בעקבות פרסומו של KERENFOOD החלטתי לא לנסות לנקות את השובר אלה להחליף אותו במודרני כדי שהמכונה תתחמם באמת לפני שאני קם.
אני כותב כאן משהו שכבר סוקר כי חלק מהמידע שאספתי ולמדתי בדרך לא קיים בעברית או שהוא בסיסי כל כך שאף אחד לא טורח לציין במרוכז.
הרכבתי ופירקתי את העסק כאן לפחות 3 פעמים עד שכלל העניינים עבדו.
אז אני מרכז כאן את רשמי כדי , לסייע לאחרים שרוצים ללמוד לעבוד לבד על המכונה (אבל אין להם נסיון טכני רב) ומחזיר קצת ממה שקיבלתי כאן בפורום המצוין הזה.
רכיבים:
הזמנתי מסטפאנו ב http://www.espressocare.com :
שובר ואקום עם צינורית
http://espressocare.com/Qstore/Qstore.c ... ed+Fitting
שסתום בטחון
http://espressocare.com/Qstore/Qstore.c ... +Certified
עלות הרכיבים לא גדולה כ40$ ביחד עם משלוח המשלוח מהיר מאד והמענה של סטפנו לשאלות מצוין כמו שכבר אמרו כאן בעבר.
כל זה צריך לבוא במקום שסתום הביטחון+שובר משולב המעפן שהיה שם בהברגת 1/2" BSP לתורך הדוד.
השסתום עובר דרך פלטת נחושת שנועדה לספק יציבות טרמית לראש- משמעות הדבר שההברגה היא ארוכה יחסית ולא מספיק שם ניפל כפול מהקצרים. עוד בהמשך בנושא זה.
חלקים שצריך כדי לחבר למכונה (הכל מפליז, הברגות בתקן BSPP ) :
מחבר צומת טי 1/2 "
מתאמי 1/4, 3/8 בין הצומת לשסתומים
ניפל כפול ארוך 1/2 (זכר זכר)
ניפל זוית 1/2 זכר לנקבה - כדי ששובר הואקום יהיה מאונך לקרקע וכדי לחסוך בגובה (המשקולת שלו משתמשת בכח המשיכה כדי להפתח) חשוב מאד בדיעבד גם עזר לי מבחינת שטח כלפי מעלה.
טפלון - הרבה מתאמים בתותב אחד- צריכים ווידוא אטימה.
הכל אפשר להשיג בחנויות של אספקה טכנית - אני מצאתי הכל בטמבוריה בשכונה שלי (נו"ש) בחיפה להפתעתי.
כלי עבודה:
מפתח שוודי 300 מ"מ - להברגות ולפירוק השסתום.
מפתח צינורות קטן- לחיזוק במחבר הגדול והידוק הניפל זוית.
פירוק:
מכסה עליון יורד בשני ברגי פיליפס ללא בעיות.
מעטפת הפח של המכונה נשלפת כלפי מעלה ללא כלים , חובה להוריד אותה כדי לגשת עם מפתח שוודי לשסתום.
השסתום עצמו יושב במיקום החם ביותר במכונה ולכן ההברגה הייתה דיי תפוסה אך עם קצת רצון הכל נשלף והמפתח שוודי מספיק לביצוע המשימה מן הצד.
סביב ההברגה הצטבר ליכלוך והייתה סכנה שהוא יפול לתוך הדוד- שווה להזהר ולסתום מייד עם פקק או משהו ולנקות שם.
יצירת התותב:
כל ההברגות נעטפו ב10 שכבות טלפון - חשוב לסובב כך שהטפלון יתהדק עם ההברגה- הדבר הזה מבלבל ומשתנה עם הדרך שאתה מחזיק את הניפל - הדרך הכי טובה להסביר = עם הפנים לפתח של ההברגה כורכים עם כיוון השעון.
חשוב שהטפלון יהיה מהודק ושלא יברח מחוץ לתחומי ההברגה אצלי זה לא אטם אם אחרי זה חתכתי או דחפתי את הטלפון פנימה.
