התנערות מאחריות לדיסק קשיח ברשת KSP
-
sufgi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3748
- נתן תודות: 253 פעמים
- קיבל תודות: 216 פעמים
לפני כשנתיים וחצי רכשתי דיסק קשיח WD 1.5TB
בבדיקה שביצעתי לדיסק, גיליתי שיש מאות סקטורים לא תקינים.
כיוון שהדיסק עדיין באחריות, הבאתי אותו לאחד מסניפי KSP לצורך החלפתו.
המוכר בסניף ביצע בדיקה פיזית לדיסק כדי לוודא שאין לו נזק חיצוני, ולאחר מכן קיבל את הדיסק לצורך העברתו למעבדה.
בטופס המסירה למעבדה נאלצתי לחתום על סעיף שאומר שבמידה וימצא נזק פיזי למוצר,האחריות בטלה.
לפני שחתמתי שאלתי את המוכר בקשר לסעיף, ונאמר לי שזה סעיף קבוע בטופס שלהם ובמקרה שלי לא אמורה להיות בעיה כיוון שהוא ביצע בדיקה.
כמו כן הדיסק נבדק בנוסף במעבדה שבחנות לפני שהוא מועבר למימוש האחריות.
היום יצרתי קשר עם KSP כדי לבדוק מה קורה עם הדיסק, ונאמר לי שנמצא נזק פיזי ולכן הדיסק לא באחריות.
כל נסיונות הסבר שלא היה נזק שהדיסק נמסר ויתכן וזה קרה לאחר מסירת הדיסק, נתקלו בחומה.
בנוסף התברר לי ש KSP מייבאים בעצמם את הדיסקים, כך שיש להם אינטרס ברור לא להחליף את הדיסק.
ברור לי שאני חתום על כך שהם לא אחראים במקרה של נזק פיזי, אבל מצד שני אין אפשרות למסור רכיב למעבדה מבלי לחתום על הסעיף.
אני כמובן לא אומר ש KSP גרמו בכוונה נזק, אבל יתכן שהוא נגרם בטעות בזמן שהדיסק היה אצלם, בשינוע שלו למעבדה וכד׳ .
תמוה מאוד שדיסק שנבדק פיזית בחנות ולאחר מכן במעבדת החנות ונמצא תקין (אם היה נמצא נזק פיזי במעבדת החנות, הם מראש היו מיידעים אותי ולא שולחים אותו למעבדה הראשית), נמצא עם נזק במעבדה שניה.
מישהו נתקל במקרה דומה? איך אפשר לפתור את הבעיה?
כמובן ש KSP יפסידו לקוח "כבד״ במידה ובעיה זו לא תפתר.
בבדיקה שביצעתי לדיסק, גיליתי שיש מאות סקטורים לא תקינים.
כיוון שהדיסק עדיין באחריות, הבאתי אותו לאחד מסניפי KSP לצורך החלפתו.
המוכר בסניף ביצע בדיקה פיזית לדיסק כדי לוודא שאין לו נזק חיצוני, ולאחר מכן קיבל את הדיסק לצורך העברתו למעבדה.
בטופס המסירה למעבדה נאלצתי לחתום על סעיף שאומר שבמידה וימצא נזק פיזי למוצר,האחריות בטלה.
לפני שחתמתי שאלתי את המוכר בקשר לסעיף, ונאמר לי שזה סעיף קבוע בטופס שלהם ובמקרה שלי לא אמורה להיות בעיה כיוון שהוא ביצע בדיקה.
כמו כן הדיסק נבדק בנוסף במעבדה שבחנות לפני שהוא מועבר למימוש האחריות.
היום יצרתי קשר עם KSP כדי לבדוק מה קורה עם הדיסק, ונאמר לי שנמצא נזק פיזי ולכן הדיסק לא באחריות.
כל נסיונות הסבר שלא היה נזק שהדיסק נמסר ויתכן וזה קרה לאחר מסירת הדיסק, נתקלו בחומה.
