בכל אופן, המסע שלי לשדרוג מערכת הקולנוע הביתי / סטריאו התחיל עם האונקיו TX-NR818 שהגיע היום. נרכש מאמזון גרמניה והגיע תוך 3 ימים לפתח ביתי. תמיד מדהים אותי מחדש להבין שיותר מהר לקבל מוצר מאמזון בחו"ל מאשר ממקומות מסוימים בארץ. בכל אופן, צילמתי את פתיחת האריזה והתמונות נמצאות בלינק הזה:
http://www.flickr.com/photos/60469738@N ... 537694947/

הצעד הבא הוא לקבל את הפטיפון Rega RP3 + Elys 2.
לאחר מכן, כנראה שאני משדרג את הרמקולים שלי. עדיין לא סגור לגבי זה. עסק יקר
אם אני ארגיש את הצורך בכך, אוסיף לפטיפון קדם מגבר של Emotiva ואולי גם מגבר, למרות שכרגע הסאונד שמתקבל מהרסיבר עובר את יכולות השמיעה הנורמלית שלי.
רשמים ראשונים:
- המוצר מאסיבי ביותר, בהחלט מרגיש בנוי בצורה איכותית. שוקל כ-18 קילו אם אני לא טועה.
- מנגנון כיול החדר Audyssey XT32 עבד חלק על הפעם הראשונה בצורה מוצלחת ביותר. הפתיע אותי במיוחד שהוא ביקש ממני להוריד את הווליום של הסאב וופר שלי לרמה נמוכה בהרבה ממה שהיא היתה עד כה.
- יש הרבה מה ללמוד, כמות התפריטים אדירה. לעבור מרסיבר בן 12 שנה שאפילו לא כלל חיבור HDMI לרסיבר כזה דורש עקומת לימוד.
- אם יש לכם אפל TV, אתם ממש לא תרגישו בחיסרון של Airplay, אפל פשוט נותנים ממשק הרבה יותר מוצלח, גם ל-Airplay וגם לניווט בספריה שלכם.
- אם יש קבצים בעייתיים בתיקיה מסוימת, ממשק הניווט של האונקיו ייתקע במצב רשת או USB. לכן כדאי לשמור תיקייה ייעודית של קבצים באיכות גבוהה לקריאה מהרסיבר בלבד.
- אין תמיכה ב-Gapless playback וזה קצת מעצבן. לא סוף העולם, אלבומים שצריכים את זה צריך לאחד במחשב לשיר אחד גדול ואז הבעיה נעלמת. כמובן שדרך Sources שאינם מובנים כגון האפל TV או הבוקסי בוקס זאת לא בעיה.
- המכשיר התחמם בצורה משמעותית בשלב מסוים, לא יודע מה גרם לזה בדיוק כי הוא היה במצב של שומר מסך. יש מדבקה גדולה על המכשיר שמבהירה שהתחממות היא לא תקלה וחלק מהתכנון של המכשיר. בכל אופן יש מאוורר שקט מאוד שמוריד את הטמפרטורה די מהר.
- המסקנה הכי משמעותית שלי מהיום הזה: DSD זה העתיד של האודיו הדיגיטלי. למי שלא יודע, מדובר בפורמט שמאפשר לשמור דיסקים של SACD כקבצים רגילים על המחשב, בסיומת DFF (כפי שלמדתי היום - זו גרסה ללא metadata), או DSF (אותו דבר - רק עם Metadata כגון תמונת האלבום, שם השיר וכו'). האונקיו תומך בניגון של קובצי DSF ישירות בחיבור ה-USB שלו. זה פיצ'ר מרשים מאוד, בדגמים של פיוניר למשל הוא שמור אך ורק לדגמים שעולים 2500$ ומעלה. בכל מקרה, יש לי את האלבום Thriller כקבצי DFF שלא עבדו ("תקעו" לי את הרסיבר כמו שכתוב למעלה). לאחר המרה לפורמט DSF ב-AudioGate והעתקה ל-USB (למדתי גם שהקבצים האלה לא נתמכים דרך הרשת), הקבצים נוגנו ללא בעיות. הסאונד פשוט בלתי נתפס. יש לי רמקולים די פשוטים ועדיין יכולתי לשים לב לדקויות שלא היו לפני, כמו לדוגמא הרעד של המצלתיים ב-Lady in my life הרבה יותר עמוק. השוויתי את הפתיחה של השיר הזה מול גרסת Apple Lossless מהאפל TV וההבדל כל כך ברור שאפילו אנשים רגילים ישימו לב לזה. זה הפיצ'ר ששווה יותר מכל השאר בעיניי. אם קניתם את הרסיבר הזה או את ה-717 ועדיין לא ניגנתם קובץ DSF, אתם מפסידים. אפשר להוריד קבצים חוקיים לדוגמא בחינם מהאתר הזה (צריך להירשם): http://bluecoastrecords.com/free-downlo ... -show-2012
לילה טוב!
-----
עדכון: ה-Rega RP3 הגיע. האריזה המקורית של המוצר הזה קטסטרופלית, והשילוח דרך TNT Express היה מזעזע. הקלקר בתוך האריזה נשבר ופלטת הזכוכית "ישבה" על הזרוע. כמו כן, כיסוי הפלסטיק נסדק ב-3 מקומות שונים.
TNT בהחלט לא התייחסו להוראות ה"Fragile!" שעל האריזה או להוראות המיקום של האריזה. כשהגעתי הביתה האריזה ישבה על הצד הצר בניגוד מוחלט להנחיות "This Side Up" שמופיעות על האריזה.
למזלי, לא נראה שנגרם נזק כלשהוא למוצר עצמו. הזרוע נראית יציבה, ואיכות השמיעה פנטסטית. השולח ישלח לי כיסוי פלסטיק חלופי. מקווה שבעוד כמה שבועות אני אשכח בכלל שזה קרה. בכל מקרה, לא הייתי ממליץ להזמין את המוצר הזה מחו"ל בגלל האריזה הגרועה של Rega.

ובכל זאת:

אגב, עכשיו אני מרגיש הרבה יותר את הצורך ברמקולים חדשים