עזרה עם טלויזיה LED חדשה

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
Freemee פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

מחפש טלויזית LED לחדר. המרחק צפייה הממוצע שיהיה הוא 3 מטר (אפילו קצת פחות). נראה לי שמתאים לכך טלויזיה של 32", נכון?

בגדול נראה לי שלרוב אני אחבר אליו את המחשב הנייד שלי ב HDMI ככה שלא יודע עד כמה SMART קריטי לי. עם זאת אני כן אשמח שיהיה אפשרות לחיבור USB ועם תמיכה בכתוביות נורמליות בעברית יהיה פנטסטי.
מעדיף FULLHD.

מבחינת תקציב לא עני מרוד אבל רוצה משהו לא יקר.

יש לכם המלצות?

תודה!

NK
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1994
נתן תודות: 57 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #2 

ובכל זאת מה התקציב? האם החדר מואר? למרחק צפייה שלך צריך 50 אינץ .

tapuach
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 19
קיבל תודות: 3 פעמים

כמה הצעות וטל תגזים בגודל המסך

שליחה #3 

אל תגזים בגודל המסך,

אני שמתי מסך בגודל 42״ למרחק צפיה דומה, אולי קצת יותר קטן,
ופשוט לא היה נוח לצפות בו, היה גדול מדי, העיניים רצות מצד לצד של המסך, מתעייפות מהר.
הוחלף ל40״ ויש שינוי ענק.

אם אתה רוצה full hd 1920 x 1080 במחיר לא יקר תבדוק את;

"32 LED SAMSUNG דגם UA32EH5000
בכ2000 שקל במחירי זאפ
או
בתוספת של כ400 שקל מסך יותר גדול קצת
40״ LED Samsung דגם UA40EH5000

יוצא שהצעתי לך לבדוק רק על סמסונג,
פשוט כל דבר אחר יוצא יקר בכ500-600 שקל לגודל של 32״ של חברות כמו lg, Sony למשל

Freemee פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

זהו אני אגיד לך את האמת, במקור חשבתי שהגודל האידיאלי יהיה 37" אבל אני רואה שזה לא גודל כל כך פופולארי מבחינת דגמים... בגלל זה חשבתי להקטין ל32". 42 נראה לי גדול מדי ומתאים יותר לסלון (סלון לא גדול אבל עדיין) מאשר בחדר שאתה צופה בו במיטה. לחבר שלי יש 42 ממרחק צפיה של 2 מטר וזה באמת נראה ענק מדי.

התקציב שלי אני לא רוצה לחרוג מ3000 בכל מקרה אבל עדיף לכיוון 2000-2500.

ד"א אתה המלצת על טלויזיות שהן SMART. יש טלויזיות שהן לא וזה יוזיל את העלות בגלל כך אבל האיכות עדיין תהיה טובה..? ראיתי שיש טלויזיות שהעומק שלהן ממש דק ושוקלות פחות יחסית לטלויזיות אחרות, האם זה אומר משהו על האיכות שלהן..?

תודה.

NK
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1994
נתן תודות: 57 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #5 

32 ו-37 אלו הם גדלים שהולכים ונעלמים,למרחק שלך המינימום של המינימום הוא 40/42 !
Samsung UA40EH5300 (כמובן שעדיף אחריות מקורית)
http://www.time2buy.co.il/Product.asp?productid=1348

nirkov
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 58

שליחה #6 

אני חושב שכדאי לך ללכת לחברים (או אם אין ברשותם טלוויזיות כאלה , אז לחנויות) ולבדוק את הגדלים מהמרחק שבו אתה מתכוון לצפות.
אני בהתחלה הייתי נעול על טלוויזית 37, ובסוף קניתי 42. (מרחק 2.5 מטר)
לשידורי HD , הייתי יכול לקחת גם 46, אבל אני צופה הרבה בSD.

Freemee פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

נראה לי אז 40 כי 42 עדיין מוגזם וגם יקר יותר..
אני כן רוצה אחריות רשמית אבל זה מייקר בהרבה אני רואה. לדגם של ה40 של סמסונג 5300 זה יוצא 1300 ש"ח יותר, זה הגיוני? למה זה ככה?

מה אתם אומרים על הדגם: VIP 40EH5000? האם הוא ירידה ברמה? אני יכול להשיג אותו ב2700 עם אחריות 3 שנים רשמית.

