חיבור נייד לטלויזיה

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
shagam11 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

יש לי מחשב נייד SAMSUNG 300V5A-S0AIL ומכשיר טלויזיה LCD ישן מסוג טושיבה (ללא HDMI) אני מנסה לחבר את הנייד בכבל HDMI לטלויזיה כאשר צד אחד של הכבל הוא HDMI והצד השני הוא 3 צבעים (אדום, לבן, צהוב) ושאלתי היא לאן לחבר את 3 הצבעים (מאחר ויש כל מיני שלישיות הצבעים הללו) והאם ישנן פעולות נוספות שעלי לבצע, במחשב או בטלויזיה, כדי לראות את המחשב בטלויזיה?

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2833
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שליחה #2 

HDMI לא מתחבר לקומפוזיט (בננות) בלי ממיר. אתה יכול לזרוק את הכבל שיש לך, ולקנות כזה http://lenkeng.en.alibaba.com/product/6 ... V_PS3.html
..

shagam11 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

תודה על תשובתך, צירתפתי תמונה של

שליחה #3 

הכבל, האם אתה בכל זאת סבור שהכבל איננו תקין?

EFIBET
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1110
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 70 פעמים

שליחה #4 

חבר,

הכבל לא מתאים כי מעבר לחיבור הפיזי גם צריך התאמה ב"אותות" שעוברים בכבל.

החיבור PL(אדום\לבן\צהוב) הוא לאות אנאלוגי של רמקול ימין\רמקול שמאל ואות החוזי

החיבור HDMI הוא לאותות דיגטלים ש"מכילים" בתוכם את האינפורמציה.

כמו שאמר קודמי - נדרש פה להוסיף רכיב "ממיר" שיודע לתאם את שני סוגי הפרוטוקולים הללו.

אולי אולי הכבל הזה מכיל את הממיר "מובנה", האם יש לך את הדגם של הכבל?

אפי

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2833
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שליחה #5 

אין לי ספק שהכבל תקין... הבעיה היא שטרם יוצרו המכשירים שיכולים להתחבר אליו :lol:

באיביי ושאר אתרים אתה יכול להשיג כל כבל שתרצה, שיחבר לך כל דבר לכל דבר אחר. הבעיה הקטנה איתם זה שהם לא עובדים. חוץ מזה, באמת סבבה.
..

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

shagam11 כתב:יש לי מחשב נייד SAMSUNG 300V5A-S0AIL ומכשיר טלויזיה LCD ישן מסוג טושיבה (ללא HDMI) אני מנסה לחבר את הנייד בכבל HDMI לטלויזיה כאשר צד אחד של הכבל הוא HDMI והצד השני הוא 3 צבעים (אדום, לבן, צהוב) ושאלתי היא לאן לחבר את 3 הצבעים (מאחר ויש כל מיני שלישיות הצבעים הללו) והאם ישנן פעולות נוספות שעלי לבצע, במחשב או בטלויזיה, כדי לראות את המחשב בטלויזיה?
...
הפעולה היחידה שאתה צריך לעשות זה לרכוש ממיר אקטיבי (למעשה זה נקרא SCAN CONVERTER או DOWN SCALLER) אשר ממיר את האות היוצא מחיבור HDMI של המחשב לכניסת COMPOSITE של המסך + אודיו אנלוגי (המכשיר נקרא גם DE EMBEDDER).

בכל אופן כיום מרבית המכשירים מבצעים את ההפך, משיטה ישנה לחדשה ומכשירים שעושים אחורה לא נמצאים בכל חנות אלא רק בכמה חנויות בודדות ולפעמים גם לפי הזמנה אישית.
כמובן המכשיר הזה יקר ביחס למכשיר אחר... לכן המלצה שלי היא בכלל לשדרג את המסך טלויזיה ולהיכנס ברגל ימין לשנת 2013...

http://www.atlona.com/Atlona-HDMI-DVI-t ... erter.html
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”