אלבומים שמסוכן לשמוע (או איך רגש משפיע על איך המערכת נשמעת)
-
Tankpopper
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 542
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 81 פעמים
שלום חברים.
בדיוק עברתי חוויה מוזרה שמראה עד כמה הרגש והמוח שלנו משפיע על איך המערכת שלנו נשמעת.
לפני זמן מה הורדתי אלבום של להקת Portishead בשם Dummy. את האלבום שמעתי כבר בעבר בגרסת הופעה חייה, והערב לראשונה רציתי לשמוע את הגרסה המקורית.
מהשנייה הראשונה משהו היה לא בסדר.. הצליל היה נשמע לי מוזר, מנהרתי משהו, כאילו משהו ממש לא בסדר במערכת! בגלל שהמערכת שלי היא עבודת יד ברובה, וגם בגלל שאני דואג לה בערך כאילו זה הילד שלי - נלחצתי מיד.
התחלתי לעבור בין מלא שירים אחרים כדי לבדוק אם משהו באמת לא בסדר, ושום דבר לא נשמע כמו שצריך, הכל היה נשמע מוזר וחסר. רמת הלחץ שלי עלתה בשלב זה, וזאת למרות ההבנה שכנראה ומדובר בהקלטה לא טובה, ולא בבעיה במערכת.
כמובן שמיד אחרי ניגנתי את השיר דרך YOUTUBE על המחשב שלי וגילית שככה ההקלטה נשמעת, וגם חיפוש קצר בגוגל הראה שאכן האלבום הוקלט בצורה מוזרה קצת. בקיצור, הכל תקין, והכל היה ראש שלי.
פעם אחר פעם אני לומד עד כמה הדאגה שלנו למערכת שלנו, ה"חיבה" (או חוסר החיבה) לרכיבים השונים והמצב הפסיכולוגי הרגעי שלנו משפיע על איך המוזיקה נשמעת, ולדעתי היא משפיעה לא פחות מאיכות הרכיבים עצמם.
Tank.
בדיוק עברתי חוויה מוזרה שמראה עד כמה הרגש והמוח שלנו משפיע על איך המערכת שלנו נשמעת.
לפני זמן מה הורדתי אלבום של להקת Portishead בשם Dummy. את האלבום שמעתי כבר בעבר בגרסת הופעה חייה, והערב לראשונה רציתי לשמוע את הגרסה המקורית.
מהשנייה הראשונה משהו היה לא בסדר.. הצליל היה נשמע לי מוזר, מנהרתי משהו, כאילו משהו ממש לא בסדר במערכת! בגלל שהמערכת שלי היא עבודת יד ברובה, וגם בגלל שאני דואג לה בערך כאילו זה הילד שלי - נלחצתי מיד.
התחלתי לעבור בין מלא שירים אחרים כדי לבדוק אם משהו באמת לא בסדר, ושום דבר לא נשמע כמו שצריך, הכל היה נשמע מוזר וחסר. רמת הלחץ שלי עלתה בשלב זה, וזאת למרות ההבנה שכנראה ומדובר בהקלטה לא טובה, ולא בבעיה במערכת.
כמובן שמיד אחרי ניגנתי את השיר דרך YOUTUBE על המחשב שלי וגילית שככה ההקלטה נשמעת, וגם חיפוש קצר בגוגל הראה שאכן האלבום הוקלט בצורה מוזרה קצת. בקיצור, הכל תקין, והכל היה ראש שלי.
פעם אחר פעם אני לומד עד כמה הדאגה שלנו למערכת שלנו, ה"חיבה" (או חוסר החיבה) לרכיבים השונים והמצב הפסיכולוגי הרגעי שלנו משפיע על איך המוזיקה נשמעת, ולדעתי היא משפיעה לא פחות מאיכות הרכיבים עצמם.
Tank.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
האלבום הזה בהחלט יכול לאתגר את יכולות הבאסים של המערכת. 
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

- תגובות: 2548
- נתן תודות: 166 פעמים
- קיבל תודות: 263 פעמים
ואם כבר אז לתת בפרגון לאחד משלנו:
Ronen Kohavi
ולאלבום הנהדר שלו:
Brixton Bootleg
השיר הראשון חובה בווליום גבוה
Ronen Kohavi
ולאלבום הנהדר שלו:
Brixton Bootleg
השיר הראשון חובה בווליום גבוה
-
Tankpopper
-
- חבר פעיל במיוחד

באסים זאת הבעיה האחרונה של המערכת שלי.. עם דרייברים של 15 אינץ' ותיבה של 230 ליטר, אני לא מכיר משהו שיכול לאתגר אותה בתחום הזה.
הנקודה לא היית הבאסים, אלה הצליל באופן כללי! הוא נשמע חלול, כאילו משמיעים לי אותו דרך צינור, או במנהרה. קשה להסביר, אבל זה היה מספיק מוזר בשביל להבהיל אותי ולגרום לי לחשוב שמשהו לא בסדר במערכת.
הנקודה לא היית הבאסים, אלה הצליל באופן כללי! הוא נשמע חלול, כאילו משמיעים לי אותו דרך צינור, או במנהרה. קשה להסביר, אבל זה היה מספיק מוזר בשביל להבהיל אותי ולגרום לי לחשוב שמשהו לא בסדר במערכת.
- Form78HiFi
- חבר ותיק