תודה

Freemee פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

היי, יש לכם מושג בנוגע למה שכתבתי?
אני רואה שהמגמה בפורום זה לתת מסכים יחסית גדולים ביחס למרחק צפיה. לא שאני נגד מסך גדול בכללי אבל לפעמים חושב שלא חייבים ואל תשכחו שגדול יותר זה יקר יותר.

אני רוצה לשאול לגבי האחריות הרשמית הזאת, האם היא חשובה? כי ראיתי אנשים מתלוננים על סאמליין..

תודה.

asafh5
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 61
נתן תודות: 3 פעמים

שליחה #9 

למרחק כזה לפחות 42 אפילו 46 גם שאני חיפשתי מסך חדש אמרו לי כאן גדלים כאלה למרחק של 3 מטר והיה נשמע לי מוגזם אבל צדקו ובגדול אני קניתי 46 ומרוצה מאוד זה בדיוק לפי דעתי למרחק הזה
בהתחלה חשבתי שהמסך גדול מידי וחשבתי להחליף אבל מתרגלים ואני נהנה מכל רגע

Roi232
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 681
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #10 

Freemee

קודם כל אל תלך על פחות מ"40. "32 ב2013 זה בזבוז כסף.

לגבי EH5000 חשוב שתדע שלא מדובר במסך דקיק עם "לד היקפי" אלא עם "לד אחורי" והוא עבה כמו LCD רגיל. הדגמים הדקים של סמסונג מתחילים ב"ES".
הLED הדק היחיד שאני יכול לחשוב עליו שאיכשהו קרוב לתקציב שלך הוא http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=819195

לגבי סמליין - הוא למעשה היבואן הרשמי אבל המעבדת תיקונים שעבדה איתו הייתה חברת רטפון שהוחלפה בחברה אחרת לפני כחצי שנה. לא יצא לי לשמוע ביקורת לכאן או לכאן על החברה החדשה אבל יש להניח שרטפון לא הוחלפה סתם.

ההפרש במחיר בין היבואן הרשמי לאפור יכול להיות לפעמים זניח.

NK

למרבה הפלא "32 זה עדיין הגודל הכי נמכר בעולם והוא לא הולך להעלם בזמן הקרוב. הגודל שכן נעלם כבר כמעט לחלוטין הוא "37 שאמנם לא השתלם ביחס אינץ' לשקל אבל כן היווה פיתרון לנישות בחדרי שינה וכו'. חבל.
נערך לאחרונה על ידי Roi232 ב 30/01/2013 1:04, נערך פעם 1 בסך הכל.

Freemee פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

תודה על העזרה, ה EH5000 יש לו עובי של 9.5 ס"מ שזה לא כזה נראה לי הרבה. אני לא חייב את ה4 ס"מ.. אני אסתדר גם ככה, העיקר שהאיכות צפיה טובה. אז למה הוא לא טוב..? בגלל שזה LED לא היקפי?
אז גם ה EH5300 הוא ככה (רק שהוא SMART)? חשבתי עליו כמו אופציה טובה. הקטע שהוא במחיר טוב רק עם אחריות לא רשמית.. באמת שזה כן משמעותי ולא זניח. אני יכול להשיג את ה40EH5300 ב 2890 אחריות לא רשמית ועם אחריות הכי זול בזאפ זה 4190. זה הבדל של 1300 ש"ח, זה לא זניח.. בגלל זה אני בהתלבטות.

הדגם LG שנתת כבר נראה לא רע בכלל אם אני חורג טיפה בתקציב. מה ההבדל בין המסך של LG למסכי SMART של SAMSUNG.. כמו EH5300 ודומיו? האם איכות זהה ואולי עולה? (חוץ מזה שראיתי שהוא ממש דק)

מה אתה אומר על הדגם 42LS345Y של LG? הוא גם טוב? במה פחות טוב מהדגם שנתת? אני רואה שהעובי שלו הוא 9 ס"מ, זה אומר שזה גם הקרנה אחורית..? כי אותו אני יכול להשיג ב2800 עם אחריות של ח.י.

ד"א זה משמעותי הקרנה אחורית מול היקפית..?

וסליחה על החפירה אבל גם הדגם:
UA40EH6030

איך הוא? שווה?

תודה שוב.

