טרגדיה! התפוצצה לי האוסקר!
היום, בערך כחצי שעה לאחר הכנת לאטה
כנראה בשלב שהמכונה אוהבת "לשתות" קצת מים, נשמעו קולות נפץ ושריפה מהמכונה.
זה התחיל עם רעש שאיבה מהמיכל, אבל בווליום חזק מהרגיל, בתוספת "תסססס" של משהו שנשרף ואז גם רעש של פיצוץ כלשהו.
החשמל בבית נפל תוך כדי המחזה הטרגדי, ומהמכונה יצאו הרבה אדים מלווים בריח חריף של משהו שרוף.
הוצאתי את המכונה מהחשמל, פתחתי את ברז הקיטור ושחררתי את הקיטור, הוא יצא בצורה רגילה לגמרי, בדקתי את מיכל המים - הוא היה מלא ב70% בערך.
זה בהחלט לא היה צפוי מבחינתי..
האם למישהו יש מושג מה קרה ?
למזלי, המכונה עדיין אמורה להיות באחריות (התאפקתי עם השובר וואקום וOPV) - האם הנזק הזה אמור להיות מכוסה?
כנראה בשלב שהמכונה אוהבת "לשתות" קצת מים, נשמעו קולות נפץ ושריפה מהמכונה.
זה התחיל עם רעש שאיבה מהמיכל, אבל בווליום חזק מהרגיל, בתוספת "תסססס" של משהו שנשרף ואז גם רעש של פיצוץ כלשהו.
החשמל בבית נפל תוך כדי המחזה הטרגדי, ומהמכונה יצאו הרבה אדים מלווים בריח חריף של משהו שרוף.
הוצאתי את המכונה מהחשמל, פתחתי את ברז הקיטור ושחררתי את הקיטור, הוא יצא בצורה רגילה לגמרי, בדקתי את מיכל המים - הוא היה מלא ב70% בערך.
זה בהחלט לא היה צפוי מבחינתי..
האם למישהו יש מושג מה קרה ?
למזלי, המכונה עדיין אמורה להיות באחריות (התאפקתי עם השובר וואקום וOPV) - האם הנזק הזה אמור להיות מכוסה?
יתכן והגוף חימום כשל, לפעמים הוא כושל ויוצר קצר שמקפיץ את הפקק,וזאת כתוצאה שמד גובה המים לא תפקד והגוף חימום עבד על "יבש".
או אולי סתם נזילת מים "שהתלבשה" על לוח פיקוד חשמלי.
בקשר לאחריות, אני חושב שכן-מותנה בהגינותו של הספק, ואם הוא יחפש את האותיות הקטנות, בכל מקרה אתה לא צריך לוותר.
או אולי סתם נזילת מים "שהתלבשה" על לוח פיקוד חשמלי.
בקשר לאחריות, אני חושב שכן-מותנה בהגינותו של הספק, ואם הוא יחפש את האותיות הקטנות, בכל מקרה אתה לא צריך לוותר.
נניח ומד גובה המים לא תפקד - עדיין היו מים במיכל, כך שלא היתה צריכה להיות בעיה - לא ?
הפעם האחרונה שמילאתי מים במיכל היתה אתמול, ומאז הכנתי 3 כוסות קפה וכולם עברו בהצלחה, ללא התעסקות עם מיכל המים או מילוי מחדש (גם ככה אני אף פעם לא מתעסק עם המיכל ומוציא אותו החוצה כשאני ממלא אותו).
מי נותן את האחריות לאוסקר?
האם יש נסיון טוב עם היבואן במקרים כאלה - או שהוא יתחיל להאשים אותי בכל תחלואות החברה ?
הפעם האחרונה שמילאתי מים במיכל היתה אתמול, ומאז הכנתי 3 כוסות קפה וכולם עברו בהצלחה, ללא התעסקות עם מיכל המים או מילוי מחדש (גם ככה אני אף פעם לא מתעסק עם המיכל ומוציא אותו החוצה כשאני ממלא אותו).
מי נותן את האחריות לאוסקר?
האם יש נסיון טוב עם היבואן במקרים כאלה - או שהוא יתחיל להאשים אותי בכל תחלואות החברה ?
- גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 109 פעמים
אני לא מעריך שתהייה לך בעיה לממש אחריות כזו , דיי ברור שהמכונה אמורה לתפקד כמו שצריך גם ללא השגחה תמידית על גובה המיים , דווח לנו איך היה השרות שקיבלת (אולי אפילו תקבל מכונה חליפית עד גמר התקין "לא עליינו") , שנדע אחרכך כולם איפה כאדי ליקנות את המכונה הבאה.
- sterns
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 122
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
- יצירת קשר:
כבר לא קופיטיים עכשיו נקראים קרמה +
נראה כמו שסתום בטחון
נראה כמו שסתום בטחון
מחבר הספר "מדריך הקפה"
קפה בבית, קפה בעבודה,
קפה כמשקה, קפה כחברה,
הקפה הוא טעים
ארוחות הוא משלים
בקיצור, הקפה הוא ממש חגיגה.
קפה בבית, קפה בעבודה,
קפה כמשקה, קפה כחברה,
הקפה הוא טעים
ארוחות הוא משלים
שסתום הבטחון נמצא בחלקו העליון של הדוד, ונפרץ כאשר יש עודף לחץ בתוך הדוד, גם אם הוא נפרץ הוא אינו יוצר ריח של חשמל, אלה אם המים שפרצו פגעו במערכת החשמל ועשו קצר, אבל אז לדעתי היתה שומע רעש של מים ואידים שפרצו ולא רחש.
