התאמה של רסיבר ישן לרמקולים קדמיים חדשים

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
fLy פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1813
נתן תודות: 528 פעמים
קיבל תודות: 272 פעמים

שליחה #1 

הי

יש לי רסיבר פרולוג'יק ישן אשר משרת אותי נאמנה בסטריאו זה תקופה ארוכה(ממש ארוכה) ואני מתקשה להיפרד ממנו מכיוון שהוא תקין לחלוטין ונשמע טוב לאוזני :wink:
מה שכן, אני מעוניין לשדרג את הקדמיים, מרצפתיים 'קטנים' לרצפתיים אחרים ולא מבין מספיק בנתונים כדי לדעת במה עלי להתחשב כשאבחר.
אני חושש שכנראה לא אוכל להאזין לרמקולים שארכוש(אם יד שנייה ואם חדש) עם הרסיבר שלי וחשוב לי להבין מראש נתונים בסיסיים כדי שלא ארכוש משהו שישמע אחלה ברכישה אבל על הפנים בבית...

צירפתי את הSpec מהמדריך, אשמך לסקירה קצרה ממי ששולט במספרים :)

תודה מראש,
דורון.
נתוני המגבר מהManual
 נתוני המגבר מהManual
נערך לאחרונה על ידי fLy ב 19/01/2013 21:58, נערך 2 פעמים בסך הכל.

fLy פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #2 

אם מישהו חושב שהרסיבר הזה מראש יאכזב, גם זאת אשמח לשמוע אם ישנו הסבר מצורף :wink:
אני מעדיף להשקיע יותר בקדמיים כרגע, באיזור ה5000ש"ח מאשר להשקיע 5000 גם במגבר וגם ברמקולים.
כרגע הקדמיים הם ESS TS3200 -
http://www.homeless.co.il/yad2/viewad,8 ... %A9%D7%97-

חביבים, אבל ממש לא איכותיים.

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1919
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #3 

אם זה רסיבר פרולוג'יק מן הסתם הוא יהיה נחות ממגבר סטריאו ייעודי. השאלה היא איפה אתה מעדיף לשים את הדגש שלך. אם בסטריאו, הייתי משקיע את ה-5000 ביד שניה על מגבר ורמקולים חדשים. מה המקור שלך?

fLy פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

הי ran_carney, תודה על התגובה,

בטח כבר ניחשת שאודיופיל אני לא...מקורותיי הם מחשב נייד וקומפקט פשוט(אבל סיכוי סביר שהמקורות ישתפרו בעתיד הנראה לעין).
זה שהרסיבר Prologic...בטוח לא יתרון מבחינת איכות, אבל הוא באמת ובתמים נשמע לי מספק עד כה...בסה"כ בנוי בצורה איכותית להבחנתי, גם לסטריאו, כולל גם מעגל Pre. (אני יד ראשונה, הרסיבר בן כ17 שנה, לא ראה מעבדה).
מה גם שלא באופי שלי לזרוק מכשיר תקין(לא אקבל עליו שני שקלים ביד2)...ויש גם סנטימנטים :wink:
לגבי שוק היד2, הוא קורץ, אך יש לי בעייה להוציא 5000 במזומן לכן שוק היד 2(הפרטי) לא רלוונטי יותר מידי בשבילי אך אין לי בעיה לרכוש יד2 מחנות אשר מאפשרת מס' תשלומים.
לא שולט יותר מידי בחנויות...היכן לדעתך אוכל למצוא תמורה נאותה לסכום? (אולי צנוע בעולם הסטריאו אבל מכובד בשבילי, בלי קשר ליכולות)

בתודה מראש על החפירה :)
דורון.

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

חלילה דורון, אתה בסדר גמור. בלי להיכנס לשמות, יש המון משתמשים שמדברים הרבה שטויות מבלי להבין כהוא זה את משמעות הדברים שלהם. אתה כנה וענייני, זו תמיד נקודת פתיחה טובה.

לעניין, אתה יכול לנסות ליצור קשר עם דני בכור. הוא עוסק בקנייה ומכירה של ציוד יד שניה. כולל טרייד אין ותשלומים:
052-5766823

מעבר לזה אתה יכול לנסות חנויות כמו סטריאוסקופ:
03-5256070

לגבי הסאונד - תראה, בסופו של דבר איכות היא מדד משתנה בין אדם לאדם. על כן אתה צריך לקפוץ ולבחון רמקולים ורק ביחס אליהם להחליט האם הם נותנים לך שדרוג. אח"כ תלוי בך כמה רחוק תרצה לקחת את השגעון הזה :)

לא כתבת מה הוא הקומפקט הפשוט, יכול להיות שהוא לא כזה פשוט.

