Infinity SM105
שוב שלום,
אז את זה לא מצאנו ברחוב, אבא שלי פשוט החליט להיפתר מהם ולהתחדש במשהו אחר.
אז עכשיו יש לי את ה-Infinity sm105.
מקריאה עליהם יש שקוראים לו Infinity vega וכנראה לא כמחמאה.
הם נחשבים כצעקניים יחסית.
חיברתי אותם ל-8080DB שלי והאמת הייתי מרוצה יחסית, כלומר עובדים, נותנים בראש אבל בהחלט מעייפים את האוזן.
טוב, לא יכולתי להקשיב הרבה כי כמו שאתם רואים בתמונה, כל החלק המעוגל מסביב לאלמנט מתפורר ולכן האלמנט עצמו רועד ומפריע עוד יותר.
שוב אותה דילמה:
שווה לשלוח לתיקון אצל רפי? המחיר יהיה סביר? ההשקעה תהיה שווה?
אולי לתקן לבד? אפשרי לקנות את הדבר העגול הזה שמחזיק את הרמקול או שצריך להזמין יחידה נפרדת?
ואולי במחיר הזה שווה כבר לקנות משהו אחר?
מה הדעות כאן?
תודה!
אז את זה לא מצאנו ברחוב, אבא שלי פשוט החליט להיפתר מהם ולהתחדש במשהו אחר.
אז עכשיו יש לי את ה-Infinity sm105.
מקריאה עליהם יש שקוראים לו Infinity vega וכנראה לא כמחמאה.
הם נחשבים כצעקניים יחסית.
חיברתי אותם ל-8080DB שלי והאמת הייתי מרוצה יחסית, כלומר עובדים, נותנים בראש אבל בהחלט מעייפים את האוזן.
טוב, לא יכולתי להקשיב הרבה כי כמו שאתם רואים בתמונה, כל החלק המעוגל מסביב לאלמנט מתפורר ולכן האלמנט עצמו רועד ומפריע עוד יותר.
שוב אותה דילמה:
שווה לשלוח לתיקון אצל רפי? המחיר יהיה סביר? ההשקעה תהיה שווה?
אולי לתקן לבד? אפשרי לקנות את הדבר העגול הזה שמחזיק את הרמקול או שצריך להזמין יחידה נפרדת?
ואולי במחיר הזה שווה כבר לקנות משהו אחר?
מה הדעות כאן?
תודה!
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 157
- נתן תודות: 173 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
אם אתה לא ממש אוהב את הרמקולים - וכך הבנתי - חבל להשקיע בהם אפילו שקל. הם אכן ידועים כרמקולים צעקניים ואני גם לא אוהב אותם. בכל אופן, תיקון הטבעות של הוופרים הוא לא עסק יקר, וגם ניתן לבצע אותו לבד אם יש לך ידיים טובות. ניתן להשיג קיטים כאלה ברשת מחו"ל, צריך רק לוודא את המידות וההתאמה (אם מצאת משהו שמיועד ספציפית לדגם הזה אז הכי טוב). אבל שוב, אני לא הייתי משקיע.
.Anything can be done, but it's only done if it's done
איך נקראים הקיטים האלו או הטבעות האלו?dragon כתב:אם אתה לא ממש אוהב את הרמקולים - וכך הבנתי - חבל להשקיע בהם אפילו שקל. הם אכן ידועים כרמקולים צעקניים ואני גם לא אוהב אותם. בכל אופן, תיקון הטבעות של הוופרים הוא לא עסק יקר, וגם ניתן לבצע אותו לבד אם יש לך ידיים טובות. ניתן להשיג קיטים כאלה ברשת מחו"ל, צריך רק לוודא את המידות וההתאמה (אם מצאת משהו שמיועד ספציפית לדגם הזה אז הכי טוב). אבל שוב, אני לא הייתי משקיע....
איך אני יודע אילו נתונים לחפש על מנת להזמין כאלו מחול?
- tomyeshuah
- חבר ותיק

- תגובות: 1583
- נתן תודות: 496 פעמים
- קיבל תודות: 403 פעמים
למרות שאני בד"כ ממליץ לתקן עצמאית, עבור חידוש טבעות לרמקולים
פנה ל"דואק יום טוב" מרחוב ההסתדרות 80 בחולון. (לא להתבלבל עם "א. דואק")
03-5591779
מנסיוני אישי ושל חברי הפורום כאן, אוכל להמליץ עליו. שירות מקצועי ומחירים טובים.
03-5591779
מנסיוני אישי ושל חברי הפורום כאן, אוכל להמליץ עליו. שירות מקצועי ומחירים טובים.
- Form78HiFi
- חבר ותיק

