כיצד אתם מנקים את המצלמה שלכם?

קומפקטיות, Prosumer, DSLR, עדשות ומה שבינהם.
שלח תגובה
Jackel פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 442
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם.
נראה לי כי הגיע הזמן להעביר איזה "ויש" על המצלמה. כמה שאלות:
1. האם יש באמת צורך להשתגע ולקנות קיט ניקוי או שאביזרי ניקוי האלקרוניקה הקיימים מספקים?
2. ניקוי חיישן: האם מפוחי האויר הידניים טובים או שמעיפים גם אויר לח לתוך החיישן? האם ממולץ יותר מיכל אויר דחוס בספריי?
3. האם החומר בו אני משתמש לניקוי המסך (במקרה משהו טוב של MONSTER) טוב גם לניקוי החיישן / עדשה / עינית?
4. כיצד מומלץ לנקות את האבק שהצטבר בעינית? קיסם אזניים+חומר ניקוי?
5. ניקוי עדשה: אותו חומר+מטלית לניקוי מסך - פתרון טוב?

חושש מנזקים ולכן שואל כל כך הרבה! אולי שווה להשקיע באיזה קיט איכותי ולא לקחת סיכונים?

תודה לעונים.

Jackel פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #2 

מישהו ??
Today is a good day to be a great day

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
תגובות: 2096
נתן תודות: 179 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #3 

1. אף פעם לא היה לי צורך בניקוי מאסיבי של המצלמה. לעיתים מנקה עם מגבון חלקים מסויימים ועם קיסמי אוזנים באיזור הכפתורים והעינית. וגם, לעיתים רחוקות (פעמיים בשנה לערך וגם זה בקושי).
2. משנת 2003 היו לי 4 מצלמות דיגיטליות ולאף אחת מהן לא עשיתי ניקוי חיישן רטוב. יש לי מפוח שעושה פו. לפעמים אני הופך את המצלמה (בחדר סגור) ועושה קצת פו פו לפני חיבור העדשה כאשר המפוח על שפת המצלמה ונזהר לא לגעת בחיישן כמובן או בבית המראה . בשום פנים ואופן לא להשתמש באוויר דחוס על החיישן או על כל חלק אחר במצלמה
3. לא. אין שום צורך בחומרי ניקוי לניקוי העדשות, המצלמה או החיישן. מגבון לגוף המצלמה, וגם אולי פעם בשנה. מטלית מיוחדת לניקוי עדשות בשביל לנקות את העדשה, וגם היא יבשה ואת החיישן לא צריך לנקות. אלא אם אתה מצלם על בסיס קבוע בתוך אבק ומחליף עדשות בזמן שיש סופת חול סביבך.
4. אני משתמש בקיסם אוזנים בלי חומר ניקוי.
5. מטלית מיוחדת לניקוי עדשות. וגם אותה, להשאיר יבשה בלי אף חומר ניקוי.

אף פעם לא רכשתי את הקיטים האלה, ואני גם חושב שאין בהם צורך.

מקווה שעזרתי.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #4 

1. בד"כ אם הציוד מאובק, אני קודם כל מעביר עליו מברשת קטנה (יש כאלה עם מפוח קטן בקצה השני, אני משתמש באלה שנראים כמו עט ארוך עם מברשת בצד אחד, ומעין משטח קטיפתי בצד שני...), על כל הגוף, ובעיקר בעינית ומסביב לה, ובשאר החריצים/מקומות שמטלית לא יכולה להגיע אליהם. אחרי המברשת - נותן כמה "משבי אוויר" עם מפוח מסיבי.

2. כנ"ל עדשות - בכל הרכבת/הסרת עדשות מעביר מברשת רכה (גם מהצד שמתחבר למצלמה, ובאיזור המגעים האלקטרוניים), ואח"כ מפוח. אם צריך גם מסיר את פילטרי ה- UV, ומנקה בינם ובין העדשה. כתמים כגון טביעות אצבע וכו' מהעדשה - מנקה בעדינות באמצעות מטלית אנטי-סטטית רכה ויבשה, ללא שום נוזל.

3. אם משטח המראה מאובק - משתמש בעדינות במפוח, ומשתדל לא להעיף את האבק יותר פנימה.

4. פעם בתקופה מוסר את המצלמות לניקוי חיישן במעבדה (אבל לצערי לרוב אני "זוכה" בניקוייים חינם, כשהציוד נכנס למעבדה לצורך תיקונים).

5. כמו שצור כתב לפני, ממש לא להשתמש במיכל אוויר דחוס, שעלול להוציא גם לחות ולגרום יותר נזק מאשר תועלת (בעיקר אם השתמשת בו על החיישן :? ).

Jackel פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

תודה על התשובות חברים (Y)
נשארו לי שתי שאלות:
1. מטלית מיוחדת - אותה אחת לניקוי המסך, נכון?
2. ללא חומר לניקוי עדשות / עינית - לא נראה לי שיצאו כל כתמי הלכלוך (לדוגמא, אצבע סוררת שנגעה בטעות בעדשה)
Today is a good day to be a great day

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
תגובות: 2096
נתן תודות: 179 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #6 

גם בשביל לנקות טביעות אצבע המטלית שיש לי מספיקה.
המטלית שיש לי היא משהו בסגנון הזה
http://www.bhphotovideo.com/c/product/6 ... 8x9_8.html
עלתה לי בזמנו 30 שח אם אני זוכר נכון.
איזה לכלוכים סוררים יש לך כבר במצלמה? אם הלכלוך בעינית לא מופיע בזמן הצילום, לא היתי נוגע בזה.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

shualy
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 389
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #7 

לחיישן לך על חוקן אגס גדול ואם לא עוזר אז עם סטרובים ואם הלכלוך עדיין עקשן אז בעזרת נוזל ניקוי ייעודי על הסטרוב.
לניקוי שאר החלקים לך על מברשת, לנספן,חוקן אגס ומטלית מיקרופייבר.
בברכה,
אורי
ניתן להציץ בגלריה שלי כאן:
www.uriavitan.com

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4030
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 266 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #8 

לגביי ניקויי חיישן, אם יש לך canon, בבית הצילום ברמת גן יש מעבדה המורשית ע"י canon והם מציעים ניקויי חיישן בחינם למצלמות canon תוך 40 דקות.
ניסיתי בעצמי והם עושים עבודה טובה.
Don't Let The Facts Ruin a Good Story !
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78801
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5382 פעמים

שליחה #9 

נתחיל בזה ש lenspen (עט קארבון יבשה) לא מומלץ בכלל לחיישנים. זה נוטה לשרוט.

גםתניקוי רטוב חובבני יכול לגרום הרבה נזק.

לכלוך יכול להיות אבק (מפוח ידני במצב מראה פתוח כאשר המצלמה מוטה עם הפתח כלפי מטה) או רטוב. רטוב לרוב נגרם בגלל שמן (לפחות בניקון) ודורש ניקוי מיוחד. אפשר לקנות קיט רטוב באיביי, או למי שמעדיף לא לקחת צ׳אנסים - עדיף במקום שמתמחה בניקוי שכזה.

שלח תגובה

חזור אל “מצלמות ועדשות”