כבל במרחק הזה מתחיל להיות קריטי כלומר, לא כל כבל סיני זול יעבוד. יכול להיות שכן ויכול להיות שלא.
לכן, אני ממליץ לקנות ממקום שאם לא יעבוד כמו שצריך, תוכל להחליף.
זה צריך לעלות כמה מאות בודדות של שקלים.
אכן כפי שמרטין אמר, כבל באורכים אלו מושפע רבות מהסביבה... כבל בעת רמת סיכוך טובה ורמת גימור ובידוד חזקה יחזיק מעמד הרבה יותר מאשר כבל זול אחר.
המחיר נע בין 200 ל400 ש"ח לכלים טובים... רק ש8 מטר קשה להשיג בארץ... יש 7.5 ו10.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT
קניתי כבר הרבה מאוד כבלי HDMI באורכים שונים ממוכרים סינים באיביי.
רק פעם אחת הכבל לא עבד, והמוכר ישר שלח לי כבל אחר.
אם הייתי קונה כבלי מונסטר ההבדל היחידי שהייתי מרגיש זה שהייתי עני יותר בכמה אלפי שקלים.
נערך לאחרונה על ידי shayf ב 27/01/2013 13:39, נערך פעם 1 בסך הכל.
I am not young enough to know everything
Oscar Wilde
פתרון קיים... לגבי המחיר, הוא שפוי ליצרן, לא לצרכן...
G-Media
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בכל מקרה, המליצו לי על זה: http://www.monoprice.com/products/produ ... rep=khalid
הקטע שהם טוענים שלאורך הכבל הזה יש מגברי-אות ומנגנונים לתיקון שגיאות שמשפרים את יכולת ההעברה שלו למרחקים ארוכים ומאפשרים לו להיות דק במיוחד.... 46$ אבל המשלוח לארץ יקר מאוד.
הסרטון בכלל לא שייך... התעללות בכל כבל גם אם זה 15 ש"ח וגם אם זה 1500 ש"ח קשורה לרמת גימור וחיבור של הכבל.
כל כבל ישבר באותה נקודה, לא משנה כמה הוא עולה...
אם היו מבצעים את הניסוי הפוך כאשר הם מקבעים רק את התקע עצמו (הראש) ומזיזים את המחבר, השבר בכבל פשוט היה קורא יותר מהר.
לידיעתך מה שנשבר זהו הגיד אדמה שבין היתר מעביר גם סנכרון למעגל... בכבל פשוט המעטפת עוטפת את כל הגידים ובניסוי זה למעשה מה שנתן לכבל גמישות יתר לזמן קצת יותר ארוך... בכבל ייצוק עם מעטפת אלומיניום גיד אדמה נשאר שלם... אם תקח סיכה של נייר ותקופף אותה כמה פעמים, גם היא תשבר... אך אם תקח כמה גידים באותו עובי של אותה סיכה ותקופף כמה פעמים, ייקח יותר זמן עד שהם ישברו... (חוקי הפיזיקה). העניין הוא שמוליכות של גיד ייצוק יותר טובה ממוליכות של מספר גידים... העניין הוא רק עלות החומר. כך שהסרטון הזה לא מלמד על שום דבר חוץ מסתם ניסוי ביתי נחמד כאשר אין מה לעשות בשבת בבוקר...
בתמונה המצורפת ישנו מקרה אני בטוח שיסכימו איתי כאן המון אנשים כי לרובם קרה אותו דבר עם הכבל הזול ולאחר השבר הם רכשו כבל אחר טוב יותר.
איך אמרו בתכנית טלוויזיה בעבר... אז... שלא יעבדו עליכם
G-Media
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
^
תודה על ההסבר
מה דעתך על מה שהמליצו לי?
ה-RedMere הזה זה גימיק או שיש בזה משהו?
tmpusr כתב:
http://www.monoprice.com/products/produ ... rep=khalid
הקטע שהם טוענים שלאורך הכבל הזה יש מגברי-אות ומנגנונים לתיקון שגיאות שמשפרים את יכולת ההעברה שלו למרחקים ארוכים ומאפשרים לו להיות דק במיוחד.... 46$ אבל המשלוח לארץ יקר מאוד.
מה דעתכם? יש כאלה כבלים בארץ? JEXY?
...
יש קופון 10% הנחה באתר שם + 8$ משלוח בארה"ב, יוצא כ~190 ש"ח (יש לי מי שיביא אותו).
חשוב לי משהו די דק כי יש לי תעלת פלסטיק שהוא צריך "לרוץ" בתוכה וכבר יש שם כבל אינטרנט.
אין לי מקום לכבלים עבים כמו של מונסטר וגם לא תקציב...
עמידות לא ממש קריטי לי כי אחרי ההתקנה הוא לא יזוז.