החלפת shure scl3

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
norco פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 94
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

שלום,

ברשותי כיום shure scl3 שנרכשו לפניי שנתיים או שלוש(כבר לא כל כך זוכר), בזמנו קניתי את האוזניות כי חיפשתי משהו IEM שיהיה איכותי.
אציין כי מהרגע ששמעתי בהן בפעם הראשונה התדרים הגבוהים צרמו לי. נתתי לאוזניות את התקופת הרצה ובאיזשהו שלב התרגלתי אליהן למרות שמה שיצא מהן לא היה אופטימלי(לאוזן שלי).
דבר נוסף שמפריע לי הוא "התעייפות" חלל האוזן, כאשר אני שומע מעל חצי שעה באוזניות אני מתחיל לחוש בכאבים בחלל האוזן שמצריך הוצאה של האוזניות והחזרתן לאחר כמה דקות של התרעננות.(בגדול כמעט כל סוג אוזניה שניסיתי לשמוע לטווח ארוך הציקו, גם כפתור וגם קשת..אולי יש לי אוזניים רגישות :roll: )
**קניתי אותן בארה"ב והן הגיעו עם קרוב משפחה שקפץ לביקור לארץ.

**אני יכול לפרט יותר לגביי אופי הצליל שאני מרגיש שיוצא מהאוזנייה לעומת מה שאני מחפש, במידת הצורך.

היום אני מחפש אוזניות IEM שיתאימו לפרמטרים הבאים:
1) קודם כל לסגנון מוזיקה שאני שומע: אלקטרונית על כל גווניה(בעיקר ז'אנר האוס, טראנס, צ'ילאאוט ודומיהם)
2) רצוי שיגיעו עם מגוון ספוגיות\גומיות להתאמה לאוזן.
3) גבוהים לא צורמים.
4) אני לא באסהוליק, אבל אני אוהב להרגיש את הביטים טיפה דומיננטיים(מורגשים) אבל נקיים ולא מרוחים(שמשתלטים על הסאונד).
5) אני לא משתמש או ישתמש במגבר, שומע מסמסונג גלקסי 2 שלי או מהלפטופ(אין לי נגן ייעודי).
6) מומלץ שיחזיקו באוזן גם בפעילות ספורטיבית מדיי פעם.

עניין אחרון, תקציב: עד 200$ אפשר אולי לחרוג מעט.
בעקרון האופצייה שלי היא קנייה אינטרנטית(amazon,ebay) יש גם חבר שנוסע בקרוב לארה"ב אולי אבקש ממנו.

נ.ב
עלה לי גם רעיון להביא שניי דגמים באזור ה-100$ ואז להשאיר את הדגם אותו אני יאהב יותר.

סליחה שזה ארוך,

תודה מראש!

nati8056
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 255
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #2 

אף פעם לא שמעתי בcl3, אבל אני יכל להגיד לך בוודאות שהאוזניות gr07 שיותר טובות אפילו מה se535 יהיה שדרוג מעולה בשבילך,האוזניות הכי מומלצות לתקציב שהצעת.

קנייה בחו"ל,רק כדאי לך לברר עליהם עוד קצת כדי לוודא שהם באמת מתאימות לדרישות שלך מבחינת נוחות.

norco פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

nati8056 כתב:אף פעם לא שמעתי בcl3, אבל אני יכל להגיד לך בוודאות שהאוזניות gr07 שיותר טובות אפילו מה se535 יהיה שדרוג מעולה בשבילך,האוזניות הכי מומלצות לתקציב שהצעת.

קנייה בחו"ל,רק כדאי לך לברר עליהם עוד קצת כדי לוודא שהם באמת מתאימות לדרישות שלך מבחינת נוחות.
...
אני לא רץ לקנות, אני כמובן גם "חופר" באתרים הגדולים בחו"ל לקבלת רפרנס לגביי כל דגם שהוא אופצייה בשבילי, המגוון שם הרבה יותר גדול, אבל אני משוכנע שבארץ(או יותר נכון פה בפורום) לא חסר תותחי אודיו שידעו להכווין אותי לאוזניות המתאימות לי :D

eyal1983
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3449
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 281 פעמים

שליחה #4 

VSonic GR01
TDK BA200
Ortofon E-Q5

norco פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

Ortofon E-Q5 יקרות מידי וגם נראות לא משהו(זולות, לא שאני מתחשב ביופי אלא האיכות נראית לא גבוהה ולא עמידה לטעמי)

יש גם את האופצייה של TF10 שמאוד מומלצות לג'אנר של מוזיקה אלקטרונית. אבל אומרים שהן לא נוחות בעליל.

