מדוע הבאס נשמע פשוט מגעיל ?
-
windshear
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 177
שלום רב,
כשאני צופה בסרט, לעיתים רבות אני מגיש תחושת קבס מצליל הבאס שבוקע מהרמקולים של הסנטר (או אולי מהסאב, לא יודע. ) הווליום של הסאב מכוון לחצי, ברסיבר מכוון ל12.5db והקרוס מכוון ל100 אחוז....
באס לא מעודן בלשון המעטה. האם אלו הרמקולים או הסאב ??
גם בשירים, כשיש חלקים עם באסים, אני מרגיש כאילו ה"בום בום" לא מסונכרן עם השיר בכלל. האם זה בגלל הגיוני או שאני סתם מגזים ?
הסאב הוא מהסדרה Tannoy HTS100 5.1 Speaker Package
לעצתכם אודה.
כשאני צופה בסרט, לעיתים רבות אני מגיש תחושת קבס מצליל הבאס שבוקע מהרמקולים של הסנטר (או אולי מהסאב, לא יודע. ) הווליום של הסאב מכוון לחצי, ברסיבר מכוון ל12.5db והקרוס מכוון ל100 אחוז....
באס לא מעודן בלשון המעטה. האם אלו הרמקולים או הסאב ??
גם בשירים, כשיש חלקים עם באסים, אני מרגיש כאילו ה"בום בום" לא מסונכרן עם השיר בכלל. האם זה בגלל הגיוני או שאני סתם מגזים ?
הסאב הוא מהסדרה Tannoy HTS100 5.1 Speaker Package
לעצתכם אודה.
- epony
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
כנמה שאלות:
איזה רסיבר יש לך?
האם עשית כיול אוטומטי?
האם יש DELAY מוגדר לסאב ברסיבר?
איפה הסאב ממוקם בחדר?
איך מוגדר ה-PHASE בסאב?
האם ניסית "לשחק" עם ההגדרות (להוריד ווליום בסאב, להוריד את ה-DB של הסאב ברסיבר, לבדוק מה ההגדרה של הקרוס ברסיבר, וכו'...)?
איזה רסיבר יש לך?
האם עשית כיול אוטומטי?
איפה הסאב ממוקם בחדר?
איך מוגדר ה-PHASE בסאב?
האם ניסית "לשחק" עם ההגדרות (להוריד ווליום בסאב, להוריד את ה-DB של הסאב ברסיבר, לבדוק מה ההגדרה של הקרוס ברסיבר, וכו'...)?
-
windshear
-
- חבר פעיל מאוד

epony כתב:כנמה שאלות:
איזה רסיבר יש לך?
האם עשית כיול אוטומטי?
איפה הסאב ממוקם בחדר?
איך מוגדר ה-PHASE בסאב?
האם ניסית "לשחק" עם ההגדרות (להוריד ווליום בסאב, להוריד את ה-DB של הסאב ברסיבר, לבדוק מה ההגדרה של הקרוס ברסיבר, וכו'...)?...
רסיבר onkyo 706
נעשה כיול אוטומטי.
לא מוגדר דיליי
http://i45.tinypic.com/29cavwl.jpg
phase = 180
ניסיתי כ"כ הרבה ושום דבר לא עובד כמו שצריך. או שלא שומעים אותו בכלל או ששומעים פשוט מגעיל.
- epony
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
נסה לשנות את ה-PHASE ל-0 ולראות אם יש שיפור. אם זה לא עוזר וגם שינוי בווליום לא עוזר, אז אין מנוס מקצת עבודת נמלים: http://www.hometheater.co.il/article00065
-
windshear
-
- חבר פעיל מאוד

