קורוזיה בדוד של ה-semiautomatica!

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
sbenyo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 212
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #1 

אני משתמש מעל חצי שנה במכונה משנת 2007 (במצב לא רע) המכונה עשויה משילוב של פליז ונחושת. עד כה המכונה עבדה מצויין וכל מה שנאמר עליה בכל הפורומים הוא לגמרי נכון. מכונת קפה פשוט מדהימה.

לפני יומיים הופיעו על הדוד שעשוי מפליז (brass) שני כתמים עגולים קטנים בצבע ירקרק לבן. לאחר ניקוי של הכתמים נשארו עיגולים בצבע חום ורדרד. שמתי לב שבהפעלה של המכונה, כשהיא חמה, הכתמים מתחילים לבעבע ולייצר איזו שהיא ראקציה שמוציאה צבע קצת לבן. :?
אני לא יודע מה גרם לתופעה להופיע ומה גורם לה להמשיך. אני מאוד מקווה שאין פגיעה בדוד כי אותו אי אפשר להחליף.

בשלב זה הפסקתי להשתמש במכונה כדי לא להחמיר את המצב.

האם מישהו נתקל בתופעה דומה ויודע מה הסיבה? האם יש דרכים לטפל בזה ולמנוע מזה להמשיך ולהחמיר את המצב? איך אפשר לדעת אם נגרם נזק מעבר לכתמים עצמם?

ללא קשר, האם יש דרכים מומלצות לתחזק ולשמר מכונה מפליז ונחושת?

מצורפות תמונות של המכונה והכתמים המדוברים.

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

שליחה #2 

נראה שיש דליפה של מים מהאזור המדובר, ומשם סימני הקורוזיה.
האם יש שם הברגה או הלחמה?.

sbenyo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

אפשר לראות מהתמונות שאחד הכתמים נמצא באזור חלק של הדוד ללא הלחמות או חיבורים לפחות מהצד החיצוני. (לא הצלחתי להגיע לראות מה יש בדוד מבפנים). השני קרוב יותר לחיבור למד המים אבל לא ממש עליו. הדוד עצמו נראה חזק ומאסיבי. שהעובי שניתן למדוד למעלה הוא 2~ מ"מ. מבחוץ זה נראה שהכתם אטום.

האם יש דרך לוודא אם יש דליפה?

sbenyo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

ניסיתי להפעיל את המכונה שוב אחרי יומיים של מנוחה. מיד עם עלית הלחץ והחום שני הכתמים החלו לבעבע התחתון יותר מהשני. הביעבוע נראה כמו טיפה זעירה של מים באמצע הכתם. שומעים גם קול שריקה (hiss) ברור מאוד שבא מהכתם התחתון ונעלם אם לוחצים עליו במגבת. כששמתי עליו נייר סופג לא ראיתי נוזל על הנייר.

לצערי זה לא נראה (או נשמע) טוב ויש מצב שיש איזו שהיא דליפה שלא ברור מה גורם לה. :( יכול להיות שצריך לסתום את הנקודות בחומר כלשהו.

הדבר היחיד הטוב שיצא מהניסיון הזה, שכוס הקפה שהכנתי לפחות הייתה מצויינת כמו תמיד וזה לא השפיע על התהליך והאיכות.

roni12
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 62
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #5 

היי
נזכרתי בסבב מכונות המנוף שהיו אצלך , אם אפשר לנצל את חזרתך לפורום, על איזה מכונת מנוף היית ממליץ מבחינת הטעם והאם הסמיאוטומטיקה מוציאה קפה יותר טעים ממנה ?
תודה
רוני

sbenyo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

היי רוני,

אתה כנראה חושב על מישהו אחר. לא היה אצלי סבב מכונות מנוף.

אני כן פרסמתי בעבר הסבר על הניסיון שהיה לי עם הפאבוני, שהייתה המכונה הראשונה שלי. יש לי מקום מאוד חם בלב לפאבוני שלימדה אותי בדרך הכי קשה שיש מה זה אומר להכין קפה אמיתי. מעבר פאבוני יש לי עדיין מספר מכונות ידית caravel מתקופות שונות (שנות ה-50/60). אחרי תקופה עם מכונות הידית שאכן יצרו קפה מצויין אך דרשו יותר עבודה, עברתי לסילביה. חלק מהסיבה לעזוב את מכונות הידית מעבר לקלות תפעול הייתה יכולת ההקצפה שרציתי לשדרג בצורה משמעותית. הסילביה שירתה אותי נאמנה כחצי שנה+. אז נכנס הג'וק של ה-semiautomatica ומאז שיש לי אותה אין לי צורך לחפש מכונה אחרת. היא כל מה שחיפשתי כל השנים במכונת קפה. האיכות לעומת קלות התפעול (להבדיל מהמכנות הקודומות) אופטימלית והתוצאה לא פחות ממדהימה. לצערי לאחר חצי שנה בלבד נתקלתי לצערי בבעיה שיש לי עכשיו. ידוע שה-semiautomatica נוטה ליותר תקלות (בעיקר וסת לחץ) ודגם הפליז/נחושת מצריך תחזוקה יום יומית. מעבר לזה מהניסיון שלי, לחובב קפה אמיתי זאת מכונה לכל החיים במידה והיא מחזיקה מעמד. אני חייב לציין שאני אומר את כל זה מניסיון אישי בלבד וללא שום ניסיון עם מכונות E-61 ברמות הגבוהות כך שצריך לקחת את זה בהתאם.

