לגבי הרסיבר הנ"ל, אני מעוניין לדעת אילו הגדרות להגדיר ב 5.1 (הזוג סראונד יושבים מאחור)
סאב גדול יושב משמאל לרמקול שמאלי קדמי. (phase כבוי, crossover ב MAX)
1. מה משמעות גודל הרמקול? small / right - ז"א לפי מה אני קובע?
2. sur. lr הינם עבור צדדיים לא?! שאני מנסה לבטל אותם, הם מבטלים אוט' גם את sur. B
- לפי ההיגיון שלי רק SUR. B LR צריך להיות פעיל. אבל אינני מצליח להפעיל רק אותו, אלא רק אם SUR. LR פועלים גם.
3. crossover על כמה??
4. SWFR phase NRM - האם זה בסדר?
5. extra bass OFF??
כל השאר ברירת מחדל. האם אני צריך לגעת במשהו נוסף ואם כן אז מה להגדיר?
מבחינת המרחקים וזוויות - הפעלתי YAPO הוא עשה כיוונון כל balance.
כוונון הגדרות לרסיבר yamaha rx-v465
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
1. SMALL אם יש לך סאב. נקודה.
2. אם אין לך 7.1 רמקולים, אין לך צורך בראונד אחורי ואתה צריך להתמש בסראונד "הצדדי". כמו בקטע עם ה-SMALL שבכלל לא קשור לגודל הפיזי של הרמקול, זה יותר עניין של סמנטירה והיצמדות למושגים שהוכתבו אי-שם לפני 20-30 שנה...
3. איזה רמקולים יש לך? מה הנתונים שלהם? בגדול, 80-100 הרץ זה הסטנדרט, אבל זה באמת תלוי ברמקולים שלך...
4. כן.
5. לעניות דעתי, כן, אבל תנסה עם ובלי ותראה מה נשמע לך יותר טוב.
נ.ב. ה-YPAO לא הגדיר לך אוטומטית את הקרוסאובר ברסיבר?
2. אם אין לך 7.1 רמקולים, אין לך צורך בראונד אחורי ואתה צריך להתמש בסראונד "הצדדי". כמו בקטע עם ה-SMALL שבכלל לא קשור לגודל הפיזי של הרמקול, זה יותר עניין של סמנטירה והיצמדות למושגים שהוכתבו אי-שם לפני 20-30 שנה...
3. איזה רמקולים יש לך? מה הנתונים שלהם? בגדול, 80-100 הרץ זה הסטנדרט, אבל זה באמת תלוי ברמקולים שלך...
4. כן.
5. לעניות דעתי, כן, אבל תנסה עם ובלי ותראה מה נשמע לך יותר טוב.
נ.ב. ה-YPAO לא הגדיר לך אוטומטית את הקרוסאובר ברסיבר?
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
1. שטויות במיץ. אין שום קשר בין SMALL ו-LARGE לבין גודל האלמנטים. ראה עוד כאן: www.audyssey.com/blog/2009/05/small-vs-large/
3. 80 הרץ צריך להיות סבבה, אבל אתה תמיד יכול לבדוק אם אתה שומע הבדלים בין חיתוך ב-80 הרץ לחיתוך ב-100 הרץ...
3. 80 הרץ צריך להיות סבבה, אבל אתה תמיד יכול לבדוק אם אתה שומע הבדלים בין חיתוך ב-80 הרץ לחיתוך ב-100 הרץ...