יש לי כבר מערכת נחמדה מאוד עם רסיבר ימהה . 2 קדמיים וסנטר של סרוין וגה.
אני שומע דרך נגן dvd די "פושטי" שקיבלתי בקניות בסופר .
האם יש משמעות לשידרוג לנגן יקר יותר? - האם יש עליה באיכות העברת הסאונד לרסיבר או משהוא כזה בין dvd זול ליקר? האם החלפה לחדש ויקר יכולה לשפר את הצליל? ( סה"כ אני מרוצה מאוד כעת אבל מרגיש שלמערכת שהשקעתי בה 5000 ש"ח מחובר רכיב ב150 ש"ח וזה עלול להוריד את התוצר הסופי............)
מה דעתכם מומחי בית יקרים ?
אני מניח שה-DVD מחובר בחיבור דיגיטלי לרסיבר, במקרה הזה עבודת ההמרה (DAC) נעשית ברסיבר וזה מה שמשפיע בעיקר על איכות הסאונד (בקיצור, לא נראה לי שתחוש שיפור רציני בסאונד במעבר ל-DVD יקר קצת יותר).
ממילא, ה-DVD הזולים לא נוטים להחזיק מעמד שנים רבות, במקרה של סיום תפקיד בטרם עת תחליף למכשיר טוב יותר.
וכשאתה עושה את זה, חבר את שני המכשירים גם בחיבור דיגיטלי וגם באנאלוגי ובדוק מה נשמע טוב יותר.
ה - DVD הזול ישמע טוב יותר כנראה בדיגיטלי, היקר כנראה באנאלוגי.
אני מכיר לפחות זוג אחד (זוג נשוי) שעשה בדיקה כזו לפני שבוע ולדעתו היו הבדלים.
אני כבר איבדתי כל אמון באמינות של מכשירי DVD, לא משנה מה הוא תג המחיר
שמוצמד אליהם. התקופה שבה סוני/פיליפס יצרו נגני CD שמחזיקים עשור שלם
עם אותה עינית בדיוק, חלפה לה לבלי שוב.
knappertsbusch כתב:אני כבר איבדתי כל אמון באמינות של מכשירי DVD, לא משנה מה הוא תג המחיר
שמוצמד אליהם. התקופה שבה סוני/פיליפס יצרו נגני CD שמחזיקים עשור שלם
עם אותה עינית בדיוק, חלפה לה לבלי שוב.
...
בגלל זה אני תקוע עםDVD של פיוניר שלא קורא כלום חוץ מ DVD ואולי גם VCD ?
זה שהוא יחזיק עוד עשור , לי זה כבר לא ישנה ,
אני לא עוסק בתחום הזה אבל נתקלתי הרבה פעמים (אצל משפחה וחברים) במכשירי סופרמרקט ששבקו חיים (מיכנית).
לא הייתי קונה DVD בעובי קופסת גפרורים ובלי קשר למחיר...
דווקא יש לי DVD של LG דקיק מאוד אם כי לא כ"כ זול- עלה לפני כשנה וחצי 800 ש"ח, ועובד טוב מאוד מאז (טוק- טוק).
שימש אצלי כטרנספורט זמן רב (מחובר דיגיטלית לרסיבר) עד שקניתי CD.
אז זו לא מדבקה ולא מכשיר זול מאוד, אבל לדקיקות אין בהכרח קשר אם הוא בנוי היטב.
לפחות מניסיוני האישי.
1. צודק (למרות שאם הרסיבר על הפנים אז הוא לא יגביר את האות בצורה איכותית ואז גם נגן יקר לא יעזור...)
2. החיבור האופטי לא מושפע מהשראות חשמליות/מגנטיות כאלו ואחרות - מתאים לסביבה מרובת מכשירים וכבלים קרובים.
איכות הקול של שני החיבורים דומה עד כדי זהות, יש הטוענים שהקואקסיאלי נשמע טוב יותר. אצלי מחובר דרך האופטי מזה שנים והכל (הקול...) נשמע מצויין.
האם קיים הבדל בין סוגים שונים של DVD (גם כאשר כולם מחוברים דיגיטלית לרסיבר) בפעינוח קבצים דחוסים (mp3 ו-avi). האם מכשירים יותר יקרים עובדים עם אלגוריטמים טובים יותר והתוצאה תהיה טובה יותר בסאונד?