כיוון ששנת 2012 הסתיימה זה עתה, יהיה נחמד אם כל אחד יחשוב מה היה השדרוג הכי גדול שהוא עשה השנה בוידאו או באודיו.
אני מתכוון לשינוי ששידרג את החוויה בצורה המשמעותית ביותר ולא לשדרוג היקר ביותר.
אולי אני אתחיל:
שני השדרוגים הכי משמעותיים שלי השנה היו בחינם, פשוטו כמשמעו. שניהם הגיעו מניתוח בעיה התמקדות בגורם ומציאת פתרון.
נתחיל מהמקום הרביעי ונתקדם עד למקום הראשון:
4) רמקולים קדמיים, טריויאלי - החלפתי את זוג הרצפתיים שלי בזוג מדפיים שבאו בהזדמנות, עשו לי נהדר בעין ונתנו שיפור לא רע גם באוזן. אני לא מפרט יותר מדי כי השדרוג בחוויה לא מתקרב לשלושה הבאים.
3) דארבי דרבלט - מה לא נאמר על קופסת הקסמים הזאת. במרחק ישיבה קצר כמו שלי, מסך כ"כ גדול וסוג המקרן, זו היתה אהבה ממבט ראשון. השדרוג הוא לא יתואר.
2) שקית ההפתעות - חדר הק"ב שלי הוא קטן. לא די בכך שהוא קטן, אישתי בטוחה שהוא גם מחסן לכל סוג של ציוד או כלי עבודה שקשורים בעקיפין לתחום. כך יצא שהייתה לי שקית מלאה בציוד, על ארונית שישבה מול רמקולי הסראונד והסראונד האחוריהימניים וחסמה את הקרן הישירה מהן.
המצב היה כך די הרבה זמן, עד שהחלטתי לעשות קצת סדר בחדר ושמתי לב לשקית. הכנסתי אותה לארונית הציוד ואפילו לא כיילתי מחדש.
השינוי בסראונד היה תהומי! פשוט חדר אחר מערכת אחרת מה שתרצו.
1) שש שייבות: המקרן שלי BARCO G1209S, לא מתאים כ"כ לחדר שלי הקטן. כלומר, העדשות שמגיעות איתו לא מתאימות למרחק ההקרנה. כתוצאה מכך לא הצלחתי להגיע לפוקוס מושלם בפינות.
הפתרון המתבקש היה להחליף את עדשות הHFQ900 שלי לעדשות HD10L שמתאימות למרחק.
הבעיה, אלו עדשות עצומות בגודלן ושוקלות כ25 ק"ג. גם אם אשיג אותן בחינם המשלוח יעלה הון.
עייף ומתוסכל חשבתי על פתרונות יצירתיים ופתחתי שרשור באתר המתמחה במקרני CRT בארה"ב. בשרשור הזה קיבלתי עיצה לשים שתי שייבות מתחת לכל עדשה של המקרן. שייבות כאלה מרחיקות את העדשה מהשפורפרת ונותנת עוד טווח לכוון הפוקוס.
כמה פשוט, ככה מושלם. פשוט שדרוג אדיר לאיכות התמונה.
פה ושם היו עוד שדרוגונים, כמו מציאת עוד לדים סוררים וכיסוים באיזולרבנד שחור, ציפוי דלת הכניסהוהמדף העליון בסטנד בקטיפה שחורה ועוד דברים קטנים.
אני יודע שבלי תמונות לא הולך, אבל תסלחו לי הפעם.
אז מי עוד שדרג את החוויה השנה?