- תגובות: 1118
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 129 פעמים
לא הייתי מבזבז זמן או כסף על הזוג הזה..
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

- תגובות: 2548
- נתן תודות: 166 פעמים
- קיבל תודות: 263 פעמים
טובי אמן בתיקון רמקוליםtomyeshuah כתב:למרות שאני בד"כ ממליץ לתקן עצמאית, עבור חידוש טבעות לרמקולים
03-5591779
מנסיוני אישי ושל חברי הפורום כאן, אוכל להמליץ עליו. שירות מקצועי ומחירים טובים....
תיקון של טבעת יעלה לך כ 100 ש''ח שזה אומר 200 ש''ח לזוג שבתמורתם תקבל רמקולים די טובים.
אני הייתי מתקן,ואם הטוויטר ''צרחני'' בעבורך תמיד אפשר להחליף לאחד אחר או שלחבר קבל מנחית על הקבל הקיים שמחובר אליו כך שרמת הדציבלים שלו תרד.
הרמקול מיועד לאחי ובמחיר של 200 ש"ח נראה לי שהוא יילך על זה.RAMIRAMI68 כתב:טובי אמן בתיקון רמקוליםtomyeshuah כתב:למרות שאני בד"כ ממליץ לתקן עצמאית, עבור חידוש טבעות לרמקולים
03-5591779
מנסיוני אישי ושל חברי הפורום כאן, אוכל להמליץ עליו. שירות מקצועי ומחירים טובים....![]()
תיקון של טבעת יעלה לך כ 100 ש''ח שזה אומר 200 ש''ח לזוג שבתמורתם תקבל רמקולים די טובים.
אני הייתי מתקן,ואם הטוויטר ''צרחני'' בעבורך תמיד אפשר להחליף לאחד אחר או שלחבר קבל מנחית על הקבל הקיים שמחובר אליו כך שרמת הדציבלים שלו תרד....
מעניין לשמוע כל פעם על אנשים שמתעסקים בזה, חשבתי שרפי האוזמן הוא יחיד סגולה. אצלו יהיה יותר יקר?
לא הבנתי כלום בקשר של קבל מנחית
כלומר הבנתי את הרעיון אבל שום מושג לגבי ביצוע
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

קבל מנחית את טווח התדרים של הרמקול-טוויטר שאליו הוא מחובר,לדוגמא,אם תבטל את הקבל שכרגע מחובר אל הטוויטר הוא יעבוד על טווח תדרים מלא ויצרח כפליים ממה שהוא כעת.
תצטרך להוסיף קבל נוסף או לבטל את הקיים ולחבר קבל אחר שינחית עוד את טווח התדרים של הטוויטר כך שהוא יצרח פחות,אבל בהכירי את הטוויטר שלך עדיין קשה לי להבין אותך...אני אוהב את הטרבל הגבוה שלו.
מצד שני כנראה שהוא יותר דומיננטי כרגע עקב חוסר הטבעות בוופרים,אני מאמין שלאחר שתתקן את הרמקולים תשמע את הסאונד הכללי עם בס ומיד יותר חזק ואז תבין שההחלטה לתקן אותם הייתה עדיפה.
תצטרך להוסיף קבל נוסף או לבטל את הקיים ולחבר קבל אחר שינחית עוד את טווח התדרים של הטוויטר כך שהוא יצרח פחות,אבל בהכירי את הטוויטר שלך עדיין קשה לי להבין אותך...אני אוהב את הטרבל הגבוה שלו.
מצד שני כנראה שהוא יותר דומיננטי כרגע עקב חוסר הטבעות בוופרים,אני מאמין שלאחר שתתקן את הרמקולים תשמע את הסאונד הכללי עם בס ומיד יותר חזק ואז תבין שההחלטה לתקן אותם הייתה עדיפה.
- tomyeshuah
- חבר ותיק