בנוסף התברר לי ש KSP מייבאים בעצמם את הדיסקים, כך שיש להם אינטרס ברור לא להחליף את הדיסק.
ברור לי שאני חתום על כך שהם לא אחראים במקרה של נזק פיזי, אבל מצד שני אין אפשרות למסור רכיב למעבדה מבלי לחתום על הסעיף.
אני כמובן לא אומר ש KSP גרמו בכוונה נזק, אבל יתכן שהוא נגרם בטעות בזמן שהדיסק היה אצלם, בשינוע שלו למעבדה וכד׳ .
תמוה מאוד שדיסק שנבדק פיזית בחנות ולאחר מכן במעבדת החנות ונמצא תקין (אם היה נמצא נזק פיזי במעבדת החנות, הם מראש היו מיידעים אותי ולא שולחים אותו למעבדה הראשית), נמצא עם נזק במעבדה שניה.
מישהו נתקל במקרה דומה? איך אפשר לפתור את הבעיה?
כמובן ש KSP יפסידו לקוח "כבד״ במידה ובעיה זו לא תפתר.
- mp3lll
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20679
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 969 פעמים
מה זה הגישה הזו יפסידו לקוח? בזיון! אתה באחריות אין סיבה שלא תקבל שירות!
חבל שלא צילמת את הדיסק, או היית אומר למוכר תחתום לי שהבאתי לך דיסק תקין ( למרות שכולנו ככה המוכר אמר ואנחנו סומכים)
נסה להשתמש בפייסבוק שלהם, מנסיון שלי הם די אטומים רשת קטנה יכולים לצפצף...
חבל שלא צילמת את הדיסק, או היית אומר למוכר תחתום לי שהבאתי לך דיסק תקין ( למרות שכולנו ככה המוכר אמר ואנחנו סומכים)
נסה להשתמש בפייסבוק שלהם, מנסיון שלי הם די אטומים רשת קטנה יכולים לצפצף...
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.
גם לי קרה משהו דומה אצלם. רכשתי אצלם מלא דיסקים עם השנים, כאשר היה לי דיסק 500GB ישן של סיגייט, עוד מהתקופה שהיו נותנים 5 שנים אחריות. הדיסק עשה בעיות אז באתי אליהם למעבדה בסניף. הבחור קודם כל ישר עשה פרצוף והטיל ספק שעדיין יש אחריות, הראתי לו את הקבלה, ואז הוא לקח את הדיסק ובחן אותו ויזואלית איזה חמש דקות (אם היה לו מיקרוסקופ הוא היה משתמש בו), עד שהוא מצא חתיכת פלסטיק קטנטנה שבורה מאחור, וישר קפץ בשמחה ואמר שבגלל זה אין אחריות.
אין לי מושג אם "הנזק" הזה היה כבר לפני שהוא שם ידיים על הדיסק, ולכן לא באתי אליו בהאשמות. לקחתי את הדיסק והלכתי, כאשר לבסוף התברר שעדכון קושחה פתר את הבעיה.
אין לי מושג אם "הנזק" הזה היה כבר לפני שהוא שם ידיים על הדיסק, ולכן לא באתי אליו בהאשמות. לקחתי את הדיסק והלכתי, כאשר לבסוף התברר שעדכון קושחה פתר את הבעיה.
-
sufgi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3748
- נתן תודות: 253 פעמים
- קיבל תודות: 216 פעמים
נראה לך שהמוכר היה מסכים לחתום על מסמך כזה???mp3lll כתב:מה זה הגישה הזו יפסידו לקוח? בזיון! אתה באחריות אין סיבה שלא תקבל שירות!
נסה להשתמש בפייסבוק שלהם, מנסיון שלי הם די אטומים רשת קטנה יכולים לצפצף......
הם לא משאירים לך ברירות והדרך היחידה לשלוח מוצר למעבדה הוא לחתום על הטופס שלהם.