האם מישהו כאן בפורום התנסה בדגם הנ"ל או הקודמים שהמליצו כאן ויכול להציג את עמדתו בנושא?

nati8056
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

תראה עד כמה שידוע לי הcl3 שלך ברמה של הse215 ועוד שבse215 יש קצת שיפורים בmidrange .
הgr06 לדעת רובם יש לו סאונד יותר יפה מהse215 ועוד שהgr07 נמצא בליגה אחרת(תקרא עליו קצת בhead fi ששם יש עליו רק ביקורות טובות),יש אנשים שיש להם את הgr07 שעולה 700 ש"ח ואת הse535 שעולה 1600 ש"ח ועוד שרובם אוהבים יותר את הgr07 .

בכל אופן,עקב זה שלא התנסיתי בהם ואני לא יודע מה עקרוני אצליך ,הייתי מאד ממליץ לך לברר עליהם(למשל: באס הבנתי שאין להם הרבה והם נותנים סאונד אנליטי, יש gr7 עם כבל עבה ויש עם כבל דק שמתאים לריצות) ואם הם יתאימו לך אתה תהיה מרוצה עד הגג.

eyal1983
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

אם אתה כבר בקטע של TF10, אז יש טובות מהן במחיר דומה; T-PEOS H100

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #8 

nati8056 כתב:תראה עד כמה שידוע לי הcl3 שלך ברמה של הse215 ועוד שבse215 יש קצת שיפורים בmidrange .
הgr06 לדעת רובם יש לו סאונד יותר יפה מהse215 ועוד שהgr07 נמצא בליגה אחרת(תקרא עליו קצת בhead fi ששם יש עליו רק ביקורות טובות),יש אנשים שיש להם את הgr07 שעולה 700 ש"ח ואת הse535 שעולה 1600 ש
"ח ועוד שרובם אוהבים יותר את הgr07 .
...
חבר, ח"ח על הכוונות הטובות אבל אני מציע שאם אתה באמת מעוניין לעזור תתמקד בדגמים ששמעת ושיש לך משהו ענייני לומר עליהם. תיאורים כמו אלה שכוללת בפסקה הנ"ל לא ממש אומרים משהו ברור, חוץ מל עצמך ויותר מעידים על דבר נוסף שאולי נתקלת בו בהד-פיי, זה נקרא hyperbole.

norco
אני מציע שתתקשר לקילומבו וברר לגבי אפשרות להאזין לסנהיזר IE7
ממה שאני שמעתי, די קרובות למה שאתה מחפש. תמריץ חיפוש קצר בפורום, כבר יצא לי להתייחס אליהן כמה פעמים בעבר.

nati8056
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

ואם לא שמעתי למה זה לא עוזר?.אני מציע לו אוזניות שגם זולות ומשתלמות ושרובם מרוצים מהם, אז למה שלא יהיה מומלץ לו לברר עליהם ולבדוק אולי הם יעלו לו על הדרישות?,הרי אם רובם מרוצים אז הסיכוי טוב שגם הוא יהיה מורוצה ושאין את הדברים שהוא שונא.

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

מה זה אומר בכלל "רובם מרוצים מזה", מה זה אומר לגבי איכות סאונד? זה תלוש לחלטין מהקשר ואז תחת התיאור הזה אפשר לשים גם את משתמשי ביטס וגם משתמשי HD800.

eyal1983
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

אפשר לשים גם את משתמשי ביטס וגם משתמשי HD800.
...
כן ולא.
אני אתן עצמי כדוגמא:
כשאני מתעניין באוזניות \ מגבר \ דאק \ כבל יואסבי \ ספק-כוח חיצוני \ מנורות \ וכו'. נכון שקודם כל אני מחפש אנשים שיש להם את הציוד הזה;
לאחר מכן, אני מוודא שאנחנו שומעים את אותם תכני המוסיקה (או משהו מאותה המשפחה).
ואז, אני בודק את רשימת הציוד-עבר שלו. מדבר איתו קצת, ובודק שהוא אודיופיל לפחות ברמה שאני מחשיב את עצמי אליה. (לאו דווקא בכספים)
ואז, אני יודע עם איזה אדם אני מדבר (אוהב ביטס, או אוהב HD800) :)

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

אותי זה לא כ"כ מעניין העדפות מוסיקליות ורשימת ציוד כאשר אני מחפש אינפורמציה קונקרטית, זה לא מתאם להבנה בסאונד, מקסימום במקרה הטוב שהבנאדם מכיר מנסיון אישי את הציוד שהוא מדבר עליו.

nati8056
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

Ilyanציטוט "
מה זה אומר בכלל "רובם מרוצים מזה", מה זה אומר לגבי איכות סאונד? זה תלוש לחלטין מהקשר ואז תחת התיאור הזה אפשר לשים גם את משתמשי ביטס וגם משתמשי HD800."

