שאלה שמאוד מסקרנת אותי לגבי הרמקולים של חברת "אופרה"
כידוע לכולם רכשתי רמקולים של "אופרה" דגם GRAND MEZZA והם פשוט מדהימים
אתמול גם נוסף לכל זה מגבר הייברידי של יוניסון ריסרץ' דגם יוניקו סקונדו ולדעתי זה השילוב המושלם ביותר שיש
לרמקולים אילו עם ההגבר ה הזו
ועכשיו לשאלתי
מדוע בדגמים החדשים גם הקווינטה וגם הגרנד מזה שינו דברים וכאילו הלכו אחורה?
אסביר את כוונתי
בקווינטה הקודם היו 3 באס ריפלקס אחוריים ובדגם החדש התיבה ביכלל סגורה
בגרנד מזה הקודם טווח התדרים היה 30HZ-25KHZ ובדגם החדש זה 45HZ-30KHZ אז כאילו הלכו אחורה לא?
אני בטוח שיש סיבה והיא באה רק לשפר אבל מה זה יכול להיות?כי בשבילי זה כאילו ירידה ברמה מבחינת טווח התדרים לדוגמא אני לא יודע אשמח להסבר
בכל מיקרה כל מי שיש לו רמקולים של "אופרה"לנסות את השילוב המנצח עם מגבר הייברידי יוניסון ריסרץ'
זה באמת השילוב המושלם
אתמול גם נוסף לכל זה מגבר הייברידי של יוניסון ריסרץ' דגם יוניקו סקונדו ולדעתי זה השילוב המושלם ביותר שיש
לרמקולים אילו עם ההגבר ה הזו
ועכשיו לשאלתי
מדוע בדגמים החדשים גם הקווינטה וגם הגרנד מזה שינו דברים וכאילו הלכו אחורה?
אסביר את כוונתי
בקווינטה הקודם היו 3 באס ריפלקס אחוריים ובדגם החדש התיבה ביכלל סגורה
בגרנד מזה הקודם טווח התדרים היה 30HZ-25KHZ ובדגם החדש זה 45HZ-30KHZ אז כאילו הלכו אחורה לא?
אני בטוח שיש סיבה והיא באה רק לשפר אבל מה זה יכול להיות?כי בשבילי זה כאילו ירידה ברמה מבחינת טווח התדרים לדוגמא אני לא יודע אשמח להסבר
בכל מיקרה כל מי שיש לו רמקולים של "אופרה"לנסות את השילוב המנצח עם מגבר הייברידי יוניסון ריסרץ'
זה באמת השילוב המושלם
בטח שבדקתי את המגברים עם הרמקולים האילו בילבד
וכמה זה הרבה?
אז ככה צימצמתי אפשרויות כי מלכתחילה לא רציתי לשמוע נאד רוטל ועוד כל מיני
מה ששמעתי עם הגרנד מזה זה הרוקסן כספיאן והקנדי ועוד מגבר של מיוזיקל פידלטי ולבסוף שמעתי את היוניסון ריסרץ' ולטעמי האישי הוא הכי מתאים לרמקולים של אופרה .הדגם של המגבר זה היוניסון ריסרץ' דגם סקונדו
פשוט מעולה
מה ששמעתי עם הגרנד מזה זה הרוקסן כספיאן והקנדי ועוד מגבר של מיוזיקל פידלטי ולבסוף שמעתי את היוניסון ריסרץ' ולטעמי האישי הוא הכי מתאים לרמקולים של אופרה .הדגם של המגבר זה היוניסון ריסרץ' דגם סקונדו
פשוט מעולה
- avilior
- חבר ותיק

- תגובות: 1629
- נתן תודות: 191 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
Re: בטח שבדקתי את המגברים עם הרמקולים האילו בילבד
כך חשבתי. שמעת אותו עם עוד 3. אני מניח שלא במקביל, אלא כל פעם מגבר אחר היה מופעל.אייל007 כתב:וכמה זה הרבה?
פשוט מעולה...
אז ככה, זה שהיבואן מצהיר שזה השילוב המושלם עוד לא עושה אותו כזה. לצערי רוב החדשים בתחום נופלים בפח הזה שבו היבואן/משווק מצהיר עבורם מה השילוב המנצח עוד לפני ששמעו אותו, כך שמה שמשפיע לפעמים על הבחירה הוא אפקט פסיכולוגי ולא ניטרליות של הקונה.
ללא קשר, רכשת סט איכותי ואני מאחל לך שעות רבות של הנאה. אל תייחס חשיבות יתרה למספר הדרייברים, הפורטים ולטווח התדרים אם לאזניך הם נשמעים טוב. כל השאר פחות חשוב.
