תיקון/עדכון לגבי רכישת אייפון בלונדון
-
Gili_Regev
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5111
- שם מלא: גילי
- נתן תודות: 342 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
שלום
לפני חודש בערך כתבתי באחד השרשורים שלא ניתן לגבי החזר VAT על רכישת אייפון בחנויות אפל ברחבי הממלכה..
עוד לפני שנסעתי, עשיתי עוד בדיקה, ולהבנתי אחד הפורומים ברשת הטעה אותי, ונראה שכן ניתן לקבל החזר.
אחרי ביקור של שבוע, חזרתי עם המכשיר, ורציתי לעדכן שאכן ניתן לקבל החזר, ללא כל בעיה.
ראשית, עוד לא ממש התאוששתי מחווית הרכישה בחנות אפל.
השירות, החיוך, הזכות של הילדים האלה לתת לך שירות זה משהו מעולם אחר, משהו שלעולם לא נלמד ולא ניישם, אז חבל לצפות למשהו כזה בג'ונגל שלנו. אתם חייבים פעם להתנסות ולראות. לא צריך אפילו לרכוש, סתם לבוא, להסתכל, לשאול שאלה.. רק בחנויות אפל יכולים להיות 250 לקוחות בחנות, ואתה לא תמתין 10 שניות לפני שייגש אליך נציג.
לגבי הפרוצדורה להחזר המס, יש לבקש מהנציג להחתים את הטפסים עם חותמת של VAT. כבר במעמד זה הוא יגיש לך חשבונית ובה מצויין הסכום המדוייק שתקבל להחזר, הכל בתוך מעטפה של Global blue, החברה שמטפלת בהחזר.
אגב, אם באתם למחרת, וחשקה נפשכם בעוד כמה accessories, תוכלו פשוט לבקש לצרף לחשבונית הקיימת, והחבר'ה יעשו זאת בשמחה, יפיקו חשבונית חדשה ומרוכזת, הכוללת סכום מעודכן להחזר.
כשמגיעים לשדה התעופה, כאן צריך מעט תשומת לב.
בכניסה לשדה, לפני בידוק המזוודות, לפני check in ולפני הכל, צריך ללכת להחתים את הטפסים. שאלו היכן זה.
בעיקרון זהו דוכן שעבור מוצרים רגילים כמו בגדים וכאלה, כבר מקבלים את ההחזר, אבל עבור מי שרוכש אייפון, הם רק שמים לכם עו חותמת, ואתם ממשיכים הלאה.
מכאן עוברים לבידוק, מוסרים מזוודות, מקבלים כרטיס, שיקוף, ונכנסים לאזור ה דיוטי שלהם.
לפני שנכנסים למתחם החנויות, מייד אחרי השיקוף, עוברים דרך איש מכס נוסף (שואלים איפה זה). אם הוא לא נמצא, מצלצלים לו בפעמון. הוא מבקש לראות את האייפון (ממני לא ביקש את הקופסה, אם כי רצוי לשמור אותה עד שלב זה) ואז שם חותמת נוספת משלו.
אחרי שעוברים אותו, נכנסים למתחם החנויות, ומחפשים את דוכן עגול של Global blue.
מוסרים את הטפסים, ומקבלים את ההחזר. בפאונד - עמלה של 2.5 פאונד, בכרטיס אשראי- צריך להמתין לזיכוי ולגלות את גובה העמלה, או אפילו בשקלים, רק שהשער מאוד נמוך.
גובה ההחזר על מכשיר 16 גיגה בעלות 529 פאונד - 65 פאונד..
לפני חודש בערך כתבתי באחד השרשורים שלא ניתן לגבי החזר VAT על רכישת אייפון בחנויות אפל ברחבי הממלכה..
עוד לפני שנסעתי, עשיתי עוד בדיקה, ולהבנתי אחד הפורומים ברשת הטעה אותי, ונראה שכן ניתן לקבל החזר.
אחרי ביקור של שבוע, חזרתי עם המכשיר, ורציתי לעדכן שאכן ניתן לקבל החזר, ללא כל בעיה.
ראשית, עוד לא ממש התאוששתי מחווית הרכישה בחנות אפל.
השירות, החיוך, הזכות של הילדים האלה לתת לך שירות זה משהו מעולם אחר, משהו שלעולם לא נלמד ולא ניישם, אז חבל לצפות למשהו כזה בג'ונגל שלנו. אתם חייבים פעם להתנסות ולראות. לא צריך אפילו לרכוש, סתם לבוא, להסתכל, לשאול שאלה.. רק בחנויות אפל יכולים להיות 250 לקוחות בחנות, ואתה לא תמתין 10 שניות לפני שייגש אליך נציג.
לגבי הפרוצדורה להחזר המס, יש לבקש מהנציג להחתים את הטפסים עם חותמת של VAT. כבר במעמד זה הוא יגיש לך חשבונית ובה מצויין הסכום המדוייק שתקבל להחזר, הכל בתוך מעטפה של Global blue, החברה שמטפלת בהחזר.
אגב, אם באתם למחרת, וחשקה נפשכם בעוד כמה accessories, תוכלו פשוט לבקש לצרף לחשבונית הקיימת, והחבר'ה יעשו זאת בשמחה, יפיקו חשבונית חדשה ומרוכזת, הכוללת סכום מעודכן להחזר.
כשמגיעים לשדה התעופה, כאן צריך מעט תשומת לב.
בכניסה לשדה, לפני בידוק המזוודות, לפני check in ולפני הכל, צריך ללכת להחתים את הטפסים. שאלו היכן זה.
בעיקרון זהו דוכן שעבור מוצרים רגילים כמו בגדים וכאלה, כבר מקבלים את ההחזר, אבל עבור מי שרוכש אייפון, הם רק שמים לכם עו חותמת, ואתם ממשיכים הלאה.
מכאן עוברים לבידוק, מוסרים מזוודות, מקבלים כרטיס, שיקוף, ונכנסים לאזור ה דיוטי שלהם.
לפני שנכנסים למתחם החנויות, מייד אחרי השיקוף, עוברים דרך איש מכס נוסף (שואלים איפה זה). אם הוא לא נמצא, מצלצלים לו בפעמון. הוא מבקש לראות את האייפון (ממני לא ביקש את הקופסה, אם כי רצוי לשמור אותה עד שלב זה) ואז שם חותמת נוספת משלו.
אחרי שעוברים אותו, נכנסים למתחם החנויות, ומחפשים את דוכן עגול של Global blue.
מוסרים את הטפסים, ומקבלים את ההחזר. בפאונד - עמלה של 2.5 פאונד, בכרטיס אשראי- צריך להמתין לזיכוי ולגלות את גובה העמלה, או אפילו בשקלים, רק שהשער מאוד נמוך.
גובה ההחזר על מכשיר 16 גיגה בעלות 529 פאונד - 65 פאונד..
...
-
Gili_Regev
- חבר במועדון HT

