שאלות ידע כללי בנוגע לרזולוציה native של מקנים לקולנוע ביתי (תוכן HD)
-
Vatos-Locos
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 138
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
היי,
אני מחפש מקרן מ-AMAZON.COM
התקציב כרגע לא כ"כ רלוונטי כי מה שהיה לי בראש (סביבות ה-300 דולר) נראה כלא כ"כ ריאליסטי עכשיו, אבל בוא נשמור את זה כ"הכי נמוך שאפשר למטרות שלי" (:
הרבה מקרנים עדיין מגיעים עם 800X600 או 800X480, זה ממש נשמע לי 2006... אני טועה? הרזולוציית NATIVE לא אמורה להיות לפחות 1280 רוחב בשביל להציג תכני HD בצורה נורמלית?
אם אני רוצה גם יצרן סביר (ACER\VIEWSONIC\מותג כלשהו ששמעתי עליו בעבר), מה התקציב שאני צריך למתוח?
בנוסף איזה עוד דברים חשוב לשים עליהם דגש?
מה רמת ה-ANSI Lumens שאני צריך לשאוף אליה בשביל לראות תמונה ברורה בחדר עם אורות עמומים (וילון בסלון אבל עדיין אור יום עובר דרכו).
תודה רבה (:
אני מחפש מקרן מ-AMAZON.COM
התקציב כרגע לא כ"כ רלוונטי כי מה שהיה לי בראש (סביבות ה-300 דולר) נראה כלא כ"כ ריאליסטי עכשיו, אבל בוא נשמור את זה כ"הכי נמוך שאפשר למטרות שלי" (:
הרבה מקרנים עדיין מגיעים עם 800X600 או 800X480, זה ממש נשמע לי 2006... אני טועה? הרזולוציית NATIVE לא אמורה להיות לפחות 1280 רוחב בשביל להציג תכני HD בצורה נורמלית?
אם אני רוצה גם יצרן סביר (ACER\VIEWSONIC\מותג כלשהו ששמעתי עליו בעבר), מה התקציב שאני צריך למתוח?
בנוסף איזה עוד דברים חשוב לשים עליהם דגש?
מה רמת ה-ANSI Lumens שאני צריך לשאוף אליה בשביל לראות תמונה ברורה בחדר עם אורות עמומים (וילון בסלון אבל עדיין אור יום עובר דרכו).
תודה רבה (:
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
אכן תקציב לא ריאלי בכלל...
תמתח אותו למינימום 8000 ש"ח למקרן טוב ברמה בכדי שתוכל גם להנות מתמונת HD וגם תוכל להתגבר על האור בסלון (שזה בכלל נושא בפני עצמו).
בכדי להנות מקולנוע ביתי צריך חדר ייעודי שמוסב לטובת מערכת קולנוע איכותית (כולל הכל)
תמתח אותו למינימום 8000 ש"ח למקרן טוב ברמה בכדי שתוכל גם להנות מתמונת HD וגם תוכל להתגבר על האור בסלון (שזה בכלל נושא בפני עצמו).
בכדי להנות מקולנוע ביתי צריך חדר ייעודי שמוסב לטובת מערכת קולנוע איכותית (כולל הכל)
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אף מקרן לא יצליח להראות תמונה טובה בחדר מואר. לא משנה מה עוצמת ההארה שלו וזאת מכיון שהבעיה היא לא בלבן אלא בשחורים.
מותגים ששמעת עליהם לא בהכרח קשורים למקרני ק״ב אלא כנראה לציוד משרדי...
שים לב לאירוע ההשקה של אפסון שבוע הבא. כדאי לך להירשם.
מותגים ששמעת עליהם לא בהכרח קשורים למקרני ק״ב אלא כנראה לציוד משרדי...
שים לב לאירוע ההשקה של אפסון שבוע הבא. כדאי לך להירשם.
אני מסכים עם מה שנאמר לגבי הבעייתיות של חדר מואר בשימוש עם מקרן.
אבל, במידה ותצליח להחשיך את הסלון כמו שצריך, אפשר לקנות מקרני HD במחיר נמוך (יחסית) עם יחס תמורה למחיר גבוה.
למשל, HD66 של OPTOMA, בתור מקרן ראשון בתקציב נמוך לדעתי הוא מעולה. נמכר בסביבות 500$ מה שאומר שכולל מיסים ומשלוח הוא נגמר באזור ה 3000 שקל.
אבל, במידה ותצליח להחשיך את הסלון כמו שצריך, אפשר לקנות מקרני HD במחיר נמוך (יחסית) עם יחס תמורה למחיר גבוה.