לגבי מד הגובה, לא ידוע לאיזה גובה הוא מכוון, וכמה מים נשארו באמת בדוד, בכל דוד (לא מכיר ספציפית את המכונה שלך) יש שתי אלקטרודות לגובה המים, אחד למינימום והשניה למקסימום, אם האלקטרודה של המינימום כשלה (כתוצאה מחוסר מים או סתם תקלה), אין התראה לגוף החימום להפסיק את פעולתו, מי שנותן בסופו של דבר את הפקודה זה הממסר.
לגבי מד הגובה, לא ידוע לאיזה גובה הוא מכוון, וכמה מים נשארו באמת בדוד, בכל דוד (לא מכיר ספציפית את המכונה שלך) יש שתי אלקטרודות לגובה המים, אחד למינימום והשניה למקסימום, אם האלקטרודה של המינימום כשלה (כתוצאה מחוסר מים או סתם תקלה), אין התראה לגוף החימום להפסיק את פעולתו, מי שנותן בסופו של דבר את הפקודה זה הממסר.
התקלה קרתה כאשר המכונה החליטה שהיא צריכה לשאוב מים לדוד. זה קורה בד"כ באופן עצמאי כחצי שעה עד שעה אחרי שימוש בקיטור (היא אינה שואבת בזמן השימוש בקיטור, אלא אם כן גם חולטים באותו הזמן) - משלימה חוסרים.
אולי האלקטרודה של המקסימום כשלה ? והמשאבה שאבה יותר מידי מים לדוד - והעודפים גרמו לקצר?
בכל מקרה - אני אשלח אותה מחר לחברה, נקווה שלא יעשו בעיות..
אולי האלקטרודה של המקסימום כשלה ? והמשאבה שאבה יותר מידי מים לדוד - והעודפים גרמו לקצר?
בכל מקרה - אני אשלח אותה מחר לחברה, נקווה שלא יעשו בעיות..
- sterns
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 122
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
- יצירת קשר:
כאחד שזה קרה לו בעבר באיזומק מילניום. נשמע רחש של קיטור משתחרר והחלו לצאת הרבה מים וקיטר מהשסתום ומלאו את כל המכונה וגם הכרטיס קיבל את המנה שלו.
בכל מקרה זה גרם לי נזק רציני
בכל מקרה זה גרם לי נזק רציני
מחבר הספר "מדריך הקפה"
קפה בבית, קפה בעבודה,
קפה כמשקה, קפה כחברה,
הקפה הוא טעים
ארוחות הוא משלים
קפה בבית, קפה בעבודה,
קפה כמשקה, קפה כחברה,
הקפה הוא טעים
ארוחות הוא משלים
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
להפעיל אחריות בלי לחכות
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
יפה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
האוסקר חזרה מהמוסך
מכירים את זה שהרכב חוזר מהמוסך אחרי טיפול גדול ואתם מרגישים שאתם נוסעים ברכב חדש ?
פתאום הבלמים השתנו, הקלאצ' רך יותר, המנוע יותר שקט..
אותו דבר קרה עם המכונה לאחר הטיפול. המשאבה שקטה יותר, הקיטור הרבה יותר חזק, המים יוצאים מהראש בצורה יותר אחידה - והקפה יצא הרבה יותר טעים!
ולגבי התקלה - הזונדה לא תפקדה, הדוד התמלא יותר מידי, שחרר הרבה לחץ שגרם לקצר והפרסוסטט נדפק.
אמיר מקופילאב שטיפל במכונה טוען שכל התקלות מקורן באבנית ומשקעים שהצטברו.
אני משתמש בפילטר בריטה, ואולי זה לא מספיק טוב, אם אחרי 9 חודשים המכונה שלי שווקת חיים בגלל אבנית.
כיצד אתם מונעים אבנית מהמכונות שלכם ?
פתאום הבלמים השתנו, הקלאצ' רך יותר, המנוע יותר שקט..
אותו דבר קרה עם המכונה לאחר הטיפול. המשאבה שקטה יותר, הקיטור הרבה יותר חזק, המים יוצאים מהראש בצורה יותר אחידה - והקפה יצא הרבה יותר טעים!
ולגבי התקלה - הזונדה לא תפקדה, הדוד התמלא יותר מידי, שחרר הרבה לחץ שגרם לקצר והפרסוסטט נדפק.
אמיר מקופילאב שטיפל במכונה טוען שכל התקלות מקורן באבנית ומשקעים שהצטברו.
אני משתמש בפילטר בריטה, ואולי זה לא מספיק טוב, אם אחרי 9 חודשים המכונה שלי שווקת חיים בגלל אבנית.
כיצד אתם מונעים אבנית מהמכונות שלכם ?
לפי מה שאני הצלחתי להבין מדובר באלקטרודה שברגע שבאה במגע עם מים היא יודעת לדווח שהמים הגיעו לגובה מסויים - או בקיצור אחראית על גובה המים.
בגלל שהיא התמלאה באבנית, אז היא לא תפקדה כראוי, המים המשיכו לעלות כל פעם יותר ויותר, האבנית הצטברה על גבי האלקטרודה מה שמנע ממנה לתת חיווי על מד גובה מים נכון, עד השלב שהדוד התמלא יותר מידי, ובבת אחת פלט כמות גדולה של מים רותחים דרך שסתום? שנפרץ וכך גם גרם לקצר
זה מה שאני הצלחתי להבין
בגלל שהיא התמלאה באבנית, אז היא לא תפקדה כראוי, המים המשיכו לעלות כל פעם יותר ויותר, האבנית הצטברה על גבי האלקטרודה מה שמנע ממנה לתת חיווי על מד גובה מים נכון, עד השלב שהדוד התמלא יותר מידי, ובבת אחת פלט כמות גדולה של מים רותחים דרך שסתום? שנפרץ וכך גם גרם לקצר
זה מה שאני הצלחתי להבין