סידבוקס - HELP

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
אוריה פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2813
שם מלא: אוריה גלזמן
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 63 פעמים

שליחה #1 

היי,

טוב אז הבנתי שאני זקוק לסידבוקס כדי לשפר את קצב ההעלה שלי ואת היחס. וכמובן כדי שלא יזרקו אותי מ TL עוד יום יומיים..
אבל..... איזה סידבוקס לקנות ?? כיצד יודעים היכן הוא ממוקם או כמה אנשים באמת חולקים אותו ?
כאחד שמוריד הרבה חומרים - איזה נפח אני צריך ?
אני מבין שהוא קשור רק לההעלה שלי ולא להורדה - נכון ?
כמה עולה דבר כזה ?

מי יכול להמילץ על סידבוקס טוב ויחסית זול ? אולי מהאתר הזה - servers.mn ?

והכי חשוב - מה קשר בין סידבוקס שאני קונה באיזה מקום לבין ההורדות שלי ב TL ????
איך הם בכלל יודעים שם שיש לי סידבוקס ואיזה הוא ?
ואם אני מנוי בעוד אתרים כאלו - האם זה ישפיע גם שם ?

בקיצור.... HELP !!!

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4081
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 283 פעמים

שליחה #2 

רשמתי את זה בפוסט אחר:

אני אעבור על זה בנקודות:
1. מיקום השכרת הסידבוקס מאוד חשוב.
2. ובנוסף לכך גם החברה שבה השרת מאוכסן חשוב מאוד, מבחינה קישורית.

מיקום השכרת הסידבוקס:
במידה ואני חבר בTL למשל, שהרוב שם הוא מאירופה אני ארצה שיהיה לי שרת באירופה, מפני שעניין השיהוי מאוד חשוב בהורדות (ככה פרוטוקול TCP עובד), ככל שאתה קרוב יותר המהירות הורדה והעלאה תיהיה גבוהה יותר.
אם יהיה לי שרת בארה"ב לדוגמא רוב הסיכויים שאני אוריד נמוך יותר ממישהו עם אותו שרת מאירופה , כשרוב הSWARM הוא מאירופה.

2.יש המון חברות שמשכירות SeedBox חלק משכירות משרתים של OVH, LeaseWeb, Root.lu , Redstation, Server4you ועוד המון. למה זה חשוב דרך איזה חברה החברה שאתה שוכר דרכה את הSeedBox?
לדוגמא: לOVH יש המון שרתים שמשמשים לSEEDBOX , ברגע שיש לך BOX דרכם ואתה מוריד טורנט, סיכוי מאוד גדול שאתה תוריד ממישהו שגם דרך OVH, ומה שבעצם יקרה שהמהירות בינכם תיהיה ממש גבוהה, שאפילו תעבור את המהירות שהובטחה לך.
במידה ולקחת סידבוקס של חברה לא מוכרת שהם שוכרים שרתים מספק לא מוכר, רוב הסיכויים שאותו ספק יש לו קישוריות לא טובה, ויש לו PEERING רק ל2-3 מקומות כמו לDE-CIX ולLINX והם PEERING ציבוריים, אז מה שיקרה שהמהירות לאותם שרתים שלא באותו DATA CENTER המהירות תיהיה ממש לא טובה.
למשל OVH וLEASEWEB יש להם המון PEERING פרטיים מה שאומר שהם מקבלים רוחב פס עצום לאותם מקומות, מה שבסופו של דבר משפיע במהירות בין שרת לשרת.

יש עוד עניין נוסף שקשור אבל זה כבר OVERKILL למי שמתעניין בסידבוקס, וזה בעצם מה הספקים של אותם חברות שרתים, COGENTO , LEVEL3 INTEROUTE וכו'.
מכיוון שבסופו של דבר מה שמשפיע על המהירות זה הדרך הקצרה ביותר לשרת שלך והזמן שיהוי הנמוך ביותר עם רוחב פס גדול כמה שיותר.

אני אסכם ואומר שיש המון חשיבות למיקום הגיאוגרפי ולמיקום הווירטואלי גם כן של הSEEDBOX..

אם יש לך עוד שאלות , אתה מוזמן לשאול.

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #3 

אוריה, חבל על הכסף שלך, תשתמש בטורנטים ציבורים.
זה דרוש ידע מעמיק והתעסקות.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

אוריה פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2813
שם מלא: אוריה גלזמן
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 63 פעמים

שליחה #4 

mp3lll כתב:אוריה, חבל על הכסף שלך, תשתמש בטורנטים ציבורים.
זה דרוש ידע מעמיק והתעסקות.
...
אני יודע אבל אז אתר כמו TL יחסם ולא אוכל להוריד משם. ויש בו אחלה תכנים...
לצורך הענין עונות שלמות של סדרות שאני רואה אפילו 6 שנים אחורה.

יש לך המלצות על תארים אחרים טובים ?

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #5 

מטראקרים ציבוריים (כגון piratebay) הייתי נזהר מאד, יש מחקרים שמראים שאם אתה מוריד משם משהו תוך זמן קצר אתה מצטרף לאיזה מאגר של ה-FBI או משהו כזה. במיוחד "למתחילים" ממש לא הייתי ממליץ להכניס לזה.