לא התכוונתי למדינות אחרות באירופה, מספרד, למשל, כבר קיבלתי פעם זיכוי.mp3lll כתב:לא ברור מי אמר לך שלא, אני קיבלתי החזר של 130 יורו בהולנד על שני אייפונים 5.....
התכוונתי ספציפית לגבי אנגליה.
מה שכן, חנויות אפל באנגליה באמת לא בהסדר של כל חנות רגילה שתרכוש בהן בגדים וכאלה, שכן החזר כזה אתה מקבל עוד מחוץ לשדה התעופה.
את ההחזר עבור מוצר של אפל, אתה מקבל אחרי שעברת את שלב הבידוק והשיקוף,
ומי שמטפלת בזה זו חברה בשם global blue.
בכמה פורומים מחו"ל נכתב שלא ניתן כלל לקבל החזר באנגליה, וזה מעט הטעה אותי.
נערך לאחרונה על ידי Gili_Regev ב 25/01/2013 14:33, נערך פעם 1 בסך הכל.
...
-
Gili_Regev
- חבר במועדון HT

תודה רבה !DorM כתב:תתחדש גילי, יחסית יוצא ממש זול מלונדון לאחר זיכוי המס....
אכן זול.
אגב, לאשתי דאגנו לאחד מארה"ב לפני שבועיים, ועם השער הנמוך, יצא לה סה"כ 2,590 ש"ח.
מחירי בדיחה לעומת מה שקורה פה..
...
- mp3lll
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20679
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 969 פעמים
גילי, אגב אני קיבלתי את הכסף מאוחר, לאחר שהגעתי לארץ, וגלובל בלו לאחר חודש לא העבירו את ההחזר.
רק לאחר התכתבות ארוכה, שליחה של הטופס אישור הם מצאו את ההחזרים שלי והחזירו את התשלום...
רק לאחר התכתבות ארוכה, שליחה של הטופס אישור הם מצאו את ההחזרים שלי והחזירו את התשלום...
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.
-
Gili_Regev
- חבר במועדון HT

תודה.mp3lll כתב:גילי, אגב אני קיבלתי את הכסף מאוחר, לאחר שהגעתי לארץ, וגלובל בלו לאחר חודש לא העבירו את ההחזר.
רק לאחר התכתבות ארוכה, שליחה של הטופס אישור הם מצאו את ההחזרים שלי והחזירו את התשלום......
בגלל זה שמרתי את הקבלה.
אולי בדיעבד הייתי צריך לקחת מנזומן במקום
כי בכל מקרה חזרתי עם פאונדים ביד, שצריך להמיר לשקלים.
דור,
אכן, זה אמור לצאת בסביבות 2800 ש"ח, לאחר הזיכוי.
...
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46420
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5084 פעמים
האם מישהו ביצע רכישה כזאת לאחרונה ב- UK ויכול לאשר כי הפרוטוקול זהה ולא השתנה?
עבור רכישות מקוונות למלון ב- UK, זה אומר שלא ניתן יהיה לקבל עליהן החזר VAT מכיוון שהטופס חסר?
עבור רכישות מקוונות למלון ב- UK, זה אומר שלא ניתן יהיה לקבל עליהן החזר VAT מכיוון שהטופס חסר?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

