PHD8: מה הרזולוציה האפטימלית?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
unsound_methods
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 563
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #21 

כדי להציג תוכן מסוים על מסך מסוים בצורה נכונה (מבחינת סקיילינג ומבחינת יחס אספקט) - תוכנת הנגן אמורה לדעת 4 פרמטרים:
1. רזולוציית התוכן (כמות דגימות בכל פריים וידאו)
2. aspect ratio של התוכן
3. רזולוציית המסך (כמות פיקסלים)
4. aspect ratio של המסך.

לא חייב להיות שום קשר בין 1 ל 3, בין 2 ל 4, בין 1 ל 2 או בין 3 ל 4.

במידה ויודעים את כל אלה, תמיד ניתן לשחזר את התוכן באופן נכון.
1+2 אמורים להיות מצויינים בתוך קובץ הוידאו
3+4 צריך לציין לכרטיס המסך או לתוכנת הנגן עצמה

לצערנו, לא כל התוכנות ניתנות לקינפוג מלא, ומכאן הבעיות.

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #22 

digest, בהמשך למה שכתב עכשיו unsound כל תוכנות הניגון הפופולאריות כגון zoom player ו MCE תומכות בכך. נשמה לי שכתבת שאתה משתמש ב- MCE האם עברת את ה- wizard שמקנפג את התצוגה?
HiFiMusic IL

digest פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 782
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #23 

תודה unsound!

אני מתחיל להבין לאט לאט מה קורה פה... הפלסמה היא לא 16:9!!! היא פשוט לא 16:9. היא 1024X768 עם פקסלים מלבניים ולכן היא 4:3. יש לה רק מדות 16:9... אלוהים, זה היה קשה להבין! :)

aloni,

עברתי את ה-wizard, יותר מ-10 פעמים. :) אבל הגדרתי שהמסך הוא 16:9. אנסה שוב מחר להגדיר אותו 4:3, יכול להיות שיהיה תיקון של aspect ratio.

unsound_methods
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #24 

digest כתב:תודה unsound!

אני מתחיל להבין לאט לאט מה קורה פה... הפלסמה היא לא 16:9!!! היא פשוט לא 16:9. היא 1024X768 עם פקסלים מלבניים ולכן היא 4:3. יש לה רק מדות 16:9... אלוהים, זה היה קשה להבין! :)

aloni,

עברתי את ה-wizard, יותר מ-10 פעמים. :) אבל הגדרתי שהמסך הוא 16:9. אנסה שוב מחר להגדיר אותו 4:3, יכול להיות שיהיה תיקון של aspect ratio.
...
אני מבין לגמרי מה שאתה מנסה להגיד, והכוונה שלך נכונה... אבל הדרך הנכונה מבחינת מושגים לציין זאת היא:

- המסך הוא בעל aspect ratio של 16:9 (כי זהו יחס הממדים שלו)
- המסך בעל מערך פיקסלים 1024x768 שאינם ריבועיים אלא מלבניים

יחס כמות הפקסלים האופקיים לאנכיים לא קשור למושג aspect ratio.

unsound_methods
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #25 

digest

תנסה לתאר בדיוק מה הקונפיגורציה שלך, ומה לא בסדר - אמרת שרואים לא טוב, או שיש עיוות. אנא פרט.

digest פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 782
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #26 

unsound,

אני מגדיר רזולוציה 1024x768 כי זות הנרזולוציה ה-native. את ה-desktop רואים מתוח, אבל אני לא שם לב {כי חוץ מזה הכל נראה יפה וחד באמת}. אני מריץ את ה-Media Center, מגדיר שיש לי מסך "דק" והוא 16:9. ואז MCE אומרת: חבוב, הרזולוציה שלך היא לא נכונה, בא נשנה אותה ל-wide screen... ואני מאמין שMCE "צודקת" כי אם אני הולך לMy Pictures ומנסה להציג תמונות, הם מוצגים בעיוות...

ואז לקחתי את רזולוצית "wide screen", שבאותה כמות השורות מגיעה ל 1366x768 והכל מסתדר! אין שום עיוות בתמונה, pattern או סרט (טלויזיה, DVD או סרט HD). מה שמפריע לי {פסיכולוגית :) } שכל העולם עדין מדבר שה-native is the best, ואני חושד שהחדות נפגעה קצת בהשווה לnative. אבל ה"פרופורציות" הן מדויקות. מה שאני רוצה מהמסך היקר הזה :) זה שני דברים פשוטים: 1. חדות ו-scaling עם איבוד מינימלי של פקסלים ו-2. פרופורציות נכונות. האם אני רוצה יותר מדי? :)

עד עכשיו עבדתי כמו "lamer", כי חשבתי שזה יעבוד חלק וטיבעי. אחרי שזה לא עבד טיבעי כ"כ התחלתי לקרוא מאמרים שונים באינטרנט. וזה לא יאומן מה רמת הבילבול והבלגן בנושא זה! נראה לי שWINDOWS MCE לא מסתדרת עם פקסלים מלבניים {מאוד מוזר}. אם זו הסיבה, אני אחליף אותה. השאלה היא מה התחליף...

unsound_methods
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #27 

את ה-desktop רואים מתוח, אבל אני לא שם לב {כי חוץ מזה הכל נראה יפה וחד באמת}
...
רואים חד - כי זו הרזולוציה הנטיבית.
רואים מתוח - כי מע' ההפעלה מניחה שהפיקסלים הם ריבועיים, אבל במסך שלך הם מלבניים.
ואז לקחתי את רזולוצית "wide screen", שבאותה כמות השורות מגיעה ל 1366x768 והכל מסתדר
...
ברור, כי עכשיו מע' ההפעלה חושבת שיש לך 16:9 (למרות שגם קודם היה לך). עכשיו הסקיילר של המסך עובד כדי לבצע downsample - לצמצם את הרזולוציה (1366 פיקסלים של מידע בכל שורה) אל תוך 1024 הפיקסלים. התמונה תוצג ללא עיוות, אבל החדות תיפגע בגלל הסקיילר.

הבעיה ברורה לך כבר - MCE מניחה תמיד שהרזולוציה שהגדרת קובעת גם את ה aspect ratio - כלומר מניחה תמיד שהפיקסלים ריבועיים, כמו שמקובל בעולם המחשוב (שזה קצת מצחיק לא, MCE זה מדיה סנטר אדישן. רגע.. מדיה סנטר... זה קשור גם לעולם הAV לא לעולם המחשוב, לא ???)

כפי שכבר ציינתי, תוכנה נורמלית היתה מאפשרת לך לקנפג את שני הנתונים בנפרד:
- רזולוצית המסך (1022X768 במקרה שלך)
- יחס אספקט המסך (16:9 במקרה שלך - מבלי להגיד לך: הרזולוציה לא מתאימה...)

אם אתה מתכוון להמשיך לעבוד ב MCE, הפתרון של 1366x768 הוא הכי הגיוני.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”