כל הברגה שמכניסים צריך לסובב נגד כיוון עד שמרגישים נקישה שמסמנת שאתה בתחילת ההברגה ורק אז מתחילים להבריג פנימה. אם לא עושים את זה יש סיכוי להרוס את ההברזה ובמשהו כמו דוד זה יכול להיות די מבאס.
מסובבים עד נקודה שיש התנגדות מספקת וזהו. אם נסובב יותר מידי (הטלפון מחליק את ההברגה) אפשר לפוצץ או לסדוק את הרכיבים ולעשות נזק. מקסימום מהדקים יותר רק אם יש דליפות. אם מסובבים חזרה (כלומר פותחים את ההברגה) אפילו קצת רוב הסיכויי שיקרע הטפלון ותאלצו לפרק לנקות את הטפלון (מצאתי שהכי נח עם ברזלית של מטבח) ולעשות מחדש. קחו בחשבון זה יכול להיות די מציק שאתה רוצה לקבל זוית מסוימת אני מצאתי שאפשר להוסיף ולהוריד טפלון כדי להשפיע מעט על המהלך של ההברגה.
סידרתי כך ששסתום הביטחון פונה הצידה ושובר הואקום כלפי מעלה- אח"כ מטעמי מקום בקופסאת המכונה סיבבתי ל45 מעלות מהקרקע והפעולה של השובר הייתה אותו דבר אז אל דאגה- מי שעדיין בבעיית מקום ניתן לחבר שובר ואקום ללא צינורית ולבנות לא מיכל או כוסית נוזלים או לחילופין לשחק קצת עם מחברים - 90 מעלות הצידה ואז למעלה וכו'..
כדי להבריג את התותב הייתי צריך לפרק את רגש גובה הדוד התחתון מפרקים את נעלי הכבל (אם לא בצבעים שונים חשוב לסמן אני כרכתי קצת טפלון) חשוב להחזיר את כבלי החשמל באתו סדר מן הסתם.
גובה הרגש חשוב לפעילות המכונה ולכן חשוב לסמן (אני סימנתי עם עט על שיפוד מאונך) את הגובה שבו מוברג הרגש. זאת אחלה הזדמנות לנקות אותו הוא בדר"כ תופס אבנית מהדוד.
הברגת התותב לא מורכבת רק חשוב להזכיר את ההרגה הנכונה שציינתי ולסובב כך ששסתום הביטחון לא יהיה מכוון לאיזור עם חשמל למקרה שיפרץ וששובר הואקום יהיה במיקום טוב לצורך נתיב הצינורית - אצלי זה יצא בול לאיזור צינורית הOPV והכל הסתדר יופי.
לאחר שיפוץ:
המכונה עובדת מצוין , הלחץ שנבנה טוב יותר (גם נפח הדוד גדל טיפה
פעולות שובר הואקום החדש מאד ברורה ומדודה (שומעים אותו נאטם שנבנה לחץ- ונפתח שיורד) וזה עושה נחמד
בונוס:
אטם ראש חדש- על הדרך , שלי כבר היה די יבש והיה צריך לסגור חזק מידי את הפורטפילטר
http://espressocare.com/Qstore/Qstore.c ... a-Pasquini
החלפת גומיה לראש חליטה לעיתים מלווה בתפיסת צאוור או למידת עמידות ראש.
בבזרה קל מאד לפרק את ראש המכונה בעזרת הוצאת שלושה ברגי אלן בפלטת הנחושת והבורג ראש הרגיל.
כך קל מאד להחליף גומייה ולנקות אזורים קשים לניקוי (מעל הראש) שלעולם לא מגיעים אליהם בבאקפלאש (היה שם מעט שירי קפה יבש ושרוף).
על הדרך שמתי מים רותחים עם קופי קלין על כלל איזור הראש ונתתי לזה לעמוד רבע שעה בערך.
זה הכול.
מקווה שזה יסייע למי שמתעניין בלהתחיל לעבוד לבד במשימות פשוטות במכונה בסגנון.
הפרויקט הבא פריאינפיוזן כמו שעופר עזר לPUP. הממסר טיימר הגיע היום