אם ארכוש את ה- Sunfire - Dynamic Series - SDS-10 , האם אקבל באס יותר מדוייק ואיכותי או שכבר עדיף להשקיע ב- Sunfire - Dynamic Series - SDS-12 ?
- istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17939
שמע
לפי הנתונים שרשמת משהו לא נראה לי .
עוצמת הסאב ברסיבר לא אמורה להגיע לערכים של +- 12 DB . הערכים צריכים להסתובב סביב ה +- 3DB .
לדעתי עוצמת הווליום אצלך בסאב נמוכה מידי.
דבר נוסף הוא הסאב עצמו. אומנם טאנוי(שיש לי חיבה גדולה אליהם
אבל לא מדובר בסאב רציני ואיכותי במיוחד.
אז מה לעשות?
תמיד אפשר להחליף סאב אבל מהתמונה שצרפה אני מתרשם שהמערכת ממוקמת בחדר שלך שהוא לא גדול במיוחד ולכן לפני רכישה של סאב חדש בצע את הפעולות הבאות לפי הסדר:
1.תגביר את הווליום בסאב לפני תחילת הכיול.
2.כוון את הקרוס בסאב ל MAX
3.שים את כפתור הפאזה בסאב על 0
4.תריץ כיול(תקפיד למקם את המיקרופון בגובה האוזנים במצב ישיבה). בצע מקסימום מדידות אפשריות.המדידה הראשונה חייבת להתבצע בנקודת הישיבה שלך וכל יתר המדידות בסמוך לנקודת הישיבה
5.שנה את כל ערכי הקרוסים בתפריט הרסיבר ל 100HZ
6.תגדיר את ה LFE ברסיבר על 120HZ
7.תגביר את עוצמת הסאב ברסיבר בכ 2-3DB (במידה ואתה עדין מגיע לערכים של 12+- ברסיבר תגביר עוד קצת את העוצמה בוליום בסאב ובצע הכל מחדש )
לגבי ענין הסאב החדש ,לדעתי ,במידה ומדובר בחדר מגורים סטנדרטי הדגם הראשון יספיק.
בהצלחה
לפי הנתונים שרשמת משהו לא נראה לי .
עוצמת הסאב ברסיבר לא אמורה להגיע לערכים של +- 12 DB . הערכים צריכים להסתובב סביב ה +- 3DB .
לדעתי עוצמת הווליום אצלך בסאב נמוכה מידי.
דבר נוסף הוא הסאב עצמו. אומנם טאנוי(שיש לי חיבה גדולה אליהם
אז מה לעשות?
תמיד אפשר להחליף סאב אבל מהתמונה שצרפה אני מתרשם שהמערכת ממוקמת בחדר שלך שהוא לא גדול במיוחד ולכן לפני רכישה של סאב חדש בצע את הפעולות הבאות לפי הסדר:
1.תגביר את הווליום בסאב לפני תחילת הכיול.
2.כוון את הקרוס בסאב ל MAX
3.שים את כפתור הפאזה בסאב על 0
4.תריץ כיול(תקפיד למקם את המיקרופון בגובה האוזנים במצב ישיבה). בצע מקסימום מדידות אפשריות.המדידה הראשונה חייבת להתבצע בנקודת הישיבה שלך וכל יתר המדידות בסמוך לנקודת הישיבה
5.שנה את כל ערכי הקרוסים בתפריט הרסיבר ל 100HZ
6.תגדיר את ה LFE ברסיבר על 120HZ
7.תגביר את עוצמת הסאב ברסיבר בכ 2-3DB (במידה ואתה עדין מגיע לערכים של 12+- ברסיבר תגביר עוד קצת את העוצמה בוליום בסאב ובצע הכל מחדש )
לגבי ענין הסאב החדש ,לדעתי ,במידה ומדובר בחדר מגורים סטנדרטי הדגם הראשון יספיק.
בהצלחה
-
windshear
-
- חבר פעיל מאוד

להלן הערכים שנתקבלו לאחר 5 כיולים:
[imgbig]http://i47.tinypic.com/hwlrur.jpg[/imgbig]
[imgbig]http://i49.tinypic.com/e718jk.jpg[/imgbig]
כמובן ששיניתי את הערכים למה שהמלצת לי, אולם לא כ"כ הבנתי סעיף 7. כרגע ברסיבר לאחר הכיול היה מינוס 15 שזה המינימום כאשר הווליום בסאב הוא באמצע (כפתור מסתובב על הסאב עצמו).. מה אני עושה עם זה ?
שוב תודה על עזרתך.
כמובן ששיניתי את הערכים למה שהמלצת לי, אולם לא כ"כ הבנתי סעיף 7. כרגע ברסיבר לאחר הכיול היה מינוס 15 שזה המינימום כאשר הווליום בסאב הוא באמצע (כפתור מסתובב על הסאב עצמו).. מה אני עושה עם זה ?
שוב תודה על עזרתך.
- opv
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
אותה תשובה שעניתי לך בשרשור אחר.
באופן שבו המערכת מסודרת בחדר, לא תקבל סאונד נורמלי.
תעלה שרטוט של החדר ונוכל להמליץ לך איך לסדר את המערכת.
זה הבסיס, אם המערכת ממוקמת גרוע, שום כיול ותיקון לא יעזור.
באופן שבו המערכת מסודרת בחדר, לא תקבל סאונד נורמלי.
תעלה שרטוט של החדר ונוכל להמליץ לך איך לסדר את המערכת.
זה הבסיס, אם המערכת ממוקמת גרוע, שום כיול ותיקון לא יעזור.
No place like home.......... Theater
-
windshear
-
- חבר פעיל מאוד