לא ברור כל כך התהליך, נרשם שצריך:
1. חותמת כלשהי בשדה התעופה.
2. חותמת של איש מכס.
3. קבלת החזר על ידי Global Blue.
@Gili_Regev, אני יודע שעברו מעל ל- 3 שנים, אבל אודה אם תוכל להבהיר את סעיף 1.
2. חותמת של איש מכס.
@Gili_Regev, אני יודע שעברו מעל ל- 3 שנים, אבל אודה אם תוכל להבהיר את סעיף 1.
דוכן של Global Blue שנמצא באיזור הפתוח לקהל הרחב, לפני צ'ק אין ובדיקת דרכונים. איפה בדיוק נסה לחפש באתר שלהם, אבל לא קשה למצוא אותו אלא אם יש לחץ זמן
http://www.globalblue.com/customer-serv ... erminal-21
חפש בעמודת Refund Offices
כשהייתי בפראג ניגשתי למשרד בתוך העיר עצמה, נוח כי מקבלים חזרה מטבע מקומי להמשך בזבוזים. אני רואה שגם באנגליה יש מס' סניפים מחוץ לשדות תעופה
http://www.globalblue.com/customer-serv ... erminal-21
חפש בעמודת Refund Offices
כשהייתי בפראג ניגשתי למשרד בתוך העיר עצמה, נוח כי מקבלים חזרה מטבע מקומי להמשך בזבוזים. אני רואה שגם באנגליה יש מס' סניפים מחוץ לשדות תעופה
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

satih,
מצויין, אבל Gili_Regev מזכיר 3 תחנות שצריך לעבור ותחנה מספר 1 לא ברורה.
איך ניתן לקבל החזר מחוץ לשדה התעופה מבלי לעבור דרך המכס כפי שאתה מזכיר?
מצויין, אבל Gili_Regev מזכיר 3 תחנות שצריך לעבור ותחנה מספר 1 לא ברורה.
איך ניתן לקבל החזר מחוץ לשדה התעופה מבלי לעבור דרך המכס כפי שאתה מזכיר?
כמו שכתבו מאלי, בקופה של חנות המשתמשת ב-Global Blue מבקשים טופס שממלאים בחנות.ziv_r כתב:מצויין, אבל Gili_Regev מזכיר 3 תחנות שצריך לעבור ותחנה מספר 1 לא ברורה....
"תחנה מספר 1" זו תחנה ראשונה בשרשרת תחנות Global Blue בנמל תעופה בה אתה מראה את המוצרים שקנית ואת הטופס שמילאו בחנות, כלומר מצהיר על תכולה. עמדה זו נמצאת באיזור צ'ק אין הפתוח לקהל הרחב, אם עברת בדיקת דרכונים כנראה פספסת. איפה היא נמצאת בדיוק כדאי לבדוק במפה של שדה תעופה באתר, כי זו עמדה די קטנה בד"כ ואם יש לחץ זמן קל לפספס (כדאי גם לבדוק שעות פעילות). קשה לי להסביר יותר מזה, אם תסביר מה בדיוק לא הבנת אשמח לפרט.
http://www.globalblue.com/customer-serv ... pping-faqsziv_r כתב:איך ניתן לקבל החזר מחוץ לשדה התעופה מבלי לעבור דרך המכס כפי שאתה מזכיר?...
חפש Downtown Cash Refund
הם לוקחים כרטיס אשראי כעירבון ונותנים החזר מס במקום. אתה עדיין חייב לעבור דרך מכס, אבל מקבל את ההחזר במטבע מקומי בלי להפסיד על שער המרה גרוע של גלובל. לא זוכר אם תהיה חייב את כל שרשרת התחנות בנמל תעופה כי את ההחזר כבר קיבלת.
לא הייתי נוסע רחוק מדי לחפש את המשרד שלהם בעיר, פשוט בפראג הוא נמצא במרכז העיר ועברנו שם מדי פעם
-
Gili_Regev
- חבר במועדון HT

היי @ziv_rziv_r כתב:לא ברור כל כך התהליך, נרשם שצריך:
2. חותמת של איש מכס.
@Gili_Regev, אני יודע שעברו מעל ל- 3 שנים, אבל אודה אם תוכל להבהיר את סעיף 1....
סורי על העיכוב, לא הייתי זמין מספר ימים.
שלב 1 עם החותמת מתבצע באזור הפתוח, לפני הצ'ק אין.
פשוט שואלים איפה זה הדלפק של ה- Tax refund. אם אתה עם אשתך, אחד מכם עומד בתור לבידוק, והשני בינתיים עושה את הפרוצדורה הזו, ואז חוברים יחד.
שלב 2 חותמת של איש מכס זה מייד לאחר השיקוף.
שלב 3 זה העמדה העגולה שלGlobal blue שבה כבר מתבצע ההחזר בפועל. היא בדיוטי פרי, ולא באזור הפתוח, כפי שמישהו ציין פה.
...
כאן ניתן לראות בדיוק איפה ממוקמות העמדות השונות:
http://www.globalblue.com/customer-serv ... rminal-21/
http://www.globalblue.com/customer-serv ... rminal-21/