תחום האודיו היי-אנד חי ובועט בתערוכת CES2013. מרבית החברות הן החברות המוכרות שרואים אותן כמעט כל שנה, אולם פה ושם יש גם חברות אודיו חדשות עם מוצרים בטווחי מחיר ב-6 ספרות ובדולרים.
המאמר מחולק לפרקים (ראו בצד שמאל) אולם לא על כל חברה אני אספר ואפרט, רק על חברות שעיניינו אותי.
אם מעניין אותכם שאחווה דיעה על חברות או מוצרים מסויימים (שימו לב שאי אפשר לבודד את ההשפעה של רכיב בודד במערכת אלא את כל הסטאפ בכללותו), כיתבו בתגובות למאמר ואשתדל להביא לכם רשמים במאמרים הבאים.
אם יוצא לך, אשמח אם תוכל לעבור בעמדה של GoldenEar, לא יודע אם ניתן לקרוא להם High End אבל כל מאמר שקראתי טוען שה-Triton Two שלהם במחיר 3000$ לזוג נותן פייט רציני ביותר לרמקולים שעולים 15,000-50,000$.
אם יוצא לך, אשמח אם תוכל לעבור בעמדה של GoldenEar, לא יודע אם ניתן לקרוא להם High End אבל כל מאמר שקראתי טוען שה-Triton Two שלהם במחיר 3000$ לזוג נותן פייט רציני ביותר לרמקולים שעולים 15,000-50,000$.
Balance,
ווילסון לא מציגים בתערוכה (למעט חדרים שמשמיעים אלקטרוניקה עם הרמקולים שלהם) כי הם "נודו" מ-CES כי עשו "תערוכה פרטית" באחת הסוויטות במלון אחר כי לא רצו לשלם את מחיר ההשתתפות בתערוכה.
דן דיאגוסטינו, שמעתי בעבר, לא השתנה כלום השנה, אז לא עברתי דרכם. יש להם בכלל יבואן בארץ?
מרטין מביא לנו את המידע בצורה אינפורמטיבית מבלי להטות את השיפוט שלנו.
פה ושם ביקורת עדינה, אבל זה הכי קרוב שאפשר לקבל בלי להיות בפועל במקום.
הרהורים:
1.
האם ההפתעה ממוצרים סינים טובים אינה בעצם סובלת מדיעה קדומה?
בנגן של קיימברידג' שסקרתי לפני חודש, הייצור הוא סיני - ייצור אלקטרוני מודרני ברמה הגבוהה ביותר שקיימת כיום. בעיות אם יהיו במוצר יהיו לדעתי רק אם מהנדסי קיימברידג' לא תכננו משהו כמו שצריך ולא בגלל הייצור, וכל זאת לעומת סיפורים רבים על תקלות בייצור אלקטרוני של אודיו משובח אבל אמינות נמוכה בעבודת יד.
2.
בהמשך ישיר אי אפשר שלא לחשוב בציניות, או לכל הפחות לא להיות ספקן, כאשר רואים איך מתמחרים ציוד שאין בו שום חידוש טכני כל שהוא במחירי עתק ומצדיקים זאת בכל מיני חומרים אקזוטיים, מכסף ועד במבוק. ממש אודיו "אורגני".
נכון לא שמעתי את המערכות הללו, לכן אני מסווג זאת כהרהור.
3.
אני צופה בפטפונים האטומיים שמופיעים שם בתמונות, וחושב כל הזמן איך אצלי בבית או יותר גרוע דרומה מחיפה, מה יקרה לתקליט שמנוגן בלי מכסה ביום של אובך - התשובה פשוטה
לאחר 2 דקות של נגינה המחט מקבל ציפוי של אבק, וטינופת והסאונד בהתאם.
peterdenon כתב:שמעתי שיש להם או עומד לצאת רמקול חדש רמקול הדגל שלהם מעל הפלטיניום שנקרא Statement מעניין מתי הוא יצא ואם יש תמונות הבנתי שהם שומרים את זה דיי בסוד
תודה על המחמאות.
כפי שאפשר לנחש, אי אפשר להתרשם ממוצר או חלק מהמוצרים בתוך סטאפ אלא רק להתרשם מהתוצאה הכוללת של כל השילוב, כולל החדר. אי לכך מה שניסיתי (ואנסה במאמרים הבאים) הוא להעביר את החוויה שקיבלתי מאותם חדרים מבלי לרדת לפרטים כמו שאנחנו עושים בביקורת מסודרת, פשוט כי זה לא יהיה נכון מהכמה דקות שהשקעתי בחלק מהחדרים שעיניינו אותי.
לגבי ההערה שלך לגבי הפטיפון, אם השקעת כמה עשרות אלפי דולרים בפטיפון, מה זה עוד כמה אלפים במזגן עם מסננים רפואיים למניעת אבק בחדר? (וזה לא ציני).