טראקרים שקל יחסית לשמור על רטיו וקל להכנס אליהם (ולכן כן מומלצים למתחילים) הם bitsoup ו-fano. ב-bitsoup לא צריך הזמנה אבל יש מגבלה על כמות המשתמשים, מניסיון אם תנסה כל כמה ימים בסוף תצליח להכניס. fano הוא טראקר לטבי מצוין שלמיטב הבנתי זה בדיוק אותו דבר (לא צריך הזמנה אבל יש מגבלה על כמות המשתמשים), אני לא בטוח עד כמה קל לתפוס מקום פנוי ב-fano אבל אם זה אפשרי זה בהחלט שווה את המאמץ.

אפשר גם לעקוב בשלל פורומים על טראקרים עם הרשמה פתוחה, כמו לדוגמא כאן - רק שם לב שחלק מהטראקרים מוגבלים לתוכן מאד מסוים או פשוט לא שווים הרבה, מומלץ לחפש ביקורת על הטראקר לפני שמשקיעים בו זמן.

כהערת אגב, אני רוצה לציין שעם אפלוד של 1.5M אין לי שום בעיה של רטיו ב-TL (הצטרפתי ב-open signup שבוע שעבר). אני בטוח שזה יותר קל עם seedbox או ע"י קניית VIP, אבל למי שרוצה לחסוך את הכסף בהחלט אין שום בעיה לשמור על רטיו גם בלי זה - צריך רק קצת איפוק בהתחלה. עדיין לטראקרים כמו TL קשה יחסית להכנס.

מי שמעוניין בעוד פרטים יכול ליצור קשר בפרטי.

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #6 

ערן, שטוץ במיץ...
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

mp3lll כתב:ערן, שטוץ במיץ...
...
אתה טועה.

זה מאוד נכון, זאת אחת הסיבות שחברות שמוכרות סידבוקסים לא מאשרים טורנטים ציבוריים על השרתים שלהם.
ראיתי בפורום של חברה מסויימת שבעטו מישהו בגלל שהוא הוריד טורנט ציבורי.
לא החזירו לו את הכסף ולא נתנו לו אזהרה, פשוט העיפו אותו משם תוך כדי שאמרו לו שזה אסור באופן מוחלט.
הסיבה לכך שאחרי זה הם מקבלים בראש מהחברה שבעצם משכירה להם את השרתים, בדיוק מהסיבה הזאת.

sYn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1043
נתן תודות: 127 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #8 

Class889 כתב:רשמתי את זה בפוסט אחר:

אני אעבור על זה בנקודות:
1. מיקום השכרת הסידבוקס מאוד חשוב.
2. ובנוסף לכך גם החברה שבה השרת מאוכסן חשוב מאוד, מבחינה קישורית.

מיקום השכרת הסידבוקס:
במידה ואני חבר בTL למשל, שהרוב שם הוא מאירופה אני ארצה שיהיה לי שרת באירופה, מפני שעניין השיהוי מאוד חשוב בהורדות (ככה פרוטוקול TCP עובד), ככל שאתה קרוב יותר המהירות הורדה והעלאה תיהיה גבוהה יותר.
אם יהיה לי שרת בארה"ב לדוגמא רוב הסיכויים שאני אוריד נמוך יותר ממישהו עם אותו שרת מאירופה , כשרוב הSWARM הוא מאירופה.

2.יש המון חברות שמשכירות SeedBox חלק משכירות משרתים של OVH, LeaseWeb, Root.lu , Redstation, Server4you ועוד המון. למה זה חשוב דרך איזה חברה החברה שאתה שוכר דרכה את הSeedBox?
לדוגמא: לOVH יש המון שרתים שמשמשים לSEEDBOX , ברגע שיש לך BOX דרכם ואתה מוריד טורנט, סיכוי מאוד גדול שאתה תוריד ממישהו שגם דרך OVH, ומה שבעצם יקרה שהמהירות בינכם תיהיה ממש גבוהה, שאפילו תעבור את המהירות שהובטחה לך.
במידה ולקחת סידבוקס של חברה לא מוכרת שהם שוכרים שרתים מספק לא מוכר, רוב הסיכויים שאותו ספק יש לו קישוריות לא טובה, ויש לו PEERING רק ל2-3 מקומות כמו לDE-CIX ולLINX והם PEERING ציבוריים, אז מה שיקרה שהמהירות לאותם שרתים שלא באותו DATA CENTER המהירות תיהיה ממש לא טובה.
למשל OVH וLEASEWEB יש להם המון PEERING פרטיים מה שאומר שהם מקבלים רוחב פס עצום לאותם מקומות, מה שבסופו של דבר משפיע במהירות בין שרת לשרת.

יש עוד עניין נוסף שקשור אבל זה כבר OVERKILL למי שמתעניין בסידבוקס, וזה בעצם מה הספקים של אותם חברות שרתים, COGENTO , LEVEL3 INTEROUTE וכו'.
מכיוון שבסופו של דבר מה שמשפיע על המהירות זה הדרך הקצרה ביותר לשרת שלך והזמן שיהוי הנמוך ביותר עם רוחב פס גדול כמה שיותר.

