טרגדיה! התפוצצה לי האוסקר!

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #21 

יפה - תעבור למרכך מקצועי.
זונדה זה ביטוי מקובל אצל טכנאי קפה וחנויות חלפים בארץ.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
תגובות: 2335
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שליחה #22 

משהו כאן לא ממש מסתדר לי. האם ראית במו עיניך את מד המפלס "סתום" באבנית או שרק שמעת על כך בעל פה?

אני אסביר מדוע אני מעט סקפטי:

אוסקר היא מכונה עם מחליף חום. ז"א שהמים שאתה משתמש בהם להכנת הקפה אינם עוברים כלל בתוך הדוד אלא בצנרת טבולה בדוד. המים היחידים שנכנסים לדוד הם מים שממלאים את המקום של מים שהתאדו ויצאו בצורת קיטור להקצפת חלב. באוסקר אפילו אין ברז מים חמים מהדוד, כך שבאמת - רק קיטור עוזב את הדוד. מדובר בכמות זניחה של תחלופת מים בדוד יחסית לכמות שזורמת דרך מחליף החום.
אני מבין שהמכונה יחסית חדשה (אמרת שעדיין באחריות, ז"א פחות משנה). בתקופה כזו, כמות האבנית שיכולה היתה לשקוע בדוד ממש, אבל ממש, זניחה. אתה גם מעיד שאתה משתמש בבריטה, אז אפילו אם היא לא מושלמת כמו מרכך מקצועי, עדיין לדוד היא היתה צריכה להיות מעל ומעבר.

נמשיך באותו כיוון: אם בדוד ישנה כמות אבנית כל כך משמעותית ש"דפקה" לך את מד המפלס, אז זה אומר שמחליף החום שלך (שם זרמו פי אלף יותר מים אם לא יותר) אמור להיות כבר מזמן סתום לגמרי מאבנית - זה המצב??

כדי לחזק את מה שאני כותב כאן, אספר לכם שלפני כמה חודשים דבוטאנט ואני נפגשנו ל"יום כיף" אצלי בבית, ופירקנו את המכונה שלי לביקורת/אחזקה/סקרנות. נדהמנו מכמות האבנית הגדולה יחסית שגילינו במעברים של הראש (ראש פטרייה E61 אלקטרונית) למרות השימוש במרכך מקצועי שאני מקפיד לרענן עם המלחה בתדירות מאד גבוהה. אבל מה שהדהים אותנו עוד יותר היתה העובדה שבתוך הדוד לא היתה כמעט אבנית בכלל. למעשה בעין לא ראינו אבנית בכלל. וזה במכונה שעובדת די הרבה כבר כ-3 שנים.

אם האוסקר שלך באמת חדשה (והאמת שגם אם היא לא כל כך חדשה), אני סקפטי שהצטברה בה כמות אבנית משמעותית בדוד. יתכן ומדובר בתקלה אחרת של מד המפלס, אולי מד מפלס שמראש היה גבולי. קורה! מקווה שהוחלף לך במסגרת האחריות.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #23 

במחליף המים זורמים, בדוד המים עומדים במקום ומתחממים כל הזמן. כמה שאני מבין בדוד כמו אוסקר תצטבר הרבה אבנית כי אין דרך להחליף שם מים.
אם אתה גר במקום כמו כפר סבא שמהברז יוצאת אבנית וקצת מים אז זה יכול להיות....
כמו המשפט האמריקאי: rolling stone doesn't gather moss

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה

שליחה #24 

דבוטאנט זה בדיוק הפוך. כשהמים עומדים הם מגיעים לשווי משקל. הם משקעים אבנית וכל עוד לא זורמים מים חדשים אין שיקוע נוסף. ראית במו עיניך את ההבדל בין כמות האבנית שההיתה אצלי בראש לעומת הנקיון המפתיע של הדוד.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #25 

בדוד תמיד תהיה אספקת מים כי אתה מקציף - בקצב נמוך אבל יש.
המחליף ואזור הראש מאוד צרים ביחס לדוד (רב האבנית אצלך היתה באזור של הדיזה) ולכן אותה כמות אבנית בדוד ובמחליף תיראה גדולה יותר במחליף.
אבל - אולי היתה באוסקר בעיה בבקר ולא רק אבנית.

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה

שליחה #26 

כמות המים להקצפה זניחה יחסית לכמות לחליטה. מדובר במכונה יחסית חדשה. לא נראה לי סביר.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”