המלצה לאוזניות On-Ear עד 100$

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
shakel32 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

הקדמה:
למרות שסיור בפוסטים בפורום רק בלבל אותי, עושה רושם שזה המקום הכי טוב לבקש בו עזרה בתחום האוזניות (לפחות בעברית), ולפיכך - הנה אני כאן.
אבא נסע לתאילנד, ולכן יש לי טווח זמן של בערך שבוע לגבש החלטה על אוזניות אותן הוא ינסה לקנות כשיגיע עוד כעשרה ימים לבנגקוק, לכן התכנון שלי הוא לשלוח לו רשימה של בין 2 ל4 דגמים, כדי להגדיל את הסיכוי שימצא משהו.
כיום אני משתמש באוזניות in-ear של beats (ibeats) שהגיעו יחד עם הפלאפון (HTC סנסיישן XE), ובתור האוזניות הראשונות שלי ששוות יותר מ100 ש"ח החוויה היתה מדהימה (כמו שהבנתי שקורה הרבה חרף העובדה שמדובר בביטס), הבעיה היא שאני לא מסתדר עם הin-ear, הן זזות מהמקום ויוצאות מהאוזן ואני מוצא את עצמי מתעסק איתן יותר מדי, ולכן החלטתי לעבור לon-ear, אנסה לתת לכם כמה שיותר פרטים בתקווה שנצליח לגבש החלטה 8O :

תקציב:
עד 400 ש"ח

סוג מוזיקה:
כמעט הכל, הפלייליסט כולל את DIO, הסטונס, כוורת, יהודה פוליקר, 2pac, outkast וכל מה שביניהם...

שימוש:
שימוש ביתי, נסיעות והליכות, לא מתכוון לרוץ איתן, אבל אני אקח אותן איתי לכל מקום, לכן הייתי רוצה לשים דגש על ניידות (קייס).

סוג האוזניות:
on-ear נראה לי עדיף על פני over-ear משיקולי נוחות וניידות, מצד שני לא הייתי רוצה שמי שיושב לצידי באוטובוס יצטרך לסבול את הבחירות המוזיקליות שלי, ובכך הבנתי שover-ear הן עדיפות.

קניה בחול?
כמו שאמרתי בפתיחה התכנון הוא לקנות בתאילנד אבל אם לא ייצא לפועל אולי אזמין מEBAY.

דגמים שהסתכלתי עליהם:
AKG Q460 - למרות ביקורת לא מפרגנת ביוטיוב והאנטי הראשוני בגלל החיבור לסלב, הן נראות די טוב ומגיעות עם קייס ושלט בקרה.
אותה ביקורת לא מפרגנת המליצה (מאוד) במשפט הבא על Sennheiser PX 200-IIi שנראות לדעתי קצת פחות טוב, אבל נשמעות לטענת הביקורת הרבה יותר טוב.

מספר דברים שחשוב להדגיש:
*האוזניות יעבדו רוב הזמן עם הטלפון (HTC סנסיישן XE, מכיל מעבד סאונד מבית beats)
*הייתי שמח לשלט בקרה (ומיקרופון), ואם כבר ישנם כאלה אזי שיעבדו עם אנדרואיד
*אני מבין שעיצוב הוא עניין של טעם, ועדיין יצא לי לראות אוזניות עם עיצוב מפלצתי שעם כל הכבוד אני לא רואה את עצמי שולף באוטובוס או הולך איתן ברחוב, מסיקורים ובדיקות ראיתי שכאן היתרון הוא לAKG, נקודה אצלם מבחינתי.

לסיכום, אני ממש לא אודיופיל (לא שזו מילה גסה או משהו :wink: ), ולמען האמת כנראה גם לא מבין גדול במוזיקה בכלל, אבל הדבר האחרון שהייתי רוצה הוא להשקיע 400 ש"ח באוזניות ולקבל איכות סאונד נמוכה מהbeats

בתודה מראש,
שקד :)

eyal1983
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3449
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 281 פעמים

שליחה #2 

הרשימה שלי ל 4 אוזניות על האוזן עד 100$ שאפשר להסתובב איתן ברחוב:

Sony MDR-V6 (עמידות להתעללויות)
Ultrasone HFI-450 (שומרות לך על השמיעה, מעולות לרוק אקוסטי)
Koss Pro DJ100 (לא רעות, אחריות בינלאומית לכל החיים)
Creative Aurvana Live! (הנוחה מכולן, פחות בידוד)

shakel32 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

קודם כל תודה על התגובה! (היה לי ברור שאם אני מחכה לתגובה - אז זו התגובה שלך :roll: )
למרות זאת, היה לי קצת קשה להתחבר לדגמים שהצעת, ע"פ הסדר:
Sony MDR-V6 - הכבל המסולסל קצת מדאיג אותי, החיבור בקצה (ההברגה למחבר בדגם הספציפי הזה) אומר שאולי לא יהיה חיבור יציב לטלפון (בגלל הקייס), ו..אין שלט בקרה ומיקרופון :X
Ultrasone HFI-450 - קצת נרתע מהמראה ה"מאסיבי" (שלט בקרה)
Koss Pro DJ100- את אלה די אהבתי, אבל שוב אני לא בטוח שאני רוצה כבל מסולסל, בטח אם הוא לא מתנתק

אני חושב שהבעיה שלי עם כל הדגמים שהצעת היא בעיקר הגודל, כל האוזניות הן over-ear, מאסיביות יחסית, ואם נזכור שאני עובר מin-ear, אני לא כ"כ רואה את עצמי הולך איתן ברחוב.

אם תוכל בבקשה להתייחס לשני הדגמים שהצעתי, בפוסטים אחרים ראיתי את חוסר ההתלהבות שלך מהQ460, אבל האם הן מספקות סאונד טוב יותר מהביטס עבור המשתמש הממוצע?

eyal1983
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3449
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 281 פעמים

שליחה #4 

כל ההצעות הן אוזניות ניידות שלא נחשבות לגודל מלא.
אתה מבקש אוזניות קטנות יותר "על האוזן" => הן יהיו אוזניות קשת... שם אתה נכנס למחירים גבוהים יותר (HD25-ii, amperior, dt1350 וכו').
אחרת, אתה משלם בבידוד.

אקג Q460 לעומת Sennheiser PX200-ii
האקג טיפה נוחות יותר, טיפה מבודדות פחות (גם: לוחצות פחות).
לאקג יש מידים מפורטים יותר, אבל עלולות להיות באסיות.
באופן כללי, יכולות הצליל דומות בשתיהן.
טכנית: האקג כבדות ב 20%, אך ניתן לסחוב איתן לווליום גבוה יותר (עוד יותר רגישות).

לסיכום:
עם שתיהן, קשה לטעות.

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”