opv - עניין זה נהיר לי, אולם במצב הנוכחי אין אפשרות לעיצוב מחדש של החדר.
- istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

לגבי סעיף 7.windshear כתב:להלן הערכים שנתקבלו לאחר 5 כיולים:
שוב תודה על עזרתך....
מינוס 15 אומר שהוא זיהה עוצמה גבוהה מידי של הסאב בזמן המדידה ולכן הנמיך אותה .
הערכים תחת עוצמת הסאב צריכים לנוע סביב 3 +- DB , כלומר או מקסימום 3+ או 3-
במידה וקיבלת 15 - זה אומר שהווליום בסאב מכוון גבוה מידי. תנמיך את הווליום בסאב קצת ותריץ כיול מחדש.ככה תעשה עד שתגיע למצב של 3 +- DB ועליו תוסיף ידנית בין 2 ל 3 DB .
שינוי מיקום הסאב גם הוא יכול להוסיף/לגרוע מהתוצאה ולכן שווה לנסות לשחק איתו במידה וניתן.
- opv
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
אז לפחות אל תשקיע עוד כסף על ציוד.windshear כתב:opv - עניין זה נהיר לי, אולם במצב הנוכחי אין אפשרות לעיצוב מחדש של החדר....
- LiorShap
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3068
אל תמהר לקנות סאב אחר כרגע עד שאתה לא פותר את המקרה שלך.
משהו בכיול ובתוצאות נראה לא טוב. כל הרמקולים על מינוס עצבני ( לא אופייני לרמקולים קטנים וסאב חלש ) .
צריך לבדוק חיבורים נכונים ( למרות שהרסיבר היה צריך לתת התראה על פייז הפוך אבל לך תדע... ).
זה שהכיול קבע סאב מינוס 15 דווקא מראה על ווליום גבוה מדי פיזית בסאב. נסה לשים אותו על שליש ולא חצי
ובצע כיול מחדש.
כמובן שהגדר את כל הרמקולים כקטנים ( הסנטר שלך כויל על 50HZ והוא לא מגרד גם את ה 70.. שנה זאת ידנית ל 80.
נתק וחבר את כל החיווט מחדש לפני הכל ודווח תוצאות.
משהו בכיול ובתוצאות נראה לא טוב. כל הרמקולים על מינוס עצבני ( לא אופייני לרמקולים קטנים וסאב חלש ) .
צריך לבדוק חיבורים נכונים ( למרות שהרסיבר היה צריך לתת התראה על פייז הפוך אבל לך תדע... ).
זה שהכיול קבע סאב מינוס 15 דווקא מראה על ווליום גבוה מדי פיזית בסאב. נסה לשים אותו על שליש ולא חצי
ובצע כיול מחדש.
כמובן שהגדר את כל הרמקולים כקטנים ( הסנטר שלך כויל על 50HZ והוא לא מגרד גם את ה 70.. שנה זאת ידנית ל 80.
נתק וחבר את כל החיווט מחדש לפני הכל ודווח תוצאות.
-
windshear
-
- חבר פעיל מאוד

יכול להיות שזה קשור לכבלים ?LiorShap כתב:אל תמהר לקנות סאב אחר כרגע עד שאתה לא פותר את המקרה שלך.
ובצע כיול מחדש.
נתק וחבר את כל החיווט מחדש לפני הכל ודווח תוצאות....
קניתי ממישהו את ה- כבל לרמקולים Van Den Hul MAGNUM ולאחר יום הוא אמר שיכול להיות שהם מזוייפים...
- istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