- תגובות: 1583
- נתן תודות: 496 פעמים
- קיבל תודות: 403 פעמים
מחזק את דבריו של רמי. וופר ללא טבעת כמעט ולא ישימיע צליל.
על כן ברגע שהגברת, נשמע רק הטוויטר ונתן תמונה לא מאוזנת.
בדוק אחרי התיקון.
על כן ברגע שהגברת, נשמע רק הטוויטר ונתן תמונה לא מאוזנת.
בדוק אחרי התיקון.
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
את אותו הטוויטר שיש באינפיניטי האלה תקוע לי בכלל בזוג טאנוי מרקורי שברשותי שהבעלים הקודם שלהם התקין,ובזמנו
משום מה החליף את המקוריים של טאנוי,בלא נעים לי להגיד,בזוועה הצרחנית של אינפיניטי.רק,אני לא שמתי לב לכך שקניתי בזמנו את הרמקולים האלה..אם הייתי שם לב,לא הייתי קונה אותם.
ברוב טיפשותי.אני לא מצליח עד היום להבין איך חברה מייצרת טוויטר כל כך צרחן וצקצקן,שאי אפשר בכלל להקשיב לו (לדעתי) יותר מכמה דקות רצופות.
משום מה החליף את המקוריים של טאנוי,בלא נעים לי להגיד,בזוועה הצרחנית של אינפיניטי.רק,אני לא שמתי לב לכך שקניתי בזמנו את הרמקולים האלה..אם הייתי שם לב,לא הייתי קונה אותם.
Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
לטוויטר צרחן \צורם אני לא שם קבל .
או שאני שם נגד 5W בטור לפלוס של הטוויטר , בערך של 1-7 אום .
או שאני עושה LPAD לטוויטר עם נגדי 5 W
http://www.sengpielaudio.com/calculator-Lpad.htm
או שאני שם נגד 5W בטור לפלוס של הטוויטר , בערך של 1-7 אום .
או שאני עושה LPAD לטוויטר עם נגדי 5 W
http://www.sengpielaudio.com/calculator-Lpad.htm
כרגע ללא הטבעות של הוופרים קשה לי ממש להתרשם מהם מכיוון שברמקול השני אין בכלל טבעת אז הוופר רועד ועושה רעשים מעצבנים.RAMIRAMI68 כתב:קבל מנחית את טווח התדרים של הרמקול-טוויטר שאליו הוא מחובר,לדוגמא,אם תבטל את הקבל שכרגע מחובר אל הטוויטר הוא יעבוד על טווח תדרים מלא ויצרח כפליים ממה שהוא כעת.
מצד שני כנראה שהוא יותר דומיננטי כרגע עקב חוסר הטבעות בוופרים,אני מאמין שלאחר שתתקן את הרמקולים תשמע את הסאונד הכללי עם בס ומיד יותר חזק ואז תבין שההחלטה לתקן אותם הייתה עדיפה....
בשלב ראשון נראה לי שאתקן את הטבעות.
בשלב שני, אנסה לראות עד כמה זה מסובך להוסיף קבל או להוסיף נגד. ממה שזכור לי, בהסברים המפורטים שטומי פירסם בקשר לקבלים צריך לדעת להתעסק איתם ולנקוט בזהירות.
מכיוון שאבא שלי נגר, חשבתי בלי קשר לנסות ולהתנסות בבניית רמקולים אז אולי זו הזדמנות טובה להתחיל.
אם אוותר על זה, אחי יצטרך להתמודד עם הטוויטרים האלו
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

אין צורך לנקוט זהירות עם קבל לטוויטר, תחבר ותאזין,לא ייגרם שום נזק.
לקח קצת זמן אבל שמתי את הרמקולים אצל טובי והיום קיבלתי אותם חזרה.
האמת? בסך הכל הפתיעו אותי לטובה.
חיברתי עם הטורנס ההחדש שלי והופתעתי.
הם נשמעים לא רע אם כי לא חושב שיש להם משהו מיוחד, וגם בתחושה שלי הם יכולים קצת לעייף ולשעמם.
בכל מקרה, אני חושב שהיה שווה את התיקון וניתן להנות מהם
האמת? בסך הכל הפתיעו אותי לטובה.
חיברתי עם הטורנס ההחדש שלי והופתעתי.
הם נשמעים לא רע אם כי לא חושב שיש להם משהו מיוחד, וגם בתחושה שלי הם יכולים קצת לעייף ולשעמם.
בכל מקרה, אני חושב שהיה שווה את התיקון וניתן להנות מהם