חליטת אספרסו במספרים
7 גרם לבודדת
14 גרם לכפולה
5 שניות עד ש הזרזיף יוצא ( 5 שניות ראשונות בטפטוף ואח״כ בזנב עכבר בקצב של דבש)
25-30 שניות ל - 30 מל או 60 שניות ל - 60 מל
עוגייה צריכה להיות לחה-יבשה אך לא רטובה או יבשה מאד.
אני יודע שזה כוללני וכל מכונה וסוג קפה מתנהג בייחודיות שלו אבל האם זה נכון בגדול?
14 גרם לכפולה
5 שניות עד ש הזרזיף יוצא ( 5 שניות ראשונות בטפטוף ואח״כ בזנב עכבר בקצב של דבש)
25-30 שניות ל - 30 מל או 60 שניות ל - 60 מל
עוגייה צריכה להיות לחה-יבשה אך לא רטובה או יבשה מאד.
אני יודע שזה כוללני וכל מכונה וסוג קפה מתנהג בייחודיות שלו אבל האם זה נכון בגדול?
חוץ מכמויות הקפה, וחוץ מהקטע עם 60 שניות, כן. ככלל אצבע עדיף לא לעבור 40 שניות. בפועל היו לי חליטות מצויינות שטפטפו יותר מדקה. המספרים טובים בשביל עקביות, ומכנה משותף כלשהו. אבל לכל ציוד וכל סוג קפה יש את האופי שלו, וכדאי לא לפחד ולשחק עם הפרמטרים השונים.
what's next?
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
טפטוף ארוך זה יותר הולך עם מנוף, במכונת משאבה סביר להניח שיצא שוט לא מאוזן עם טעמי קצה מודגשים.
30 שניות פחות או יותר זה זמן טוב לכפול, לגבי הכמות אני לא ממש נתקלתי במישהו שעובד עם 7/14 גרם במנות אלא במינימום 8/16 ולרוב הרבה יותר.
הסיבה שמאוד מאתגר לקבל שוט טוב במכונת משאבה מכמויות נמוכות וזה יותר מתאים ואפשרי עם מנוף, צריך לטחון יותר דק ולדחוס חלש כדי לאפשר חליטה מאוזנת ככל האפשר.
פרמטר נוסף זה הסלסילות שלא תמיד טובות (ראה דוגמה הבודדת של הסילביה) שגם מקשות לקבל חליטה טובה.
כדאי ומומלץ לעבוד עם משקל בדיוק של עשירית גרם כדי להיות עקבי, אני מאוד ממליץ להתנסות עם סינגל 8-8.5 גרם ודאבל 16 גרם ולהתאים את הטחינה יותר לכיוון הדק (גם כשעוברים מדאבל לסינגל) ולהתרגל לא לדחוס חזק אלא להתאים טחינה לדק יותר.
כדי להקל על משימת השקילה כדאי להצטייד בסלסילות ridgeless שמאפשרות שליפה קלה מידית החליטה.
30 שניות פחות או יותר זה זמן טוב לכפול, לגבי הכמות אני לא ממש נתקלתי במישהו שעובד עם 7/14 גרם במנות אלא במינימום 8/16 ולרוב הרבה יותר.
הסיבה שמאוד מאתגר לקבל שוט טוב במכונת משאבה מכמויות נמוכות וזה יותר מתאים ואפשרי עם מנוף, צריך לטחון יותר דק ולדחוס חלש כדי לאפשר חליטה מאוזנת ככל האפשר.
פרמטר נוסף זה הסלסילות שלא תמיד טובות (ראה דוגמה הבודדת של הסילביה) שגם מקשות לקבל חליטה טובה.
כדאי ומומלץ לעבוד עם משקל בדיוק של עשירית גרם כדי להיות עקבי, אני מאוד ממליץ להתנסות עם סינגל 8-8.5 גרם ודאבל 16 גרם ולהתאים את הטחינה יותר לכיוון הדק (גם כשעוברים מדאבל לסינגל) ולהתרגל לא לדחוס חזק אלא להתאים טחינה לדק יותר.
כדי להקל על משימת השקילה כדאי להצטייד בסלסילות ridgeless שמאפשרות שליפה קלה מידית החליטה.
כללי האצבע נכונים אך הם לא חוק.
תלוי בסוג המכונה וטיבה.
תלוי במטחנה וטיבה.
תלוי בקפה וטריותו.
ןהכי חשוב-תלוי ביום החליטה-אני קורה לזה "קריזות" בלתי מוסברות, יש ימים שהחליטה שלי היא לפי כללי האצבע והקפה יוצא רע, ויש ימים שההיפך, הכי חשוב זה להכיר את הציוד שלך ולהפיק ממנו את המיטב, ואם יוצא לך קפה טוב שחורג מכללי האצבע אז יופי לך.
תהנה.
תלוי בסוג המכונה וטיבה.
תלוי במטחנה וטיבה.
תלוי בקפה וטריותו.
ןהכי חשוב-תלוי ביום החליטה-אני קורה לזה "קריזות" בלתי מוסברות, יש ימים שהחליטה שלי היא לפי כללי האצבע והקפה יוצא רע, ויש ימים שההיפך, הכי חשוב זה להכיר את הציוד שלך ולהפיק ממנו את המיטב, ואם יוצא לך קפה טוב שחורג מכללי האצבע אז יופי לך.
תהנה.