במידה וחיברת אותם נכון יענו + ל + ו - ל - אין חשיבות למקור או זיוף. סביר להניח שלא זו הבעיה.windshear כתב:יכול להיות שזה קשור לכבלים ?LiorShap כתב:אל תמהר לקנות סאב אחר כרגע עד שאתה לא פותר את המקרה שלך.
ובצע כיול מחדש.
נתק וחבר את כל החיווט מחדש לפני הכל ודווח תוצאות....
קניתי ממישהו את ה- כבל לרמקולים Van Den Hul MAGNUM ולאחר יום הוא אמר שיכול להיות שהם מזוייפים......
הבעיה אצלך סביר להניח נובעת מסאב לא איכותי /מיקום לא נכון/ אקוסטיקה על הפנים אחד מהם או כולם ביחד.
- HazooM
-
- כתב

- תגובות: 6805
הבעיה אצלך סביר להניח נובעת מסאב לא איכותי /מיקום לא נכון/ אקוסטיקה על הפנים אחד מהם או כולם ביחד....
-
windshear
-
- חבר פעיל מאוד

HazooM כתב:הבעיה אצלך סביר להניח נובעת מסאב לא איכותי /מיקום לא נכון/ אקוסטיקה על הפנים אחד מהם או כולם ביחד.......
החדר הוא גם ממ"ד. האם זה קשור ?
- HazooM
-
- כתב

- תגובות: 6805
יכול להיות שממ"ד מעט מקצין את הבעיה, אבל כמעט בכל חדר יש בעיות בבאסים. ככה זה.החדר הוא גם ממ"ד. האם זה קשור ?...
- blueye
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 130
אצלי היתה בעיה דומה לשלך הזמנתי את סטריאו הדרום הם טענו כי מזנון מעץ עליו תשב המערכת ומאחור הצמדתי ארון קטן הפלא ופלא הסאונד השתנה לטובה הבסים חזרו להיות עגולים
-
windshear
-
- חבר פעיל מאוד

שלום,
אני חייב לציין כי את בדיקות הכיול בצעתי קרוב מאוד לרמקולים הקדמיים, שכן שם אני יושב מול המחשב.
האם כעת התוצאות שהתקבלו יותר הגיוניות ?
אני חייב לציין כי את בדיקות הכיול בצעתי קרוב מאוד לרמקולים הקדמיים, שכן שם אני יושב מול המחשב.
האם כעת התוצאות שהתקבלו יותר הגיוניות ?
- niguy
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 304
- שם מלא: גיא
שמע,
אתה לא יכול לצפות לסאונד היקפי טוב...אתה יודע מה,אפילו היקפי סביר כשאת התנאי המינימלי אתה לא מקיים וזה המיקום שלך בתוך כל העסק. זה שקול לזה שתעמוד בין הרמקולים הקדמיים ולא תבין למה אין לך במה. אני בכוונה מקצין אבל המיקום שלך בתור מאזין יותר חשוב מכל דבר אחר.
תנסה לשבת במרכז החדר, ליצור משולש בינך לבין הקדמיים,כמובן כהשסראונד לצידך או מאחוריך ותבין את ההבדל. ורק אז תתחיל לשחק עם מיקום הסאב. כמובן שאתה חייב להריץ שוב כיול בנקודת ההאזנה החדשה
אתה לא יכול לצפות לסאונד היקפי טוב...אתה יודע מה,אפילו היקפי סביר כשאת התנאי המינימלי אתה לא מקיים וזה המיקום שלך בתוך כל העסק. זה שקול לזה שתעמוד בין הרמקולים הקדמיים ולא תבין למה אין לך במה. אני בכוונה מקצין אבל המיקום שלך בתור מאזין יותר חשוב מכל דבר אחר.
תנסה לשבת במרכז החדר, ליצור משולש בינך לבין הקדמיים,כמובן כהשסראונד לצידך או מאחוריך ותבין את ההבדל. ורק אז תתחיל לשחק עם מיקום הסאב. כמובן שאתה חייב להריץ שוב כיול בנקודת ההאזנה החדשה