"רובם מרוצים"אני לא מתכוון מכמה אנשים שיש להם אותם והם מרוצים כי יש שיכולים להיות מרוצים מאוזניות של 50 ש"ח,אני מתכוון לאנשים שהששוו כמה אוזניות ברמות האלה כגון se535 ועוד.. ורובם אוהבים יותר את הgr07 אז הסטטיסטיקה אומרת שרוב הסיכויים שגם הוא יהיה מרוצה.

כמובן שאף פעם לא כדאי להיות פזיז ואני לא אומר לו לחטוף אותם,אבל לפחות הראתי לו את הכיוון?.

norco פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #14 

חברים אין צורך להוכיח מי צודק, בוא נגיד שבנאדם שמגיע לפורום אחד ועל סמך המלצה אחת רץ וקונה בלי לברר עוד פרטים הוא סוג של פתי.
אני אישית מגיע לפורום כדי להתייעץ עם אנשים שמכירים את הציוד באופן אישי או שקראו על הציוד במקום אחר, בגדול לקבל הכוונה.
מבחנתי שתי הדעות הן זהות כי בסופו של דבר אני לא ניסיתי את המוצר בעצמי ועבור אחד שניסה והתלהב ואחר ששמע שהן גרועות אני יכול בסופו של דבר לא להסכים עם שניהם.

בואו נחזור לעניין,
אחרי קריאה של מאות עמודים ב-head-fi אני רואה שהנטייה שם היא יותר לgr07.
על הדרך גיליתי איך נקראת התופעה שמציקה לי ב-shure, זה פשוט נקרא sibilance וזה סוג של עיוות בכל מיני הברות של "s".
ניתן לבדוק ע"י השיר הבא:
http://www.head-fi.org/t/635960/can-i-correct-sibilance

בדגם הראשון של gro7 חלק מהאנשים אומרים שקיים sibilance, לעומתו יש את הדגם השני שבו שיפרו את הכבל ופתרו את בעיית הsibilance, מה שאומר שהדגם השני יותר מתאים לי.
אבל אז גיליתי שיש גרסת bass שיורדת עוד יותר נמוך - צריך לקרוא עלייה קצת ביקורות...

בכל מקרה מצאתי את הדיל המקורי שהיה בזמנו שמזמינים GR07 ומקבלים GR04 מתנה :) (בודק האם הוא בתוקף)

כרגע אני דיי נעול על הGR07 עוד לא החלטתי איזה דגם בדיוק, אם יש לכם עוד המלצות\טיפים אתם מוזמנים לכתוב פה.
אני בכל מקרה אעדכן בסוף על החלטתי והתרשמותי לכשיגיע המוצר

eyal1983
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

TF10 הרבה יותר "כיפית" למוסיקה אלקטרונית מאשר GR07
הויסוניק מנסות להיות קצת מזה וקצת מזה, יענו קצת מהכל. והן מצליחות ברמה ובמחיר.
אבל אם אתה יותר נוטה לדאנסים.. אז TF10 יהיו עדיפות..

nati8056
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

אל תשכח לתת לנו חוות דעת על האוזניות שאתה קונה.

norco פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #17 

הזמנתי את ה-GR07 ביחד עם הGR04 במבצע, כשיגיעו אני יעשה סיקורון :)

Beta
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1316
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #18 

אפשר לינק? עשית קצת הרבה רעש וצילצולים, אולי גם נוסיף לרכש... :roll: (יש לאחרונה הרבה דיבורים עליהם ומעניין לבדוק אותן בשטח..)
**נהרסו לכם האוזניות או ציוד אלקטרוני אחר שאתם עתידים לזרוק לפח? צרו קשר בפרטי ואשמח לקבל את תרומתכם ולנסות להחיות אותה לפני שנהפכת לזבל! :) תודה! **

nati8056
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

מקווה שתאהב את הבאס הלא עוצמתי שלהם ,אבל חוץ מזה אני מאמין שתהיה מבסוט.

norco פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #20 

nati,
אתה מדבר מניסיון עם האוזניות או סתם מביקורות באינטרנט?
בכל מקרה שאלתי בhead-fi האם יש להן יותר באס מscl ואמרו בוודאי. מה כן שהן יורדות 10 הרץ יותר נמוך.

Beta,
תחפש אתר בשם lendmeurears תראה חנות בסינגפור, שם כבר אני מאמין שתסתדר.
בכל מקרה אם אני יהיה מאוכזב מהאוזניות מבחינת באס אהיה מוכן למכור לך אותן במחיר עלות ולחסוך לך את הכאב ראש של ההזמנה ;)

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”