שורה תחתונה, יש קסם מיוחד ואיכות תוצאה במכונות ידית אבל הן בהחלט לא מתאימות לכל אחד ומצריכות השקעה. למי שיש זמן זה בהחלט דרך טובה ללמוד איך להכין קפה משובח. אחרי שעוברים הלאה קצת קשה לחזור אחורה וכשמגיעים למכונה ברמה של ה-semiautomatica אין סיבה לחפש משהו אחר, לפחות בנתיים. בסופו של דבר זה טעם אישי ולדעתי מכונות ידנית הן שלב מקסים (שוב, למי שזה מתאים לו) בדרך של חובב קפה אמיתי ללמוד על הכנת קפה ולהגיע בסופו של דבר למכונת החלומות שלו.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #7 

דווקא במקרה שלך הייתי מצפה שתלך על מכונת מנוף מסחרי, אין שם פשרות בשום אספקט.

אבל יש לי תמיד מקום חם בלב לאלקטרות ... :) ללא ספק מכונה מרהיבה עם קפה מעולה.

תקלה מבאסת (וראיתי גם את הפוסט שלך בהום בריסטה), כנראה שלא יהיה מנוס מלתקן את הדוד איכשהו או להחליפו.

אולי תנסה להתייעץ עם אינטרפרק ?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #8 

שמעתי כבר על חורים בדוד הזה.
במקרה האחרון ששמעתי זה היה עדיין באחריות והדוד הוחלף במלואו.
במקרה שלך זה כנראה להלחים את החורים בנחושת - לא יודע כמה יפה זה יהיה.
אפשר לחפש דוד אולי באיביי אבל זול זה לא יהיה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

sbenyo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

צודק, אולי יום אחד נחזור לשורשים ולמנוף מקצועי :wink:
בנתיים אפשר לקנא באיטלקים שעושים את זה נכון:

עכשיו כל המאמצים הם לפתור את הבעיה. חבל שזה קורה למכונה כל כך טובה ויפה. אני אבדוק עם אינטרפרק זה יכול להיות רעיון טוב.
אני מקווה שאני לא אצטרך להגיע למצב שצריך לרתך את הדוד. עד כמה שאני יודע להחליף אותו זה או לא אפשרי או לא משתלם.

sbenyo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

אם זה מעניין, החלפת דוד אכן אפשרית בעלות של כ-3000 ש"ח. (אחרי הנחה). :!:
זה בהחלט כואב ולא באמת משתלם. לצערי לא ברור אם יש אופציות בטוחות ואמינות אחרות. :(
בנתיים אפשר להינות רק מהיופי ולא מהקפה...

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #11 

באמת מבאס ולא ברור מדוע הדוד כל כך יקר.

כדאי לבדוק אם יש פתרונות אחרים אבל השאלה האם לא יצוצו חורים נוספים בהמשך.
בנוסף מעניין לדעת איך החורים נוצרו בכלל, האם בגלל מים לא טובים או שבוצע ניקוי אבנית עם חומר אגרסיבי או אולי כי המים בדוד לא הוחלפו המון זמן ?

בהצלחה ונסה שלא להתבאס, אם אתה אוהב את המכונה שווה לתקן אותה כי 3000 זה עדיין פחות מלרכוש חדשה...

נסה גם להתייעץ עם אילן אזולאי מהגלריה למכונות הקפה, הוא משפץ המון מכונות ומכיר היטב אלקטרות.

רונציליו
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 218
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #12 

האם בדגם כרום חורים כאלו לא היו קורים או לפחות הסבירות יותר נמוכה?
אני עומד לרכוש את הסמי אבל עדיין מתלבט. הנחושת יותר יפה מהכרום אבל אם היא פחות אמינה אז אולי עדיף כרום?..