בפעם הבאה, ואני מקוה שלא תגיע, אני אצלם את המוצר מכל זוית אפשרית (וחבל שכך צריך להיות לפני ששולחים מוצר למעבדה).
תאמין לי שהם יפסידו הרבה יותר מאובדן לקוח , שבין היתר גם הביא קרובי משפחה וחברים לרכוש ברשת.
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14362
- נתן תודות: 991 פעמים
- קיבל תודות: 1221 פעמים
גודל נפש
באיבורי היה לי מקרה הפוך. המוכר לא שאל שאלות, הוריד מהמדף דיסק חדש ונתן לי במקום
תוך 3 דקות מרגע שנכנסתי עם הדיסק התקול לחנות, יצאתי עם חדש ביד ועוד גדול יותר מהתקול.
(הדיסק התקול היה 320GB וקיבלתי 500GB)
http://www.hometheater.co.il/vt147949.% ... 7%99%D7%9D
באיבורי היה לי מקרה הפוך. המוכר לא שאל שאלות, הוריד מהמדף דיסק חדש ונתן לי במקום
תוך 3 דקות מרגע שנכנסתי עם הדיסק התקול לחנות, יצאתי עם חדש ביד ועוד גדול יותר מהתקול.
(הדיסק התקול היה 320GB וקיבלתי 500GB)
http://www.hometheater.co.il/vt147949.% ... 7%99%D7%9D
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6607
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
- יצירת קשר:
טלHD ,
כנ"ל. באיבורי סניף רחובות יצא לי לקבל שירות מעולה כל כך הרבה פעמים. אני רוכש לפחות 6 מחשבים בשנה (משפחה, חברים, אני) ואת כולם הפנתי אחרי המקרה עם KSP לשם. אין אחד שלא יצא מרוצה...
כנ"ל. באיבורי סניף רחובות יצא לי לקבל שירות מעולה כל כך הרבה פעמים. אני רוכש לפחות 6 מחשבים בשנה (משפחה, חברים, אני) ואת כולם הפנתי אחרי המקרה עם KSP לשם. אין אחד שלא יצא מרוצה...
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
אני מטעם העבודה קניתי אצלם מגירה לכונן קשיח ב-80 ש"ח. איך שהנכנסו אליה כוננים התחילו בעיות.
חזרתי אליהם ואמרתי שאני רוצה להחזיר - לא הסכימו. בדיקת מעבדה.
בקיצור לבסוף - אחרי ששרפו לי ימבה זמן, אמרו שזה לא תקול ולא מעניין אותם.
נשארתי עם מגירה אפויה למחצה.
פעם עובדת פעם לא. ואתה עובד עם כוננים עם מלא מידע.
מגירה של 80 ש"ח, הייתי מוכן לקנות מגירה משודרגת - כלום לא עניין אותם.
זה היה בסניף בדרך השלום.
בסניף ברעננה דווקא השירות טוב.
Sufgi - היית מצלם לפני, ואחרי שהם טוענים לנזק פיזי - לבקש שייראו לך את הנזק הפיזי.
איזה חוצפה.
בכלל - עשיתי קצת בדיקה לאחרונה בנוגע לכוננים - הבנתי שכוננים קונים רק מבית טוב ועם אחריות טובה.
כמות הכוננים שנהרסים היום (כנראה בגלל אגדות תאילנד) הן פשוט לא נורמליות
חזרתי אליהם ואמרתי שאני רוצה להחזיר - לא הסכימו. בדיקת מעבדה.
בקיצור לבסוף - אחרי ששרפו לי ימבה זמן, אמרו שזה לא תקול ולא מעניין אותם.
נשארתי עם מגירה אפויה למחצה.
פעם עובדת פעם לא. ואתה עובד עם כוננים עם מלא מידע.
מגירה של 80 ש"ח, הייתי מוכן לקנות מגירה משודרגת - כלום לא עניין אותם.