למשל, HD66 של OPTOMA, בתור מקרן ראשון בתקציב נמוך לדעתי הוא מעולה. נמכר בסביבות 500$ מה שאומר שכולל מיסים ומשלוח הוא נגמר באזור ה 3000 שקל.
-
Vatos-Locos
-
- חבר פעיל מאוד

תודה רבה על כל התגובות,
המשלוח והמיסים לא רלוונטים כי זה נקנה בארה"ב.
סביבות 500 נשמע לי בסדר גמור (אני לא מצפה להקרין בחדר מואר אלא בחדר מוחשך לא-לחלוטין, כל התכנים יהיו HD אבל אין ציפיה לאיכות וחדות של מוצרי HIGH-END מן הסתם בגלל התקציב).
תודה רבה על ההמלצה בנוגע ל-OPTOMA HD66, יש עוד המלצות בסגנון הזה?
המשלוח והמיסים לא רלוונטים כי זה נקנה בארה"ב.
סביבות 500 נשמע לי בסדר גמור (אני לא מצפה להקרין בחדר מואר אלא בחדר מוחשך לא-לחלוטין, כל התכנים יהיו HD אבל אין ציפיה לאיכות וחדות של מוצרי HIGH-END מן הסתם בגלל התקציב).
תודה רבה על ההמלצה בנוגע ל-OPTOMA HD66, יש עוד המלצות בסגנון הזה?
בתקציב שלך אני חושב שהוא (ה66) יתן את התמורה הכי גדולה. אם אתה רוצה להוסיף עוד 300$ בשביל Full HD (כלומר רזולוציה של 1920X1080) אז יש דגמים אחרים.
בתור סטודנט שגם קנה את המקרנים שלו בתקציבים מאוד מינימליים חשוב לי לההגיד, בייחוד לאלו שרק נכנסים לתחום, שבהחלט אפשר להנות מקולנוע ביתי גם בתקציב נמוך, כי לפעמים מתקבל הרושם שזה או לקחת משכנתא או לוותר.. בהצלחה.
בתור סטודנט שגם קנה את המקרנים שלו בתקציבים מאוד מינימליים חשוב לי לההגיד, בייחוד לאלו שרק נכנסים לתחום, שבהחלט אפשר להנות מקולנוע ביתי גם בתקציב נמוך, כי לפעמים מתקבל הרושם שזה או לקחת משכנתא או לוותר.. בהצלחה.
יש את ה-EPSON 850HD שיתרונו הגדול (מעבר לתמונה טובה, רמקולים מובנים, תושבת מובנית לאייפד/אייפון, שלל חיבורים ואולטרא-ניידות) הוא עוצמת הארה גבוהה מאוד שמתאימה לתרחישים שאתה מתאר (חדר מואר).
אולי הדיון שלי יעזור לך:
http://www.httv.co.il/modules.php?name= ... sc&start=0
סקירה מאוד מחמיאה:
http://www.projectorcentral.com/epson_m ... review.htm
הוא נמכר בפחות מ-700$ אבל כבר ראיתי אותו לא מזמן ב~550$. צריך לעקוב...
אולי הדיון שלי יעזור לך:
http://www.httv.co.il/modules.php?name= ... sc&start=0
סקירה מאוד מחמיאה:
http://www.projectorcentral.com/epson_m ... review.htm
הוא נמכר בפחות מ-700$ אבל כבר ראיתי אותו לא מזמן ב~550$. צריך לעקוב...
האמת צריכה להאמר... אפילו עם מקרן מצגות ענתיקה של 1024X768 עם נורה גמורה וחדר לא-ממש-חשוך הצלחנו להנות מחוויית קולנוע-ביתי לא רעה בכלל. לא שמעתי יותר מדי תלונות...OmriS כתב:בתור סטודנט שגם קנה את המקרנים שלו בתקציבים מאוד מינימליים חשוב לי לההגיד, בייחוד לאלו שרק נכנסים לתחום, שבהחלט אפשר להנות מקולנוע ביתי גם בתקציב נמוך, כי לפעמים מתקבל הרושם שזה או לקחת משכנתא או לוותר.. בהצלחה....
כשמתחילים להבין ויש למה להשוות זה סיפור אחר, אבל גם יקר ב-ה-ר-ב-ה.
-
Vatos-Locos
-
- חבר פעיל מאוד

תודה רבה על כל התגובות (:
כרגע ה-hd66 היא ההמלצה הכי רלוונטית לי (גם מבחינת מחיר וגם מבחינת זמינות),
אגב, מה דעתכם על ה-Optoma PT110 בתור מקרן ראשוני למישהו שאין לו שום ניסיון או הבנה בתחום?