כן אבל עדיין מסקרן אותי מדוע חברת אופרה שינתה את הדגמים גרנד מזה וקווינטה ,וסגרו את התיבה בקווינטה ובגרנד מזה שינו את טווח התדרים לרעה כביכול ורק כביכול כי למעשה הם לקחו את הדגמים הקודמים ורק שיפרוו אותם וכניראה הגיעו למסקנה שלי כלקוח ניראה שהם לא שיפרו אלא הלכו אחורה למישהו יש הסבר לזה? הרי הדגמים הקודמים לפי הביקורות היו מעולים עובדה שהגרנד מזה זכה במבחן הרמקולים הריצפתיים
החיוך זה הדבר היחיד בעולם שאינו מרושש את הנותן אך מעשיר את המקבל
- LiorDrZ
- חבר ותיק

- תגובות: 1777
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 190 פעמים
תשובה מפורטת אני חושב שתקבל מהיצרן. שלח להם מייל ותשאל אותם כי הם יוכלו לענות לך בצורה הכי טובה שיש מה גרם להם לשנות את התכנון של הרמקול הקודם שלטענתך הלכו אחורה. פילוסופית החיים שלי קצת שונה משלך ואני מצטער על הנימה התוקפנית היא לא מכוונת אליך ברמה האישית. במקום להתעסק במספרים או בתכנון תיבות תהנה מהמערכת החדשה שלך ותשמע מוסיקה בשביל זה קנית אותה וזה הייעוד שלה. חבל על כל האנרגיות שאתה משקיע בפורומים עם השאלות האלו שאין לאף אחד תשובה עליהם... עכשיו תשאל את עצמך האם חסר לך משהו? האם אתה לא מרוצה? כי אם אתה לא מרוצה תחליף... ואם אתה מרוצה אז עזוב אותך מכל המספרים כי שום מספר לא יכול לתת לך תחושה של איך הרמקול נשמע וכל עוד לא עשית השוואה של 1:1 מול הדגם הישן כל הנתונים הטכנים האלו בטלים בשישים.
ליאור
ליאור
- vladimir71
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 392
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 9 פעמים
horngad כתב:רוצה לשמוע עצה טובה -תתחיל לשמוע במערכת שלך ולשפר את שאר הדברים שזקוקים לשיפור ולא לחפש נתונים טכניים שלא מתארים את איכות הרמקול ולא מנסים ללמד את היצרן מה כדאי לעשות .אתה חופר במקום הלא נכון ....
נתונים טכניים לא אמורים לומר הרבה על תוצאה.
מה איכפת איך היה דגם קודם , הרי הוא לא קיים .
אני חושב , חברה בדרך כלל לא הולכת אחורה אלא קדימה.
אתה קנית על סמך שמיעה , ואהבת , וזה הרי מה שאתה אומר , זה הכי חשוב., כל השאר זה לדעתי להתעסק בשטויות.
ישנם מקרים בהם עולה טענה שדגם מתקדם נחות מקודמו בשל הצורך בהפחתת עלויות, למשל SF אלאקטה אמאטור 1 מול 2 החדש יותר ( יחידות סקאןספיק בחדש דיינאודיו איזוטר ואודיו טכנולוג'י היקרים מאוד בישן ) ועדיין יש כאלו הטוענים שהחדש נשמע טוב יותר ( לא אני ), אבל מדובר להערכתי בחריג. הכלל הוא שדגם חדש יותר יהיה עדיף על קודמו ואני מעריך שכך הוא באופרה שלך. העובדה שהועדפה טכנולוגיה או תפיסה שונה שבאה לביטוי בפחות או יותר רכיבים, שימוש בקופסה פתוחה או סגורה אינה משמעותית, מה שקובע הוא הצליל
עוד לא קיבלתי תשובה לשאלה המקורית ששאלתי
האם למישהו יש הערכה?או מישהו ניסה את הגרנד מזה הישן מול החדש?
הרי החברה צריכה ללכת קדימה אז באופן תיאורטי הדגם החדש אמור להיות טוב יותר גם הגרנד מזה וגם הקווינטה
הרי החברה צריכה ללכת קדימה אז באופן תיאורטי הדגם החדש אמור להיות טוב יותר גם הגרנד מזה וגם הקווינטה
- vladimir71
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 392
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 9 פעמים
עדין לא הבנתי קטע שלך .אייל007 כתב:עוד לא קיבלתי תשובה לשאלה המקורית ששאלתי
הרי החברה צריכה ללכת קדימה אז באופן תיאורטי הדגם החדש אמור להיות טוב יותר גם הגרנד מזה וגם הקווינטה...
שמעת רמקולים, אהבת וקנית , אז מה איכפת לך מה עשתה חברה לפני כמה שנים בדגם ישן?
אבל אים זה כל כך מעניין אותך, ואתה אובססיבי לדעת מה נשמע יותר טוב , תחפש מישהו שיש לו את הדגם הישן , תבקש ממנו להביא אליך תרמקולים הביתה ,ועל מערכת שלך, ובבית שלך , רק ככה תוכל לדעת .
זה שאני שואל וחופר לא אומר שאני לא מפסוט עד הגג ובשבילי כל הציוד שיש לי הוא הכי טוב והיי אנד אמיתי
אני שואל בכדי לדעת וזו תשובה לחבר שדאג כל כך ואמר שכבר קניתי ומה איכפת לי מה אופרה עשתה בדגמים הקודמים
בשביל זה נועד הפורום לשאול מה שבא ולא רק התפלספויות ושטויות
ולמי שלא בא לענות שימשיך להודעות הבאות מי שרוצה לענות יותר ממוזמן
אני שואל בכדי לדעת וזו תשובה לחבר שדאג כל כך ואמר שכבר קניתי ומה איכפת לי מה אופרה עשתה בדגמים הקודמים
בשביל זה נועד הפורום לשאול מה שבא ולא רק התפלספויות ושטויות
ולמי שלא בא לענות שימשיך להודעות הבאות מי שרוצה לענות יותר ממוזמן