זה היה בסניף בדרך השלום.
בסניף ברעננה דווקא השירות טוב.
Sufgi - היית מצלם לפני, ואחרי שהם טוענים לנזק פיזי - לבקש שייראו לך את הנזק הפיזי.
איזה חוצפה.
בכלל - עשיתי קצת בדיקה לאחרונה בנוגע לכוננים - הבנתי שכוננים קונים רק מבית טוב ועם אחריות טובה.
כמות הכוננים שנהרסים היום (כנראה בגלל אגדות תאילנד) הן פשוט לא נורמליות
מקרה אחר אבל דומה
רכשתי דיסק ולאחר שנתיים וחצי התקלקל.
בדקתי באתר של WD וראיתי שהוא עדיין באחריות,
ניגשתי לKSP ושם , להפתעתי, נאמר לי שהם נותנים שנתיים אחריות בלבד.
נכון, הם הראו לי את הרכישה שם רשום במפורש שיש שנתיים אחריות
אבל הייתי מצפה שיחליפו לי את הכונן אם הייצרן נותן אחריות.
פניתי וWD והם דורשים מכתב סירוב רשמי באנגלית.
כמובן שפניתי ל-KSP לקבל מכתב כזה אבל עדיין לא קיבלתי תשובה.
אני לא מתכוון לרכוש שם יותר.
בדקתי באתר של WD וראיתי שהוא עדיין באחריות,
ניגשתי לKSP ושם , להפתעתי, נאמר לי שהם נותנים שנתיים אחריות בלבד.
נכון, הם הראו לי את הרכישה שם רשום במפורש שיש שנתיים אחריות
אבל הייתי מצפה שיחליפו לי את הכונן אם הייצרן נותן אחריות.
פניתי וWD והם דורשים מכתב סירוב רשמי באנגלית.
כמובן שפניתי ל-KSP לקבל מכתב כזה אבל עדיין לא קיבלתי תשובה.
אני לא מתכוון לרכוש שם יותר.
- eyalgro
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 291
- נתן תודות: 13 פעמים
- קיבל תודות: 46 פעמים
אל תשבור את הראש איתם...
מנסיון, אם הדיסק עדיין באחריות של WD - ואתה יכול לבדוק לפי סיריאלי באתר שלהם, פשוט תפנה לספק מורשה שלהם בארץ (ראה פרטים למטה) ויחליפו לך...
לכל היותר יקחו עמלה של עד 20 דולר...
אני החלפתי ככה אפילו דיסקים שנרכשו בחו"ל ולא היו במלאי בארץ - שילמתי כ- 15 עד 20 דולר עמלת הזמנה וקיבלתי דיסק חדש באריזה תוך כשבועיים.
Tech Data Advanced
Internal Drives and Branded
Intergama Building
Industrial Park
Kfar Neter , P.O.B 3845
Israel
Phone: +972.9.764.4783
Fax: +972.9.766.4888
http://www.techdata.co.il/
[email protected]
מנסיון, אם הדיסק עדיין באחריות של WD - ואתה יכול לבדוק לפי סיריאלי באתר שלהם, פשוט תפנה לספק מורשה שלהם בארץ (ראה פרטים למטה) ויחליפו לך...
לכל היותר יקחו עמלה של עד 20 דולר...
אני החלפתי ככה אפילו דיסקים שנרכשו בחו"ל ולא היו במלאי בארץ - שילמתי כ- 15 עד 20 דולר עמלת הזמנה וקיבלתי דיסק חדש באריזה תוך כשבועיים.
Tech Data Advanced
Internal Drives and Branded
Intergama Building
Industrial Park
Kfar Neter , P.O.B 3845
Israel
Phone: +972.9.764.4783
Fax: +972.9.766.4888
http://www.techdata.co.il/
[email protected]
פניתי, וקיבלתי תשובה שכיוון שהדיסק לא נרכש דרכם הם לא מטפלים בו.eyalgro כתב:אל תשבור את הראש איתם...