אגב, אם אין לך בעיה עם מוצרים ישנים, אני ממליץ לך מאוד בחום להיכנס לפורום הוינטאג' כאן ולגלות מוצרים שהיום עולים מאות או אלפי שקלים בודדים ויספקו לך איכות מאוד-מאוד גבוהה ביחס למחיר שתשלם עליהם.

למשל, אחד הסטאפים הראשונים שלי היה רסיבר סטריאו רוטל 875, רמקולים של רוג'רס - LS3/5A וכרטיס קול EMU 1212. הם הסתכמו בפחות מהתקציב שלך :) והם עושים מוזיקה בצורה נהדרת, שלא יהיה לך ספק.

fLy פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

תודה,

רק לשם הReference, ראית לאחרונה רמקולים רצפתיים ביד2(פרטי) במסגרת התקציב(גם פחות) ששווה להתאמץ בשבילם עם המזומן?
עברתי על הלוחות, גם באתרים הייעודיים וגם בyad2,winwin, לא מבין מספיק בשביל לדעת מה באמת אטרקטיבי(מבחינת מחיר לפחות, לא שמע).

נראה לי שכשאלך לאחת החנויות אני חייב לקחת איתי את 'החבר שמבין' אחרת יאכלו אותי חי :lol:
אני גם נוטה להיסחפויות כאשר מונח בפני מבחר, לכן אני מנסה להיות ממוקד ככל האפשר טרם ההגעה לחנות :wink:
תודה,
דורון.

אגב, הקומפקט הפשוט הוא Kenwood ביתי ותיק.

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

בכנות? אם תוכל למתוח את התקציב בעוד אלף, ולמרות הביקורת הקטנה שהעברתי בשרשור - אני ממליץ לך בחום על הסטאפ שמוצע למכירה כאן:
http://www.hifimusic.co.il/%D7%9C%D7%9E ... 13479.html

היה והמחיר המורחב עדיין רלוונטי עבורך, אשמח להרחיב לך קצת בנושא.

fLy פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

אגב, ראיתי את הרוג'רס LS3/5A בלוחות לאחרונה, הוא לא קטן מידי בכדי 'למלא' סלון??

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

ראית את הרוג'רס שלי בלוחות :) שמרתי אותם לחדר שינה, אבל שדרוג גדול הצריך מזומנים.
הם לא "ממלאים" סלון, עדיף להשתמש בהם בחלל קטן יותר. או זה או להוסיף להם סאב.

fLy פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

:)

אני צריך רמקול רצפתי...מפחיד אותי מדפיים(דיי כבדים) עם הילדה מסתובבת...
מה גם שצריך להוסיף להם סטנדים.
דורון.

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

לא חסרים סטנדים בכמה מאות בודדות. מקס' תניח על המזנון ותחכה עם זה.

האמת, המחיר המבוקש לסטאפ הופך אותו לאופציה מאוד-מאוד מעניינת עבורך. ממליץ בחום לשקול את זה ולראות אם יש לך דרכים יצירתיות להגן על הרמקולים.

כבר קראתי חוו"דים של לא מעט אנשים מהתחום שחינכו את הילדים בצורה חד משמעית להתרחק מהציוד וסיפרו שזה עובד יפה מאוד.

הנה, דוגמא טרייה לסטנד גדול וכבד:
http://www.hifimusic.co.il/%D7%A1%D7%98 ... 13707.html

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

http://www.hifimusic.co.il/%D7%A8%D7%9E ... 12985.html

גם בתקציב ויכול להיות מעניין עבורך, למרות שממש לא הקאפ-אוף-טי שלי, קליפש.

והנה, JBLים מגניבים לגמרי. רצפתיים, שמנמנים ובתקציב:
http://www.hifimusic.co.il/JBL-LX-60-%D ... 13699.html

והנה, רמקולים שהם סוג של אגדה:
http://www.hifimusic.co.il/%D7%A4%D7%99 ... 13686.html

בקיצור, יש לך קצת שיעורי בית :)

fLy פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

תודה!

שאלה אחרונה, זרמתי על הכיוון של הRotel והרצתי חיפוש ביד 2...מה אתה אומר על זה:

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

סדרה אחרת ממה שדיברתי עליה. אני מכיר את סידרת ה-800 שנחשבת לבעלת צליל נהדר ו-VFM מאוד גדול. מודה, לא מכיר את המגבר הספציפי הזה כדי לחוות דעה. מה שכן, ככה IN THE BACK OF MY MIND יש לי זיכרון שהם פחות טובים מה-800ים.

אני רואה שהרוטל כן תפס קצת. אז תשמע. לי יש את האח הגדול של המגבר שפורסם בפוסט ששלחתי לך. טוב ויפה שהבחור מבקש 1500 ש"ח, אבל זה קצת אופטימי מדי. עם כל הכבוד לשדרוג של פורמן (ויש כבוד), מחיר של 1100-1200 זה הגג של הגג שהייתי משלם על המגבר הזה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”