יד שנייה - Toshiba 37" 3798DG

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
idan309 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

אחרי שקראתי באתר נראה כאילו למישהו כמוני שיותר מ-95% מהזמן שנמצא מול המסך (בעיקר דרך היס מקס, ולא מעט), בעיקר בערוצים 2,10, 5, 5+,ויס סטרס אולי כדאי לחכות עם קניית הפלזמה.
סיבות:
1. לא נראה כי בתקופה הקרובה הערוצים המרכזיים שאני צופה בהם פרט ליס סטרס שכבר עושה זאת בסדרות רבות יעברו לשידור ב-16:9 שלא לדבר על שידור בהפרדה גבוהה.
2. חסכון כספי
חשבתי ללכת לכיוון אופציה אחרת של לרכוש טלויזיה טושיבה "37 יד שנייה דגם 3798DG, להנות ממנה כמה שנים ואח"כ בכפוף להתקדמות שידורי הטלויזיה להתקדם לפלזמה.

אני מבין שהיא 4:3, נכון? יש למשהו מידע נוסף עליה? האם שווה 2,000 ש"ח?
.
עידן

_falou_
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 230
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #2 

יש אותה לאחותי והתמונה שלה טובה, היא גם 100Hz (אני אוהב) אבל המסך לא שטוח. היתרון של "34 היא שגם במצב 16:9 (כן, היא 4:3) התמונה די גדולה, אם לא יושבים רחוק מדי. החיסרון - זו חתיכת קונסטרוקציה ורצוי שתבוא עם הסטנד הייעודי.
לדעתי, שווה 2K בהתחשב שעלתה כ-8K לפני 4 שנים.

עם זאת אני אבלבל אותך קצת.

מדברים כאן הרבה בפורום על ה-PWD8 של Panasonic אז אתמול כשעברתי ליד חנות עם פלסמות ניצלתי הזדמנות ונכנסתי לראות. אומנם לא היה לי זמן לבדוק אותה לעומק אבל בשורה התחתונה - טובה מאוד. אפילו מאוד מאוד, גם עם מתיחה לא טבעית של 3:4. בוודאי להשוואה ל-LCD.

וכאן המלכוד:

אולי עוד שנתיים-שלוש כבר לא יהיו פלזמות "קטנות" בכלל (אני צריך "37) וכל מה שיהיה במחירים הסבירים זה LCDs עם תמונה לא סבירה לכל מה שהוא לא שידורים ברמה גבוהה...
אז אולי כבר עדיף לקנות HD Compatible שעושה הכל טוב ולנוח הרבה שנים.
אולי...

idan309 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #3 

תודה על התגובה, כבר כתבתי בנושא קודם על הדילמה שלי בקניית פלזמה בשני דגמים:

Panasonic PW8 - במחיר של 12,600 כולל רמקולים + מתקן קיר + התקנה
Toshiba PW56 - במחיר של 11,600 + מתקן קיר + התקנה (רמקולים כבר בפנים)

הבנתי כי החסרון של הטושיבה שאין לה חיבור סקרט וכדי לקבל איכות מקסימלית צריך לרכוש טרנסקודר (400-500 ש"ח) וגם לוותר על חיבור קומפוננט לדי.וי.די (תפוס ע"י הטרנסקודר). לא קיבלתי תשובה עם יש לפלזמה חיבור קומפוננט נוסף.
לפנסוניק גם אין סקרט וגם לא HDMI, היתרון שניתן להוסיף אבל שוב לא הצלחתי לברר דרך האתר את עלות התוספת של כל כל אחד מהמודלים האלה.
לדעתי באיכות תמונה הן שתי המובילות בגדול בכל המובנים ולמרות שעל טעם וריח אין להתווכח הפלזמה של טושיבה יפה חיצונית הרבה יותר (רמקולים למטה, פחות מלבנית)

לסלון שלי אין לי כל כוונה לקנות פחות מ-"42 כך שלסוגיה שהעלית אין לי חשיבות כיוון שאני לא רואה הפסקת ייצור פלזמות בגודל זה.

בכל מקרה אני רואה את עצמי רוכש פלזמה HD ready או Full HD בעוד 3 שנים שכבר ישדרו בערוצים הרגילים במסך רחב ובהפרדה גבוהה (בתקווה!), ואז בעצם יש שתי אפשרויות:
להנות 3 שנים מפלזמה HD ready ואח"כ להנות ממנה לכמה שנים נוספות בחדר שינה
לחסוך 9,000 ש"ח, כרגע עם הטלויזיה יד שנייה ואחרי 3 שנים לזרוק אותה (לחדר שינה היא כבר לא תיכנס)

ambar
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1494
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 100 פעמים

שליחה #4 

אם אתה רואה בעיקר yes/hot תשאר או תקנה CRT רגילה.
טכנולוגית המסכים הדיגיטליים הנוכחית היא פשרה עצובה לשידורי טלוויזיה YES/HOT.
(בשלב מסויים אפילו חשבתי שזה פיקציה אחת גדולה - ושוב בשידורי טלוויזיה רגילים)

בקיצר חבל על הכסף...

_falou_
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 230
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #5 

idan309 כתב:לסלון שלי אין לי כל כוונה לקנות פחות מ-"42 כך שלסוגיה שהעלית אין לי חשיבות כיוון שאני לא רואה הפסקת ייצור פלזמות בגודל זה.

בכל מקרה אני רואה את עצמי רוכש פלזמה HD ready או Full HD בעוד 3 שנים שכבר ישדרו בערוצים הרגילים במסך רחב ובהפרדה גבוהה (בתקווה!), ואז בעצם יש שתי אפשרויות:
להנות 3 שנים מפלזמה HD ready ואח"כ להנות ממנה לכמה שנים נוספות בחדר שינה
לחסוך 9,000 ש"ח, כרגע עם הטלויזיה יד שנייה ואחרי 3 שנים לזרוק אותה (לחדר שינה היא כבר לא תיכנס)
...
לגבי פלזמות "42, לפי האופנה לקנות LCD קשה לדעת כמה זמן עוד יהיו. אני מניח שעוד 3 שנים יהיו - השאלה היא כמה ישקיעו בהן ובאיזו רמה הן יהיו (תמורה למחיר). רואים את הבעיתיות הזו בטלוויזיות CRT, המחיר של הטובות ביותר כמעט לא נשחק (פשוט נדמה שהן זולות יחסית למסכים השטוחים...).

לגבי הפסקה השנייה שלך, קשה לדעת כמה מהר יעברו ל-HD ורב השידורים ל-widescreen ואם יש מכשיר שמסתדר טוב עם 4:3 ועדיין נותן תמונה טובה יותר עם HD והמחיר שלו טוב - אולי הוא שווה כקנייה ליותר מ-3 שנים.

בכל מקרה, אלו רק התלבטויות. אני הזמנתי "29 בקצת מתחת ל-3K ש"ח. אם היא תהיה טובה מספיק (קשה לדעת מהחנות...) אני אשאיר אותה. אם לא - אני אקנה שטוחה לטווח ארוך ואם באמצע ייכנסו HD אני אהנה מהם ברזולוציה מוגבלת לתקופה.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”