- תגובות: 1118
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 129 פעמים
אם כבר מוח וסאונד - כאשר שמעתי לראשונה את רוקפור (האיש שראה הכל) לא הבנתי למה הם חירבשו את הסאונד, היה נדמה כאילו הכל הוקלט מצויין ובשלב המיקס העבירו ה כ ל דרך איזה פרוסס לא ברור.
עבר קצת זמן - והיום אני מבין שזו היתה גאונות.
אפשר להקשיב רק לצד ימין או רק שמאל:
עבר קצת זמן - והיום אני מבין שזו היתה גאונות.
אפשר להקשיב רק לצד ימין או רק שמאל:
מקרה דומה קרה לי לפני כמה חודשים קניתי את התקליט הזה של Jefferson Airplane במצב mint פתחתי בזהירות את הניילון הנחתי על הפטיפון והתכוננתי להפתיע את אישתי .
זוועה!הייתי בטוח שהמחט התפרקה שהרמקולים נקרעו
נאלצתי לבדוק כמה וכמה תקליטים אחרים לפני שנרגעתי לחלוטין
התקליט פשוט דפוק

זוועה!הייתי בטוח שהמחט התפרקה שהרמקולים נקרעו
נאלצתי לבדוק כמה וכמה תקליטים אחרים לפני שנרגעתי לחלוטין
התקליט פשוט דפוק

-
Tankpopper
-
- חבר פעיל במיוחד

קרה לי דבר דומה מאוד לפני חודשיים עם תקליט של ג'וני מיטשל.. כמות הDistortion שיצאה ממנו הבהילה אותי כל כך ששבועיים לקח לי לסיים לעבוד על הפטיפון - ניקיתי הכל, סידרתי את הגובה והמשקל, החלפתי מחט ורצועה ואפילו את המנוע פתחתי לטיפול מסיבי! הרבה עבודה הפטיפון (הספציפי) הזה, אבל אין כיפי ממנו!
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
חלק ניכר מהאלבומים של מטאליקה מוקלטים כל כך רע(כנראה קומפרסיה מוגזמת) שהאזנה להם בווליום גבוה,יכולה לגרום
לקליפינג רציני ונזק לרמקולים..למרות שאני מחבב את המוזיקה שלהם.
לקליפינג רציני ונזק לרמקולים..למרות שאני מחבב את המוזיקה שלהם.
Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
Raniburg.
אם קנית את ג׳פרסון אירפליין בהוצאה מחודשת
עותק חדש מהניילון (ואם כן, זה כנראה היה בחנות מוכרת למדי במרכז תא). יש סיכוי טוב שקנית הדפסה פיראטית (לא רשמית).
ההדפסות האלו נעשות ללא סימני זהוי ובאות ככל הידוע לי ממז׳ אירופה.
אם שואלים את בעל החנות, הוא אומר זאת בגלוי. אבל אם לא, הוא לא יגיד כלום.
עותק חדש מהניילון (ואם כן, זה כנראה היה בחנות מוכרת למדי במרכז תא). יש סיכוי טוב שקנית הדפסה פיראטית (לא רשמית).
אם שואלים את בעל החנות, הוא אומר זאת בגלוי. אבל אם לא, הוא לא יגיד כלום.
אכן קלעת בול !!buga כתב:Raniburg.
אם שואלים את בעל החנות, הוא אומר זאת בגלוי. אבל אם לא, הוא לא יגיד כלום....
כשהייתי שם פעם נוספת,שטחתי בפניו ,והוא אכן הסביר לי בעזרת חיוך לבבי ודוגמאות
על הדפסות ''לא מקוריות'' מספרד וכיוב.
כנראה הזייפנים גם מעתיקים את printed in germany כי זה מופיע על העטיפה.
נו טוב רייבא גאלט
אני מאז קונה שם רק תקליטים משומשים בכמה שקלים התקליט
לא מזכיר שמות.
אבל כשתכנס לחנות תראה תקליטים נחשבים מאד חדשים בניילון במחירים מפתים. ברמה שזה לא הגיוני.
זה רק דורש לשאול את המוכר.
אם הם היו שמים מחירים גבוהים על זה, זו היתה חזירות והעניין היה מתפוצץ די מהר
אבל ככה זה עובר...
מי שרוצה תקליט כזה או אחר, בשביל הקטע (כי להביא אותם מקוריים זה לא עניין של מה בכך), קונה... מבחינת סאונד זה די הימור, תלוי ביצרן ובמצב הרוח.
הבעיה תהיה כשהעותקים האלו יתחילו הסתובב ביד 2, ואז כבר יהיה יותר קשה לזהות אותם
אבל כשתכנס לחנות תראה תקליטים נחשבים מאד חדשים בניילון במחירים מפתים. ברמה שזה לא הגיוני.
זה רק דורש לשאול את המוכר.
אם הם היו שמים מחירים גבוהים על זה, זו היתה חזירות והעניין היה מתפוצץ די מהר
אבל ככה זה עובר...
מי שרוצה תקליט כזה או אחר, בשביל הקטע (כי להביא אותם מקוריים זה לא עניין של מה בכך), קונה... מבחינת סאונד זה די הימור, תלוי ביצרן ובמצב הרוח.
הבעיה תהיה כשהעותקים האלו יתחילו הסתובב ביד 2, ואז כבר יהיה יותר קשה לזהות אותם
- tomyeshuah
- חבר ותיק

- תגובות: 1583
- נתן תודות: 496 פעמים
- קיבל תודות: 403 פעמים
אין ממש יתרון להוצאות תקליטים חדשות כיוון שרובן - מקורן במאסטר דיגיטלי. עדיף כבר לרכוש CD \ SACD או עותק ותיק שמור.