הוא נמכר חדש במחיר מגוחך! http://www.amazon.com/Optoma-PT110-Play ... B0090E23O8
כרגע ה-hd66 היא ההמלצה הכי רלוונטית לי (גם מבחינת מחיר וגם מבחינת זמינות),
אגב, מה דעתכם על ה-Optoma PT110 בתור מקרן ראשוני למישהו שאין לו שום ניסיון או הבנה בתחום?
הוא נמכר חדש במחיר מגוחך! http://www.amazon.com/Optoma-PT110-Play ... B0090E23O8
למרות המחיר המפתה ה PT110 נראה יותר כמו משהו שמיועד לחדרי ילדים מאשר לקולנוע ביתי. קודם כל הרזולוציה הטבעית שלו היא 480p שזה אומר שווה לרזולוציה של DVD. הקונטרסט גם נמוך. ואני לא יודע אם אפשר להשוות עוצמת הארה של LED לזו של מנורת מקרן רגילה, אבל אם כן אז גם עוצמת ההארה שלו מאוד נמוכה.
חשוב להבין שמדובר במקרן שעובד בטכנולוגייה אחרת (LED), וצריך לקרוא יותר כדי להבין את היתרונות והחסרונות שלה. לי באופן אישי אין הרבה ניסיון/ידע על מקרנים כאלו, אבל לדעתי המקרן הזה באופן ספציפי נופל לקטגוריה של "זריקת כסף", לפחות בכל מה שנוגע לשימוש בקולנוע ביתי.
חשוב להבין שמדובר במקרן שעובד בטכנולוגייה אחרת (LED), וצריך לקרוא יותר כדי להבין את היתרונות והחסרונות שלה. לי באופן אישי אין הרבה ניסיון/ידע על מקרנים כאלו, אבל לדעתי המקרן הזה באופן ספציפי נופל לקטגוריה של "זריקת כסף", לפחות בכל מה שנוגע לשימוש בקולנוע ביתי.
-
Vatos-Locos
-
- חבר פעיל מאוד

תודה (:
תיארתי לעצמי שזה המצב, אבל במחיר הזה הייתי חייב לשאול (:
תיארתי לעצמי שזה המצב, אבל במחיר הזה הייתי חייב לשאול (:
איך אכתוב לך בעדינות שתבין...ושלא תעלב ?tmpusr כתב:האמת צריכה להאמר... אפילו עם מקרן מצגות ענתיקה של 1024X768 עם נורה גמורה וחדר לא-ממש-חשוך הצלחנו להנות מחוויית קולנוע-ביתי לא רעה בכלל. לא שמעתי יותר מדי תלונות...OmriS כתב:בתור סטודנט שגם קנה את המקרנים שלו בתקציבים מאוד מינימליים חשוב לי לההגיד, בייחוד לאלו שרק נכנסים לתחום, שבהחלט אפשר להנות מקולנוע ביתי גם בתקציב נמוך, כי לפעמים מתקבל הרושם שזה או לקחת משכנתא או לוותר.. בהצלחה....
כשמתחילים להבין ויש למה להשוות זה סיפור אחר, אבל גם יקר ב-ה-ר-ב-ה....
אה כן, נזכרתי
זה היה לפני שלוש שנים. המקרן פנסוניק ששירת אותי נאמנה כ-7 שנים (סרטי dvd) עם אותה רזולוציה שציינת, עם ניגודיות מעוררת רחמים של 1:500 פשוט סיים את דרכו.
כלומר, המנורה היתה רק במחציתה, והמקרן דווקא עבד טוב מאוד, אבל אני רציתי יותר
בטח שבשטח התרוצצו להם מקרני העל (בזמנו) של ק''ב FHD עם ניגודיות משופרת בהרבה, צבעים, חדות וכו'
ומבחינתי זה היה הזמן הכי טוב להחליף, ומה אומר לך - הבדל של שמיים וארץ
נאלצתי להיפטר ממנה במחיר של מנת שווארמה.
ועכשיו אני מגיע לפאנצ'...
מקרנסקה עד היום שואלת אותי, ''למה היינו צריכים להחליף, דווקא ראינו ממש טוב בקודם...''
והמבין יבין.
ואגב
מקרני hd נמכרים כיום במחיר של טלוויזיה 46 אינצ'
לידיעתך.
דיברתי על מקרני HD 720Ptmpusr כתב:באמת? 46 אינטש עולות אולי 4000 ש"ח ומקרנים ברמה של ה-8350 מתחילים ב-10000 ש"ח בארץ.מקרנסקי כתב: ואגב
מקרני hd נמכרים כיום במחיר של טלוויזיה 46 אינצ'
לידיעתך.......
רק שלא ברור לי אם ישנם בחנויות (במחסנים)... מקסימום יד-2
יכול להיות שמקרני ה-hd ירדו כבר מהמדפים.
אבל עזוב,
אתה כבר אחרי...