[email protected]...
- Hertz33
- חבר ותיק

- תגובות: 2910
- נתן תודות: 35 פעמים
- קיבל תודות: 138 פעמים
מעצבן, אני דווקא היה לי שירות טוב דרכם. נשרף לי הכרטיסים מסך(פעמיים) והוחלף פעמיים. אומנם לקחת שבוע אבל הוחלף לחדש לגמרי. לא ברור עדיין איך הסניפים שאני רוכש בהם שהם בראשון וחולון תמיד מפוצצים. אני בזמן האחרון מגיע לאייבורי מטעמי נוחות כי יש סניף קרוב לעבודה ותמיד אני יוצא תוך חמש דקות. בקי אס פי צריכים לאמץ את השיטה של אייבורי שיש מוכר למחשבים ודלפק לשאר הירקות. תמיד אני מגיע לקי אס פי לקנות דיסק און קי או דיסקים לצריבה ונתקע בתור 50 דקות אחרי זוג מבוגרים שהחליטו לרכוש מחשב פעם ראשונה בחייהם.
"על החתום...."
- benny123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6115
- נתן תודות: 574 פעמים
- קיבל תודות: 994 פעמים
לי גם קרה מקרה מגעיל ב-KSP
כונן 2.5 של WD התקלקל.. סקטורים פגומים ובמזל הוצאתי את המידע לפני שקרס
נתתי אותו לבדיקה וכנגד קיבלתי מחודש בטוענה כי זה מה שמכסה האחריות..
נתתי חדש וקיבלתי משומש.. זה השירות של יבואן אפור....
בקיצור שלמו זול תקבלו שירות זול
מזה למדתי את הלקח שלי...
נ.ב. אין מה לפנות ליבואן אחר בארץ כי כמו שטק דאטה אמרו הם לא חייבים לכם שירות כי הכונן לא נרכש דרכם.
במצב כזה יש לפנות ישירות ל-WD ולבקש אלמנט של שילוח אליהם בדואר לשם החלפה... זה המצב וזה קורה רק אם נכווים ע"י יבואן אפור.
לפחות יש סריאלים... למה זול.. אולי מחודשים... ואז אלוהים יודע מה עברו הכוננים לפני מכירתם אליכם...
מה שגם הם לא נמכרים באריזות ריטייל אלא סתם בניילון מעפן כדי לחסוך כסף על ההזמנות...
כונן 2.5 של WD התקלקל.. סקטורים פגומים ובמזל הוצאתי את המידע לפני שקרס
נתתי אותו לבדיקה וכנגד קיבלתי מחודש בטוענה כי זה מה שמכסה האחריות..
נתתי חדש וקיבלתי משומש.. זה השירות של יבואן אפור....
בקיצור שלמו זול תקבלו שירות זול
מזה למדתי את הלקח שלי...
נ.ב. אין מה לפנות ליבואן אחר בארץ כי כמו שטק דאטה אמרו הם לא חייבים לכם שירות כי הכונן לא נרכש דרכם.
במצב כזה יש לפנות ישירות ל-WD ולבקש אלמנט של שילוח אליהם בדואר לשם החלפה... זה המצב וזה קורה רק אם נכווים ע"י יבואן אפור.
לפחות יש סריאלים... למה זול.. אולי מחודשים... ואז אלוהים יודע מה עברו הכוננים לפני מכירתם אליכם...
מה שגם הם לא נמכרים באריזות ריטייל אלא סתם בניילון מעפן כדי לחסוך כסף על ההזמנות...
- BreezeNET
- חבר ותיק

- תגובות: 1757
- שם מלא: אבי כהן
- נתן תודות: 120 פעמים
- קיבל תודות: 111 פעמים
הם פירטו לך מה בדיוק הנזק הפיזי שמצאו?