Roi232
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

אם תקרא שוב את ההודעה שלי לא תמצא חלק שבו אני אומר שהוא לא טוב. פשוט מנסיון כאן בפורום אני מבין שאנשים חושבים ש"LED" הוא בהכרח דק ולמעשה במקרה הזה סמסונג מנצלת את זה.
אגב EH5300 עבה בדיוק כמו EH5000 והם זהים חיצונית חוץ מהבדל של כניסה או שתיים. כמו שאמרתי הלדים הדקים של סמסונג מתחילים ב"ES".
שני הדגמים האלה הם מן הסתם לא המובילים בשוק אבל בטווח המחיר שלהם הם מהיותר טובים ונותנים תמורה טובה למחיר. אחד היתרונות של סמסונג למי שמחפש להשתמש במזרימדיה המובנה זה התמיכה הבלעדית באודיו DTS.
מה השימושים שלך בטלוויזיה? אם זה בעיקר צפייה בכבלים וסרטים מהUSB חבל להשקיע בסמארט. הממשקים הקיימים היום גם ככה קצת מקרטעים ולא מהווים תחליף ראוי למחשב או לסטרימר.

לגבי המחיר - לא הייתי סומך על המחירים בזאפ. אני מאמין שאפילו ברשתות הגדולות אתה יכול לקבל הצעת מחיר יותר טובה על EH5300.

LS460Y זה לא דגם סמארט. זה דגם הLED הבסיסי של LG ל2012. מבחינת איכות תמונה כללית אני מעדיף את הדגם הזה על EH5300 למרות שהשחורים שלו פחות טובים. הוא גם לא סמארט ולא קורא אודיו DTS.
זה עניין של טעם אישי ובגלל שמדובר בדגמים שאפשר לראות בתצוגה ברוב החנויות כדאי שתראה בעצמך.

מבדיקה מהירה שעשיתי על LS345Y אני מבין שמדובר בLED עבה בלי כניסת Ethernet מה שאומר בלי יכולות הזרמה מהרשת ועם כניסת HDMI אחת בלבד. בקיצור לא מציאה.

חוץ ממסכים עם יכולות Local Dimming שהם המסכים היקרים ביותר נכון להיום אין ממש משמעות למיקום נורות הLED מבחינת איכות תמונה אלא רק מבחינה אסתטית. למען האמת דגמי LED דקים מסוימים סובלים מזליגה ועננות של התאורה האחורית, תופעות שנעלמות ככל שהמסך עבה יותר.

EH6030 זה למעשה EH5000 עם 3D ועם שוליים קצת יותר דקים אבל עבה באותה מידה.

Freemee פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

אני אבדוק את שני הדגמים EH5300 ואת הזה של ה LG בחנות ואראה איך זה. אם לא אכפת לי מעובי קצת יותר גדול של הסמסונג, כדאי ללכת על הסמסונג בשביל ה DTS?
תכלס לא ממש אכפת לי מה SMART אבל USB שמריץ MKV עם כתוביות כן יכול לעזור ובכל מקרה הרוב אני אזרים מהמחשב.

כשאתה אומר שאפשר להשיג מחיר טוב ברשתות, על אילו אתה מדבר (או שאסור להזכיר פה?)? ביג בוקס וכאלה..? א.ל.מ? (סתם זרקתי שמות שאני מכיר)

Roi232
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

אם חשוב לך הנגן המובנה אז כן, עדיף להתפשר על העובי. אם אתה רוצה טלוויזיה יותר מרשימה מבחינה חיצונית ואתה מוכן להתפשר על הDTS ועל יכולות סמארט וגם לקבל מסך יותר גדול ב"2 אז הLG עדיף.

לפני שאתה ממשיך להתלבט כדאי באמת שתראה את הטלוויזיות בתצוגה. יהיה לך יותר ברור במה לבחור.

אני מדבר על כל הרשתות הגדולות(שרובן עובדות רק עם יבואנים רשמיים) וגם על חנויות מתמחות.

אם אתה מהאמיצים שמסוגלים להזמין מהאתרים שנותנים "מכירה אישית" כמו וואלה שופס, טרקלין חשמל וכו' אתה יכול להוציא את הטלוויזיה במחיר אפילו יותר נמוך.

