למרות שסיור בפוסטים בפורום רק בלבל אותי, עושה רושם שזה המקום הכי טוב לבקש בו עזרה בתחום האוזניות (לפחות בעברית), ולפיכך - הנה אני כאן.
אבא נסע לתאילנד, ולכן יש לי טווח זמן של בערך שבוע לגבש החלטה על אוזניות אותן הוא ינסה לקנות כשיגיע עוד כעשרה ימים לבנגקוק, לכן התכנון שלי הוא לשלוח לו רשימה של בין 2 ל4 דגמים, כדי להגדיל את הסיכוי שימצא משהו.
כיום אני משתמש באוזניות in-ear של beats (ibeats) שהגיעו יחד עם הפלאפון (HTC סנסיישן XE), ובתור האוזניות הראשונות שלי ששוות יותר מ100 ש"ח החוויה היתה מדהימה (כמו שהבנתי שקורה הרבה חרף העובדה שמדובר בביטס), הבעיה היא שאני לא מסתדר עם הin-ear, הן זזות מהמקום ויוצאות מהאוזן ואני מוצא את עצמי מתעסק איתן יותר מדי, ולכן החלטתי לעבור לon-ear, אנסה לתת לכם כמה שיותר פרטים בתקווה שנצליח לגבש החלטה
תקציב:
עד 400 ש"ח
סוג מוזיקה:
כמעט הכל, הפלייליסט כולל את DIO, הסטונס, כוורת, יהודה פוליקר, 2pac, outkast וכל מה שביניהם...
שימוש:
שימוש ביתי, נסיעות והליכות, לא מתכוון לרוץ איתן, אבל אני אקח אותן איתי לכל מקום, לכן הייתי רוצה לשים דגש על ניידות (קייס).
סוג האוזניות:
on-ear נראה לי עדיף על פני over-ear משיקולי נוחות וניידות, מצד שני לא הייתי רוצה שמי שיושב לצידי באוטובוס יצטרך לסבול את הבחירות המוזיקליות שלי, ובכך הבנתי שover-ear הן עדיפות.
קניה בחול?
כמו שאמרתי בפתיחה התכנון הוא לקנות בתאילנד אבל אם לא ייצא לפועל אולי אזמין מEBAY.
דגמים שהסתכלתי עליהם:
AKG Q460 - למרות ביקורת לא מפרגנת ביוטיוב והאנטי הראשוני בגלל החיבור לסלב, הן נראות די טוב ומגיעות עם קייס ושלט בקרה.
אותה ביקורת לא מפרגנת המליצה (מאוד) במשפט הבא על Sennheiser PX 200-IIi שנראות לדעתי קצת פחות טוב, אבל נשמעות לטענת הביקורת הרבה יותר טוב.
מספר דברים שחשוב להדגיש:
*האוזניות יעבדו רוב הזמן עם הטלפון (HTC סנסיישן XE, מכיל מעבד סאונד מבית beats)
*הייתי שמח לשלט בקרה (ומיקרופון), ואם כבר ישנם כאלה אזי שיעבדו עם אנדרואיד
*אני מבין שעיצוב הוא עניין של טעם, ועדיין יצא לי לראות אוזניות עם עיצוב מפלצתי שעם כל הכבוד אני לא רואה את עצמי שולף באוטובוס או הולך איתן ברחוב, מסיקורים ובדיקות ראיתי שכאן היתרון הוא לAKG, נקודה אצלם מבחינתי.
לסיכום, אני ממש לא אודיופיל (לא שזו מילה גסה או משהו
בתודה מראש,
שקד