תוכל לטעון (בתביעה ) שעצם זה שהם קיבלו את הדיסק מראה שלא היו נזקים פיזים
כמו שהם תולים בגדול בכל הסניפים שלהם שלטים ש"חובה על הלקוח לפתוח את האריזה ולבדוק אם המוצר תקין חיצונית", מכיוון שהם לא יקבלו טענות כאלו לאחר מכן.
כך המקרה גם פה עובד לכיוון השני
תוכל לטעון (בתביעה ) שעצם זה שהם קיבלו את הדיסק מראה שלא היו נזקים פיזים
כמו שהם תולים בגדול בכל הסניפים שלהם שלטים ש"חובה על הלקוח לפתוח את האריזה ולבדוק אם המוצר תקין חיצונית", מכיוון שהם לא יקבלו טענות כאלו לאחר מכן.
כך המקרה גם פה עובד לכיוון השני
אגב, מה דיווח לך שיש מאות סקטורים פגומים, תוכנת SMART כלשהי? האם הם סומנו כ-reallocated? לא בלתי סביר למצוא אפילו מאות, או אלפי, סקטורים שמופו למקום אחר, כל עוד לא נוספים עוד באופן סדיר.
לא קניתי כמעט כלום ב-KSP כי הם לא עשו עלי רושם טוב. כל השלטים עם מגוון הסייגים המופרכים לאחריות לא בדיוק מעודדים קניה. נתקלתי גם בבעיות אצל אייבורי, אבל בגוף שני. איתי ישירות הם היו בסדר בכמה דברים קטנים.
לא קניתי כמעט כלום ב-KSP כי הם לא עשו עלי רושם טוב. כל השלטים עם מגוון הסייגים המופרכים לאחריות לא בדיוק מעודדים קניה. נתקלתי גם בבעיות אצל אייבורי, אבל בגוף שני. איתי ישירות הם היו בסדר בכמה דברים קטנים.
אני אגיד משהו
זה מזל לפעמים אתה קונה מחשב או חלק אחר והוא עובד טוב ולפעמים יש תקלות
אבל גם יש אנשים שמרוצים מהם ויש מאוכזבים ובצדק הם מוציאים לך את המיץ עד
שמחליפים איזה חלק ,
ואני אישית רק קונה מהם אנטי וירוס שאני צריך
ולא שום דבר אחר ומהכן שאני קונה אני מקבל שרות טוב ואחריות כמו שצריך
נדפק חלק בעל החנות מחליף בלי שאלות
זה מזל לפעמים אתה קונה מחשב או חלק אחר והוא עובד טוב ולפעמים יש תקלות
אבל גם יש אנשים שמרוצים מהם ויש מאוכזבים ובצדק הם מוציאים לך את המיץ עד
שמחליפים איזה חלק ,
ואני אישית רק קונה מהם אנטי וירוס שאני צריך
ולא שום דבר אחר ומהכן שאני קונה אני מקבל שרות טוב ואחריות כמו שצריך
נדפק חלק בעל החנות מחליף בלי שאלות
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
- pup26
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2813
- נתן תודות: 60 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
קרה לי אותו דבר עם KSP, אותו דיסק בדיוק אפילו 
מאז רגלי לא דורכת שם, האמת שאני לא מבין למה קניתי שם מלכתחילה, הם לא זולים יותר, זה פשוט סיוט שלא נברא לקנות שם שירות תת-רמה והאחריות גם כן.
מה ציפיתי? שאם מתייחסים אליי כמו *** במעמד הרכישה אז ייתייסו טוב יותר במעמד מימוש אחריות?
מאז רגלי לא דורכת שם, האמת שאני לא מבין למה קניתי שם מלכתחילה, הם לא זולים יותר, זה פשוט סיוט שלא נברא לקנות שם שירות תת-רמה והאחריות גם כן.
מה ציפיתי? שאם מתייחסים אליי כמו *** במעמד הרכישה אז ייתייסו טוב יותר במעמד מימוש אחריות?