משאבה לא שואבת bezzera bz99
-
danimili
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1214
- נתן תודות: 148 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
היום מילאתי כפית מלח בפילטר רזין הקטן שבמיכל מים כדי לרענן אותו. אחר כך סגרתי אותו ואז התחלתי להזרים מים דרך הראש. המשאבה החלה להשמע כמו טרקטור ולא באמת שאבה את המים. אחרי נסיונות חוזרים ונשנים של כיבוי והדלקה שחררתי את הפילטר והיא עדיין נשמעה מאוד מוזר ולא שאבה מים. הזרמתי מים דרך הברז והדוד התרוקן לגמרי. עכשיו כשמדליקים את המכונה היא ישר משמיעה קליק ומונעת מהמשאבה לעבוד לגמרי למרות שיש במיכל מלא מים.
מה עושים?
מה עושים?
האם חדרו מי מלח למערכת ולמשאבה?, אם כן יתכן שקרה שם מה שקורא למנוע ימי שנופל למים-שכבת שיתוך, ממליץ לך לפרק את המשאבה ולנקות טוב טוב ולוודא שהבוכנה נעה חופשי ולא תפוסה, זה לא צריך להיות מסובך, רק שים לב לפירוק (אפילו לצלם) על מנת שתרכיב נכון.
בהצלחה.
בהצלחה.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
מבאס...
המשאבה עובדת? משמיעה רעש חנוק כזה ?
יש לך צינור עודפים שחוזר מה opv ? אם בזמן שהמשאבה עובדת יוצאים ממנו מים יש מצב שיש ברז חשמלי תקול שחוסם מעבר מים לראש.
ייתכן גם שבגלל שרוקנת את הדוד המכונה לא מתפקדת כדי להגן על גוף החימום, אולי תנסה למלא מים פנימה איכשהו ולבדוק שוב ?
אני מקווה שהמלח לא עשה לך סתימה באחת המקומות, לפעמים יש דיזה שנסתמת או ברז חשמלי (שיכול להתקלקל ככה).
אם אתה לא יוצא מזה אני מאוד ממליץ לתת קפיצה למרכז ולאספרסימו, דבר עם אנדריי בטלפון לפני אולי יש לו כמה הצעות לבדוק מה הבעיה.
בהצלחה ואל תתבאס, מטעויות לומדים וזה לא סוף העולם...
המשאבה עובדת? משמיעה רעש חנוק כזה ?
יש לך צינור עודפים שחוזר מה opv ? אם בזמן שהמשאבה עובדת יוצאים ממנו מים יש מצב שיש ברז חשמלי תקול שחוסם מעבר מים לראש.
ייתכן גם שבגלל שרוקנת את הדוד המכונה לא מתפקדת כדי להגן על גוף החימום, אולי תנסה למלא מים פנימה איכשהו ולבדוק שוב ?
אני מקווה שהמלח לא עשה לך סתימה באחת המקומות, לפעמים יש דיזה שנסתמת או ברז חשמלי (שיכול להתקלקל ככה).
אם אתה לא יוצא מזה אני מאוד ממליץ לתת קפיצה למרכז ולאספרסימו, דבר עם אנדריי בטלפון לפני אולי יש לו כמה הצעות לבדוק מה הבעיה.
בהצלחה ואל תתבאס, מטעויות לומדים וזה לא סוף העולם...
מהמפסק למשאבה יוצא חוט בצבע כחול, וממנה יוצא חוט לבן שמגיע לרליי-יתכן והקליק שאתה שומע זה משם-אני מאוד מקווה שהרליי לא תקול.
אני בכל זאת ממליץ לך לפרק את המשאבה ולשטוף היטב ולוודא שהיא לא תפוסה,יתכן ובגלל שבמשאבה תפוסה הרליי נכנס לפעולה ומנתק אותה מהמעגל החשמלי שלה.
אני בכל זאת ממליץ לך לפרק את המשאבה ולשטוף היטב ולוודא שהיא לא תפוסה,יתכן ובגלל שבמשאבה תפוסה הרליי נכנס לפעולה ומנתק אותה מהמעגל החשמלי שלה.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
משאבה עדיף לפרק ולנקות בנפרד. אבל, כמו שיוסי כתב - צריך לבדוק שממסר ההגנה הכללי כבלל מאפשר הפעלה של המשאבה.
אם חסרים מים בדוד או במיכל (לא זוכר אם יש את ההגנה הזאת ב 99) אז הבקר ימנע הפעלת מתחים.
אם חסרים מים בדוד או במיכל (לא זוכר אם יש את ההגנה הזאת ב 99) אז הבקר ימנע הפעלת מתחים.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
אז יתכן והמלח יצר בלוק לפני המשאבה או בפתח יציאת המים מהמיכל .danimili כתב:אני כמעט בטוח שלא חדרו שום מי מלח למשאבה כי היא החלה להחנק כבר בהתחלה ולא הצליחה לשאוב מים.
עכשיו המשאבה לא עובדת בכלל כי יש מיד קליק כזה שנובע ממנגנון בטיחות שמונע ממנה לעבוד....
-
danimili
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1214
- נתן תודות: 148 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
אהאה: התפתחויות בשטח - דיברתי אם אנדריי מאספרסימו ועם צ'ינו קפה אצלנו בב"ש. שניהם אמרו שאני צריך להזין חשמל למשאבה באופן נפרד ולנסות לתפעל אותה. אמרתי לשניהם שאני לא בטוח איך לעשות את זה והם הציעו שאביא את המכונה אליהם. בכל מקרה לקחתי את המשאבה והתחלתי לנשוף אליה אויר ממש חזק כמה וכמה פעמים. והופ המשאבה חזרה לעבוד!
עכשיו קורים דברים נוספים:
1. ברגע שהמכונה ממלאת את הדוד אז יוצאים מים גם אל מגש העודפים? חושב שזה היה גם בעבר אבל עכשיו זה התגבר.
2. המכונה מתחממת והכל תקין ואז לפעמים קליק נשמע שוב ואי אפשר להפעיל את המשאבה..אני מכבה את המכונה ומדליק ואז שוב היא פועלת.
3. כשאני פותח את הברז לריקון מים מהדוד, אז לפעמים היא ממלאת אותו חזרה ולפעמים לא.
אני חושב שיש משהו בעייתי במד גובה מים שבדוד.
עכשיו קורים דברים נוספים:
1. ברגע שהמכונה ממלאת את הדוד אז יוצאים מים גם אל מגש העודפים? חושב שזה היה גם בעבר אבל עכשיו זה התגבר.
2. המכונה מתחממת והכל תקין ואז לפעמים קליק נשמע שוב ואי אפשר להפעיל את המשאבה..אני מכבה את המכונה ומדליק ואז שוב היא פועלת.
3. כשאני פותח את הברז לריקון מים מהדוד, אז לפעמים היא ממלאת אותו חזרה ולפעמים לא.
אני חושב שיש משהו בעייתי במד גובה מים שבדוד.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
מאפיה מגיעים מים אל המגירה? יש כמה אפשרויות?
אולי אבנית משבשת הכל אבל משהו בבקר לא נראה 100%.
הייתי מפרק ובודק אבנית.
אולי אבנית משבשת הכל אבל משהו בבקר לא נראה 100%.
הייתי מפרק ובודק אבנית.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)