איזה טווח תדרים יש ממוצע ברמקולים?ובאילו טווחים האוזן האנושית שומעת?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
אייל007 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 94
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

האם היענות לתדרים בטווח 40HZ-20KHZ זה הממוצע ברמקולים?
אם מבחינת המאזין טווח של 40 HZ לא מספיק אז סאב וופר זה הפיתרון?
האם מקובל להוסיף סאב וופר למגבר סטריאו? כי כל המערכות סטריאו מגיעים ללא סאב וופר

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #2 

קשה להגדיר מהו טווח השמיעה של כל בן אדם, אוזן אנושית של אנשים בעלי שמיעה מוזיקלית מסוגלת לשמוע תדרים בין 20הרץ ל20 קילו הרץ (מקסימום), עם השנים טווח השמיעה של התדרים קטן. לגבי הנתונים על הנייר, תלויי ברמקול, צריך לשמוע ולא רק לראות מה רשום, תחום תדרים רחב ברמקולים זה לא ערובה לסאונד יותר טוב, במיוחד אם לא מדובר ברמקולים שמורכבים מרכיבים לא איכותיים, הבאס יהיה עמום מהדהד ובלתי ברור כאילו מנותק לחלוטין משאר טווח התדירויות, בלתי הומוגני, ולא יתמזג עם המוזיקה או הפסקול (אם היצרן ניסה בכל הכוח להגיע ל20 הרץ מבלי להתחשב במגבלות התקציב והרכיבים). הדבר נכון גם לגבי התדרים הגבוהים שיהיו בולטים מדי, חדים, ולא נעימים לאוזן. מה הכי טוב? ללכת ולשמוע בעצמך מה נשמע לך יותר טוב, אני אישית מעדיף זוג רמקולים איכותיים במערכת סטריאו ללא סאב.

אייל007 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 94
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

אני רוצה להבין משהו וסליחה על החפירות
האם כאשר אני שומע דיסק של נניח קונצ'רטו לפסנתר ויש קטע שהפסנתר יורד נמוך מתחת ל-45HZ אז אני לא אשמע אותו ברמקולים?
זה מה שאני מבין אז בעצם תהיה לי הפסקה במוסיקה לכמה שניות עד שיחזור לנגן בתדר מעל 45HZ כך אני מבין ואל תצחקו עליי אם אמרתי דברים דביליים
ואני מבין שמעט סיגנונות מוסיקה יש תדרים מתחת ל-45 HZ לפי הבנתי רק במוסיקה קלאסית ואולי גם בג'אז
החיוך זה הדבר היחיד בעולם שאינו מרושש את הנותן אך מעשיר את המקבל

buga
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 235
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #4 

דווקא סגנון המוזיקה היחידי שבו יש סיכוי שתקבל 45הרץ או פחות באופן נקי (ללא אובר טונים) זה דווקא מוזיקה אלקטרונית.
רוב הצלילים שאתה שומע בכלי נגינה נקבעים על ידי גוון צליל. לדוגמא, כשמנגנים לה (A) התדר שלו באמצע הפסנתר יהיה 220הרץ אבל מה שאנחנו שומעים זה לא רק 220, אלא את סביבת התדרים של 220+ תדרים בכפולות שלו על הפסנתר (440, 880 וכו) המנעד וחלוקת הווליום בין התדרים הם אחד הגורמים המרכזיים לכך שהאוזן שלך תשמע את הצליל ואתה תדע שזה פסנתר.
בוא נניח שהרמקול שלך היה מסנן את התדר 220 אבל משאיר את כל אלו שסביבו, עדיין הייתה מזהה ללא קושי שמדובר בפסנתר. הראש שלך היה משלים את התדרים החסרים לפי אלו שבנמצא.
כך פועלים הרמקולים של טלפון נייד למשל. הטוח שלהם מאד מצומצם מפעת גדלם. ועדיין אתה תזהה ישר את השירים / יצחרות ללא כל קושי.
במקרים של יצירה שטווח הסאונד בה נמוך מאד, יש סיכוי שהטלפון יתקשה להשמיע לך את היצירה ברצורה כזו שתוכל לזהות אותה ויהיו הרבה רגעים שבהם לא תשמע מוזיקה.
במערכות גדולות, העדר באס מורגש בגוף ובחדר יותר מאשר ממש באזניים.
מקווה שהצלחתי להסביר.