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #13 

עקרונית אפשר להלחים נחושת עם נחושת ללטש ולישלוח לפסיבציה , אני מעריך שכול התהליך יכול לנוע בין באזור ה 1000-1500 ש"ח
אבל השאלה היא אם אין עוד מקומות שבקרוב גם הם יתחילו לידלוף , אחת הבעיות בהלחמה זה לימצוא חומר הלחמה זהה לחלוטין בצבע של הנחושת שלך , לי אגב זה ניראה יותר כמו פליז , גם שם ישנה אותה הבעיה עם הצבעים .

sbenyo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

הדוד הוא באמת מפליז (brass). עדיין לא ברור בדיוק מה גרם לבעיה כדי לטפל בה שלא תצוץ שוב.
אני אבדוק אופציות הלחמה כי בסך הכל אין לי מה להפסיד ואם זה לא יעבוד תמיד אפשר לשלם ולהחליף.

אגב זה קצת מוזר אבל יש לי Pavoni דגם chrome ישנה שקיבלתי לפני כמה שנים ורק עכשיו שמתי לב שהיא עברה מצב דומה והלחמה. היא הייתה בשימוש כמה חודשים טובים ולא הרגשתי שום בעיה. כמובן שזה לא נראה טוב אבל זה כן נראה שזה אוטם כמו שצריך.
נערך לאחרונה על ידי sbenyo ב 26/01/2013 17:59, נערך פעם 1 בסך הכל.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #15 

אם אתה רוצה לנסות אז יש במסעדת וינוסוקה בהרצליה מכונה בדיוק כמו שלך שעומדת לקישוט על הבר.
אולי יסכימו להחליף עם שלך...
אני הייתי מנסה הלחמה - אין מה להפסיד.
רונצילון - המכונה רק מצופה בכרום, זה אותו דוד ואותם חומרים.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220
קיבל תודות: 193 פעמים

שליחה #16 

הלחמה יכולה להוות פתרון טוב אם אין עוד אזורים נגועים, שיתחילו להתעורר בעוד מספר חודשים, ואז חבל על הכסף.
כדאי לעשות בדיקה מקיפה לדוד ולבדוק זאת, הדליפה מהאיזור ללא הצנרת לא נראית סימפטית.

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #17 

אני יכול לעזור לך עם ההלחמה עצמה , את הפסיבציה תיצתרך לעשות בחוץ, (גם לא בעיה אני יודע איפה עשים ) אני לא לוקח כסף, אבל הפסביציה יכולה לעלות כמה מאות שקלים , ישנה אפשרות נוספת של ציפוי פליז על הפליז הקיים וזה יפתור את בעיית צבע ההלחמה , צריך ליבדדוק את זה, אני מחר ינסה לברר , בכול אופן גם עם לא יצא מושלם אתה אולי יכול לסובב את האזור המתוקן לצד של הקיר אם יש צד כזה ?

רונציליו
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 218
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #18 

:idea:
דבוטאנט כתב: רונצילון - המכונה רק מצופה בכרום, זה אותו דוד ואותם חומרים.
...
אז להניח שהסמי בגרסת הכרום דורשת פחות תחזוקה מאשר גרסת הנחושת זה אשליה?

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #19 

גונן כתב:אני יכול לעזור לך עם ההלחמה עצמה , את הפסיבציה תיצתרך לעשות בחוץ, (גם לא בעיה אני יודע איפה עשים ) אני לא לוקח כסף, אבל הפסביציה יכולה לעלות כמה מאות שקלים , ישנה אפשרות נוספת של ציפוי פליז על הפליז הקיים וזה יפתור את בעיית צבע ההלחמה , צריך ליבדדוק את זה, אני מחר ינסה לברר , בכול אופן גם עם לא יצא מושלם אתה אולי יכול לסובב את האזור המתוקן לצד של הקיר אם יש צד כזה ?
...
(Y) סחטיין, גונן
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

sbenyo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

גונן כתב:אני יכול לעזור לך עם ההלחמה עצמה , את הפסיבציה תיצתרך לעשות בחוץ, (גם לא בעיה אני יודע איפה עשים ) אני לא לוקח כסף, אבל הפסביציה יכולה לעלות כמה מאות שקלים , ישנה אפשרות נוספת של ציפוי פליז על הפליז הקיים וזה יפתור את בעיית צבע ההלחמה , צריך ליבדדוק את זה, אני מחר ינסה לברר , בכול אופן גם עם לא יצא מושלם אתה אולי יכול לסובב את האזור המתוקן לצד של הקיר אם יש צד כזה ?
...
גונן - המון תודה על הצעת העזרה. מחמם את הלב לדעת שיש אנשים שמתנדבים לעזור. :)
הסדקים הם יותר בצד הדוד כך שבזוית נכונה הם לא יראו אבל נראה שעדיף פסיבציה או ציפוי פליז במידה ואפשר.

יש עדיין אנשים סקפטיים לגבי הלחמה כפתרון אבל כנראה שבמקרה הזה אין מה להפסיד.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”