:
כל מי שהיה אצלי שמע הבדלים אך כמעט וכולם פסלו את זה ואמרו שאין להם אוזן מספיק מקצועית/עדינה/אנינה/רגישה בשביל להחליף את המיני/אינטגרלית שלהם במערכת רצינית. ז"א שכמעט כולם דיברו על עלות (הציוד) על מול התועלת (ההנאה).
נכון שהעלות/תועלת על גרף היא אינה ליניארית ומדובר בגדול בסכומים לא מועטים ככל שמתקרבים לפסגה, אך רוב האנשים שיצא לי לשוחח איתם על זה בזמנו לא הסכימו לעשות את המדרגה הראשונה כאילו שה"תועלת" אינה באמת תועלת ולכן אין VALUE עבור ההשקעה.
אבל תמיד שמחו לבוא אלי לסרטים/מסיבות/דיסקים חדשים... (כן אני נעצרתי עם זה לפני כ 10 שנים).
קל לי להשוות את זה ל-שכנוע של אדם מן הישוב לרכוש יין ב 70 ש"ח במקום ב 18 ש"ח