Onkyo TX-NR818 Unboxing + Rega RP3

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
odedia פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 471
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #1 

איך כותבים בעברית Unboxing?? פתיחת אריזה? נשמע מעפן :).

בכל אופן, המסע שלי לשדרוג מערכת הקולנוע הביתי / סטריאו התחיל עם האונקיו TX-NR818 שהגיע היום. נרכש מאמזון גרמניה והגיע תוך 3 ימים לפתח ביתי. תמיד מדהים אותי מחדש להבין שיותר מהר לקבל מוצר מאמזון בחו"ל מאשר ממקומות מסוימים בארץ. בכל אופן, צילמתי את פתיחת האריזה והתמונות נמצאות בלינק הזה:

http://www.flickr.com/photos/60469738@N ... 537694947/

תמונה

תמונה

תמונה

הצעד הבא הוא לקבל את הפטיפון Rega RP3 + Elys 2.

לאחר מכן, כנראה שאני משדרג את הרמקולים שלי. עדיין לא סגור לגבי זה. עסק יקר :roll: .

אם אני ארגיש את הצורך בכך, אוסיף לפטיפון קדם מגבר של Emotiva ואולי גם מגבר, למרות שכרגע הסאונד שמתקבל מהרסיבר עובר את יכולות השמיעה הנורמלית שלי.

רשמים ראשונים:

- המוצר מאסיבי ביותר, בהחלט מרגיש בנוי בצורה איכותית. שוקל כ-18 קילו אם אני לא טועה.
- מנגנון כיול החדר Audyssey XT32 עבד חלק על הפעם הראשונה בצורה מוצלחת ביותר. הפתיע אותי במיוחד שהוא ביקש ממני להוריד את הווליום של הסאב וופר שלי לרמה נמוכה בהרבה ממה שהיא היתה עד כה.
- יש הרבה מה ללמוד, כמות התפריטים אדירה. לעבור מרסיבר בן 12 שנה שאפילו לא כלל חיבור HDMI לרסיבר כזה דורש עקומת לימוד.
- אם יש לכם אפל TV, אתם ממש לא תרגישו בחיסרון של Airplay, אפל פשוט נותנים ממשק הרבה יותר מוצלח, גם ל-Airplay וגם לניווט בספריה שלכם.
- אם יש קבצים בעייתיים בתיקיה מסוימת, ממשק הניווט של האונקיו ייתקע במצב רשת או USB. לכן כדאי לשמור תיקייה ייעודית של קבצים באיכות גבוהה לקריאה מהרסיבר בלבד.
- אין תמיכה ב-Gapless playback וזה קצת מעצבן. לא סוף העולם, אלבומים שצריכים את זה צריך לאחד במחשב לשיר אחד גדול ואז הבעיה נעלמת. כמובן שדרך Sources שאינם מובנים כגון האפל TV או הבוקסי בוקס זאת לא בעיה.
- המכשיר התחמם בצורה משמעותית בשלב מסוים, לא יודע מה גרם לזה בדיוק כי הוא היה במצב של שומר מסך. יש מדבקה גדולה על המכשיר שמבהירה שהתחממות היא לא תקלה וחלק מהתכנון של המכשיר. בכל אופן יש מאוורר שקט מאוד שמוריד את הטמפרטורה די מהר.

- המסקנה הכי משמעותית שלי מהיום הזה: DSD זה העתיד של האודיו הדיגיטלי. למי שלא יודע, מדובר בפורמט שמאפשר לשמור דיסקים של SACD כקבצים רגילים על המחשב, בסיומת DFF (כפי שלמדתי היום - זו גרסה ללא metadata), או DSF (אותו דבר - רק עם Metadata כגון תמונת האלבום, שם השיר וכו'). האונקיו תומך בניגון של קובצי DSF ישירות בחיבור ה-USB שלו. זה פיצ'ר מרשים מאוד, בדגמים של פיוניר למשל הוא שמור אך ורק לדגמים שעולים 2500$ ומעלה. בכל מקרה, יש לי את האלבום Thriller כקבצי DFF שלא עבדו ("תקעו" לי את הרסיבר כמו שכתוב למעלה). לאחר המרה לפורמט DSF ב-AudioGate והעתקה ל-USB (למדתי גם שהקבצים האלה לא נתמכים דרך הרשת), הקבצים נוגנו ללא בעיות. הסאונד פשוט בלתי נתפס. יש לי רמקולים די פשוטים ועדיין יכולתי לשים לב לדקויות שלא היו לפני, כמו לדוגמא הרעד של המצלתיים ב-Lady in my life הרבה יותר עמוק. השוויתי את הפתיחה של השיר הזה מול גרסת Apple Lossless מהאפל TV וההבדל כל כך ברור שאפילו אנשים רגילים ישימו לב לזה. זה הפיצ'ר ששווה יותר מכל השאר בעיניי. אם קניתם את הרסיבר הזה או את ה-717 ועדיין לא ניגנתם קובץ DSF, אתם מפסידים. אפשר להוריד קבצים חוקיים לדוגמא בחינם מהאתר הזה (צריך להירשם): http://bluecoastrecords.com/free-downlo ... -show-2012