Freemee פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

אני מתלבט בין שני הדגמים הבאים של סמסונג 40": eh5300 לעומת eh6030. שניהם עולים די אותו הדבר. אני רואה ש eh6030 הוא 200HZ. לצערי לא מצאתי חנות אמיתית לראות את דגם זה (את eh5300 ראיתי וגם את ה ES5600 ואני לא מבחין ממש בהבדל איכות ולא אכפת לי שזה עבה יותר לכן מספיק לי EH5300), האם יש תוספת איכות לעומת ה eh5300? לא כזה מעניין אותי ה SMART ובגלל זה אני שוקל דגם זה אבל אם אין תוספת איכות נראית לעין אז אני כבר אקח את הסמארט וזהו.
ד"א יש ל EH6030 כניסת LAN, למה היא משמשת אם אין SMART בעצם..?

ועוד שאלה קטנה, על החנויות הבאות, האם קניתם והאם אתם ממליצים:
ElectricDeal
DailySale

מה שמוזר שיש בזאפ את הקטע שמוצמד ללינק של החנות למוצר - "3 שנים אחריות על ידי היבואן המקורי" אבל לשתיהן לא אבל כשנכנסים לאתר כתוב שכן. מה אתם חושבים על זה? יעשו בעיות או שאם רשמו אז צריך להיות בסדר?

תודה!

Roi232
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

EH6030 הוא כמו EH5000 רק עם יכולות 3D(שלפי ביקורות לא מוצלח בתחום הזה). יש בו רק שתי כניסות HDMI והוא לא סמארט. הוא למעשה פחות טוב בכמה גורמים מהEH5300 ולכן המחיר. לדעתי הדגם הזה הוא מין טריק שיווקי כדי למכור לאנשים מסך תלת-מימד במחיר זול.

EH6030, EH5300 וEH5000 הם באותו עובי רק שהמסגרת ב6030 קצת יותר דקה.

כניסת LAN משמשת לDLNA - שיתוף קבצים דרך הרשת. יש כניסת LAN כמעט בכל טלוויזיה מאז 2011 וזה כבר הפך לסטנדרט.

אם לא קריטי לך 3D הייתי הולך דווקא על הEH5300 בגלל עוד כניסת HDMI וכי אני מעריך שאיכות התמונה בו יותר טובה.

Freemee פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

אני מסכים איתך פרט לעובדה של6030 יש 200HZ, זה לא אומר שהאיכות תמונה בו צריכה להיות קצת יותר טובה? בחנות בקושי ראיתי הבדל בין ה ES5600 ל EH5300.. אבל שניהם 100HZ. על סמך מה ההערכה הזאת שלך?
עכשיו בדקתי באתר http://www.rtings.com/info/what-is-the- ... otion-rate
והם אומרים שה CMR שסמסונג כותבים זה לא refresh rate אמיתי.. ככה שה100HZ של EH5300 זה בעצם 60HZ רק שזה לא כזה טוב כי וידאו אמיתי מציג ב24FPS ששקול ל120HZ.. וה EH6030 הוא בעצם 100HZ אמיתי. אז לא בעצם כן כדאי את EH6030? (אני יודע שיש לו חסרון של מספר כניסות..).
ד"א לדוגמה לפי הכתבה הבאה, ה EH6030 (נעזוב את התלת מימד שלא מעניין אותי גם, מעניין אותי איכות מסך פרופר ושני הדגמים האלה מציעים גם DVBT) הוא כן איכותי יותר בתמונה: http://asia.cnet.com/how-to-select-the- ... 218390.htm.

Roi232
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

אני לא יודע אם יצא לך לראות את ה200Hz בפעולה - זה גורם לכל דבר שהוא לא בקצב פריימים מלא כמו - ספורט, תוכניות אירוח, חדשות וכו' להראות כאילו צילמו אותו בטלפון סלולרי.

ה100Hz בEH5300 זה איזשהו טריק עם הלדים שאמור ליצור אשליה של זמן תגובה יותר נמוך של הפאנל. זה גורם לירידה בבהירות ולא ממש עושה משהו.

שני המנגנונים האלה לא מוצלחים במיוחד.

הקישור שהבאת שגוי.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8255
נתן תודות: 415 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #19 

המנגנון של ה 200 הרץ זה די בולשיט אבל אם הפנל יותר טוב זה לא בולשיט. אני מניח שבגלל התלת היו חייבים לשים פנל יותר טוב.

Roi232
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #20 

integral

אני חושד שבגלל שמדובר בדגם 3D הכי זול של סמסונג זה יהיה פאנל דומה לשאר סדרת EH.

בלי קשר לזה גם בES8000 יש מריחות באיזושהי רמה אם מכבים את הHz. בדקתי את זה והתאכזבתי.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”