DigiSUN
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 551
נתן תודות: 200 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #5 

שלום אייל,
מערכת או רמקול אינם מגיבים לכל עוצמה באופן שווה בדיוק.
כמו-כן, הם אינם חותכים באופן גס פסי תדר מחוץ לתחום שלהם.

לפיכך, כאשר אומרים שתחום התדרים הוא 45Hz-40kHz (או תחום כלשהו אחר), בד"כ מתכוונים ל- +/-3dB (לפעמים מציינים נתון זה מפורשות).
הכוונה היא שבתחום זה, תגובת התדר של המערכת משתנה בין 3dB+ ל- 3dB-.
מעבר לתחום זה, מתחיל להיות ניחות יותר משמעותי (כלומר פחות ממחצית ההספק).

אם רמקול יורד עד 45 הרץ, אז 40 הרץ לא ייחתך "לגמרי" אלא כבר יהיה מונחת ביותר מ-3dB. אין הכוונה שהוא ייעלם לגמרי.
כמובן שככל שנתרחק יותר מהסף הזה, הניחות יהיה יותר גדול (20dB כבר יונחת כמעט לגמרי, למשל).

בקשר לדוגמת הפסנתר:
בפירוש אין הכוונה שצליל שמקורו בתו נמוך בפסנתר "ייעלם כלא היה" כך פתאום.
הסבר:
כאשר מדובר על צליל נמוך של 40 הרץ בפסנתר, הכוונה ל- Pitch של צליל זה, כלומר לתדר הייסוד שלו (fundamental).
אבל אותו תו (כמו כל תו אחר בפסנתר) עשיר בהרמוניות נוספות - בתדרים שהם מעל תדר הייסוד (כפי ש- buga אמר).
אם ה- fundamental יהיה חלש, אז יהיה צליל קצת פחות באסי כנראה, אבל עדיין תשמע את הצליל הזה בשל תכולתו ההרמונית הנוספת.

כמו-כן גם ה- fundamental כנראה לא ייעלם לגמרי, אלא פשוט יונחת ביותר מ- 3dB, כפי שהסברתי למעלה.

תגובתו של buga מציגה גם את האלמנט הפסיכואקוסטי - שמסביר איך עדיין תזהה היטב את צליל הפסנתר הנמוך.

תדרים נמוכים מאוד קיימים גם בקלאסית אבל גם במוסיקה אלקטרונית לסוגיה (קיק דראם אלקטרוני, באס, וכו' - מלאים ברכיבי תדר נמוך).

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #6 

אני מבין שמעט סיגנונות מוסיקה יש תדרים מתחת ל-45 HZ לפי הבנתי רק במוסיקה קלאסית ואולי גם בג'אז
...
בנוסף למה ש DigiSUN אמר, ישנם המון סגנונות שיורדים מאד נמוך. ישנן הקלטות של אוגב שיורדות ל 16Hz, ישנן הקלטות פופ שיורדות ל 20Hz, וכמובן, הקלטות של כלי מוזיקה שלא באמת יורדים נמוך, אבל נשמעים ככה בהקלטה, כי ככה רצו שזה ישמע.

vladimir71
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 392
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #7 

אייל007 כתב:האם היענות לתדרים בטווח 40HZ-20KHZ זה הממוצע ברמקולים?
אם מבחינת המאזין טווח של 40 HZ לא מספיק אז סאב וופר זה הפיתרון?
האם מקובל להוסיף סאב וופר למגבר סטריאו? כי כל המערכות סטריאו מגיעים ללא סאב וופר
...
בטח שמספיק , לא צריך סאב וופר אם הרמקול איכותי .
יש דבר נוסף שקוראים לו אקוסטיקה , לפעמים היא משנה את כל התמונה , מעלימה או מדגישה תדרים.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”