לילה טוב!

-----

עדכון: ה-Rega RP3 הגיע. האריזה המקורית של המוצר הזה קטסטרופלית, והשילוח דרך TNT Express היה מזעזע. הקלקר בתוך האריזה נשבר ופלטת הזכוכית "ישבה" על הזרוע. כמו כן, כיסוי הפלסטיק נסדק ב-3 מקומות שונים.

TNT בהחלט לא התייחסו להוראות ה"Fragile!" שעל האריזה או להוראות המיקום של האריזה. כשהגעתי הביתה האריזה ישבה על הצד הצר בניגוד מוחלט להנחיות "This Side Up" שמופיעות על האריזה.

למזלי, לא נראה שנגרם נזק כלשהוא למוצר עצמו. הזרוע נראית יציבה, ואיכות השמיעה פנטסטית. השולח ישלח לי כיסוי פלסטיק חלופי. מקווה שבעוד כמה שבועות אני אשכח בכלל שזה קרה. בכל מקרה, לא הייתי ממליץ להזמין את המוצר הזה מחו"ל בגלל האריזה הגרועה של Rega.

תמונה
תמונה

ובכל זאת:

תמונה

תמונה

אגב, עכשיו אני מרגיש הרבה יותר את הצורך ברמקולים חדשים :D.
נערך לאחרונה על ידי odedia ב 29/01/2013 20:15, נערך 3 פעמים בסך הכל.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17929
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #2 

תתחדש ותהנה (Y)
אין על ההרגשה של לפתוח אריזה חדשה (Y)

לפי התמונות נראה שאתה עושה עוול לרסיבר עם הרמקולים הללו אז כדאי להזדרז ,בסוגייה זו. :)

Sagims
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1386
נתן תודות: 267 פעמים
קיבל תודות: 98 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

תתחדש ותהנה אחלה רסיבר ...

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14357
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #4 

istarmini כתב:תתחדש ותהנה (Y)

לפי התמונות נראה שאתה עושה עוול לרסיבר עם הרמקולים הללו אז כדאי להזדרז ,בסוגייה זו. :)
...
איפה הרמקולים? :P

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #5 

טלHD כתב:
istarmini כתב:תתחדש ותהנה (Y)

...
איפה הרמקולים? :P
...
:)

odedia פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

חחחח נקודה לעניין. :)

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #7 

תתחדש ותהנה (Y) (Y)

colargol
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 27
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #8 

תתחדש!!!
אני ממתין ל 717 שלי שאמור להגיע לארץ מחר אחרי חודש וחצי בים בדרך מארה"ב :)

לגבי הזמנות מאמזון גרמניה , איך ביצעת את השינוע

לארץ והטיפול במכס ?

אני הזמנתי דרך buy2usa שעשו לי את כל העבודה אבל אני לא בטוח שהם משתלמים במיוחד , מצד שני מעולם לא הזמנתי עדיין דרך אירופה.

DorM
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4220
נתן תודות: 319 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #9 

תתחדש ותהנה (Y)
מקווה שבשלב הכיול השתמשת בכל 8 נקודות המדידה האפשריות.
לאיזה רמקולים חשבת להחליף?

madridista
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 166
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #10 

תיתחדש ותהנה מהרסיבר המדהים הזה (Y) (f)
madridista for life

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #11 

תתחדש ותהנה - מחכים לתמונות עם רמקולים! ;) (Y) (f)

odedia פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

colargol כתב:תתחדש!!!
אני ממתין ל 717 שלי שאמור להגיע לארץ מחר אחרי חודש וחצי בים בדרך מארה"ב :)

לגבי הזמנות מאמזון גרמניה , איך ביצעת את השינוע

לארץ והטיפול במכס ?