אני אסכם ואומר שיש המון חשיבות למיקום הגיאוגרפי ולמיקום הווירטואלי גם כן של הSEEDBOX..

אם יש לך עוד שאלות , אתה מוזמן לשאול.
...
מה בדבר SEEDBOX ל CHDBITS או HDCHINA? שגם ייתן קצב FTP טוב לארץ שרוצים את התוכן מקומית?

dgent
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2221
נתן תודות: 158 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #9 

Class889 כתב:
...
אתה טועה.

זה מאוד נכון, זאת אחת הסיבות שחברות שמוכרות סידבוקסים לא מאשרים טורנטים ציבוריים על השרתים שלהם.
לא החזירו לו את הכסף ולא נתנו לו אזהרה, פשוט העיפו אותו משם תוך כדי שאמרו לו שזה אסור באופן מוחלט.
הסיבה לכך שאחרי זה הם מקבלים בראש מהחברה שבעצם משכירה להם את השרתים, בדיוק מהסיבה הזאת.
...
השאלה שלי , מהזה משנה בארץ לחבר'ה... האכיפה גם ככה ברמה גבוהה ...

l33cher
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1895
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #10 

אם אתה מחפש סידבוקס בזול - תתחיל מ seed.st

שרת 100מגהביט עם דיסק 100גיגה יעלה לך 6$ בחודש - בדיוק מנת שווארמה עם טרופית :P

בנוסף הם יושבים על תשתית של OVH אז יש להם חיבור מעולה :) וגם אין הגבלת תעבורה (מה שכן גם הם אוסרים על טורנטים ציבוריים.. - אז שים לב מה אתה מוריד)

לגבי טראקרים קלים בשביל ההתחלה ע"מ להמנע מהציבוריים - תתחיל עם speed.cd

יש שם די הכל מהכל וכמעט לא משנה מה תוריד תמיד יורידו ממך,מה שיגביר לך את הRATIO די מהר.

בונוס - יש שם לא מעט FREE LEECH (אני בקושי השתמשתי,סתם שתדע)
th1s 1s my d1st0rt3d r34l1ty

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #11 

Class889 כתב:
...
אתה טועה.

...
יקירי, כנראה לא הבנת על מה כתבתי שטיות.

״מטראקרים ציבוריים (כגון piratebay) הייתי נזהר מאד, יש מחקרים שמראים שאם אתה מוריד משם משהו תוך זמן קצר אתה מצטרף לאיזה מאגר של ה-FBI או משהו כזה. במיוחד "למתחילים" ממש לא הייתי ממליץ להכניס לזה. ״

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

sYn כתב: מה בדבר SEEDBOX ל CHDBITS או HDCHINA? שגם ייתן קצב FTP טוב לארץ שרוצים את התוכן מקומית?
...
OVH.
כי יש שם המון אנשים עם סידבוקסים של OVH וKIMISUFI.

sYn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

הוא נותן קצב שליחה טוב גם למשתמשים סינים, שהם מרבית ה SEEDERS שם?

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

מצאתי פורום מסויים ששם בחור מסין אומר שיש להם *** של חיבורים לא משנה מאיפה הם מורידים.
והם משכירים מ2 מקומות עיקריים מיפו ומOVH, וממה שהבנתי מדבריו שהמהירות הכי טובה שהם מקבלים זה מיפן.
אבל סידבוקס מיפן בשביל יהיה על הפרצוף, ומOVH המהירות לשם היא סבירה, כמובן לא כמו אירופה אבל עדיין בסדר גמור.

sYn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

קשה לשמור ככה על RATIO ב CHDBITS, אולי לעבור לאיזה שרת טורנט בארופה...

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

הייתי אומר תנסה קודם, אני לא חושב שיש בעייה שם לשמור על רטיו עם OVH ממה שקראתי.
יש המון ריסלרים של OVH
underleech.org
seed.st
servers.mn
biohost
ועוד המון שלא עולה לי בראש כרגע.

sYn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

Class889 כתב:הייתי אומר תנסה קודם, אני לא חושב שיש בעייה שם לשמור על רטיו עם OVH ממה שקראתי.
יש המון ריסלרים של OVH
underleech.org
seed.st
servers.mn
biohost
ועוד המון שלא עולה לי בראש כרגע.
...
עם seedboxes.cc קצב השליחה עומד על 10KB.

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

יש לך גישת SSH לעשות טרייס ?
שנראה האם זה נובע בגלל עומס.

sYn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

הכוונה בקצב השליחה ל PEERS... לסידבוק זה ירד ב 60MB/S.

יש טעם לבטל ולעבור ל OVH?

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #20 

seedboxes.cc משתמשים בOVH
:)

אני יודע שהתכוונת לקצב שליחה לPEERS. בגלל זה אני שואל אם יש לך גישת SSH לעשות טרייס לאותו IP שאתה שולח.
שניתן יהיה לראות האם העומס נובע מOVH.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”