אני הזמנתי דרך buy2usa שעשו לי את כל העבודה אבל אני לא בטוח שהם משתלמים במיוחד , מצד שני מעולם לא הזמנתי עדיין דרך אירופה.
...
כשמזמינים מאמזון גרמניה, איטליה או בריטניה, לחלק גדול מהמוצרים יש אפשרות למשלוח ישיר לארץ. הם גם מורידים את המע"מ של המדינה עצמה (כלומר תוריד כ-15-20% מהמחיר שאתה רואה באתר), גם נותנים מחיר משתלם מאוד על המשלוח, וגם גובים מראש את המע"מ+מכס הנדרש בישראל. כן - הם מחשבים מראש את המסים בארץ כולל מכס. אם הם גבו יותר מדי הם גם מזכים אותך על ההפרש אחרי כחודשיים (כבר קרה לי פעמיים שזיכו אותי). הכל נעשה אוטומטית דרך UPS, אתה לא צריך לעשות כלום, רק התקשרו אלי וביקשו תעודת זהות לזיהוי. כמו שאמרתי - 3 ימים מגרמניה לפתח הבית. שירות נהדר.
נערך לאחרונה על ידי odedia ב 21/01/2013 18:40, נערך פעם 1 בסך הכל.

odedia פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

DorM כתב:תתחדש ותהנה (Y)
...
האמת היא שעשיתי בינתיים רק עם 3, אני רוצה לעשות עם כל ה-8 הערב. יש מיקום מיוחד שצריך לכל נקודה או פשוט לבחור 8 נקודות באופן אקראי שאני חושב שיישבו שם?

אני מתלבט קשות בין ה-Polk LSi 15 לבין ה-GoldenEar Triton Two. ההבדל במחיר הוא אסטרונומי, ואני מנסה לשכנע את עצמי שהמחיר מצדיק את זה כי זה רמקולים של "פעם בחיים".

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #14 

odedia כתב:
DorM כתב:תתחדש ותהנה (Y)
...
האמת היא שעשיתי בינתיים רק עם 3, אני רוצה לעשות עם כל ה-8 הערב. יש מיקום מיוחד שצריך לכל נקודה או פשוט לבחור 8 נקודות באופן אקראי שאני חושב שיישבו שם?

אני מתלבט קשות בין ה-Polk LSi 15 לבין ה-GoldenEar Triton Two. ההבדל במחיר הוא אסטרונומי, ואני מנסה לשכנע את עצמי שהמחיר מצדיק את זה כי זה רמקולים של "פעם בחיים".
...
http://www.audyssey.com/audio-technology/multeq/how-to

odedia פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

תודה רבה על הלינק.

היום הגיעו האוזניות Audio Technica ATH-M50, חיברתי אותם למגבר, שמתי את הווליום על 75 (כלומר: ממש ממש גבוה), העברתי את עיבוד הסאונד ל-Pure Audio ונשארתי עם פה פעור לכמה דקות :). הרבה זמן לא נהניתי ככה ממוסיקה.

Pure Audio זאת פונקציה שמכבה את כל עיבודי האותות שלא צריך ואת כל מעגלי הוידאו כדי לקבל סאונד כמה שיותר קרוב ל"Stereo Amp" שניתן.

דרור3
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 786
שם מלא: דרור יונתן
נתן תודות: 84 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #16 

מה היתרון של אמזון אירופאי על אמריקאי(ומה החיסרון)

Elad8
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6218
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 439 פעמים

שליחה #17 

היתרון: המתח מתאים לארץ. בלי שנאים ושאר ירקות.
החיסרון: יקר יותר מארה"ב.
אלעד

דרור3
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 786
שם מלא: דרור יונתן
נתן תודות: 84 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #18 

בכמה יותר יקר?

yuria
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4181
נתן תודות: 103 פעמים
קיבל תודות: 238 פעמים

שליחה #19 

odedia,
תהנה מהרסיבר וכמו שאמרו החברים תחליף רמקולים וכמה שיותר מהר :lol: :lol:
אני ממליץ לשלב אונקיו עם רמקולים של פולק אודיו ,מניסיון....
כמה עלה התענוג להתחדש ברסיבר :?:
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3434
נתן תודות: 60 פעמים
קיבל תודות: 332 פעמים

שליחה #20